Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Sfaturi legate de cautarea unui job

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
Zippo_100

Zippo_100

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 123
  • Înscris: 12.11.2016

 Flat, on 01 aprilie 2017 - 23:05, said:

primul link ti-am pus un post de consilier debutant in Iasi. din ce se lauda astia cu legea salarizarii unitare, ar trebui sa iei 1500-2000 si marit in 3-4 ani la 3000

 Bogdansv1, on 01 aprilie 2017 - 23:24, said:

Inițiator, am prins o știre că în Suceava sunt angajatori care angajează direct din facultate, chiar de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Știrea cred că am prins-o ieri la un post TV local.

Vezi dacă nu găsești pe net despre ce firmă e vorba și trimite-le CV-ul.

În altă ordine de idei, eu nu mi-am profesat meseria pentru care m-am pregătit în facultate nici 5 minute. Acum sunt în al patrulea domeniu, toate diferite, singura legătură e că cer abilități tehnice. Ultimul job l-am găsit după 15 luni de căutări, vârsta a devenit impediment pentru angajatori.
Ok, va multumesc. Am retinut.

 Stiletto91, on 02 aprilie 2017 - 01:09, said:

In tara asta, fara experienta de munca din perioada liceului, voluntariat la greu in perioada facultatii (sclavageala gratuita asa zisa Internship)  sau fara pile  nu te mai angajeaza nici dracu  daca  te apuci sa-ti cauti  primul job de la 22 ani. La   30 ani,   trebuie sa te gandesti serios cum sa-ti deschizi o afacere ca sa obtii independenta financiara ca daca te ghidezi dupa "noroc" si mai ingrosi cozile la interviuri, mori de foame la batranete, pe strada.

spui perfect. strangi din dinti o perioada indelungata, sperand ca pe viitor sa iti fie mai bine.

#38
Errik_son

Errik_son

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 20.04.2008

 Stiletto91, on 01 aprilie 2017 - 22:09, said:


Pai, exista vreo tara in care se intampla asa ceva?
In Romania, pana in 1989.

#39
justnaturalskill

justnaturalskill

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.04.2017
Salut!

Sfatul meu este acesta:
Vezi ce calitati consideri ca ai, apoi gandeste-te la ce ti-ar placea sa faci.
Daca ai cunostinte de baza despre domeniul IT, iti recomand sa te indrepti in directia asta. Se ofera salarii decente chiar si pentru incepatori.
In orice caz, indiferent de ce domeniu vrei, te sfatuiesc sa faci o statistica a cerintelor tehnice si soft-skills din mai  multe anunturi de recrutare, dupa care sa cauti online, cursuri pe care sa le platesti pentru a invata aceste cerinte (costa cam 500 lei un modul de orice vrei sa inveti cu profesor, la clasa).
Investeste in cursuri si in paralel aplica la job-uri. Fa toate temele care ti se dau si studiaza si in plus online. Asalteaza-ti profesorii cu intrebari pregatite de acasa si iti garantez ca vei reusi sa gasesti un job.

Studiaza in fiecare zi macar 15 minute, o limba straina. Daca n-ai bani de cursuri, foloseste aplicatia duolingo si internetul.
Cand te duci la un interviu, arata-le ca tu chiar vrei sa muncesti si sa inveti pentru tine, nu pentru bani. Acum aproximativ un an eram in aproape aceeasi situatie ca si tine. Am lucrat 2 luni pe nimic, doar ca sa dovedesc ca pot face fata jobului. Nu e usor, dar odata ce intrii in bransa si deprinzi taskurile, o sa devina mai usor. Odata ce ai jobul si dai 100%, fara sa te opresti din a investi in tine (cursurile si invatatul de limba straina trebuie sa continue in paralel cu jobul), o sa vazi cum vei avea puterea sa-ti alegi tu angajatorii si nu ei pe tine.

Spor la treaba si succes!

#40
Zippo_100

Zippo_100

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 123
  • Înscris: 12.11.2016
Multumesc de sfaturi.

Voi incerca sa studiez mai mult partea cu limbile strainele. Cu IT-ul nu ma pricep prea mult. Cat despre partea financiara, am mai spus-o: contrar unora care au afirmat ca as vrea salarii de mii de euro, eu din contra prefer un job stabil, cu un salariu mai mic dar care sa ma ajute sa imi pun in valoare calitatile.

Multumesc de sfaturi din nou.

#41
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
Interesante sfaturi, cam exagerate si sinistre parerile cum ca daca nu ai pile sau nu ai deja experienta de munca din timpul liceului ori daca nu muncesti pe gratis (in ideea ca te vor "invata" la locul de munca) - atunci nu ai nicio sansa in tara asta.

Se angajaza destui oameni avand calificarea de tehnician (montator subansamble, e un exemplu), de ce? Munca foarte repetitiva, unele firme iti cer disponibilitatea de a lucra in 3 schimburi, salariul deloc atractiv, munca peste program nu intotdeauna platita. Eu am terminat un domeniu tehnic, n-am reusit sa conving acei angajatori pentru care m-am luptat sa ajung ca eu as fi potrivit pentru job;

Sunt firme care apar la tv, ori pe internet (ziarul financiar live pe facebook) care declara "nu gasim oamenii potriviti". Foarte rar vei auzi "Le oferim X sute de euro salariul la 8 ore lucrate". Nu, mereu este eternul somer care refuza munca in discutie. Ce sa vezi, la fosta firma la care am lucrat, nu s-au schimbat conditiile de lucru, hm, tot le pleaca angajatii, vin altii si stau 2-3-5 luni, apoi pleaca, mister total, monseur!

Sigur, gasisem un post ca tehnician hardware pentru o firma de pariuri, cu agentii in toata tara. Iti dai seama, deplasari 80% din timpul de lucru. Sigur, diurna. Nu mi s-a comunicat salariul, dar nu cred ca atingea 2000 lei net.
Ce sa vezi, nici eu nu sunt multumit de firma la care lucrez, important e sa nu abandonezi si, mai ales, sa NU parasesti actualul angajator decat dupa ce semnezi contractul cu viitorul. Vorba aceea, omul nu paraseste jobul, il paraseste pe sef. Si cand seful are alt sef deasupra si tot asa, nu e bine. Ce sa vezi, micii sefi tot parasesc firma, ca nu iti mai convine sa te frece cel de sus la cap ca de ce nu este atins targetul pe banda. Bine, ca ai stat 1-3 ani pe acel post, ti-a placut, apoi ce sa vezi, te-ai sucit. Si sefilor li se sparg ulcioarele in cap, depinde, unii mai stresati ca altii, mai ales daca nu te intelegi cu seful de deasupra ta mai bine decat alti colegi de rangul tau.

Eu nu m-am gandit nicio secunda la emigrare in alta tara. N-am de ce, avand in vedere ca din Romania se... pleaca. Pai cei ramasi vor avea concurenta mai redusa, corect? Si de la mine se pleaca. Ce sa vezi, poate nu mi-ar fi prelungit contractul daca era concurenta dinainte sa vin eu (firma avea alta locatie pana recent). Nu ca nu mi-as face treaba, mi-o fac.

Nu stiu cat esti de flexibil (relocare, job care presupune multa interactiune - oameni, masini de condus etc), eu unul m-am gandit sa imi caut si in alte orase. E greu sa fii inginer in general, daca e sa vorbim de orasele mari. Ori esti de service si mergi la client sa efectuezi reparatiile, ori intr-un birou - ex. documentatie tehnica ori faci naveta pana in hala de productie (ing. productie, calitate, mentenanta etc.) care de regula e in afara orasului sau la marginea acestuia. Foarte putine unitati industriale au ramas in orase, ma rog, in Bucuresti sunt cateva dar e alt tip de productie. Cand spun productie ma refer de la cabluri pana la alimentatie, ca pateul tot intr-o fabrica este produs si ambalat. Si in Romania!!

Tot aud la stiri, "in Ardeal e criza de forta de munca", ai putea incerca acolo. Sigur, in teorie, daca este criza de personal, tu ca angajator cauti sa il atragi pe candidat, maresti salariul de entry-level, acorzi un spor la salariu de relocare (gen 50% chirie platita). Altfel, le spui "Pai banii astia ii fac in Romania la aranjat haine in mall, si stau cu ai mei acasa, nu platesc chirie".
Conteaza daca esti insurat cu un copil sau pur si simplu un burlac.

Iasiul e un oras frumos din ce am inteles, dar acolo posibilitatile sunt limitate. Nu ca oamenii ar fi limitati, cat locatia este nefericita: departe de Arges (Pitesti, Mioveni - Dacia, firmele conexe), departe de Ardeal (care este mai aproape de Vest), intr-un colt de tara, langa judete vai mama lor.

In IT lucrurile stau bine acolo, din ce mi-a explicat cineva.

Experienta de a munci in afara orasului in care locuiesti (probabil dintotdeauna) mi se pare mult mai consistenta decat jobul in sine pe care il vei avea, parerea mea. Nu sunt eu genul de om care sa plece pe nepusa masa la munte/mare, asa ca la mine perceptia poate fi diferita. Cauta si recenzii ale actualilor sau fostilor angajati pe undelucram, unele m-au socat, cum ca la o firma importanta, mare angajator intr-o localitate de marime medie, sunt platiti mai bine (si promovati) oamenii din respectiva locatie, nu si cei care vin din alte orase, chiriasi etc. E un exemplu, real sau nu, habar n-am.

Cu siguranta, de-as fi recrutor intr-un orasel, as fi oarece surprins sa citesc un CV al unui candidat dintr-un oras destul de mare, daca nu chiar din Bucuresti. Hai sa zicem ca esti inginer aeronave sau ceva de genul, pai nu prea ai posibilitati, ori la RomAero, ori fabrica aceea de elicoptere Airbus. E normal sa iti schimbi locatia. Dar poate nu esti axat pe o nisa atat de subtire, asa ca trebuie sa dai mici explicatii, printre primele intrebari, de ce ati ales sa veniti de la sute de km distanta, traiti intr-un oras important, nu v-ati gasit acolo un loc de munca in domeniu?

Daca iti vei raspunde la aceasta intrebare, atunci 90% vei fi mai bine motivat, ca nu e deloc usor sa iti schimbi brusc domiciliul, alt cerc de prieteni, alte strazi, alti oameni.. Sigur, unii pleaca si peste Ocean, dar asta-i alta poveste.

Sper ca ti-a fost de folos mica povestioara, mici detalii din experienta mea (dar mai ales privind experienta altora, greselile facute de altii si tot asa).

Nu esti singur.

Edited by bogdan_z, 09 May 2017 - 22:15.


#42
Zippo_100

Zippo_100

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 123
  • Înscris: 12.11.2016
Multumesc pentru sfaturile primite.

Ideea de relocare nu ma sperie deloc, as fi dispus sa plec in orice alt oras, doar sa mi se ofere conditii decente. Nu cer salarii si conditii exorbitante, dar nici nu pot sa fiu vanzator sau lucrator comercial printr-un Kaufland, Lidl etc.

In Ardeal, da, este criza de personal, dar acolo se cauta pentru meserii necalificate sau pe IT. Iasul ofera alternative, este drept, dar se bazeaza mult pe IT sau comert.

Consider ca ar trebui sa am rabdare, dar cateodata si rabdarea asta CRED ca are o limita.

Edited by Zippo_100, 11 May 2017 - 11:59.


#43
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
http://m.zf.ro/opini...t-ritm-16295222

Initiatorul e pe drumul cel bun, intr-o astfel de situatie nu trebuie sa te inchiriezi ieftin, ca nu mai asteapta asa multi la poarta ca in alti ani sau cum crede angajatorul (ca sa te faca sa crezi acest lucru..).

#44
300-TURBION

300-TURBION

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 25.02.2012
Avand in vedere titlul topicului, sugerez celor care cauta de lucru sa citeasca si modifice cele doua pagini, in functie de specializarile lor. Este foarte posibil sa le fie util. atasez un doc.Word. Multa bafta!

Desi a parut ca a intrat in pagina, doc. Word,nu am putut sa-l atasez.

CONDITII DE LUCRU ALE ANGAJATORULUI:.   . .   .    .    .   . . .
ADRESA. .    .    .    .   .    .   . .   .   .    .     .   .   .    .   .  
TEL. .   .   .   .   .   . . .   .  /DATA.   .   . .   .    .    .
- FISA POSTULUI – POT PRIMI UN EXEMPLAR?    DA     NU
- DENUMIRE:.   .   .   .    .    .   .   . .   .   .   .     .   .   .
EXISTA DISPOZITIVE MECANIZATE NECESARE?  (in stare de functionare)EX: CARICIUOR; TRANSPALET; STIVUITOR  DA     NU
-  PROGRAMUL DE LUCRU
DIURN . . .NOCTURN     .   .   .     IN DOUA SCHIMBURI   
  .   .  / .    .    IN TREI SCHIMBURI     .    .    ./    .   .    ./   . . .
LUNI   MARTI   MIERCURI   JOI    VINERI   SANBATA     DUM
SE SOLICITA EFECTUAREA DE ORE SUPLIMENTARE? DA     NU   
- SALARIU BRUT.   .   .    .     . SALARIU NET.    .   . .   .    .   .
TOT SALARIUL ESTE IMPOZITAT (NU EXISTA O DIFERENTA INTRE CE SCRIE IN CARTEA DE M. SI CE IAU IN MANA) DA     NU
SUNT PLATITE ORELE SUPLIMENTARE CU 150;     WEEKEND200%?
DA    NU
ORELE SUPLIMENTARE SE REGASESC SI IN CARTEA DE MUNCA?
DA NU
BONURI DE MASA? DA     NU   AL 13-LEA SALARIU? DA   NU
- FI SA DE RISC – POT PRIMI UN EXEMPLAR?   DA   NU
POLUARE - SUBSTANTE CHIMICE    ;   RADIOACTIVA     ;    ZGOMOT PUTERNIC(decibeli)    ;  UMIDITATE EXCESIVA    ;  FUM DE TIGARE
TEMPERATURA LA LOCUL DE MUNCA min.    max.    ALTE RISCURI…
- CONCEDIL DE ODIHNA SE POATE LUA IN FIECARE AN? DA    NU
CU CAT TIMP INAINTE SE PROGRAMEAZA? LUNI.   .    . ZILE.  .    .   .
EXISTA CINEVA CARE SA PREIA STAFETA?  DA     NU   
EU SUNT OBLIGAT SA PEIAU SARCINILE CUIVA CARE PLEACA IN CONCEDIU ?    DA    NU DACA DA, CARE SUNT ACELEA?
DE VERIFICAT IN AMANUNT………..
- PAUZA DE MASA    DE MIN.. INTERVAL ORAR.    .    .    . . .    .
- -SALA DE MESE?     FRIGIDER?    CUPTOR EL. FUM DE TIGARE
- TRANSPORT REGULAT INCLUS?  DA NU     DISTANTA(km)
- ESTE POSIBILA O VIZITA LA LOCUL DE MUNCA(vizualizarea utilajelor);CANTINA;TOALETE;VESTIAR,PARCARE,ETC,  DA    NU
- OBSERVATII:. . .    .   .    .   .    .   .   .    .    .    .     .   .   .    .    . . .     .     .     .     . .   . .   .     . .   . .     .     .    .     . .   .   . .   
.    .    .     .    .     . .     .    . .   .     .    .     . .

POT FI MENTIONATE  ACESTE CONDITII DE MUNCA…..IN CONTRACTUL DE MUNCA?   DA    NU

#45
bila1000

bila1000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 12.08.2010
Deja la nivel de facultate, dupa titlu totul este facultativ, facultatea este un mijloc de a avansa in profesie, nu un scop in sine.
Trebuie sa fii si pasionat de un domeniu, sa consideri facultatea un mijloc de perfectionare, nu , ma duc la facultate trec examenele si la sfirsit astia sint obligati sa ma angajeze noo, deja din facultate mai intrii la niste joburi inrudite cu domeniul ales.
Sa va dau un exemplu; in trecut o treaba de teren se facea cu un absolvent de profesionala, acum cu inflatia asta de absolventi de facultate vor cu studii superioare, mofturi as zice cauza, sint multi absolventi care nu se regasesc in domeniul care l-au studiat, si patronii profita de treaba asta cu totul gratuit.

#46
Zippo_100

Zippo_100

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 123
  • Înscris: 12.11.2016
Ai dreptate. Ma uit la facultati cu specific economic, Dreptul...termina cu sutele. Si unde se duc ? Cine ii angajeaza ? Nu mai vorbesc de facultati fara niciun viitor precum Istorie, Geografie, Filosofie etc.

Eu am terminat cu facultate cu specific ingineresc dar .....Posted Image

#47
catalin11catalin

catalin11catalin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,746
  • Înscris: 14.06.2015
De ce ai mai pierdut timpul si cu materul?
Pleaca in uk si gata.

#48
Zippo_100

Zippo_100

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 123
  • Înscris: 12.11.2016
Asta voi face din luna august.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate