Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Sfaturi facultate de Informatica?

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
20kevin20

20kevin20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 06.01.2014
Salut!

De anul acesta intru in clasa a 11a si de cateva zile ma gandesc la viitorul pe care il voi avea dupa ce voi termina liceul in care ma aflu momentan. Sunt pe Stiinte Sociale, insa ma pasioneaza informatica. Problema este fizica si matematica - nu le 'suport' si mi-a fost inca de mic destul de greu sa le inteleg in timp ce imi e foarte usor sa retin si sa inteleg orice legat de programare si IT.

Din cauza aceasta, ma confrunt cu o problema.. imi doresc sa fac facultatea de Matematica si Informatica, dar pentru matematica am pregatire cam zero. Ultima oara cand am facut o problema a fost in clasa a 8a, la examen. Nu am idee ce sa fac: un curs de programare m-ar ajuta oarecum sa ma pot angaja in domeniu insa presupun ca e important in primul rand sa am studii superioare ca angajatorul sa se uite la mine si salariul sa fie pe masura, iar meditatiile nu stiu daca ma vor ajuta prea mult sa pot trece de admiterea de la facultate si sa 'rezist' toti acei ani incercand sa inteleg problemele care se rezolva acolo.

Ce imi recomandati sa fac?

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Fizica iti trebuie doar la inginerie (calculatoare, automatica, tehnologia informatiei etc.), asa ca nu e cazul daca vrei doar informatica.
La Informatica te lovesti de matematica, daca nu la admitere (ca mai sunt si pe baza de dosar) atunci pe parcursul anilor de studiu. Asa ca aici trebuie sa recuperezi ceva de prin liceu cu profil real.
Ar mai fi varianta Informatica Economica de la facultatile asemenea (ASE, FEAA etc) unde matematica e inlocuita in cea mai mare parte de economie si un rest de matematica relativ simpla.
Asta pt. diploma.
In rest, studiu individual cat incape oriunde te-ai duce.

Edited by neagu_laurentiu, 27 July 2017 - 05:18.


#3
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Post20kevin20, on 27 iulie 2017 - 01:17, said:

Ultima oara cand am facut o problema a fost in clasa a 8a, la examen.

1) Te-ai hotarat foarte tarziu, si trebuie sa iei in calcul un esec la prima incercare la admitere in anul in care iei iei bacul.

Incepand cu clasa a IX a decizi viitoarea meseria - domeniul in care vei lucra: uman real, arte. Incepe pregatirea pt competitia admiterii la facultatile de top. Doi ani pierduti conteaza foarte mult: povara foarte grea.

Pentru a lua admiterea la informatica (Universitatea din Bucuresti) trebuie ca sa stapanesti matematica si informatica la nivel de olimpiada, faza pe municipiu (macar jumatate din punctaj).
subiecte din 2017:  http://fmi.unibuc.ro..._iulie_2017.pdf
ultimele medii de admitere la taxa:  http://fmi.unibuc.ro...O_taxa_2017.pdf
Dupa terminarea clasei a X a ( mate-info) trebuie stapanita la perfectie programarea procedurala. Partea mai dificila e materia de cla a XI (algoritmica) - de la sectia mate-info, nu cea de la info-intensiv. Efortul si timpul de munca ce trebuie alocat trebuie sa fie foarte mare.
2) Problema recuperarii la matematica, este legata de munca si timpii mari care trebuie alocati. Volum mare de munca In clasa a XI a trebuie stapanita foarte bine algebra, functiile, inductia, combinatorica. de geometrie (clasel a IX a si a X a). IN PRINCIPIU nu ai nevoie de geometrie, probabilitati (pt admiterea in Bucuresti).  La matematica ai la alegere intre un subiect de algebra, analiza matematica sau geometrie + subiectul de informatica. Problemele sunt mai grele, dar pot necesita tangential cunostinte de geometrie.
Pt admiterea la informatica Cluj, Timisoara este nevoie pt ca admiterea contine probleme de geometrie.

Pe internet gasesti subiecte la diverse facultati de informatica din Romania. Dupa o perioada de pregatire, poti sa-ti evaluezi sansele pe situatii reale si sa iei decizia realista.

Mai realista mi se pare incercarea de a face informatica la particulari. Stapanesti bine algebra, analiza matematica, programarea (dupa liceu) si pornesti cu sansa a II a in viata, dar exista posibilitatea de a recupera in timp ( liceu+facultate).
Nu-ti propui ca obiectiv sa iei admiterea la universitate, dar iti cresti nivelul mediu pt a putea invata bazele informaticii care sa-ti permita absolvirea 'pe bune' a unei asemenea forme de invatamant.
In momentul de fata necesarul anual de programatori este de 12000 de absolventi, invatamantul romanesc prodiuce 7000-8000, dar din acestia sunt angajati doar 3000-4000 din cauza faptului ca nu au cunostintele necesare- estimare din presa online, nu neaparat si 100% corecta.
Trebuie sa te apuci serrios de munca.

PS: Trebuie sa verifici daca bac-ul de la sociologie iti permite sa dai admitere la matematica, discipline tehnice in general. Copilul unei colege de servici (absolventa de matematica) a dat la (liceu vocational de arte). Cu durere a aflat in clasa a XI a ca forma de bac nu-i permite sa dea la politehnica sau informatica. Copilul s-a dus la ce 'i-a placut' (voia sa se faca arhitect) fara sa constientizeze ca nu va mai putea da admitere la facultati de tip real-ingineresc. Acum e muncitor la o fabrica de mobila. Pretul superficialitatii mamei. Avea toate conditiile sa fie lucrator in IT ca si maica-sa.

Edited by RomeoM, 27 July 2017 - 07:45.


#4
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,092
  • Înscris: 06.01.2005

View PostRomeoM, on 27 iulie 2017 - 07:29, said:

1) Te-ai hotarat foarte tarziu,.........

Sa nu exageram si sa speriem copilul aiurea, o fi valabil ceea ce ce spui tu pentru Bucuresti.
Eu iti pot da contraexemplul Iasului, Facultatea de informatica din Universitatea Cuza. Adminterea se face pe baza unui examen la care trebuie sa fii alienat sa nu iei minim 5. Se prea poate sa intri pe locuri cu taxa dar garantat daca te tii de facultate in maxim doua semestre treci la buget (rata de abandon este uriasa).

Matematica din facultate: se studiaza in 3 semestre, cel putin cea din semestrul intai este dificila dar profesorul este un om cu simtul realitatii (super om, jos palaria domnule Profesor Iacob!), care stie sa faca performanta cu cine vede ca poate iar pe ceilalti sa spunem ca nu-i incurca, daca nu sunt nesimtiti si respecta niste reguli elementare (prezenta, teme etc).

Ce-ti zic este din experienta proprie, am absolvit aceasta facultate (de curand) la care am dat admitere in baza unui bacalaureat din 93 Liceu Economic.

Rezultatele ulterioare, evolutie profesionala, cariera etc depind strict de om. Ceea ce spui tu acolo cu mama indurerata seamana a poveste indiana, daca plodul voia informatica putea sa o faca fara doar si poate, avea unde, sau putea sa invete singurel si se descurca mai ales daca-l ajuta muma'sa. Cunosc oameni care au facut cariera frumoasa in IT venind pe alte filiere, cu sau fara facultate.

Edited by gelublabla, 27 July 2017 - 08:20.


#5
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postgelublabla, on 27 iulie 2017 - 08:17, said:

Sa nu exageram si sa speriem copilul aiurea, o fi valabil ceea ce ce spui tu pentru Bucuresti.

Ai vazut ce subiecte au fost anul trecut la proba matematica - sectia informatica ?
Nu vreau sa descurajez, vreu doar obiective realiste, reajustabile in timp.
Am avut ocazia sa dau meditatii la matematica acum vreo 30 de ani, pt facultate, si pt bac acum 1-4 ani. Cu elevi de la real.
Ca sa scoti un 9 la bac, cu elev care pleaca 'nivel mediu' de nota 7 cand intra in clasa a 11 a, care nu lucreaza de loc si se bazeaza doar ce faci cu el - (se pregatea pt medicina), mi-au trebuit 2 sedinte pe saptamana de 3 ore, 20 de luni.
Dar elevul stia cat de cat inductie, combinatorica, ec logaritmice ec exponentiale, ident trigonometrice, functii trig inverse.

Numai o sedinta pe saptamana, fie ea si de 3 ore este foarte riscant. acum 30 de ani am avut 6 esecuri din 6. Deprinderile, reflexele de munca individuala, insusirea tehnicilor de calcul, adica 'aducerea la nivel' necesita timp si poate sfarsi in esec total daca fortezi lucrurile. Am avut la dispozitie doar 9 luni in 5 din cele 6 cazuri.
Pt un om nedeprins cu domeniul real, trebuie timp pt redobandirea reflexelor. Ti-o spun ca fost propofesor de matematica cu definitivat; am avut in trei ani cateva sute de elevi de liceu.Or fi pe la Iasi elevii mai destepti decat in sud.

Un elev ambitios, hotarat sa munceasca individual cateva ore pe zi, poate da rezultate mult mai bune. Dar eu nu am intalnit asemenea elevi.

View Postgelublabla, on 27 iulie 2017 - 08:17, said:

Sa nu exageram si sa speriem copilul aiurea, o fi valabil ceea ce ce spui tu pentru Bucuresti.

Din cate stiu anul trecut la Iasi, in media de admitere conta 50% din media de la bac. In conditiile astea daca ai 7 la bac, 5 il scot si cu 4 la examene. La Bucuresti bac-ul conteaza 20%. De aia si-au si permis subiectele alea dificile la matematica la Iasi. Anul asta nu m-am uitat la subiecte.

Edited by RomeoM, 27 July 2017 - 12:21.


#6
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postgelublabla, on 27 iulie 2017 - 08:17, said:

Sa nu exageram si sa speriem copilul aiurea, o fi valabil ceea ce ce spui tu pentru Bucuresti.

Atunci cand e vorba de destinul unui om teribilismele, ambitiile, parerile personale, istetimile de tot felul, amatorismele pot face foarte mult rau.
Pedagogia, metodica, experienta la catedra trebue sa stea la baza deciziei.

Faptul ca silabisesti cateva notiuni dec matematica, fie ele si dobandite la sectia de informatica nu-ti da dreptul sa-ti dai cu parerea in chestiuni de pedagogie.
Una este sa arati unui elev cum se rezolva unele probleme de matematica de liceu, alta e sa fii profesor de matematica.
La Bucuresti informatica se poate face si 'la distanta', adica la fara frecventa. Matematica se face numai la zi; ca si medicina.

PS: Eu cand vorbesc ca profesor de matemsatica, precizez ca am experienta la catedra la liceu, de numai 3 ani. Cei cu 30 de ani de experienta de predare la liceu, pot veni cu alta experienta.

Edited by RomeoM, 27 July 2017 - 12:44.


#7
20kevin20

20kevin20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 06.01.2014

View PostRomeoM, on 27 iulie 2017 - 07:29, said:



1) Te-ai hotarat foarte tarziu, si trebuie sa iei in calcul un esec la prima incercare la admitere in anul in care iei iei bacul.

Incepand cu clasa a IX a decizi viitoarea meseria - domeniul in care vei lucra: uman real, arte. Incepe pregatirea pt competitia admiterii la facultatile de top. Doi ani pierduti conteaza foarte mult: povara foarte grea.

Pentru a lua admiterea la informatica (Universitatea din Bucuresti) trebuie ca sa stapanesti matematica si informatica la nivel de olimpiada, faza pe municipiu (macar jumatate din punctaj).
subiecte din 2017:  http://fmi.unibuc.ro..._iulie_2017.pdf
ultimele medii de admitere la taxa:  http://fmi.unibuc.ro...O_taxa_2017.pdf
Dupa terminarea clasei a X a ( mate-info) trebuie stapanita la perfectie programarea procedurala. Partea mai dificila e materia de cla a XI (algoritmica) - de la sectia mate-info, nu cea de la info-intensiv. Efortul si timpul de munca ce trebuie alocat trebuie sa fie foarte mare.
2) Problema recuperarii la matematica, este legata de munca si timpii mari care trebuie alocati. Volum mare de munca In clasa a XI a trebuie stapanita foarte bine algebra, functiile, inductia, combinatorica. de geometrie (clasel a IX a si a X a). IN PRINCIPIU nu ai nevoie de geometrie, probabilitati (pt admiterea in Bucuresti).  La matematica ai la alegere intre un subiect de algebra, analiza matematica sau geometrie + subiectul de informatica. Problemele sunt mai grele, dar pot necesita tangential cunostinte de geometrie.
Pt admiterea la informatica Cluj, Timisoara este nevoie pt ca admiterea contine probleme de geometrie.

Pe internet gasesti subiecte la diverse facultati de informatica din Romania. Dupa o perioada de pregatire, poti sa-ti evaluezi sansele pe situatii reale si sa iei decizia realista.

Mai realista mi se pare incercarea de a face informatica la particulari. Stapanesti bine algebra, analiza matematica, programarea (dupa liceu) si pornesti cu sansa a II a in viata, dar exista posibilitatea de a recupera in timp ( liceu+facultate).
Nu-ti propui ca obiectiv sa iei admiterea la universitate, dar iti cresti nivelul mediu pt a putea invata bazele informaticii care sa-ti permita absolvirea 'pe bune' a unei asemenea forme de invatamant.
In momentul de fata necesarul anual de programatori este de 12000 de absolventi, invatamantul romanesc prodiuce 7000-8000, dar din acestia sunt angajati doar 3000-4000 din cauza faptului ca nu au cunostintele necesare- estimare din presa online, nu neaparat si 100% corecta.
Trebuie sa te apuci serrios de munca.

PS: Trebuie sa verifici daca bac-ul de la sociologie iti permite sa dai admitere la matematica, discipline tehnice in general. Copilul unei colege de servici (absolventa de matematica) a dat la (liceu vocational de arte). Cu durere a aflat in clasa a XI a ca forma de bac nu-i permite sa dea la politehnica sau informatica. Copilul s-a dus la ce 'i-a placut' (voia sa se faca arhitect) fara sa constientizeze ca nu va mai putea da admitere la facultati de tip real-ingineresc. Acum e muncitor la o fabrica de mobila. Pretul superficialitatii mamei. Avea toate conditiile sa fie lucrator in IT ca si maica-sa.

Multumesc pentru toate raspunsurile de mai sus. Deci din cate inteleg, mi-ar fi destul de greu sa pot intra la o asemenea facultate. Prin "Informatica la particulari" te referi la facultatile particulare? Am o varianta, insa unii mi-au spus ca nu imi recomanda o astfel de facultate.

Eu ma gandeam sa fac doar un curs de programare, insa nu cred ca s-ar uita cineva la mine fara studiile superioare si as avea sanse destul de mici sa fiu angajat (cu un salariu decent) de vreo firma pentru o simpla diploma. Am mai citit despre multe cazuri in care respectivii spun ca au fost angajati fara studii superioare si pierd undeva la 20% din salariul pe care il obtin cei cu facultate, insa parerile sunt impartite si nu m-as baza pe asta.

As putea sa incep meditatii intensive la matematica de anul acesta pana la sfarsitul clasei a XII-a pentru a recupera materia, cu speranta ca, dupa multa munca si ambitie, va fi posibila admiterea la o facultate de informatica. Deprind destul de repede si usor materia, in special daca ma ambitionez.

Care ar fi variantele pe care le-as putea incerca? Terminarea unei facultati particulare de Informatica / recuperarea materiei pierdute de clasa a 9a si a 10a? Atat?

Multumesc tuturor pentru ajutor.

#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Post20kevin20, on 27 iulie 2017 - 22:12, said:

Prin "Informatica la particulari" te referi la facultatile particulare?
Da.

View Post20kevin20, on 27 iulie 2017 - 22:12, said:

Care ar fi variantele pe care le-as putea incerca?
Informatica economica, am mai spus.

#9
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Post20kevin20, on 27 iulie 2017 - 22:12, said:

Deci din cate inteleg, mi-ar fi destul de greu sa pot intra la o asemenea facultate.

1. Cand am inceput meditatiile cu unii elevi ambititosi, care doreau sa recupereze intr-un an de liceu ceea ce nu facusera in primii 3, daca nu mai mult, dupa o luna lucrurile se impotmoleau din mai multe motive:
nu reuseau sa-si faca temele pe care le lasam, ajungeam la anumite probleme care solicitau cunostinte din urma pe care le uitasera, nu puteau duce la bun sfarsit algoritmi si calcule bine puse la punct si lamurite in lectii anterioare.
Au aparut intarzieri in graficul obligatoriu, a trebuit sa cresc cantitatea de materie predata, iar in final s-a ales praful de tot. Asta s-a intamplat nu cu un elev ci cu mai multi.
Dupa ce m-am convins, este o utopie ca acei elevi sa recupereze intr-un an 4 ani de matematica; n-am mai accepat asemnea propuneri de meditatii.
2) Succes am avut cu un elev care voia sa dea la medicina. Il interesa doar media la matematica la bac, pentru ca conta la admitere. (ma repet dar e important). Nu mi-am propus o matematica riguroasa pe baza de teoreme, ci mai mai mult niste "retete", care probabilistic sa acopere materia de bac. Am luat trei carti cu subiecte de bac din clasa de 100 de teste ( simple, medii si dificile ). Elevul a retiniut matematica ca pe un fel de algoritinmi de rezolvare. Nu a inteles constructia logica defintii, teoreme, consecinte din analiza matematia. E un esec in predarea matematicii, dar "a functionat" din pespectiva unui obiectiv practic. Elevul a "pacalit matematica", obtinand o nota peste 9. Cu ASEMENEA ABORDARE NU E BINE SA INTRII LA INFORMATICA; DAR E POSIBIL.
3) In cazul tau, abordarea intensiva nu este recomandabila, ci cea extensiva. Faci foarte multe exercitii TOT TIMPUL. 3 ore pe zi. nu complicate ci simple si medii la inceput, pentru a redobandi deprinderile de calcul. treci la nivel de dificultate mai ridicat nu fortat de grafic, ci pt ca nivelul mediu si elementar iti este deja familiar.

Colectia de culegeri de probleme de la editura paralela 45, are o grupare a problemelor pe baza unor obiective pedagogice: fixare de cunostinte, consolidare de cunostinte, diverse nivele de performanta. a unor oameni cu multa experienta in domeniu. Iti recomand aceste carti (eu am vazut doar culegerile pt clasele IX-XII dar intre timp oferta s-a diversifica ). Incepi cl a IX a si a X a cu fixare de cunostinte. Dupa ce rezoli fara probleme macar 80% din ele (ai niste teste de evaluare la sfarstul fiecarui subcapitol) , treci la consolidare de cunostinte si asa mai departe. E foarte important sa ai continuitate: 3 ore pe zi.

http://www.librarie....driana-Dragomir
http://www.librarie....tru-clasa-a-x-a
http://www.librarie....ea-Traian-Cohal
https://www.okazii.r...a-45-a176266350

In paralel iei niste culegeri pt bacalaureat 100 de teste, si parcurgi in fiecare zi grupuol 1 de probleme (cl a IX si a X a); cu astea incepi.

Pe youtube gasesti o multime de filmulete cu rezolvari de exercitii de matematica de liceu. Le poti descarca cu Youtube Downlouader free, sau inregistra in timp real cu softuri din clasa Cam Studio free.
Uite un sait, care iti ofera exercitii rezolvate de liceu:
http://problemerezol...ca.blogspot.ro/

PS Biofizicianul Virgiliu Gheorghe sustine si pe baza unor rezultate din occident, ca activitatile care tin de arta, de uman, dezvolta o anmita emisfera cerebrala, si o lasa mai putin dezvoltata pe cealalta, iar activitatile ce tin de matematica calcule etc, au efecte inverse. In principiu trebuie sa au in vedere si acest aspect. Caut cu google Virgiliu Gheorghe youtube, si probabil ca vei gasi filmele in care trateaza tangential aceasta problema; contextul era altul: excesul de programe tv te tine in stare hipnotica, nociva pt intelect; activitati ca cititul, ... dezvolta creierul.

PS: Ca profesor care da meditatii trebuie sa evalueziu corect ce e posibil ca alel elev sa realizeze intr-o perioada limitata de timp, si sa nu incurajezi obiective nerealizabile, pt ca arunci omul in depresie. Admiterea la facultatile private se da dupa admiterea la Universitate la informatica. Prin urmare poti incerca la  Universitate, si doar in caz de esc sa mergi la particulari.

Edited by RomeoM, 28 July 2017 - 08:29.


#10
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,027
  • Înscris: 03.02.2014
Cam la toate facultatile care se ocupa de informatica ai in anul 1 niste cursuri de algebra si analiza matematica. Nu sunt chiar asa simplue si presupun anumite cunostinte din liceu (integrale/derivate/determinanti etc).

#11
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Post20kevin20, on 27 iulie 2017 - 01:17, said:

Nu am idee ce sa fac: un curs de programare m-ar ajuta

Pentru informatica ai mai multe saituri. Unul pt incepatori este: https://www.pbinfo.ro/
cu probleme pt clasa a IX a: https://www.pbinfo.r...tegorii&clasa=9
pt clasa a X a: https://www.pbinfo.r...egorii&clasa=10
pt clasa a XI a: https://www.pbinfo.r...egorii&clasa=11
si probleme date la diverse concursuri si la diferite etape ale lor, incepand cu anul 2003:
https://www.pbinfo.r...oncursuri-lista

Iti faci un cont, si incepi sa le rezolvi acasa pe calculator. Dupa ce le-ai rezolvat, incarci solutia si o trimiti pe internet. Automat softul o testeaza pe mai multe seturi de date, si iti da un punctaj de la 0 la 100. Cum se poate vedea in istoric: https://www.pbinfo.r...ina=judge-board

Pt fixarea de cunostinte e necesari sa rezolvi toate problemele pt clasele IX-XI.
Pt lucruri mai avansate, ai saituri similare, cu forumuri: http://www.infoarena.ro/  si http://varena.ro/

( la vianu problemele grupate pe nivel de cunostinte cl 5-11; incepi cu clasa a V a ca merge repede)

Incepi cu problemele simple 1-2 stele si treci la complex. Dar e bine ca un profesor sa-ti grupeze tematic problemele ( unele cu recursivitate, greedy, liste, grafuri, arbori etc).
La facultate ai nevoie de liste, grafuri, arbori si e absolut necesar ca ra te duci cu aceste notini bine intelese din liceu, prin rezolvarea cat mai multor probleme.

PS: Exista un forum matematic, unde niste profesori iti rezolva problemele pe care nu stii sa le faci. Ai si o imensa arhiva cu probleme rezolvate de-a lungul anilor.
http://forum.matematic.ro/

Edited by RomeoM, 30 July 2017 - 13:51.


#12
hanssick

hanssick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 11.07.2006
Sau pentru incepatori dupa o anumita activitate de consolidare: http://www.mateforum.ro/  
sau ceva de "easy but cute" : https://artofproblem...g.com/community
sau manualele de informatica de Mariana Milosescu de la editura didactica si pedagogica https://englezacopii...-a-intensiv.pdf
http://www.edituradp...milosescu--i178
sau la editura else.

#13
Alexander002

Alexander002

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 27.07.2017
Îmi puteți spune care sunt diferențele dintre specializarea matematica-informatica și informatică ? Sunt asemănătoare sau la mate-info se face mai multă matematica și se neglijează informatica?Pentru o viitoare cariera în programare care ar fi mai indicată...?

Edited by Alexander002, 30 July 2017 - 15:24.


#14
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Mate-info e matematica. Scrie clar in domeniul de licenta, poti urmari si programa de invatamant. Asta nu inseamna ca nu te accepta angajatorul pe un post din sfera informaticii insa ai mai putine materii de info in raport cu specializarea dedicata.

Edited by neagu_laurentiu, 30 July 2017 - 18:21.


#15
Alexander002

Alexander002

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 27.07.2017
Am înțeles, mulțumesc mult pentru informație 😊

#16
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostAlexander002, on 30 iulie 2017 - 15:23, said:

Îmi puteți spune care sunt diferențele dintre specializarea matematica-informatica și informatică ?
In cadrul sectiei matematica, in anul al II lea poti opta pt specializarea matematica-informatica.
Dupa trei ani daca doresti sa fii echivalat cu cei de la informatica, urmezi anul IV suplimentar (aducere la nivel).
Dupa care poti urma master in rand cu cei de la informatica.

#17
Alexander002

Alexander002

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 27.07.2017
Pff aiurea.Am intrat anul acesta la Universitatea de Vest din Timișoara la facultatea de mate-info, specializare: matematică-informatică.Mă descurc bine si la matematica dar mai mult la informatică.Vreau sa lucrez în programare.Este ok sa încep acum pe specializarea mate-info sau sa mai stau 1 an ?

Edited by Alexander002, 30 July 2017 - 21:18.


#18
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Tu vrei hais si facultatea cea. Doar tu stii daca poti inghiti asta.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate