Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Restitutio in integrum a marilor privatizări frauduloase.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
50 replies to this topic

#1
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,631
  • Înscris: 30.01.2008
https://www.dcnews.r...tat_509430.html



Un proiect de lege depus la Senat prevede blocarea privatizărilor în domenii strategice și restituirea integrală a activelor privatizate fraudulos, până acum. Practic, legea inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae ar bloca pentru cinci ani privatizări la Hidroelectrica, CFR, la Poșta Română sau în domeniul energiei și resurselor strategice.
Cât privește recuperarea activelor, aceasta ar urma să se aplice și în cazul acțiunilor la Fondul Proprietatea pe care le-au primit samsarii de drepturi litigioase, dacă există decizii ale instanțelor care stabilesc definitiv existența unei fraude.
Legea propusă de senatorul Șerban Nicolae pleacă de la prevederea constituțională potrivit căreia statul este obligat să protejeze interesele naționale în activitatea economică și de la principiul reparării prejudiciului creat de privatizările ilegale.
Ca urmare, sunt precizate prin lege domeniile strategice și se prevede că, în cazul unor privatizări ilegale, statul este repus în situația anterioară privatizării. Un eventual cumpărător al acțiunilor care revin la stat se poate îndrepta împotriva celor care au beneficiat de pe urma privatizărilor sau restituirilor ilegale, pentru a-și recupera prejudiciul. Proiectul de lege ar urma să fie dezbătut în urgență, la Senat, ceea ce înseamnă că ar putea fi votat până în luna octombrie. Ulterior, urmează dezbaterea în Cameră.

Participația în domenii de interes strategic, esențială siguranței statului

Constituția României, prin art. 135 alin. (2) lit. b  ), obligă statul să asigure protejarea intereselor naționale în activitatea economică. Prezentul proiect de lege conține prevederi pentru stabilirea clară a sectoarele de interes economic național esențiale siguranței statului, care sunt justificate de interese fundamentale legitime ale statului și societății, se arată în expunerea de motive.
"Prezenta lege instituie unele măsuri care să permită protejarea intereselor legitime ale statului român în economia națională și repararea unor prejudicii aduse în dauna acestora. În înțelesul prezentei legi, dispozițiile privind statul se aplică și unităților administrativ-teritoriale constituite potrivit legii", se precizează în art. 1 al propunerii legislative.
Potrivit proiectului de lege, "Statul trebuie să asigure protecția intereselor naționale în activitatea economică, cu respectarea regulilor economiei de piață, bazată pe libera inițiativă, libertatea comerțului, protecția concurenței loiale și a angajamentelor internaționale specifice.
Protecția bunurilor din domeniul public și domeniul privat al statului și a drepturilor reale aferente acestor bunuri, precum și participațiile statului în sectoarele de interes strategic, reprezintă interesele naționale în activitatea economică, esențiale siguranței statului".

Domeniile de interes strategic

Proiectul legislativ stabilește care sunt sectoarele de interes strategic și de siguranță a statului. Potrivit proiectului, acestea sunt:
a) Explorarea, exploatarea, extracția, producția și prelucrarea resurselor minerale;
b  )Construcția și administrarea infrastructurii rutiere, feroviare, navale, aeriene, portuare și aeroportuare și a infrastructurii de control și dirijare a traficului;
c) Producția, transportul, distribuția și furnizarea de energie electrică și termică;
d) Producția și comercializarea de armament și muniție
e) Serviciile medicale și paramedicale, producția și comercializarea de medicamente, dispozitive medicale, seruri și vaccinuri;
f) Gospodărirea apelor, amenajările hidrotehnice, captarea, tratarea și distribuția apei potabile și a apei pentru irigații;
g) Agricultura, pescuitul și activitățile auxiliare acestora, producția de alimente și siguranța alimentară;
h) Silvicultura, exploatarea fondului cinegetic, exploatarea forestieră și prelucrarea lemnului;
i) Poșta, comunicațiile și tehnologia informației;
j) Educația națională, cercetarea științifică, conservarea patrimoniului cultural național și sportul.

Restitutio in integrum pentru activele privatizate fraudulos

Propunerea legislativă stipulează prevederi pentru recuperarea unor prejudicii produse intereselor statului. "Recuperarea unor prejudicii produse intereselor statului Art. 10 (1) Acțiunile și activele dobândite prin infracțiuni săvârșite în procesul de privatizare a societăților realizat de instituțiile publice implicate conform dispozițiilor O.U.G. nr. 88/1997 privind privatizarea societăților comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998 și a dispozițiilor Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, republicată, cu modificările și completările ulterioare, constatate prin hotărâri judecătorești, intră în proprietatea statului la data rămânerii definitive a respectivelor hotărârii judecătorești, dacă societățile respective sunt încă în funcțiune.
Dispozițiile alineatului precedent se aplică acțiunilor chiar dacă valoarea sau numărul acestora s-a modificat, precum și acțiunilor și activelor dobândite prin acțiuni ce constituie consecințe directe sau indirecte ale procesului de privatizare dovedit fraudulos.
Dobânditorii, de bună-credință, de acțiuni și active în cadrul procesului de privatizare și ca urmare a acestuia sunt îndreptățiți să obțină despăgubiri de la persoanele care au săvârșit infracțiunile constatate prin hotărâri judecătorești definitive, calculate de la data dobândirii și până la data intrării în proprietatea statului, potrivit alin. (1)", se precizează în document.

Proiectul de lege aici :   proiect de lege


Sunt curios care sunt parerile ?

Edited by Daco_Get, 17 January 2017 - 08:51.


#2
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
o tampenie fara nici un rost si nefezabila...
fara beneficii si impotriva politicii europene...
cam asta e parerea mea!

sunt curios cum ramane c u recuperarea prejudiciilor produse intereselor statului de despagubirile platite pentru procesele pierdute la CEDO

interesul statului in general, e aservit!
iar statul in nici un caz n-are bani si resurse pentru asa ceva!

Edited by Nero-d, 17 January 2017 - 09:19.


#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,761
  • Înscris: 07.02.2003

View PostDaco_Get, on 17 ianuarie 2017 - 08:49, said:

Un proiect de lege depus la Senat prevede blocarea privatizărilor în domenii strategice și restituirea integrală a activelor privatizate fraudulos, până acum.

Sunt curios care sunt parerile ?
O prostie care trage tara inapoi in trecut. Nu privatizarile sunt problema bunastarii...

Edited by andreic, 17 January 2017 - 09:31.


#4
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- Nu va merge, Înalta Poartă Bruxeleză are prioritate, scrie și în Constituție:

”- Nu avem voie, prin legea fundamentală a țării:
Art. 148 – Integrarea în Uniunea Europeană
(1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”

Edited by silverflower, 17 January 2017 - 09:27.


#5
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,895
  • Înscris: 25.01.2007
IN INTEGRUM? de unde sa le ia? din furnalele de la topitoriile de fier vechi?

#6
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012
Dificil, daca nu chiar imposibil.
Ar fi in interesul tarii nostre o asemnea masura, insa nu prea vad concret cum poate fi pusa in practica... desi, s-ar gasi mecanisme.

#7
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010
Ce-i aia "privatizari frauduloase"?

Boul ala ce vrea, sa nationalizeze firmele de energie? Sau de fapt ce vrea?

#8
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,099
  • Înscris: 20.12.2007
Un kkt de proiect propus de un kkt de om politic, figura emblematica a coruptiei pesediste. Dupa ce au jefuit tara in voie, acu' aceeasi pesedisti plus partenerii lor vopsiti altfel vor sa complice orice procedura, orice initiativa care ar da un dram de eficienta companiilor de stat. Ele, sub masca protejarii "economiei nationale" tre sa ramana mereu aceleasi vaci de muls cu contracte dedicate si functii rezervate politrucilor si familiilor lor

#9
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015
sa te kaci pe tine ...
acest proiect de lege este pt romanii fara memorie ...pt cei care uita cine a demolat romania zi de zi ,ora de ora ...
acuma realizeaza ca dupa ce au facut praf totul,sclavii le-au fiugit,conturile li s-au subtiat ,nu mai da nimeni pe ei nici o ceapa degerata nici prin tara nici pe afara ...le cam trebuie o tara,un stat...astia-s urmasii celor care-i legau mere cu ata in copac cind trecea ceausescu
asta-i inviorarea pensionarilor... proiectul   "sa ne mai dezmortim..."

Edited by kingsky, 17 January 2017 - 09:52.


#10
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
Bai, inca nu m-am prins, care-i spilu' cu legea asta? Cumva sa nu se privatizeze ca sa avem unde sa numim politic si sa avem de unde mulge?

Alt motiv nu vad.

Edited by Bucifon, 17 January 2017 - 09:50.


#11
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015

View PostBucifon, on 17 ianuarie 2017 - 09:50, said:

Bai, inca nu m-am prins, care-i spilu' cu legea asta? Cumva sa nu se privatizeze ca sa avem unde sa numim politic si sa avem de unde mulge?

Alt motiv nu vad.

vacile pe care le vezi mentionate pe acolo le mulg altii de mult ...aducerea lor la stat e ca nu le mulge cine trebuie ...

#12
varanhia

varanhia

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,192
  • Înscris: 20.09.2015
E plin acest forum de acoperiți și de vânduți. Sunt puțini aceia cu respect pentru semeni și țară.

#13
ZorbaGrecu

ZorbaGrecu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,450
  • Înscris: 17.12.2012

View Postvaranhia, on 17 ianuarie 2017 - 10:03, said:

E plin acest forum de acoperiți și de vânduți. Sunt puțini aceia cu respect pentru semeni și țară.

Lucreaza de aproape 10 ani aici ;) .Cati bani s-au pompat!

Banuiesc ca, intr-un fel ori altul, fiecare va plati. Atat domnia cat si prostia se platesc.

#14
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005

View Postkingsky, on 17 ianuarie 2017 - 09:58, said:

aducerea lor la stat e ca nu le mulge cine trebuie ...

Ce sa mai aduci la stat, betoanele goale, cladirile fara acoperis, ruginiturile? Posted Image

View Postvaranhia, on 17 ianuarie 2017 - 10:03, said:

E plin acest forum de acoperiți și de vânduți. Sunt puțini aceia cu respect pentru semeni și țară.

Ce pacat ca numa' 1 patrihoţ ca serban nicolae exista in tara asta, of, of.. Posted Image

Cum se gandeste el numa' la binele tarisoarei...mai ca-mi dau lacremele

Edited by Bucifon, 17 January 2017 - 10:17.


#15
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015

View PostBucifon, on 17 ianuarie 2017 - 10:16, said:


Ce sa mai aduci la stat, betoanele goale, cladirile fara acoperis, ruginiturile? Posted Image


ei lasati !

#16
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View PostDaco_Get, on 17 ianuarie 2017 - 08:49, said:

https://www.dcnews.r...tat_509430.html



Un proiect de lege depus la Senat prevede blocarea privatizărilor în domenii strategice și restituirea integrală a activelor privatizate fraudulos, până acum. Practic, legea inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae ar bloca pentru cinci ani privatizări la Hidroelectrica, CFR, la Poșta Română sau în domeniul energiei și resurselor strategice.
Cât privește recuperarea activelor, aceasta ar urma să se aplice și în cazul acțiunilor la Fondul Proprietatea pe care le-au primit samsarii de drepturi litigioase, dacă există decizii ale instanțelor care stabilesc definitiv existența unei fraude.
Legea propusă de senatorul Șerban Nicolae pleacă de la prevederea constituțională potrivit căreia statul este obligat să protejeze interesele naționale în activitatea economică și de la principiul reparării prejudiciului creat de privatizările ilegale.
Ca urmare, sunt precizate prin lege domeniile strategice și se prevede că, în cazul unor privatizări ilegale, statul este repus în situația anterioară privatizării. Un eventual cumpărător al acțiunilor care revin la stat se poate îndrepta împotriva celor care au beneficiat de pe urma privatizărilor sau restituirilor ilegale, pentru a-și recupera prejudiciul. Proiectul de lege ar urma să fie dezbătut în urgență, la Senat, ceea ce înseamnă că ar putea fi votat până în luna octombrie. Ulterior, urmează dezbaterea în Cameră.

E o actiune de imagine ca sa zica lumea: "Ia uite, bai nene, se ocupa PSDu ca sa ramana chiaburii fara averi...." Binenteles ca va fi egal cu zero un astfel de demers, activele respective fiind dobandite in instanta, prin hotarari definitive.

Edited by rosix, 17 January 2017 - 10:19.


#17
Bucifon

Bucifon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,434
  • Înscris: 08.05.2005
Indrazneste sa crezi Posted Image

#18
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostDaco_Get, on 17 ianuarie 2017 - 08:49, said:


Un proiect de lege depus la Senat prevede blocarea privatizărilor în domenii strategice și restituirea integrală a activelor privatizate fraudulos, până acum.
Ok, si cine hotaraste ca o privatizare s-a facut fraudulos sau nu? Mama Omida?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate