Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 

Anvelopare blocuri, intretinere la juma?

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 _NeXUS-, on 07 martie 2017 - 17:41, said:

Corect este incalzirea la jumate.
Eu de unde sa stiu? Conteaza mult pe cat ai setata tu centrala, caloriferul sau cum se calculeaza la pausal.

Depinde de pozitia blocului etc... Ca daca tu izolezi fatada blocului si vecinul de deasupra ta sau de sub tine tine caloriferele inchise... tot dracu ala este.
La jumate nu cred ca este.
Nu e tot dracul ala de fapt. Anveloparea presupune si izolarea acoperisului blocului, si a subsolului blocului.
Una peste alta ce zici tu e ca si cum ai zice "daca nu dai drumu la caldura tot ca afara va fi si in casa"... nu, stim ca pana si intr-un garaj e mult mai cald ca afara.
O cladire bine izolata poate fi placuta chiar si fara incalzire (cladiri pasive de ex) si caldura de la becuri, aparate etc e suficienta.

Anveloparea blocurilor schimba dramatic CONFORTUL, prin eliminarea puntilor termice, curentilor de aer etc.

Practic intre un apartament fara izolatie si fara termopan si unul cu termopan si izolatie diferentele sint enorme. Si vara si iarna.

Anveloparea asta vine de la UE... adica nu e o inventie romaneasca proasta, ci chiar e gandita testata si functioneaza

#20
ausfahrt

ausfahrt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.04.2010

 unbrutus, on 07 martie 2017 - 22:04, said:

Anveloparea asta vine de la UE... adica nu e o inventie romaneasca proasta, ci chiar e gandita testata si functioneaza

Arata-mi 1 rand 'de la UE' in care este recomandata utilizarea polistirenului expandat la izolarea cladirilor de locuit si mai stam de vorba... Directiva europeana privind cresterea eficientei energetice bla,bla nu are nicio legatura cu polistirenizarea din romanica.

#21
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012

 Cousteau, on 07 martie 2017 - 20:23, said:

...Eu stau intr-un bloc fara repartitoare, neamvelopat dar cu o izolatie din constructie destul de buna: pereti exteriori tip sandwich: beton 8 cm, bca 8 cm, beton 8 cm...

si unde e izolatia termica? ca io n-o sesizez...

in alta ordine de idei:
-pt un ap. 3 cam, et 6, izolat pe banii mei cu EPS de 10 cm si densitate 15 kg/mc am platit cu 30% mai putin la gaze decat alt ap. de sub mine (si care are aceeasi centrala termica, iar la temp setate tot 22/23*C)
-concret io am dat 120 lei/luna, iar vecinu a dat 180 lei/luna

#22
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,567
  • Înscris: 25.04.2007
Acel tip de perete cu strat de bca intre doua straturi de beton si grosime totala de 25-27 cm izoleaza termic mai bine decat un perete simplu de beton. Ai inteles acum?

rosix, tu chiar ai niste obsesii, atat de repartizare cat si sexuale de-i tot dai cu p--a. Stii tu mai bine ce avem noi in subsol? Daca eu ti-am spus ca nu avem decat un gigacalorimetru iar ndor a scris si el ca au acelasi lucru la blocul/scara lor, poti admite ca la noi e altfel decat la tine? Daca nu poti, asta e, ramai cu obsesiile tale.

Seteh, de unde sa stiu eu ce face fiecare in apartamentul lui cu repartitoarele sale cand am scris ca la noi nu avem asa ceva? Nu zic ca n-ai dreptate in ce afirmi ca am mai auzit si din alte surse acelasi lucru, tocmai de aia noi nu ne-am omorat sa le punem.

Edited by Cousteau, 08 March 2017 - 09:38.


#23
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012
'mi pare rău, dar peretele tău e varză la capitolul izolație termică ..., mai citește!!!

#24
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,014
  • Înscris: 28.10.2006

 ndor, on 07 martie 2017 - 21:47, said:

@viceroy 56 , Daca te referi la repartitoarele de apartament care se "lipesc" pe calorifere , alea nu se pot numi repartitoare . Sunt de fapt niste numaratoare abstracte pe care fiecare citeste ce vrea.
Exact la astea ma refeream.
Cand s-a facut sedinta de bloc/scara cu furnizorul de repartitoare am intrebat de 2 ori daca se poate "fura" cu repartitorul montat pe calorifer si a raspuns ferm NU.
Cand am intrebat a 3-a oara si am cerut sa dea in scris, si-a luat hartiile si a plecat.
Asa a ramas scara noastra fara repartitoare, celelalte 2 scari avand ISTA.
In fiecare luna de iarna, suma facturilor de incalzire pe scara este mai mare la cele 2 scari cu repartitoare decat la scara noastra, fara.
Si fiti convinsi ca sunt si locatari care inchid caloriferele.
Atata timp cat eu inchid robinetul la calorifer, deci nu circula niciun gram de gigacalorie prin el, de ce repartitorul "numara" ceva ce numai el stie?
Chiar daca am 30 de grade in casa sau numai 10 grade, atata timp cat eu am robinetii inchisi, ce numara repartitorul de pe calorifer?
Daca cineva reuseste sa ma convinga ca aceste inventii masoara ceva, eu imi dau foc la diploma de inginer!

#25
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,512
  • Înscris: 02.09.2006

 rosix, on 07 martie 2017 - 21:41, said:


Pai tocmai, pentru ca esti presedinte de bloc ar trebui sa stii mai bine decat toti ca repartizarea consumului comun nu se face cu gigacalorimetrul RADET ci cu un repartitor "comun" montat in subsol pe tzeava de tur care masoara fix pola... fiind identic cu cel care masoara Delta T in camere, adica diferenta dintre temperatura caloriferului si temperatura mediului ambiant din camera. La peste 90% din blocuri, la recomandarea ANRE s-au montat aceste repartitoare astfel incat consumul comun generat de conducte, in spatiile comune sa se imparta frateste la toti locatarii. Problema e ca acel repartitor nu masoara corect consumul, adica unitatile inregistrate nu sunt la fel de corecte ca unitatile inregistrate in camerele cu calorifere, repartitorul respectiv nefiind facut cu doua sonde, ca sa masoare diferenta de temperatura dintre tur si retur.

Apropo, gigacolorimetrul ala e fix pentru calculele RADET, nu calculati caldura repartizata in scara dupa el ci dupa kkturile alea de repartitoare ISTA sau ce firma aveti acolo.
Esti la fel de habrnist ca si in politica. Ai vre-o norma de atins sau de ce simti nevoia sa scrii peste tot chiar daca habar nu ai despre subiect!

Si "ca prostii" platesc probabil membri distinsei dv. familieii, nu va permitem sa va exprimati astfel la adresa noastra!

 gushpi, on 08 martie 2017 - 08:53, said:

si unde e izolatia termica? ca io n-o sesizez...

in alta ordine de idei:
-pt un ap. 3 cam, et 6, izolat pe banii mei cu EPS de 10 cm si densitate 15 kg/mc am platit cu 30% mai putin la gaze decat alt ap. de sub mine (si care are aceeasi centrala termica, iar la temp setate tot 22/23*C)
-concret io am dat 120 lei/luna, iar vecinu a dat 180 lei/luna
Concret: apartament la ultimul etaj in bloc de caramida, cu acoperis (facut dupa toate normativele de firma adevarata), termopane, fara alte izolatii esterioare, centrala setata la 25 de grade ziua si 24 noaptea, maxim platit anul acesta 200 de lei pe luna ianuarie! Pe scara sint si apartamente legate la centrala termica a orasului, dar la etajul de sub mine este tot centrala. Nu am stat in frig, sint foarte friguros, de aceea am si instalat centrala termica. Daca ar fi mers din septembrie pina la sfirsitul lui aprilie ma multumeam cu termoficarea, este foarte OK si la pret decent. Dat pe la noi porneste in jurul datei de 1 nov., ceea ce nu ma aranjeaza de loc si completam cu calorifere electrice toamna-primavara.

#26
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 ech, on 07 martie 2017 - 19:00, said:

Stiu 3 apartamente in situatia asta, cu bloc reabilitat dar fara repartitoare si fara robineti functionali, deci nu pot regla temperatura in apartament Posted Image.
Unul si-a invelit caloriferul in ceva izolant, ca sa bage mai putina caldura, ceilalti rezolva prin tinut geamuri si usi deschise.
Unul din ei a fost la administrator sa intrebe daca nu inchide caldura, iar administratorul i-a zis ca e singurul care s-a plans de caldura prea multa, asa ca nu o reduce Posted Image.
Nu stiu sigur, dar banuiesc ca toti platesc cam la fel ca inainte Posted Image.
Asta e putin ridicol, sa aibe PREA MULTA caldura... cat de greu sa fie sa isi monteze un robinet termostatic, costa 60ron
Numai in romania se pot intampla asemenea lucruri ilogice, si efectiv sint bani aruncati pe fereastra, chiar daca nu om vrea noi sa salvam ursii polari, totusi, un minim de resposabilitate...

 rosix, on 07 martie 2017 - 19:20, said:

Prin anvelopare nu se reduce factura la intretinere decat cu vreo 20%, in rest e vorba de confort termic in casa si de faptul ca nu mai dai drumul la robineti la calorifere, ca e acceptabil in camera.
Factura nu scade cu mult, datorita metodei de contorizare - RADET nu reduce temperatura la apa calda cand e mai cald afara, ca are tot interesul sa incaseze contravaloarea agentului termic produs, apoi repartitoarele din apartamente si cel din subsol inregistreaza tot agentul termic intrat in bloc chiar daca afara sunt 15 grade si caloriferele duduie de caldura, cum se intampla de obicei.

Solutia de contorizare mixta - in apartamente si in subsol pe bransament, face ca tot ce nu se repartizeaza direct pe apartamente sa se repartizeze, indirect impartit frateste la toti... deci tot acolo ajungi...
Mai mult - repartitorul din subsol este total inadecvat unei masuratori corecte pentru ca nu face o diferenta de temperatura dintre tevile de tur si returi ci e un simplu repartitor, identic cu cel de pe calorifer, care face diferenta intre temperatura tzevii de tur si temperatura mediului ambiant din subsol, deci fix pola.
De aceea ar trebui ca lumea sa renunte la radet si sa isi monteze centrale termice si gata.
Prin unele orase Radet s-a desfintat, din pacate manipularea e puternica si lumea inca crede in sisteme centralizate.

Anvelopare bloc + centrale de apartament. O anvelopare corect executata schimba dramatic confortul, si confortul e cel mai important pana la urma.
La mine dupa anvelopare, chiar daca era iarna, nu mai aveam nevoie de calorifere, pur si simplu, erau 21 de grade constant in casa (mai mult nu simt nevoia, din contra, mi s-ar parea prea cald) si cu caldura oprita.

Am vazut cladiri noi cu anvelopari si mai performante ca cele facute de stat (CARE ORICUM E TOTUSI F PERFOMANTA, polistiren de 10cm), unde la -20 de grade si cu geam in bucatarie deschis oscilo non-stop, nu era nevoie de caldura pornita in apartament!

E inutil sa ai zeci de tevi de la radet cu problemele aferente pt ceva ce aproape nu mai ai nevoie intr-un apartament corect izolat termic.

Radet e depasit. Sint evident niste costuri aferente unei centrale termice, dar confortul e cu totul altul. Intotdeauna cu Radetul au fost discutii, unii vroiau sa se dea drumu/opreasca caldura, altii din contra...
Daca ai copil, e cu atat mai important sa poti controla cand vrei caldura si cand nu

 ausfahrt, on 08 martie 2017 - 08:25, said:

Arata-mi 1 rand 'de la UE' in care este recomandata utilizarea polistirenului expandat la izolarea cladirilor de locuit si mai stam de vorba... Directiva europeana privind cresterea eficientei energetice bla,bla nu are nicio legatura cu polistirenizarea din romanica.
Arata-mi un rand care interzice folosirea polistirenului expandat. Sau trolezi?
Dar cu ce are legatura? Am fost in Austria si tot polistiren se folosea. am fost in UK si tot polistiren se folosea.
Ah, vad ca ai mentionat si "expandat"... zi mai clar la ce te referi, UE recomanda extrudat, si daca da, de ce?
Poti mentiona un link, un text sa ne mai informam si noi?

Eu stiu ca s-au luat de primarii fonduri de la UE pt aceste izolatii termice si ca UE nu ar fi dat banii daca nu se respectau reglementarile.
"Asociaţiile de proprietari  se pot asocia cu primăriile pentru a obţine finanţare europeană în vederea reabilitării energetice a blocurilor de locuinţe. De exemplu, la Piatra Neamț, primăria a făcut un anunț în acest sens pe  29 martie . Cererile de finanțare se pot depune după data de 16 mai la sediul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, timp de 6 luni, până la închiderea apelului.
Conform informării emise de municipalitate, „Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a lansat pe15 martie 2016, primul apel de proiecte pentru prioritatea de investiții 3.1A. Bugetul minim al unui proiect de creștere a eficienței energetice la o clădire rezidențială este de 100.000 euro, iar cel maxim de 5 milioane de euro. Un proiect poate cuprinde cel mult 10 blocuri de locuințe cu minim 2 niveluri (P+2)”."

 Seteh, on 07 martie 2017 - 21:47, said:

PAi esti presedinte ce sa zici. Se dau 2 apartamente in Dr Taberei, neanvelopate, 2 camere cu repartitor si 3 camere fara, amandoua cu robinetii la maxim. La 2 camere 450 de lei la 3 camere 420 de lei. Cum vine asta?
Stai linistit ca iti spun eu cum. Aia de au repartitor mai fac cate o duda si te trezesti ca platesti tu in locul lor. Cum a zis @aeon. Vezi ca tu platesti 2 camere 450 de lei si unul tot cu 2 camere 150 de lei. Daca il intrebi iti spune ca a tinut caloriferul inchis si de fapt ii platesti tu caldura. Stii bine ca daca ar tine toti caloriferele inchise Radet-ul tot vine cu o factura care trebuie platita.
De aia iti pui centrala si scapi de belele cu radet si alte asemenea minunatii. din pacate, la noi se tine cu dintii sa nu isi monteze lumea centrale... politica de stat se pare

Edited by unbrutus, 10 March 2017 - 12:28.


#27
ausfahrt

ausfahrt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 09.04.2010

 unbrutus, on 10 martie 2017 - 12:32, said:

La mine dupa anvelopare, chiar daca era iarna, nu mai aveam nevoie de calorifere.
Cu afirmatia asta ai spulberat una dintre cele mai importante legii ale fizicii si ai reusit, in premiera, sa creezi energie din nimic.

Directiva UE  lasa la latitudinea statelor membre solutia constructiva pentru imbunatatirea eficientei energetice (deci nu face nicio referire la materiale, tehnici constructive etc..)

Dar :
- recomanda utilizarea 'energiilor verzi'
- retehnologizarea si automatizarea centralelor in cogenerare (aka CET-urile alea pe care tu le consideri depasite si pentru care Romania a primit o gramada de bani)
- reducerea utilizarii combustililor fosili cu x procente pana in anul etc..(adica tocmai sa nu se extinda utilizarea centralelor pe gaz recomandate cu caldura de tine)

Bonus pentru fanii centralelor cu gaz: studiati protocolul de la Kyoto ca sa stiti ce va asteapta in viitorul apropiat (Romania este stat semnatar).

Evident, fiecare poate sa se incalzesca cu ce vrea. Dar sa nu ii dam sperante desarte initiatorului topicului. Asa cum au mentionat si altii, randamentul sistemului de anvelopare romanesc este undeva intre 10-20 %, in functie de tipul peretilor, orientarea imobilului etc... Mai mult de 20% sunt povesti cu printese.

Revenind la polistirenul expandat si riscurile la foc batranul normativ romanesc privind siguranta la incendiu P118-99 impune constructorilor urmatoarele : 'Pentru limitarea transmiterii incendiilor pe faţade se prevăd separări de minimum 1,20 m' , 'Preîntâmpinarea propagării incendiului pe faţada ventilată trebuie realizată și pe lungimea construcţiei, nu doar
pe verticala acesteia. Astfel la fiecare 30 de metri liniari de faţadă, se vor prevedea bariere rezistente la foc E 30.' . Pentru exemplificare incendiul de la Armeneasca : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/TWJQvG7Entc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#28
Cousteau

Cousteau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,567
  • Înscris: 25.04.2007

 ausfahrt, on 08 martie 2017 - 08:25, said:

Arata-mi 1 rand 'de la UE' in care este recomandata utilizarea polistirenului expandat la izolarea cladirilor de locuit si mai stam de vorba... Directiva europeana privind cresterea eficientei energetice bla,bla nu are nicio legatura cu polistirenizarea din romanica.
Daca ne arati un rand in care UE sa interzica folosirea polistirenului expandat iti dam dreptate. Pana atunci consider ca doar trollezi.

 gushpi, on 08 martie 2017 - 10:40, said:

'mi pare rău, dar peretele tău e varză la capitolul izolație termică ..., mai citește!!!
Pai vad ca tu nu ai citit atent ce am zis eu si anume:"Acel tip de perete cu strat de bca intre doua straturi de beton si grosime totala de 25-27 cm izoleaza termic mai bine decat un perete simplu de beton."
N-am afirmat de loc ca e mai bun decat peretele tau izolat cu nu stiu ce strat de polistiren sau alt izolator extern. Deci mai citeste TU odata ce am scris mai sus.

 viceroy56, on 09 martie 2017 - 21:43, said:

Exact la astea ma refeream.
Cand s-a facut sedinta de bloc/scara cu furnizorul de repartitoare am intrebat de 2 ori daca se poate "fura" cu repartitorul montat pe calorifer si a raspuns ferm NU.
Cand am intrebat a 3-a oara si am cerut sa dea in scris, si-a luat hartiile si a plecat.
Asa a ramas scara noastra fara repartitoare, celelalte 2 scari avand ISTA.
In fiecare luna de iarna, suma facturilor de incalzire pe scara este mai mare la cele 2 scari cu repartitoare decat la scara noastra, fara.
Si fiti convinsi ca sunt si locatari care inchid caloriferele.
Atata timp cat eu inchid robinetul la calorifer, deci nu circula niciun gram de gigacalorie prin el, de ce repartitorul "numara" ceva ce numai el stie?
Chiar daca am 30 de grade in casa sau numai 10 grade, atata timp cat eu am robinetii inchisi, ce numara repartitorul de pe calorifer?
Daca cineva reuseste sa ma convinga ca aceste inventii masoara ceva, eu imi dau foc la diploma de inginer!
Ai dreptate. Acel repartitor de calorifer este atat de idiot conceput incat inregistreaza ceva si daca tu ai debransat caloriferul insa te incalzesti cu resou electric sau alta sursa de caldura. Acest lucru l-a afirmat Opaina si nu a fost contrazis de nimeni. Din acest motiv nici majoritatea vecinilor mei nu au dorit sa montam astfel de repartitoare.

 ausfahrt, on 10 martie 2017 - 15:30, said:

Cu afirmatia asta ai spulberat una dintre cele mai importante legii ale fizicii si ai reusit, in premiera, sa creezi energie din nimic.

.............................................
Evident, fiecare poate sa se incalzesca cu ce vrea. Dar sa nu ii dam sperante desarte initiatorului topicului. Asa cum au mentionat si altii, randamentul sistemului de anvelopare romanesc este undeva intre 10-20 %, in functie de tipul peretilor, orientarea imobilului etc... Mai mult de 20% sunt povesti cu printese.

..............................................
Sa stii ca unbrutus are dreptate. Ai citit "pe diagonala" si n-ai realizat ca el a spus: "La mine dupa anvelopare, chiar daca era iarna, nu mai aveam nevoie de calorifere." si nu s-a referit la orice sursa de caldura in general. Daca blocul este izolat termic bine, cel putin in unele camere ti-ar ajunge ca sa le incalzesti din surse indirecte de caldura, cum ar fi un computer ce consuma de la 100 W la 200 W si pe care ii transforma in totalitate in caldura, un televizor mai mare chiar si LED LCD care da si asta 50-100 W, becurile economice dau si astea 20 W /bucata, etc.

Exemplu concret: la mama mea, inainte de anvelopare, la un apartament de doua camere situat la ultimul etaj si pe colt cu pereti de beton armat simplu, fara nimic altceva, platea mult si suferea de frig. Dupa ce i l-au anvelopat, acuma poate inchide complet caloriferele din sufragerie si dormitor unde are repartitoare si la ea in apartament nu scade temperatura sub 21 grade nici in zilele geroase, caldura fiind asigurata de caloriferele din bucatarie si baie (necontorizate, puse la pausal), ceva tevi de otel prin care circula agentul termic, puse si astea la pausal si televizorul de cca 100W ce arde multe ore pe zi, plus ceva becuri. Cand simte nevoia, foarte rar, mai da drumul la un calorifer pentru un timp. Apartamentul de sub ea este nelocuit cu lunile, proprietarul stand mai mult prin strainatate sau cine stie pe unde, deci banuiesc ca si-a inchis si acesta caloriferele din camere.

Edited by Cousteau, 11 March 2017 - 11:59.


#29
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 ausfahrt, on 10 martie 2017 - 15:30, said:

Cu afirmatia asta ai spulberat una dintre cele mai importante legii ale fizicii si ai reusit, in premiera, sa creezi energie din nimic.

Directiva UE  lasa la latitudinea statelor membre solutia constructiva pentru imbunatatirea eficientei energetice (deci nu face nicio referire la materiale, tehnici constructive etc..)

Dar :
- recomanda utilizarea 'energiilor verzi'
- retehnologizarea si automatizarea centralelor in cogenerare (aka CET-urile alea pe care tu le consideri depasite si pentru care Romania a primit o gramada de bani)
- reducerea utilizarii combustililor fosili cu x procente pana in anul etc..(adica tocmai sa nu se extinda utilizarea centralelor pe gaz recomandate cu caldura de tine)

Bonus pentru fanii centralelor cu gaz: studiati protocolul de la Kyoto ca sa stiti ce va asteapta in viitorul apropiat (Romania este stat semnatar).

Evident, fiecare poate sa se incalzesca cu ce vrea. Dar sa nu ii dam sperante desarte initiatorului topicului. Asa cum au mentionat si altii, randamentul sistemului de anvelopare romanesc este undeva intre 10-20 %, in functie de tipul peretilor, orientarea imobilului etc... Mai mult de 20% sunt povesti cu printese.

Revenind la polistirenul expandat si riscurile la foc batranul normativ romanesc privind siguranta la incendiu P118-99 impune constructorilor urmatoarele : 'Pentru limitarea transmiterii incendiilor pe faţade se prevăd separări de minimum 1,20 m' , 'Preîntâmpinarea propagării incendiului pe faţada ventilată trebuie realizată și pe lungimea construcţiei, nu doar
pe verticala acesteia. Astfel la fiecare 30 de metri liniari de faţadă, se vor prevedea bariere rezistente la foc E 30.' .
Te-ai facut de ras prin postul asta. In primul rand ca te-ai contrazis singur cu troleala de mai sus unde ai zis ca UE ar interzice polistirenul (de vreme ce ai zis ca in alte tari nu se foloseste), acum dai dovada ca nu intelegi nici romana sau fizica. Creez energie din TV, frigider (care da, genereaza caldura), becuri, computer, corpul uman etc etc. Am si mentionat ca dupa anvelopare am camere in care e 21 de grade constant cu caloriferele inchise.

 Cousteau, on 11 martie 2017 - 11:52, said:

Exemplu concret: la mama mea, inainte de anvelopare, la un apartament de doua camere situat la ultimul etaj si pe colt cu pereti de beton armat simplu, fara nimic altceva, platea mult si suferea de frig. Dupa ce i l-au anvelopat, acuma poate inchide complet caloriferele din sufragerie si dormitor unde are repartitoare si la ea in apartament nu scade temperatura sub 21 grade nici in zilele geroase,
Asta a fost si experienta mea dupa anvelopare. Inainte era frig cu toata incalzirea din lume, dupa anvelopare, e cald si cu caloriferele oprite.
Inca o data, treaba asta nu e o inventie romaneasca, si probabil de asta chiar functioneaza. Diferenta de confort e dramatica, efectiv.

#30
christig

christig

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,861
  • Înscris: 31.10.2002
del

Edited by christig, 27 December 2018 - 19:05.


#31
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,568
  • Înscris: 15.06.2007
Citisem pe undeva ca fiecare grad Celsius adaugat  la temperatura din apartament, ar mari consumulnde gaz cu 3%. Deci daca stai la vreo 23C in loc de 20 de grade, decartezi 9-10% in plus fata de cazul inncare stai la 20. Pentru 25 de grade, mai adaugi 6% de la 23 C la 25C, adica  25% mai mult decat cel care sta la 20 de grade.  Acuma fiecare  sta la cate grade doreste, si isi permite sa plateasca. Apoi mai vine ălalalt calcul: ori fac economie la gaz si toata familia e muci racită si dai banii pe medicamente. Dar asta deja e alta discutie.

Edited by tfmercedez, 27 December 2018 - 19:08.


#32
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Eu in camera cand am 20 grade mi se pare rece, deobicei ma simt confortabil la 23-24 grade , la fel si in masina, cand am 27-28 imi e prea cald, iar la bunici uneori cand merg la ei au si +30 grade Posted Image

#33
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,568
  • Înscris: 15.06.2007
Eu stau in tricou la 22 de grade. La 20 port un pulover.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate