Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Copilul are probleme cu alti copii - cum rezolvati problema

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#19
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
Cel mai bine sa se descurce singuri, atata timp cat nu se lasa cu cafteala serioasa si daca nu sunt copii dubiosi, gen alte etnii, batausi retardati. Eu de exemplu, am stat doar cu baieti cand eram mica. Ne-am mai pocnit din cand in cand, ma duceam si bazaiam, daca era cazul si nu reuseam sa facem remiza, ca sa zic asa, asteptam sa vina sa se roage de mine ca hai inapoi la joaca. Daca nu venea nimeni, ma duceam eu oricum :)). Spre deosebire de mine, ma uit la nepoata-mea aia mare care a fost cocolosita si a "socializat" doar la scoala, unde nu stiu sa aiba mai mult de 2 fete cu care e amica si acum la 10 ani e super retrasa si timorata. Nu ii place sa mearga in excursii, la final de clasa nu a vrut sa stea la banchet, ca ce sa faca ea acolo...chestii pe care eu le asteptam ca pe dimineata de craciun si adormeam in seara de dinaintea lor foarte tarziu din cauza nerabdarii. In schimb eu aveam program super strict, la 8 eram in casa, iar iarna in jur de 7. Dar zic ca daca tot petreceam aproape 8 ore pe afara, era rezonabila regula. L-am pocnit odata pe unul care ma sacaia, de la distanta de cam 10 metri, cu o piatra fix in frunte, ala a ramas un pic incremenit de mirare/durere si eu de frica sa nu ii fi spart capul. Si cand s-a indreptat de spate si am vazut ca n-are nimic, am luat-o la fuga si m-am dus in casa, da peste 15 minute eram inapoi in spatele blocului :)). De abia pe la 13 ani lucrurile au inceput sa se cam poceasca, fiindca pe baieti ii apucasera hormonii si ca atare cam in perioada aia am incheiat prietenia noastra de cam 8 ani. Mama si tata nu s-au bagat in treburile noastre, decat in extrem de rarele dati cand ma duceam eu la ei sa parasc pe cineva. Si zic mersi ca au facut asa, fiindca de aia in toti anii astia de greutati, am reusit sa raman optimista, sa trec peste toate cu usurinta si sa "citesc" oamenii de toate soiurile si sa ma comport in consecinta. Independenta din punctul asta de vedere!!(nu si in altele), mi se pare extrem de importanta pentru viitorul copilului.

#20
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View Postrosix, on 19 iunie 2017 - 17:51, said:

Ba da, e rupta din rai... Impreuna cu un regim militar-cazon, face minuni in randul copiilor. Ii educa pentru viata.  
Exclus tablete, bomboane sau alte chestii costisitoare care ii umple de dorinte costisitoare si nu contribuie la o educatie sanatoasa a tineretului.
cu al doilea rand sunt de acord, legat de primul nu am sa spun ce ocari am in gand pt parintii (vorba vine) care se comporta asa.
echilibrul in cresterea copilului nu e asa de greu de obtinut. atat timp cat e ferit de golaneala si tentatii, se va descurca singur. chiar daca se ciocanesc intre ei, copiii se impaca repede, nu sufera, nu ajung sa se urasca si nici nu au probleme de integrare cand cresc. dupa cum am spus, agresivitatea (verbala, fizica, emotionala) in familie e marea problema. asta-i traumatizeaza pe termen lung.

Edited by andreim77, 19 June 2017 - 18:27.


#21
fireplane

fireplane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 09.06.2017

View PostBursul, on 19 iunie 2017 - 15:53, said:

A avut copilul vostru probleme cu altii? Cum ati rezolvat problema? Karate, negocieri, mita (dulciuri), l-ati lasat sa se descurce singur?
Lasa-l sa se descurce singur.......acum depinde de caracterul lui si de gena.
  • Daca s-a nascut prea sensibil , va ajunge un ratat negativist, timid,  neincrezator in el si nici in ceilalti oameni.....adica, un adevarat sociopat, un fraier al societatii  de care toti isi vor bate joc. Atunci da, trebuie ajutat, sfatuit,  obligatoriu  mers la psiholog.   Daca vezi ca are totusi un potential intr-un domeniu artistic sau in IT,  merita sa te chinui pentru el.
  • Daca s-a nascut cu ceva coaie in el, poate va ajunge sa invete din greseli, abuzurile la care a fost supus sa-i formeze caracterul de dur, sa stie sa abordeze mai bine relatiile cu alti oameni, sa fie de temut chiar.
Parerea mea e ca in ambele situatii, o vizita la psiholog ar fi ultranecesara, combinat cu practicarea unui sport evident gen Karate, Fotbal,Baschet,  Tenis,  Handbal, Volei,   chiar si  Sah sau   Starcraft (daca este mai sedentar sau intelectual)..........dar sub nicio forma nu-l duci  la  SALA DE FITNESS., aerobic, yoga  sau gimnastica,  alea nu-s sporturi  si nici nu-l ajuta la dezvoltarea caracterului, fiind strict pentru intretinere fizica/psihica.

Un sport adevarat presupune competitie, cooperare  si interactiune cu alti oameni.  
Ori daca are tangente spre ceva, un hobby competional  -  il dai pe la un cor, la pictura, club  de lectura in care sa interactioneze obligatoriu cu alti oameni......
De altfel, incurajeaza-l sa participe la cat mai multe concursuri (dar nu pe bani) ca sa-i dezvolti spiritul competitiv si pe alte planuri.



Orice copil trebuie sa invete  de la varsta frageda ce inseamna competitia si cum sa invete sa fie mai bun decat altii.

View Postrosix, on 19 iunie 2017 - 17:51, said:

Ba da, e rupta din rai... Impreuna cu un regim militar-cazon, face minuni in randul copiilor. Ii educa pentru viata.  
Exclus tablete, bomboane sau alte chestii costisitoare care ii umple de dorinte costisitoare si nu contribuie la o educatie sanatoasa a tineretului.


Poate nu-ti dai seama, dar nu mai traim (cel putin momentan) in Sparta antica   .  Ori tu poate ca trollezi, ori nu te vad bine ca tata (ti-l ia Bravernetul oricum daca se aude ca ti-l agresezi inutil, plus ca mai nou te poti alege cu niste ani buni de inchisoare)

Copilul trebuie sa invete strict sa se apere , sa evite belelele si sa se descurce pe cont propriu intr-o societate civilizata. Ori depinde pentru ce societate vrei tu sa-l educi -  sa ramana in haznaua numita Romanistan sau  sa migreze intr-o tara civilizata?   Sa traiasca ca civil   sau sa fie o bruta toata viata?  



Pana una alta, iti aduc aminte ca suntem in 2017 si nici in armata romana  nu se mai bat recrutii fiindca exista niste institutii si tribunale care pedepsesc serios astfel de acte barbare.

Edited by fireplane, 19 June 2017 - 19:03.


#22
Jolee

Jolee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 29.05.2010

View PostMemeito, on 19 iunie 2017 - 16:21, said:

Cum sa dai tableta la un copil de 5 ani, voi nu sunteti normali ?

Am vazut pe strada copilasi total indobitociti de noua tehnologie, de tablete si smartphone-uri, stau cu ochii fixati in ele si nu mai observa nimic in jurul lor - o floare, un catel, o pisica - lucruri simple care ne aduceau multa bucurie cand eram copii, nu vad daca calca intr-un rahat de caine, daca intra in oameni sau daca dau cu capul de un stalp, par total aerieni, cu privirea pierduta, ca niste autisti, nu se uita in ochii oamenilor daca vorbesti cu ei, sunt niste fiinte cu sufletul distrus, fara sa mai aiba nimic inauntru.

Sa nu dati copiilor tablete si smartphone-uri pentru ca o sa ii distrugeti!

Eu am văzut jucându-se prinselea cu telefonul în mână, iar altul chinuia în mâna stângă un Kendame în timp ce se holba în telefonul din dreapta.
Am fost în multe case cu copii de diferite vârste şi cei mai "plăcuţi" copii sunt cei care nu au acces nelimitat şi de la vârste mici la tabletă şi telefon. Cu ei poţi povesti, au mai multă răbdare, au o imaginaţie foarte bogată, îşi găsesc şi singuri o preocupare, nu simt nevoia să se bage mereu şi cu orice preţ în centrul atenţiei. Nepoţica mea de la 3 ani avea tableta ei şi se conecta singură la wi-fi. La grădiniţă e un mic diavol, egoistă, încăpăţânată, agresivă (până la a răni ceilalţi copii).

Părinţii pur şi simplu vor liniştea lor, n-au chef să se preocupe prea mult de odrasle şi atunci le trântesc telefon/tabletă/laptop în mână. Şi cel mai şocant este faptul că nu se gândesc nicio milisecundă la siguranţa lor în lumea virtuală. N-au auzit de parenting control, filtre, blocare site-uri etc. Chiar dacă nu am crescut cu minunăţiile astea, sunt adult, am o anumită capacitate intelectuală, mă aşez o zi şi citesc şi mă informez despre toate astea şi apoi îl învăţ şi pe copil. Nu acesta este rolul unui părinte?!

#23
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008

View PostJolee, on 20 iunie 2017 - 13:38, said:



Eu am vãzut jucându-se prinselea cu telefonul în mânã, iar altul chinuia în mâna stângã un Kendame în timp ce se holba în telefonul din dreapta.
Am fost în multe case cu copii de diferite vârste ºi cei mai "plãcuþi" copii sunt cei care nu au acces nelimitat ºi de la vârste mici la tabletã ºi telefon. Cu ei poþi povesti, au mai multã rãbdare, au o imaginaþie foarte bogatã, îºi gãsesc ºi singuri o preocupare, nu simt nevoia sã se bage mereu ºi cu orice preþ în centrul atenþiei. Nepoþica mea de la 3 ani avea tableta ei ºi se conecta singurã la wi-fi. La grãdiniþã e un mic diavol, egoistã, încãpãþânatã, agresivã (pânã la a rãni ceilalþi copii).

Pãrinþii pur ºi simplu vor liniºtea lor, n-au chef sã se preocupe prea mult de odrasle ºi atunci le trântesc telefon/tabletã/laptop în mânã. ªi cel mai ºocant este faptul cã nu se gândesc nicio milisecundã la siguranþa lor în lumea virtualã. N-au auzit de parenting control, filtre, blocare site-uri etc. Chiar dacã nu am crescut cu minunãþiile astea, sunt adult, am o anumitã capacitate intelectualã, mã aºez o zi ºi citesc ºi mã informez despre toate astea ºi apoi îl învãþ ºi pe copil. Nu acesta este rolul unui pãrinte?!
Multi au uitat cum au fost crescuti de catre parintii lor si din incapatanare/ingamfare/prostie, considera ca ai' batranii nu faceau bine ce faceau, ca atare...s-a ajuns la situatia asta de acum. Eu zic mersi parintilor mei ca nu mi-au dat tot ce am cerut si ca m-au invatat sa apreciez ce am si sa respect lucrul muncit.

Edited by lulutza, 20 June 2017 - 13:51.


#24
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015

View Postlulutza, on 19 iunie 2017 - 18:02, said:

Cel mai bine sa se descurce singuri, atata timp cat nu se lasa cu cafteala serioasa

View Postlulutza, on 20 iunie 2017 - 13:51, said:

Multi au uitat cum au fost crescuti de catre parintii lor

Daca asa ai inteles tu sa "rezolvi" o problema, atunci ai fost educat(a) foarte, foarte gresit!
Pune mana pe o carte daca te consideri depasit(a)
Violenta TREBUIE condamnata si indreptata.
Si va mai mirati de ce intari cu apa calda e diferit de Romania

#25
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View PostTsunnnami, on 20 iunie 2017 - 14:27, said:

...
Si va mai mirati de ce intari cu apa calda e diferit de Romania
Diferit pe dracu !
Peste tot e la fel , exista cate un drac si o " printesa " .

#26
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015
Pentru ca te uiti in tarile in care apa calda este rationalizata.
A avea apa calda rationalizata nu inseamna "a avea apa calda"

Edited by Tsunnnami, 20 June 2017 - 14:42.


#27
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005
Despre ce fel de probleme vorbim pana la urma?


View PostTsunnnami, on 20 iunie 2017 - 14:42, said:

Pentru ca te uiti in tarile in care apa calda este rationalizata.
A avea apa calda rationalizata nu inseamna "a avea apa calda"
Unde-s tarile astea cu apa calda nerationalizata unde nu sunt printese?

#28
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015
Mergi pana la Nadlac.
Acum uite-te spre vest.

Alea toate sunt tari cu apa calda nerationalizata.
Daca te uiti spre est, o sa vezi ligheanul cu apa pe aragazul legat de butelie si un termometru in el sa iti arate ca apa in Romania e mult mai fierbinte decat in vest.

O fi, dar nu curge la chiuveta.
Curge numai acolo unde e incalzita

#29
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008

View PostTsunnnami, on 20 iunie 2017 - 14:27, said:




Daca asa ai inteles tu sa "rezolvi" o problema, atunci ai fost educat(a) foarte, foarte gresit!
Pune mana pe o carte daca te consideri depasit(a)
Violenta TREBUIE condamnata si indreptata.
Si va mai mirati de ce intari cu apa calda e diferit de Romania
Cred ca tu ai mari probleme cu cliseele si cu pornirea de a vedea in orice exprimare ceva ce te irita pe tine. Cat despre educatia mea te-a ruga sa te abtii de la comentarii!! Nu ne cunoastem, ca atare hai sa nu ne dam cu presupusul, mai ales sub forma de jignire! Cat despre depasita stai linistit ca nu sunt deloc si daca as fi considerata asa de catre unii ca tine, care sar cu afirmatii despre educatia unor persoane despre care nu stiu nici macar 1%, atunci nu ma deranjeaza. Decat sa am un copil fatalau crescut in puf, care mai tarziu nu ma va mai avea langa el de  la cam 19 ani incolo, cand incepe sa vrea sa se descurce singur si sa ma trezesc ca isi pune streangu de gat ca iote ce rea e lumea de fapt, mai bine sa fiu considerata depasita de cei ca tine.

Edited by lulutza, 20 June 2017 - 16:36.


#30
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015

View Postlulutza, on 20 iunie 2017 - 16:35, said:

... mai bine sa fiu considerata depasita de cei ca tine.

E ceea ce am spus si eu, si sincer nu vad de ce te deranjeaza opinia mea?
Daca esti okay cu violenta nu e treaba mea. Eu nu sunt, si am parerea ca copiii trebuie educati in spiritul non-violent.
Ca tu considenri diferit, da-mi voie sa am parerea mea despre tine

#31
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
Opinia e una, jignirea e altceva. In fine, vad ca nu are rost, ai citit atat de bine post-ul meu, ca nici nu ai observat ca sunt muiere. Ceea ce imi arata ca esti genul de om caruia ii place sa aleaga dintr-un subiect doar ce vrea el, pentru a putea dupa sa transforme lucrurile in ceva grav, lucruri pe care tu, ca om extrem de educat, sa le poti contrazice intr-un mod care sa il puna pe celalalt intr-o lumina proasta.

#32
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015
Hon, ma supara cand exista lume care ACCEPTA violenta

Dintr-o bataie sau un set de injuraturi ramane cu urme cel putin un copil.
Tu spui: "lasa-l ca sa nu ramana momaie!", dar asta numai daca e invingator.
Nu cultivati violenta, condamnati-o!

Violenta, dreptatea celui mai tare se intalneau inainte de evul mediu.
Ai inteles acum de ce crezi ca an vrut sa jignesc?
Pentru ca nu sunt de acord cu "educatia" asta in secolul 21.
Nu sunt de acord ca un copil sa "invete" ca cel mai tare are dreptate si poate impune orice, oricui e mai slab fizic ca el.
iar cel mai slab sa caute altul mai slab sa se poate impune si el.
Ca in haita.

#33
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015
Si-nc-o chestie, pentru cei care nu vor copiii "mototoi"!!!!

Am facut culturism mai mult de 5 ani in tinerete.
Am luat la bataie garla... 4 mari, numai eu imi amintesc, de 2 ori mi-am pierdut cunostina, am aflat ca luasem un picior in gat cand eram jos, aflat de la altii, si asta numai pentru ca aratam bine si "jmekerasilor" le trebuiau trofee... "moamaaa... asta l-a batut pe serifu'!"
Chiar daca uneori stateau pe margine si daca cumva ripostam se intercalau si ei in lupta.
Tot fuga ma salva. Stiti ce e aia sa umbli cu frica? Sa ai tot timpul cand vii noaptea ca "te asteapta"?

Daca vreti copii campioni, sa aiba adidasii legati tot timpul si sa faca atletism.
Sunt satul de violenta pana-n gatu' ma-sii celor care incurajeaza asa ceva.
Le-as dori puscaria, sa simta si ei ce e aia sa accepti si sa incurajezi violenta sa nu mori prost.
Sa simta FRICA...-n oase, sa vada cum e.
Sa stie ca prin atitudinea lor timoreaza copii.

#34
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View PostTsunnnami, on 20 iunie 2017 - 16:22, said:

Mergi pana la Nadlac.
Acum uite-te spre vest.

Alea toate sunt tari cu apa calda nerationalizata.
Daca te uiti spre est, o sa vezi ligheanul cu apa pe aragazul legat de butelie si un termometru in el sa iti arate ca apa in Romania e mult mai fierbinte decat in vest.

O fi, dar nu curge la chiuveta.
Curge numai acolo unde e incalzita
Saracul de tine ! Nici nu ma mir ca ai luat-o in freza de mic copil iar cum te-ai dezvoltat " mental " pana acum , e mai bine sa nu faci copii , crede-ma e mai bine sa limitezi prostia cat de mult poti ...

#35
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,893
  • Înscris: 20.10.2015

View PostBaxon, on 20 iunie 2017 - 19:53, said:

Saracul de tine ! Nici nu ma mir ca ai luat-o in freza de mic copil iar cum te-ai dezvoltat " mental " pana acum , e mai bine sa nu faci copii , crede-ma e mai bine sa limitezi prostia cat de mult poti ...

Asa este,

Posted Image

#36
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005

View PostTsunnnami, on 20 iunie 2017 - 16:22, said:

Mergi pana la Nadlac.
Acum uite-te spre vest.

Alea toate sunt tari cu apa calda nerationalizata.
Ca sa merg pana in Nadlac ar insemna sa calatoresc binisor spre est. Posted Image


Si da, sunt de acord cu educatia fara violenta si ma oripileaza cand vad comportamentul unor copii in parc si pe fii-mea uitandu-se la ei si neintelegand de ce se comporta asa. Sunt clar oglinda perfecta a unor parinti mai putin educati. Sau cu abilitati pedagogice indoielnice.

Pe de alta parte sunt de acord ca copiii trebuie lasati sa invete sa-si rezolve singuri conflictele atata timp cat nu se ajunge la violenta. Ii opresti daca se lovesc sau isi vorbesc urat dar nu intervii daca doar studiaza ce se intampla daca isi iau jucaria unul de la altul.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate