Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Audio CD Player vs CDuri inscriptionate pe PC

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
La descriere, cel cu "Music", scrie asa:
"The 'mechanical specifications' of Verbatim media are very preciseand data written to it can be read in a wide range of drives. As a resultVerbatim DatalifePlus discs demonstrate a high level of compatibility between drives running at a wide range of speeds.
- Superior resistance to UV irradiation.
- 100 years archival life.
- Lowest error rate against a range of CD writers"
Pretul e aproape dublu al acestuia.
Ramane sa le inregistrez pe ambele si sa vad ce parere are Denon despre ele, daca sunt pe gustul lui :-)

Edited by SIG, 02 August 2017 - 21:23.


#20
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 edigee, on 02 august 2017 - 21:10, said:

Ma mir ca ai mai gasit cu carcasa! Eu iau doar bulk la "conserva".  Oricum pt. CDA-uri nu folosesc carcase slim.
Nu stiu ce diferenta este intre cele doua ,este un programel care-ti spune exact ce CD bagi inauntru ,unde e facut ,etc. Verbatim se fac la mai multe fabrici din Asia de SE.

Diferenta intre ele e ca cel audio are un cod care e citit de CD recordere (nu writere), care nu scriu decat pe asa ceva. Si uite cum producatorii de discuri scot bani frumosi din chestia asta. Dar cine mai foloseste CD recordere in ziua de azi ? Nu are sens.

#21
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Alea audio se gaseau pe vremuri. Am avut un Pioneer PDR-555RW CD recorder si cautam cu sarg din alea audio only sau music only. Asa se numeau. Nu mergeau pe Pioneer CD-uri obisnuite de calculator. Am si acum o groaza de CD-uri facute pe aparatul ala ,merg excelent si acum dupa multi ,multi ani. Blancurile alea erau mult mai bune. Si scrierea mult mai precisa decat cea pe unitatile de pc.
Edit: CD recorderele profesionale scriu si discuri obisnuite de calculator. De ex. Tascam CD-RW 900 ,l-am avut o perioada acasa. Merge cu orice tip de CD.

Edited by edigee, 02 August 2017 - 23:02.


#22
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Eu nu cred ca discurile pe care scrie audio sau music sint mai grozave din punct de vedere al materialului folosit.

Apropo, Verbatim ca in prima poza am gasit si la Kaufland.

Edited by Ion_de_la_Raion, 03 August 2017 - 00:42.


#23
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008

 Ion_de_la_Raion, on 03 august 2017 - 00:41, said:

Eu nu cred ca discurile pe care scrie audio sau music sint mai grozave din punct de vedere al materialului folosit.

Mult mai bune erau!. Nu se vedea prin ele ca la astea actuale ,erau mult mai grele iar stratul de scriere era de culoare verzui albastrie.

#24
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,570
  • Înscris: 15.06.2004

 Ion_de_la_Raion, on 02 august 2017 - 22:10, said:

Diferenta intre ele e ca cel audio are un cod care e citit de CD recordere (nu writere), care nu scriu decat pe asa ceva.

Recorder = Writer.

Stii ceva, dar nu exact ce. Exista un cod ( bitsetting ) care insa exista doar la DVD-uri - ptr compatibilitate unele writere mai destepte schimbau DVD-R sau DVD+R in DVD-ROM ca sa fie citite.

CD-urile Audio sunt CD-uri normale ptr care se plateste insa o taxa la producatorii de muzica.

E doar o inventie sa mai recupereze din banii pe piraterie - sau asa au intentionat.

#25
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Nu se vede nici prin astea de acum, mai ales prin cele printable, greutatea nu stiu ce rol poate avea, oricum am discuri audio stantate (asa zisele "originale") de diverse greutati si nu exista diferente de citire. Culoarea stratului de scriere e data de substanta folosita si poate cd recorderele puteau scrie doar pe asa ceva (nu stiu, imi dau cu parerea), dar 1 si 0 sint 1 si 0, indiferent ca e vorba de muzica, filme, poze, etc. E adevarat ca discurile audio sint scrise in Red Book, ca erau citite initial la single speed, cu CLV si se bazau pe corectarea erorilor on-the-fly, iar discurile contau, dar playerele din ziua de azi sint mici computere in sine, citesc CAV, viteza variabila, au buffer, dau retry, etc. Cu alte cuvinte, nu stiu daca e valabil doar la unitatile de PC sau si la cele stand-alone, dar am impresia ca playerele moderne au schimbat modul de citire. S-ar putea sa ai dreptate privind discurile de atunci, dar ele mai degraba compensau calitatea precara a unitatilor din acele vremuri. Acum discurile si playerele sint ajunse la maturitate. Un disc ordinar, scris pe PC, va suna la fel ca un disc audio, scris pe un cd-recorder. Vorbesc fireste de partea digitala. Totul e ca datele sa poata fi citite corect de pe disc.

 eiffel, on 03 august 2017 - 09:35, said:

Recorder = Writer.

Nu chiar. Prin writer ma refeream la unitatile de calculator. Prin recorder ma refeream la unitatile stand-alone. Modul de imprimare e diferit. Writerele de PC de la o anumita viteza in sus schimba din CLV in CAV de ex.

CD-urile audio cred ca au totusi un cod de identificare care le face de recunoscut in unitatile de scriere stationare (nu writere de PC). Altfel ar scrie pe orice disc.

Coduri de identificare sint pe fel de fel de discuri. De ex. discurile SACD au ca suport un banal DVD. Totusi, cu toate ca formatul e incompatibil cu orice alt player in afara de SACD, prezinta pe discurile "originale" un cod dupa care playerele se uita cand un disc e inserat. Daca nu au acel cod, refuza sa-l ruleze. Existe aparate care nu cauta acel cod si acele aparate pot citi SACD-uri imprimate pe DVD-uri obisnuite, pentru ca suportul e identic.

#26
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,178
  • Înscris: 16.10.2008
Unitatile de calculator din acea vreme erau mai bune mult pt. inscriptionari de CD-uri. Plextor si Pioneer ,scriau la 2X ,discuri facute pe acele "vechituri" merg si acum impecabil ,spre deosebire de discuri actuale scrise pe unitati actuale care se cam duc repede. Deja am niste CDA-ri (selectii) facute acum vreo catava luni care dau mici rateuri.
Cat despre CD recordere stand alone ,la vremea respectiva era o diferenta sesizabila de calitate in favoarea CD-urilor trase pe ele. Acum nu prea mai e. Probabil pe vremuri pc-urile aveau mai mult jitter ,chestie de soft ,nu stiu exact. Se poate concluziona ca acum CDA-urile facute pe pc suna bine dar tin putin.

#27
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Jitter-ul e mult supraevaluat. Personal, sint convins ca multa lume nu-l sesizeaza, decat daca e enorm.

#28
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,570
  • Înscris: 15.06.2004

 Ion_de_la_Raion, on 03 august 2017 - 09:42, said:

Coduri de identificare sint pe fel de fel de discuri. De ex. discurile SACD au ca suport un banal DVD. Totusi, cu toate ca formatul e incompatibil cu orice alt player in afara de SACD, prezinta pe discurile "originale" un cod dupa care playerele se uita cand un disc e inserat. Daca nu au acel cod, refuza sa-l ruleze.

Pai vezi si ce am zis mai sus - pe DVD-uir exista acel bittseting.
SACD-urile sunt cam o traznaie -practic si unitatile care le citesc sunt tot unitati de PC - dar cu firmware modificat ca sa nu citeasca decat SACD - duap cum in firmware-ul destinat PC-urilor e setat sa nu le citeasca. Se mai gaseau pe net firmware-uri modificate ptr ele care permitea sa le transformi dintr-unul in altul.

Acele "Recordere" de care mentionai tu, practic unitati mai profi de clonare discuri erau la baza tot PC-uri cu Writere pe ele. Doar ca nu aveau Windows ci un firmware specializat.

Jitterul "luat in calcul" la unitatile optice nu are treaba cu acel Jitter Audio de care se pomeneste si pe alte topice si care e legat de devierea frecventei de baza a ceasului ( acele frecvente de 44.1, 48, 96, 193 KHz ). E practic un zgomot specific la inregistrare/redare al unei unitati optice - se masoara usor - exista tool-uri si ptr acasa. Tot o deviere e si aici dar nu legata efectiv de sunet.

#29
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Acum ca le-am inscriptionat pe ambele cu diverse muzici, pot spune ca cel pe care scrie "Music" e citibil in modul play melodii alese la intamplare, prin apasarea la intamplare a tastelor numerice de pe panoul frontal a Denon ului. In schimb celalalt tip de CD face figuri, cateodata trece testul amintit cateodata nu, se blocheaza cautand piesa selectata afisand la final 00:00:00 (no disc).
Inclin sa cred deci ca cel pe care scrie "Music" e mai bun dpdv al capacitatii de citire de catre Denon ul meu. Oricum, prefer sa iau cu 1 leu bucata CDuri printabile (albe mat)Verbatim/Maxell/..., decat sa dau 3,7 lei buc. din acest Verbatim-Music.

Edited by SIG, 03 August 2017 - 17:42.


#30
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Ce model e Denon-ul ? Poate se pot regla focalizarea si puterea laserului.

#31
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Denon DCD 1015.

#32
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Sint aproape sigur ca unitatea ta ar trebui sa citeasca si CD-R si cand citeste CD-R nu citeste doar anumite discuri, trebuie sa le citeasca pe toate. Se poate regla si tracking-ul si puterea si focusul laserului. Iti trebuie totusi un osciloscop. In prima faza poti curata lentila.

#33
SIG

SIG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 982
  • Înscris: 05.05.2006
Da, ma gandeam si eu c-o fi de la laserul decalibrat, din moment ce unele CD-R uri citeste. Atat ca asa decalibrat cum o fi pe cele printabile reuseste sa le citeasca, de aceea am folosit majoritar din acestea.
Deocamdata am sa incerc sa curat lentila. Sa o fac cu ajutorul unui CD de curatare sau mai eficient e cu vata pe bat imbibata putin in apa?


#34
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Vata imbibata cu apa calduta. Dar doar umezit putin, nu vrei sa intre apa prin tot mecanismul de citire. Cred ca merge si cu putin alcool izopropilic. Lentila e din sticla.

Eu am DCD-890 si am fost la un cunoscut cu osciloscop si l-am calibrat. Manualul de service se gaseste pe hifiengine.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate