Care este ce a mai eficientă rută București - Sibiu ?
Last Updated: Dec 06 2017 19:39, Started by
REAKKTOR
, Jul 04 2017 06:23
·
0

Posted 04 July 2017 - 10:53

Depinde si din ce punct din Bucuresti pleci (si te intorci). Si de zi si de ora.
Acum insa e vacanta si perioada concediilor, deci o idee mai liber, chiar si la ore de varf sa zicem. Ca si colegii mei, recomand a doua variant: Pitesti. Atentie insa la drum, vreme buna si petrecere frumoasa. La intoarcere ai doua variante: Transfagarasan sau Brasov (dar daca e duminica s-ar putea ca Valea Prahovei sa fie mai aglomerata). (sau ar mai fi si a treia: sa te intorci pe unde ai venit) |
Posted 04 July 2017 - 11:02

Care opriti la Dedulesti va rog eu nu blocati strada ca sa nu va injur duios.
|
Posted 04 July 2017 - 11:12

Posted 04 July 2017 - 11:40

Friskey, on 04 iulie 2017 - 10:41, said:
Nu e o ruta periculoasa. Nebuni sunt ca peste tot. Sunt multe curbe si pante de la Pitesti la Valcea, deci depasiri nu se prea fac. Pe valea Oltului se mai baga cate unii aiurea dar nu de speriat. In schimb Bucuresti - Ploiesti si chiar pana la Brasov e de groaza. Nu degeaba DN1 e probabil cel mai mortal drum din Ro. Eu am facut de n ori ruta Pitesti Valcea ca incepator absolut si n-am facut-o lata si nici n-am fost pus in situatii periculoase. Pe alte drumuri mi-a stat inima in loc. Pe ruta asta Pitesti-VL-SB se intampla accidente in general din cauza tirurilor care se rastoarna in curbe sau motociclisti care cad de pe motoare. Merita sa opriti la popas la Dedulesti si sa mancati din celebrii mici de Dedulesti. Aici e https://www.google.r...!7i13312!8i6656 colombo2003, on 04 iulie 2017 - 10:53, said:
Depinde si din ce punct din Bucuresti pleci (si te intorci). Si de zi si de ora. Acum insa e vacanta si perioada concediilor, deci o idee mai liber, chiar si la ore de varf sa zicem. Ca si colegii mei, recomand a doua variant: Pitesti. Atentie insa la drum, vreme buna si petrecere frumoasa. La intoarcere ai doua variante: Transfagarasan sau Brasov (dar daca e duminica s-ar putea ca Valea Prahovei sa fie mai aglomerata). (sau ar mai fi si a treia: sa te intorci pe unde ai venit) Edited by REAKKTOR, 04 July 2017 - 11:40. |
Posted 05 July 2017 - 01:06

Friskey, on 04 iulie 2017 - 06:57, said:
Intre Brasov si Sibiu sunt portiuni bune de drum prost. Bucuresti-Pitesti ai autostrada si Pitesti-Valcea-Sibiu ai drum european mereu in stare foarte buna. Bine, eu vorbesc de DN 1. Daca te duci pe la Poaina Marului sau mai stiu eu ce alte drumuri judetene e partea a 2-a. |
Posted 22 August 2017 - 10:55

Salutare! As vrea sa fac o mica excursie de 3-4 zile si as vrea sa "prind" obiective turistice frumoase, sate frumoase, orase frumoase, locuri de cazare prin sate. Am plecarea din Targoviste si as vrea sa vizitez neaparat Sibiul si Sighisoara. Ati mai avut o astfel de ruta, ce pot vizita? Nu stiu prin ce orase, sate sa mai trec pentru a le vizita, cu siguranta nu le voi regreta. Sunt deschis la sugestii din partea voastra, as vrea sa parcurg in jur de 1k km. Multumesc!
|
Posted 22 August 2017 - 11:49

Baga Sibiu - Sebes - Obarsia Lotrului si te duci pana la Ranca, pe Transalpina.
|
Posted 22 August 2017 - 22:20

Eu anul acesta am mers lunar oe ruta aceasta si tot timpul am preferat valea prahovei, predeal, zarnesti, vulcan, codlea sibiu. Intre codlea si sibiu drumul este impecabil. In ultima luna am fost de doua ori pe valea oltului si mi-am blestemat zilele. In primul rand dealul negru e tot timpul blocat pe ambele sensuri apoi valea oltului este foarte aglomerata si se produc frecvent blocaje. E adevarat nici valea prahovei nu este prea libera dar daca pleci dkmineata devreme este ok. Asa pe valea oltului ajungi dupa-amiaza cand deja este blocata.
|
Posted 24 August 2017 - 08:22

Posted 24 August 2017 - 09:01

odo_robert, on 22 august 2017 - 10:55, said:
Salutare! As vrea sa fac o mica excursie de 3-4 zile si as vrea sa "prind" obiective turistice frumoase, sate frumoase, orase frumoase, locuri de cazare prin sate. Am plecarea din Targoviste si as vrea sa vizitez neaparat Sibiul si Sighisoara. Ati mai avut o astfel de ruta, ce pot vizita? Nu stiu prin ce orase, sate sa mai trec pentru a le vizita, cu siguranta nu le voi regreta. Sunt deschis la sugestii din partea voastra, as vrea sa parcurg in jur de 1k km. Multumesc! daca nu te grabesti si masina "stie" si de drumuri mai putin bune iti recomand: Targoviste - Curtea de Arges - la alegere ... via Pitesti sau via Campulung (mai simpatic prin Campulung) Curtea de Arges - Valea Oltului peste munte pe DJ-uri (703 H, 703 M) se iese undeva dupa Brezoi ... sau exista varianta sa iesi la Calimanesti - calitate carosabil decenta, peisaje de vis (din pacate nu lipsesc zonele despadurite), etc pe Valea Oltului se pot vizita manastiri (Cozia, Turnu, etc), cascade - Lotisoara, ruine, etc Bafta. |
Posted 25 August 2017 - 08:48

Tarzy, on 24 august 2017 - 09:01, said: daca nu te grabesti si masina "stie" si de drumuri mai putin bune iti recomand: Targoviste - Curtea de Arges - la alegere ... via Pitesti sau via Campulung (mai simpatic prin Campulung) Curtea de Arges - Valea Oltului peste munte pe DJ-uri (703 H, 703 M) se iese undeva dupa Brezoi ... sau exista varianta sa iesi la Calimanesti - calitate carosabil decenta, peisaje de vis (din pacate nu lipsesc zonele despadurite), etc pe Valea Oltului se pot vizita manastiri (Cozia, Turnu, etc), cascade - Lotisoara, ruine, etc Bafta. https://www.google.r...d44.9118218!3e0 |
|
Posted 16 November 2017 - 17:34

PSC, on 04 iulie 2017 - 10:48, said:
Ruta Bucureşti-Piteşti-Sibiu e cea mai indicată din toate punctele de vedere, inclusiv cadru natural. Atenţie mare la cele două porţiuni: - Valea Oltului - este coridorul transportului de marfă şi mulţi nebuni se avântă în depăşirea TIR-urilor fără să se asigure suficient; - Dealul Negru - porţiunile cu serpentine, coborârile abrupte (frână de motor), de asemenea multe TIR-uri. Noaptea e mai liber traseul, dar e păcat de peisaj. Ziua e mai aglomerat, în special la popasul - celebru - Deduleşti, atenţie mare acolo la cei care traversează fără să se asigure şi, desigur, la câini. Este ruta mea preferată şi o consider mult mai lejeră şi mai frumoasă decât DN1. Nu ar fi deloc periculoasă dacă ai maşina în stare tehnică bună şi dacă n-ar fi atâţia piloţi de F1. Am trecut pe acolo de cateva ori in ultimii ani si nu am vazut picior de caine. Probabil erau stocurile facute deja de carne de mici. |
Posted 04 December 2017 - 14:35

Salut,
Dintre cele doua rute care este cea mai recomandata pe timp de iarna? Ma gandesc ca ambele sunt drumuri destul de importante si sunt curatate. Pe Valea Oltului e plin de tiruri si e putin mai greu drumul, pe cand pe Valea Prahovei posibil sa fie plin de turisti. |
Posted 04 December 2017 - 17:08

E mai sigur cu multe TIRuri decat multe turisme de vacanta.
Vezi cum iti planifici Valea Oltului daca poti sa eviti varfurile de trafic (dimineata si seara). |
Posted 05 December 2017 - 11:01

Mai safe pe timp de iarna care ar fi? Caderi de zapada, pietre etc. Daca vine viscolul, pe unde e mai putin probabil sa raman inzapezit?
![]() |
Posted 05 December 2017 - 12:26

Eu zic ca e mai sigur pe V oltului pe baza de Tiruri, daca trec alea treci si tu.
Cat despre caderi de pietre, se mai intampla, Doamne fereste. Inainte sa pleci verifici site-ul infotrafic, bagi Waze si de preferat utilizezi si statia CB. |
Posted 05 December 2017 - 22:52

|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users