Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Popoarele socialiste din Nordul Europei sunt cele mai fericite

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
340 replies to this topic

#37
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016

 sylvius, on 17 iulie 2017 - 10:31, said:

Esti in eroare, Astute.

Alea nu-s tari / popoare socialiste.

Sunt tari capitaliste, cu o puternica componenta sociala in economie.

Nu-i acelasi lucru.
Socialismul lor nu-i acelasi cu socialismul / comunismul din RSR, Cuba, wherever ...
Socialism este orice solidaritate care nu ține seama de egoismul economiei de piață. Nu are importanță dacă e vorba de proprietate aparent privată și în realitate de stat ca în China, dacă statul a luat pe seama sa toate problemele sociale ca în Nordul Europei sau dacă solidaritatea este organizată pe baze private. Acestă solidaritate este necesară pentru că dă un sens economiei de piață, altfel aceasta decade într-o sete sterilă de bani. Adică economia de piață are rezultate mai serioase acolo unde oamenii văd mai mult decât banii. Compară Norvegia cu Turcia.

Edited by Esticul, 17 July 2017 - 10:46.


#38
cooze28

cooze28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 30.09.2016

 clasique, on 17 iulie 2017 - 10:38, said:

Tu chiar nu.ai argumente?
in trecut parintii si bunicii nostri isi vindeau votul pe o galeata si o bricheta, in prezent noi ne vindem votul pe 2 lei in plus la salariul minim la care ni se ia 4 lei prin taxe si impozite marite pe ascuns?

#39
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016

 vio69a, on 17 iulie 2017 - 10:38, said:




Galeo, poti sustine socialismul.
Caci sunt si parti bune, dar tarile de care vorbesti, indiferent de cine conduse, de rege, de socialisti, de capitalisti au o baza solida,o morala corecta, o mentalitate pozitiva, o educatie corespunzatoare
Este aluatul si nu partea politica.
Aluatul.
Facut cu ingrediente de calitate, nu cu fuseraie.
Si cu probleme, caci nu lipsesc problemele de tot felul.
Dar au capacitatea sa extraga esentialul pozitiv, nu se axeaza pe procentul negativ, invaluindu-l la nesfarsit in lamentari si discutii sterile.

Corect, ceea ce incerc eu sa spun.ca, capitalismul nu functioneaza la romani. Libertatile castigate sunt intelese prost de cei.mai multi romani, abuzeaza de ele.


#40
SCORILO-CORYLLUS

SCORILO-CORYLLUS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,892
  • Înscris: 24.02.2008

 Astute, on 17 iulie 2017 - 09:37, said:

...
Uitati ca socialismul aduce confort si fericire

Unde e Venezuela?

Motivul pentru care tarile nordice sunt avansate nu e socialismul, ci sunt mai multe motive de luat in calcul, dintre care cele mai importante sunt pozitia geografica si resursele vaste comparativ cu populatia.

Norvegia are 5 milioane de locuitori, o suprafata totala de ~1,5 ori mai mare ca Romania si resurse de petrol mai mari decat tot restul Europei (fara Rusia).
Restul (inclusiv Norvegia) sunt toate tari care nu au fost invadate de nimeni in ultimii 800 de ani (cum e cazul Romaniei de exemplu a carei precursori au fost la granita Imperiului Otoman), au avut relativ mai putin de suferit in urma WW2 (comparativ cu tari ca Germania, Italia, Franta, Rusia, Polonia care au fost teatre de operatiuni majore cu nivel ridicat de fataliati) si nimic de suferit de pe urma comunismului.

Astea fiind spuse, au avut de multa vreme o gandire orientata pe comunitate iar meritul unei astfel de gandiri in dezvoltare nu e de ignorat, dar totodata socialismul, asa cum e el azi prezent a aparut de putina vreme la ei (in forma asta ultra egalitarista de maxim 25-30 de ani).
Rezultatele socialismului se vor vedea peste inca 30-40 de ani (cand un ciclu complet de oameni dezvoltati de mici in cadrul acestei gandiri vor fi muncit pentru o perioada semnificativa din viata lor).

Edited by SCORILO-CORYLLUS, 17 July 2017 - 10:55.


#41
Esticul

Esticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,089
  • Înscris: 24.09.2016
Românii sunt un amestec ciudat de oameni care fac orice (mai ales țepe, furtișaguri)  pentru bani și oameni care dau din gură dar nu fac nici strictul necesar. E un complex al sărăciei și o împăcare inacceptabilă cu ea.

Edited by Esticul, 17 July 2017 - 10:54.


#42
clasique

clasique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,839
  • Înscris: 23.11.2016

 motanul13, on 17 iulie 2017 - 10:41, said:


Pai daca sunt supra-depresiv , nu e corect sa ma tratez cu o supra-doza ?Posted Image
Corect e, dar s.ar putea sa fie și fatal...

#43
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016
Soluția individuală a expirat. Soluția colectivă presupune să întoarcem țării mai

Cunosc sute de oameni de afaceri care au vile frumoase, sedii de firme reprezentative, bani multi, masini de lux, afaceri care merg bine, etc. Isi permit aproape orice. Din pacate, cu greu mai vezi bucurie si fericire pe chipurile lor. Desi nu le lipseste nimic, plafonarea si nemultumirea le domina viata.

Cunosc sute de oameni de afaceri care au vile frumoase, sedii de firme reprezentative, bani multi, masini de lux, afaceri care merg bine, etc. Isi permit aproape orice. Din pacate, cu greu mai vezi bucurie si fericire pe chipurile lor. Desi nu le lipseste nimic, plafonarea si nemultumirea le domina viata. Multi au intrat in vrie, devenind sclavii banilor. Vor din ce in ce mai mult si sa dea din ce in ce mai putin. In opinia mea, s-au plafonat. Pe mana lor. Au uitat de unde au plecat si unde s-au realizat. Numai la ei se gandesc.

Cine face un business si nu recunoaste ca are initial exclusiv in vedere prosperitatea lui si a familiei este un ipocrit. Faptul ca un antreprenor serios isi plateste corect angajatii si nu fura statul ar trebui sa fie o normalitate, nu neaparat o mandrie sau exceptie. In opinia mea, astazi, multi investitori romani refuza sa se implice in evolutia tarii, respingand asumarea unui efort colectiv. Mentalitatea isi spune cuvantul si nu sunt de condamnat. Suntem doar la prima generatie de oportunisti ai Revolutiei din 1989.

Noi, antreprenorii, ne batem in piept cu realizarile noastre. Individuale, sa fie clar. Acum ne merge bine si tot invocam ca suntem motorul economiei tarii. Ca Romania depinde de noi si nu noi de ea. De parca am castiga aici, dar am trai in alta tara. Dar, oare, ne-am gandit vreodata serios daca nu depindem si noi de tara in care traim!?... Eu cred nu numai ca depindem, dar si datoram ceva acestei tari, in afara de respect, prin taxele si impozitele pe care le platim. Poate ar fi timpul sa ne gandim si sa acceptam ca statul merita mai mult, ca sa avem speranta ca vom trai mai bine la nivel colectiv. Altfel, ma tem ca vom fi catalogati ca preotii din Biserica Ortodoxa Romana, care nu vor sa plateasca nimic statului. Astazi, Romania are nevoie de un imput financiar ca sa avem o viata mai buna, impreuna.



In ultimul timp, in spatiul pubilic s-a dezbatut nevoia statului de a aduna mai multi bani la buget. Lasand la o parte politica, promisiunile PSD, furturile si ineficienta din administratia publica, acum vreau sa vorbesc strict de un principiu. Cand Romania a intrat in criza venita din SUA, mai toti antreprenorii au fost afectati. De bine de rau, politicienii nostri, pe care-i injuram constant, au inteles importanta continuitatii afacerilor private in economie si au oferit facilitati concrete, atat investitorilor romani cat si straini. Da, au existat greseli si aberatii, dar una peste alta masurile luate s-au dovedit benefice mediului de afaceri.

Industria turismului, industria alimentelor sunt alte doua exemple de zone din economie in care s-a simtit influenta pozitiva a statului in urma masurilor luate. TVA –ul a devenit din ce in ce mai mic, s-au oferit diverse reduceri fiscale si, astfel, multe firme din domeniu si-au marit substantial profiturile si si-au extins activitatea. Astazi, in Romania, TVA – ul este mic, impozitul pe profit si proprietati este foarte mic, comparativ cu majoritatea statelor europene. E greu sa recunoastem asta, mai bine ne plangem !

http://m.zf.ro/opini...i-mult-16590093

Edited by Astute, 17 July 2017 - 11:01.


#44
IllusiveMan

IllusiveMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 02.07.2017

 sylvius, on 17 iulie 2017 - 10:31, said:

Alea nu-s tari / popoare socialiste.

Sunt tari capitaliste, cu o puternica componenta sociala in economie.

Nu-i acelasi lucru.
Socialismul lor nu-i acelasi cu socialismul / comunismul din RSR, Cuba, wherever ...
Ba sunt socialiste(unele, precum danemarca, suedia, norvegia, probabil si finlanda). Comunismul si socialismul sunt doua chestii diferite daca e sa fim corecti.

Statul isi baga nasul excesiv de mult in viata cetatenilor in aceste tari socialiste, pornind de la taxele aberante pana la legi absurde precum cele cu copii, sau alte chestii surprinzatoare(de ex. in danemarca e interzisa incalzirea individuala pe gaz in cladirile noi)

#45
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

 clasique, on 17 iulie 2017 - 10:53, said:

Corect e, dar s.ar putea sa fie și fatal...
Da , pai de unde crezi ca se trage expresia "Mort de beat" !!!Posted Image

#46
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,080
  • Înscris: 20.12.2007

 Astute, on 17 iulie 2017 - 09:37, said:

Romania a urcat pe locul 57 (de pe locul 71, anul trecut) in clasamentul tarilor cu cetateni fericiti
Romanii sunt carcotasi. Oriunde, in orice context se vor gasi destui sa se planga si de asta nu vom fi in primele locuri niciodata.
Vad asta in fiecare zi ca de, turism. Chiar daca au gasit conditii excelente la bani putini, tot vei auzi da' n-avem de aia, da' de ce ala are aia, da' parca anul trecut era aia si preferatul meu da' de ce nu avem voie sa facem (insert orice taranism si toparlanism va puteti imagina)

#47
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002

 Astute, on 17 iulie 2017 - 10:55, said:

Soluţia individuală a expirat. Soluţia colectivă presupune să întoarcem ţării mai

Cunosc sute de oameni de afaceri care au vile frumoase, sedii de firme reprezentative, bani multi, masini de lux, afaceri care merg bine, etc. Isi permit aproape orice. Din pacate, cu greu mai vezi bucurie si fericire pe chipurile lor. Desi nu le lipseste nimic, plafonarea si nemultumirea le domina viata.

si tu vrei sa aduci fericirea in viata acestor oameni?

#48
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

 Astute, on 17 iulie 2017 - 09:37, said:

Romania a urcat pe locul 57 (de pe locul 71, anul trecut) in clasamentul tarilor cu cetateni fericiti,
Spoiler
Uitati ca socialismul aduce confort si fericire
Fake !

Nu am stat sa citesc cele 3 pagini caci eu traiesc in Romania si stiu cat de greu este.
Si ghici ce ?!
Eu nu sunt fericit; nu sunt fericit pt. ca:
vad cersetori pe strada care imi cer 1 Leu;
vad aurolaci ce locuiesc in canale;
magazine ce te fura la rest daca nu la cantar ori pret;
hoti pe strada si-n RATB;
la TV politicienii promit ca maresc  pensiile si ajutoarele dar mai mult de 40-50 de Lei nu depaseste marirea pe cand salariile si diurnele lor [ale politicienilor] incep de la 1.000 Lei in sus;
vad cum vecinii mei se cearta din nimic impinsi de foame, foame cauzata de saracie in Romania datorata politicienilor socialisti care viseaza la averi si puteri.

#49
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 SCORILO-CORYLLUS, on 17 iulie 2017 - 10:51, said:

Motivul pentru care tarile nordice sunt avansate nu e socialismul, ci sunt mai multe motive de luat in calcul, dintre care cele mai importante sunt pozitia geografica si resursele vaste comparativ cu populatia.

Romania are resurse
mare
munte
rauri, fluviul dunarea
delta
petrol
gaze
aur
campii intinse -> agricultura

#50
cooze28

cooze28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 30.09.2016
probabil cand sa facut topul ala in romania nu era sezonul gratarelor.....poate se mai face o data in august.....garantat ajungem in primele 10 pozitii , si ca guvernul sa sprijine acest top sa dea liber peste tot la gratare si sa subventioneze caserolele cu mici.....sa vezi atunci cum se intinde mirosul de gratar si fum in toata europa mai ceva ca cenusa vulcanica de la islandezi.....nu mai zic de probleme cu spatiul aerian

Edited by cooze28, 17 July 2017 - 11:31.


#51
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 Astute, on 17 iulie 2017 - 10:55, said:

Autor: Dragoş Dragoteanu
LOL LOL LOL. Patronul de la Euroest. Cunoscut ca unul dintre cei mai insuportabili patroni. De cand nu-i mai merg tricks, dupa 2008, a dat-o-n lacrimogene.
De unde se vede cum merge propaganda asta cu prostii: neinformatii pun botul la orice vorbe dulci.

De altfel, definitia socialismului la galeo este una destul de simplista: sa faca cumva ca el sa fie in treapta de impozitare zero, iar ceilalti in treapta 50-60%.

Edited by bladhaund, 17 July 2017 - 11:36.


#52
clasique

clasique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,839
  • Înscris: 23.11.2016

 Flat, on 17 iulie 2017 - 11:19, said:



Romania are resurse
mare
munte
rauri, fluviul dunarea
delta
petrol
gaze
aur
campii intinse -> agricultura
Ai uitat de o resursă foarte importanta. Cu*ve.

#53
andra86r

andra86r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 08.05.2017
Socialismul este corelat cu inteligenta. Se poate observa usor ca unde creste nivelul de educatie, creste si socialismul.
Socialismul nu exista in Romania, indiferent cum se numeste partidul de la guvernare. Ca sa ai socialism nu este suficient sa-ti pui asta in nume. Ca sa ai socialism trebuie sa existe mentalitati socialiste, iar acestea sunt inexistente in Romania.
Socialism exista doar in tarile din nordul Europei, adica la cele mai inteligente natiuni.
Si nici nu va exista prea curand in Romania (poate niciodata) din cauza ca romanii nu au genetic capacitatea intelectuala necesara pt a-l asimila.

#54
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 andra86r, on 17 iulie 2017 - 11:36, said:

Socialism exista doar in tarile din nordul Europei, adica la cele mai inteligente natiuni.
Comunismul, viitorul de aur al omenirii!

Care e modul de progres al societatii umane (intrebare din 1980). R (tot de atunci): Sclavagism -> Feudalism -> Imperialism -> Capitalism -> Socialism -> Comunism.

 andra86r, on 17 iulie 2017 - 11:36, said:

Ca sa ai socialism trebuie sa existe mentalitati socialiste, iar acestea sunt inexistente in Romania.
De exemplu, aici autorul greseste grosier. Mentalitatea socialista inseamna sa faci in asa fel incat sa furi, cu forta statului, agoniseala celuilalt. Iar aceasta mentalitate este prevalenta in Romania.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate