Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pilonul II de pensii - mostenire ...

Lynk & Co 01

Deschizator electric de conserve?

Poate un om care i-a cumparat unu...
 Vacanta in Istria

Suport metalic PNI pentru montaj ...

Boiler electric nu incalzeste apa...

Soferul pozitiv la 7 substante ps...
 Se recomanda radioterapie dupa op...

Ce vreti de la un AUDIO streamer ...

Accesorii S23 Ultra

Magic Mike's Last Dance (2023)
 Samsung S24 - zvonuri

RAM Dual Chanel

Baterii LiFePO4 cilindrice model ...

Cumparare apartament nou pe numel...
 

Oua ochiuri fara sa se sparga galbenusul?

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
_NeXUS-

_NeXUS-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 693
  • Înscris: 05.02.2017
Interesant cum va cacati pe voi de va faceti ca nu intelegeti diferenta dintre oua ochiuri si oua prajite in tigaie.
Ok, inapoi la televizor.

Edited by _NeXUS-, 05 March 2017 - 21:59.


#20
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,791
  • Înscris: 10.08.2005

View Post_NeXUS-, on 05 martie 2017 - 21:47, said:

Si de unde imi dau seama cand sunt gata? Ca pe internet sunt aruncate minutele de parca suntem la superbingo.
Intuitie, si ceva experienta.

#21
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
în tigaia petntru ochiuri, încap exact două ochiuri
pînă la jumătatate ulei şi cu atenţie spart.

#22
lik_lights

lik_lights

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,153
  • Înscris: 31.08.2009
Uite reteta ptr ceai!In caz ca te imbolnavesti [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-zod01w6QVk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#23
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,588
  • Înscris: 31.12.2007
Cand galbenusul se sparge repede, usor, este primul indiciu ca acele oua sunt vechi, indiferent ce scrie pe eticheta de expirare.

Un ou proaspat are galbenusul ferm , rotund , semisferic, aspect lucios.
Un ou vechi are galbenusul, intins ca suprafata , plat, nu este ferm, aspect mat. laptos, fara stralucire.

Edited by keta, 05 March 2017 - 22:06.


#24
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,938
  • Înscris: 25.12.2016
Stie cineva cum se taie painea?

#25
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Hai să-ți spun secretul tot eu(ca să vezi că nu fac "bășcălie"):
Separi albușul de gălbenuș,cu grijă-să nu spargi gălbenușul(poți folosi un pet de 0,5 pentru această operațiune).
Apoi pui albușul în tigaie,îl prăjești un pic,după care adaugi gălbenușul fix în mijlocul albușului.
Le mai prăjești un pic împreună(până arată cum vrei),le scoți,condimentezi cu ce vrei(cât sunt calde),le lași să se răcească un pic(cât tai pâinea),apoi le servești.

Poftă bună!

P.S.:
Vezi că sunt în comerț diferite forme(metalice) cu care poți da oului altă formă:stea,pătrat,etc.

#26
lik_lights

lik_lights

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,153
  • Înscris: 31.08.2009

View PostManasu, on 05 martie 2017 - 22:04, said:

Stie cineva cum se taie painea?
Eu o rup,sunt babuin!

#27
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,471
  • Înscris: 07.06.2014
cu mana se separa galbenusul. nu ai nevoie de inca o bucatarie pt asta.

filmuletul din prima postare e un dezastru. mai avea putin si arunca tot uleiul pe aragaz. uleiul ala nu a ajuns pe oua cat a ajuns pe aragaz cand ii facea vant din tigaie.

un ou prajit bine se face la foc mic, uleiul sa fie deja incins, nu ca in filmulet, sa stai 3 min degeaba. apoi cu o lingura pui ulei constant pe galbenus pana la gatirea lui dupa preferinte. simplu si eficient.

iar cand il scoti din tigaie, nu il scoti cu lingura de lemn ca ala din video, ci cu o spatula care sa cuprinda oul pe dedsubt. asta daca nu ai pricepere si indemanare sa-l scoti cu furculita, eu cel putin asa fac, foarte rar il scot cu lingura. si culmea, nu se sparge nici un galbenus.

#28
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,354
  • Înscris: 07.05.2007

View Post_NeXUS-, on 05 martie 2017 - 21:59, said:

Interesant cum va cacati pe voi de va faceti ca nu intelegeti diferenta dintre oua ochiuri si oua prajite in tigaie.
Ok, inapoi la televizor.
da? si care-i diferenta?! lumineaza-ma te rog

#29
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012
spargi ouale in vid cu ciocanul lui Thor apoi le teleportezi in tigaie.
acum serios vorbind, cat de greu e sa spargi un ou si cata stiinta iti trebuie pentru asta. pfffff
oua ochiuri si cartofi prajiti stiu si copiii mei sa prepare de la vreo 5-6 ani

Edited by androholic, 05 March 2017 - 22:21.


#30
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/V0QdNuVPvXc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Și asta:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ttaADmivsyE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ASCENDED, 05 March 2017 - 22:28.


#31
X41Xu1

X41Xu1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 683
  • Înscris: 06.03.2015
Încep să mă simt retardat după atîtea comentarii docte sau ironice.
Îmi plac ouăle ochiuri, dar n-am încercat niciodată să le prepar. Nici cu tăiatul pîinii nu stau prea bine. Și mă îndrept vertiginos spre 50 de ani,
Asta-nseamnă că am trăit degeaba?! Am preferat să las astfel de preocupări pe seama celor mai înzestrați (părinți, bunici, iubite, neveste, bucătari etc.) Oare-a fost o greșeală?
Este obligatoriu în viață să ai habar de tehnicile din bucătărie? Nu prea cred, Am preferat să-mi consum timpul învățînd alte ”tehnici”, astfel încît să-mi permit să plătesc oricînd și oriunde ”tehnica” bucătăriei.

#32
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,345
  • Înscris: 05.06.2002
nu trebuie numai decat aruncat ulei, merge si pus capacul. trebuie doar sa cunosti un pic aragazul ca sa potrivesti flacara. o flacara prea mare le va arde prea tare pe margine, cu o flacara prea mica iti va intari galbenusul pana ce se intareste tot albusul (ma gandesc ca vrei ouale alea moi).

apropo, stiati ca omleta pentru a fi gustoasa trebuie lasata un pic cruda la interior? trebuie un pic de dexteritate, ca se scoate din tigaie mai moale decat o vrei, ea intarindu-se ceva si dupa ce e scoasa, pana se raceste.

#33
lik_lights

lik_lights

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,153
  • Înscris: 31.08.2009

View PostX41Xu1, on 05 martie 2017 - 22:29, said:

Încep
Este obligatoriu Ăźn viață să ai habar de tehnicile din bucătărie? Nu prea cred, Am preferat să-mi consum timpul ĂźnvățĂźnd alte ”tehnici”, astfel ĂźncĂźt să-mi permit să plătesc oricĂźnd și oriunde ”tehnica” bucătăriei.
Dacă nu a fost important acum scoate banii din buzunar și plătește pe cineva sa-ți facă două ouă ochiuri!

#34
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005
Stiam ca trollii halesc ouale crude, nu le pangaresc cu gatitul.

#35
ovidiu21

ovidiu21

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,935
  • Înscris: 09.08.2006
Dar mamica sau taticul tau nu ti-au aratat cum se prepara ???

#36
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,150
  • Înscris: 06.01.2007
Pai avem asa...
Spargi oul in tigaie si rotesti tigaia cu un anumit unghi, sa-i zicem alfa.
Si acum avem asa...
cos2(alpha) + sin2(alpha) =1
Deci oul ramane intreg.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate