Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Deshidrator legume-fructe.

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

Poll: Deshidrator (22 member(s) have cast votes)

Dacă ați avea nevoie de un deshidrator, l-ați bricola singuri ori l-ați cumpăra?

  1. Prea simplu pentru a-l cumpăra (13 votes [59.09%] - View)

    Percentage of vote: 59.09%

  2. Am două mâini stângi, îl cumpăr (2 votes [9.09%] - View)

    Percentage of vote: 9.09%

  3. Cumpăr, nu mă complic (7 votes [31.82%] - View)

    Percentage of vote: 31.82%

De Cât timp considerați că ați avea nevoie pentru a-l bricola singuri?

  1. Un weekend (11 votes [57.89%] - View)

    Percentage of vote: 57.89%

  2. Două weekenduri (4 votes [21.05%] - View)

    Percentage of vote: 21.05%

  3. O eternitate și nici atunci nu-i sigur... (4 votes [21.05%] - View)

    Percentage of vote: 21.05%

Cât considerați că v-ar costa materialele?

  1. Sub 200lei (11 votes [57.89%] - View)

    Percentage of vote: 57.89%

  2. Între 200-500lei (5 votes [26.32%] - View)

    Percentage of vote: 26.32%

  3. Între 500-1.000lei (3 votes [15.79%] - View)

    Percentage of vote: 15.79%

Vote Guests cannot vote

#1
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Prima incercare de a deshidrata rosii la soare, combinatie de retete si idei de pe net
Daca tot am cod portocaliu de canicula toata saptamana si rosii gramada am zis sa vad ce iese

Attached Files



#2
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
O muscă stricată la burtă dacă face un popas pe sita ta gravitatia nu actionează în defavoarea ta ??

#3
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Nu ca i-am pus un ziar deasupra, aia a fost sa il trag in poza. Si nu de musca imi era ca e plasa de termopane, de vreun graure mai mult

#4
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Sa fie primit! Acu spune cat las rosiile la uscat ca nu imi plac chipsurile, Oloi de mazline am primit adus din Grecia de la om de acasa, busuioc am, numai sa nu le stric

#5
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postvalidoe, on 02 august 2017 - 20:57, said:

...Acu spune cat las rosiile la uscat...
Habar n-am; am văzut minunea aia pe care o construiești, da' nu știu cum va funcționa.
Cum am mai spus-o, eu le usuc la temperatură controlată.
Chiar dacă treci peste punct și le faci crocante, se vor hidrata iarăși, odată ce le pui în băița aia dinainte de borcanul cu ulei.

Nu aș strica acel ulei dacă-i de la mama lui, ia ulei ieftin din Lidl (vreo 15-20lei parcă), oricum se schimbă gustul și nu mai simți aroma.
Pune-l mai bine la salată.

#6
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Minunea aia deja lucreaza, incap 4 kile, cate unul pe sertar iar pe seara erau deja cam scofalcite.
Cum tre sa fie? Crocante? Gumate? Ca asta nu stiu si nici nu dau 15 lei pe un borcanel doar ca sa am cu ce sa compar

Chestia e ca deja miros frumos, au primit doar un pic de sare din aia la sac
OK cu uleiul, iau altul ieftin

#7
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postvalidoe, on 02 august 2017 - 21:30, said:

... nu dau 15 lei pe un borcanel doar ca sa am cu ce sa compar...
Tocmai, n-ai ce compara.
De unde afli cum erau înainte de-a fi puse în borcan?

View Postvalidoe, on 02 august 2017 - 21:30, said:

...Cum tre sa fie? Crocante? Gumate? ...
Spre crocante, clar.
Dacă îmi amintesc bine, am sărat cu sare mare o tură și au fost excelente de mâncat imediat după uscare.
Cât de groase ai tăiat feliile?

#8
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Rosii Roma, sferturi pe lung. M-am laudat colo la ''ce facem cu legumele'' cu poze

#9
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Rosiile Roma le tai pe jumatate ... la soare vei astepta putin mai mult timp ...

#10
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Roma, și în sferturi...Posted Image
Îmi părea normal să le tai discuri, și nu Roma ci ceva mai aerisite...

#11
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Lasa ca ai vazut ce ne asteapta vreo saptamana, 40 la umbra
Tura a doua asa le tai

Cum adica aerisite? Ca eu imi inchipuiam ca trebuie carnoase ca sa ramana ceva
O sa mai incerc cu San Marzano dar astept sa se mai coaca, primele au ajuns in ceaun

Oare din alea portocalii nu o iesi ceva ca lumea? Ca sora-mea a crezut ca pun mango in salata cand a vazut feliile

Edited by validoe, 02 August 2017 - 21:46.


#12
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Nu merg portocaliile la uscare ...
Tura a doua o faci dupa ce te intorci din Moldova ... ca dureaza ceva pana le usuci pe primele ...

#13
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
nu nu Posted Image  poimaine sunt gata ca am vazut eu cum merge treaba inca de azi

#14
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Si eu eram visator cand eram mai tanar ...

#15
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Daca nu sunt gata dau o tuica. Si daca sunt tot eu dau o tuica. Stiu eu de ce :)

#16
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Merge cu gravitet, și așa s-au făcut în draci și gust ca atare n-au.
Fără apă, se schimbă oleacă lucrurile.

Da' validoe-i fiţos, el pune şi tomate de salată şi oloi la fel în borcan.
Fiţe de Craiova...

#17
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,039
  • Înscris: 17.03.2005
Nea vali, e druming  lung pana departe...
1. Nu sferturi, raman niste bete de chibrit...jumatati.
2. Dureaza, stai linistit...nu doar temperarura conteaza...umiditatea relativa a aerului conteaza, ea depinde de.temperatura dar nu e atat de simplu.....aia care usuca la soare prin maroc si alte paeti sunt in zone aride in general..
3. Critic e sa treci de primele 2 nopti...uneori doar una daca te ajuta vremea...noaptea creste umiditatea aerului si pe scofalcelile alea daca nu mentii conditii pt deshidratare(...iar tu nu ai cum..) pana dimineata apare o mazga alba/ mucegai...si adio..
4. Grija deci la prognoza...sa ai back-up...daca dupa 2 zile vine una rece...le pierzi..
5. Chiar si aia din zone aride folosesc sulful( fumigare) pt a impiedica alterarea ( aparitia mucegaiurilor)...plus ca aia dau sare nu se incurca, si ea abtimicrobiana.
6. Le faci aproape tabla...ele isi traf umiditate din aer cat sa nu fie scoarta..cipsurile lasate pe masa.a doua zi nu sunt moi, mai sunt crocante?
7. Oricum le imbaiezi inainte de bagat in ulei...de regula asa se face...o saramura cu ceva otet..
8. Busuioc merge dar clasic e cu oregano.
9. Poti sa nu te complici, bagi uscate in lada...le prepari cand le halesti daca vrei cu oloi...merg simple...oloiul in timp rancezeste....mai stii, poate apuca, eu am patit.
10. Un vent pus sa bata pe ele cand zac la soare ajuta al dracu...
Ia un deshidrator mic de 120 de lei, eu am luat un rhonson sau ceva...le mai bagi noaptea sau cand se strica vremea..

Cuptorul electric e si nu e ok..pana la urma le faci dar consuma cat nu face si in niciun caz nu are " temperarura controlata"
Nu ca ai face tu specialitati vegane care sa nu treaca de x grade ( nici excaliburul lu peste nu sta ceas la precizie de cateva grade) insa oricum amplitudinea e mare la cuptor...

Un deshidrator mic pus in soare e superbun...economie si viteza.







#18
validoe

validoe

    CUT TH3 5H1T!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 01.12.2006
Vedeti ma? Uite asa se raspunde!

Adevarul e ca imi cam fac de lucru, parinte, ca am saturat si curcile din rosiile alea dezechilibrate hormonal si tot mai sunt in prostie iar eu nu mai am asa mult de stat pe la tara

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate