Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Care erau în trecut posturile voastre favorite de radio și televiziune?

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
necolae

necolae

    Popescu, Emma, Flick, Buzdu, Benavides, Mihaila si Morar

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,883
  • Înscris: 05.02.2012
Mai există și azi emisiunea lui Andrei Partoș, tot vineri noapte de la miezul nopții.

La TV urmăream TVR și ProTV, în FM ascultam Radio Galați și Europa FM.

Edited by necolae, 01 January 2017 - 18:33.


#20
sorinaccio

sorinaccio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 06.03.2007
radio: R3-Radio Romania Tineret...se prindea in banda de est FM, avea cele mai bune emisiuni atunci cea mai reusita fiind radio discoteca in blue-jeans, incepea sambata seara pe la 22:15, dupa stiri si tinea pana spre dimineata
tv: urmaream sarbii si bulgarii, aveam in jur de 20 de programe! tin minte cand mi-am cumparat un sumator pentru banda II cu banda III si insumam catv-ul care era doar in banda II cu banda III terestra...aveam de toate :D

#21
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Inainte de revolutie mi-am dorit mult un radio pe ultrascurte sa ascult Radio 3 Romania Tineret stereo. Nu am avut parte.
Am avut un aparat cu lampi Carmen care prindea UL, UM, US1 si US2. Pierdeam ore intregi din noapte cautand posturi pe US: cele mai departate au fost posturile din China si cred ca le receptionam EME (Earth - Moon - Earth, prin reflexie de pe suprafata lunii) sau prin reflexie din stratosfera. Imi aduc aminte ca peste tot nimeream posturi cu muzica arabeasca, mieunatoare.
Dupa revolutie am mai ascultat VOXT, un radio al studentilor din Iasi.

PS Inainte de revolutie am mai avut un aparat cu tranzistori portabil, Orionton.

Edited by vladutgm, 01 January 2017 - 18:41.


#22
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Da, emitea în bandă est, dar după aia a emis şi în bandă vest. A emis pe ambele mult timp (cred că până la închidere).
De ce Antena Satelor şi nu R.R.A. pe 153 k.Hz.? Care a fost faza cu francezii?

Ce nebunie era cu televiziunea prin cablu. În general, în afară de desene animate eram cam plictis la televizunile Româneşti, dar şi când prindeai un film sau un serial ce super era. Acum nu prea mai am răbdare la seriale şi numai filme tâmpite nimereşti în general. Culmea, la "Antena" 1 picau filme mişto şi Pro Tv-ul mai dădea şi filme mai puţin cunoscute sau deloc cunoscute de dinainte de 1995.
Să-mi bag picioarele, dacă ar emite Antena 1 cu calitatea echipamentelor de la fosta Tele 7ABC (cum a fost până în decembrie anul trecut, că deja sumtem în 2017) cred că tot ar face audienţă dacă ar da filme bunicele/bune.

@ vladutgm : nu aveau ai tăi bani sau de ce?   Posted Image
În 1992-1993 am avut primul radio după despărţirea alor mei. Până atunci nu mă pasionase muzica. Doar filmele.

Edited by djl, 01 January 2017 - 18:45.


#23
marco71

marco71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,487
  • Înscris: 23.11.2004

necolae said:

Mai există și azi emisiunea lui Andrei Partoș, tot vineri noapte de la miezul nopții.
interesant ... inseamna ca e cea mai longeviva emisiune muzicala din Romania, din '90 incoace :)
la vremea aceea, muzica buna se gasea greu, nu ca acuma, cu internet 'garla' si mp3-uri pe toate gardurile :)

vladutgm said:

Inainte de revolutie mi-am dorit mult un radio pe ultrascurte sa ascult Radio 3 Romania Tineret stereo. Nu am avut parte.
...
Inainte de revolutie am mai avut un aparat cu tranzistori portabil, Orionton.
si eu am vrut prin liceu, in anii '80, un radio portabil RIC, cu galena, dar nu au vrut ai mei sa-mi cumpere, ziceau ca ma distrage de la invatatura :(

Venboteam said:

Am postat si link-uri catre poze cu radiocasetofonul si caseta audio. Sunt convins ca multi dintre cei tineri nici nu stiu ce inseamna astea.
Am avut norocul sa-mi cumpar (cred ca imediat dupa '90) un walkman (pentru cine nu stie, walkman=casetofon portabil cu casti), cred ca il mai am pe undeva prin pod, depozitat prin cutii; cu el am inceput prin '95, cand am avut primul PC 486, sa-mi digitizez muzica de pe casetele audio din dotare (transfer prin placa de sunet, mufa Line-in, de la jack-ul de casti al walkman-ului) :)

djl said:

Ce nebunie era cu televiziunea prin cablu. În general, în afară de desene animate eram cam plictis la televizunile Româneşti, dar şi când prindeai un film sau un serial ce super era. Acum nu prea mai am răbdare la seriale şi numai filme tâmpite nimereşti în general.
cele mai urmarite seriale de mine dupa '90 erau 'The Master' cu Lee Van Cleef si 'Sliders' ... nu mai stiu ce posturi le difuzau
inainte de '89 am prins la TVR, pe la sfarsitul anilor '70 cred, serialul 'Man from Atlantis', cu Patrick Duffy, a ramas unul dintre serialele mele preferate din toate timpurile :)

#24
Calderon-de-la-Barca

Calderon-de-la-Barca

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 33
  • Înscris: 19.12.2016
Radio România Tineret, de departe. Au avut grijă imbecilii din Radiodifuziune să-l scoată din eter și să-l distrugă. Radio3Net e doar o mizerie, n-are nicio legătură cu postul amintit.

#25
Ploiesteanul2015

Ploiesteanul2015

    Cel mai iubit dintre ploieșteni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 13.09.2015
"Post Meridian" la Tele 7ABC :)

#26
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,701
  • Înscris: 23.04.2007
De prin '82 pina l-a inchiderea din ianuarie '85 - Radio Cluj ... luni seara de la 22:00 la 22:30 era o emisiune cu muzica pe intelesu' meu - Led Zeppelin, Deep Purple ... (de fapt cam de pe atunci mi se trage "boala"). Tot cam de prin vremea aia pina prin '91 - Europa Libera (in zilele lucratoare de la 17 la 18 si duminica de la 15 la 18 ... pentru mine era principala sursa de informare la capitolul rock))
Parca prin martie '91 Radio Romania 3 (s-au cum i-o fi zis) a fost inchis citeva saptamini - revizie tehnica / modernizare ... dupa reluarea emisiunii transmitea "full stereo" (nu doar cu țîrîita cum era inainte) si acoperea si ceva frecvente UUS CCIR ... citiva ani am ascultat cu placere emisiunea lu' Pittis - adeverate incursiuni in istoria muzicii rock cu un prezentator inegalabil. Tot in aceea perioada am ascultat sporadic emisiunile prezentate de Florian Lungu ... da' nu prea s-a prins jazz-ul de mine.
Prin '95 - '96 la un post local - Europa Nova - pt. scurta vreme joi seara a fost o emisiune cu muzica la cerere ... Cineva a cerut o piesa de pe Sabbath Bloody Sabbath, care album se pare ca lipsea din fonoteca respectivului post asa ca prezentatorul a facut apel la ascultatori. Drept urmare joia urmatoare bateam la usa studioului cu discu' in mina ...  Cam atunci a fost ultima perioada cind am ascultat oarecum regulat un post de radio ...

#27
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008

 djl, on 01 ianuarie 2017 - 18:44, said:

...
@ vladutgm : nu aveau ai tăi bani sau de ce?   Posted Image
În 1992-1993 am avut primul radio după despărţirea alor mei. Până atunci nu mă pasionase muzica. Doar filmele.

Un radio pe UUS nu a fost pe lista lor de prioritati pentru mine. Am ramas cu amaraciunea si neimplinirea, cu toate ca intr-a doisprezecea (in 1988-89) mi-au luat un Tesla B115, o bijuterie tehnica.
In anii "90, la facultate, am pus mana pe o alta bijuterie mecanica, Tesla B4 cu tranzistori pe care l-am stricat incercand sa-i schimb partea electronica si viteza la 19 cm/s.

 marco71, on 01 ianuarie 2017 - 20:02, said:

...
si eu am vrut prin liceu, in anii '80, un radio portabil RIC, cu galena, dar nu au vrut ai mei sa-mi cumpere, ziceau ca ma distrage de la invatatura Posted Image
...

Fratele meu a avut RIC produs de Tehnoton, parca, si a fost foarte bun la vremea aceea. Si mie imi spuneau parintii ca radio-ul ma distrage de la invatatura. :)

Edited by vladutgm, 02 January 2017 - 11:05.


#28
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Beograd 202, TV Beograd.Posted Image

#29
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

 necolae, on 01 ianuarie 2017 - 18:21, said:

E pe Antena Satelor. Din păcate nu au scos-o că au vrut ei, ci trebuia obligatoriu retransmisă pe 153 Khz conform unui pact cu francezii. Dar a intervenit problema cĂąnd Antena Satelor a Ăźnceput să emită non-stop pe 153 Khz Ăźn locul RRA și ca să nu se anuleze pactul cu francezii ce Ăźnsemna dispariția completă a emisiunii, au mutat-o acolo, pe Antena Satelor.

:) Pact cu francezii? De ce nu cu marțienii?

Prima specificare legata de buletinul hidrologic apare in statutul Societatii Române de Radiodifuziune din... 1928. Statutul preciza ca instituția era „obligata sa transmita, fara a percepe taxe, buletinele meteorologice, hidrometrice, precum si comunicate de presa ale Ministerului de Externe”. Precizarea venea intr-o perioada in care radioul era singura forma de transmitere in timp real a informatiilor.

După al Doilea Război Mondial, in 1948, obligatia de a difuza "Cotele apelor Dunării si rîurilor interne" a aparut in Conventia privind Navigatia pe Dunare, semnata la Belgrad, la care Romania era parte. Anul marcheaza si startul Buletinului hidrologic la Radio București inițial difuzat după ora 13:00.  

In 1979, recomandarea Comisiei Dunarii (țările riverane fluviului) puncta clar ca "nivelurile apei la principalele statii de masurare situate pe sectorul romanesc al Dunari sunt transmise zilnic de Radio București, la ora 11:50, pe frecvența strategică de unde lungi de 153 kHz, in limbile romana, franceza si rusă".

Daca ne uitam prin arhive, cine folosea frecventa de 153 kHz in acea perioada? Radio Bucuresti - Programul 1. Între timp canalul a devenit România Actualitati si a rămas doar pe unde medii si pe FM 87,5-108 MHz. Pentru acoperire mai mare, Radio România Rural sau Antena Satelor a luat la pachet pe lângă frecventa de unde lungi si "Ghidralaghiceski biuletin".  Cu tot cu "les niveaux d'eaux  du Danube".

Edited by RMC Info, 02 January 2017 - 20:39.


#30
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
@vladutgm, si eu am avut un B115 luat prin aceeasi perioada, doar ca eu sunt ceva mai mic, in '88 eram de-abia a 4-a :D Aveam un radio cu tranzistori Bucium 1, care prindea programul 3, dar era mono. Mai inregistram melodii pe magnetofon.

Dupa revolutie pe acelasi radio am ascultat mai mult programul 3, apoi localul Radio Prahova. Am mai scris despre cum era pe qatunci si cum a devenit acum, nu mai insist. Cert e ca a fost radioul tineretii mele.

La TV ma uitam pe canalele Mediaset. Pe Italia 1 erau o gramada de desene animate dublate, in special de productie japoneza. Acum nu m-as mai uita la asa ceva nici mort, dar pe atunci imi placeau. Erau unele cu fotbalisti (Oli si Benji), unele cu voleibalisti (Mila sio Shiro), ceva cu Lupin, Lady Oscar si altele pe care nu le mai retin. Si Roata norocului cu Mike Bongiorno... Am invatat italiana fara sa studiez nicio carte de gramatica, doar de la aceste programe. Din pacate in vara lui 1996 au fost scoase de pe cablu, au ramas numai Rai 1 si 2, care mi se pareau mai slabe, dar am continuat sa ma uit.

#31
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Ah, da, alea cu desene erau şi favoritele mele! Pe urmă am găsit o parte din desene la Nemţi. La Italieni am văzut pt. prima oară "Sailor Moon": https://forum.softpe...35-sailor-moon/

#32
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Pe la începutul anilor '000 ştiu că îmi plăcea Prima Tv.

#33
Iulya_Roman

Iulya_Roman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 02.03.2013
Posturi de radio preferate în trecut și actual ar fi magic, kiss, rra, ri, terra, radio nord-est (ultimele două nu mai emit), etc iar ca și o apariție mai nouă "în peisaj" ar fi Roman FM (de primele emisii m-a captivat programul de acolo).
Posturi de tv preferate în trecut și actual ar fi pro tv și pro cn, a1, axn, cn, roman tv, atomic tv (care nu mai emite).

Edited by Iulya_Roman, 10 April 2017 - 16:37.


#34
KLMN

KLMN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 21.09.2003
@RMC Info, vad ca esti bine informat. E o placere sa te citesc.De unde ai aceste informatii pretioase ?

#35
Silviudeep

Silviudeep

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 07.11.2005
Evident in anii 90, programele tv urmarite erau cele de la Mediaset, cU toata suita de desene animate zilnice de la Italia 1, Canale5 sau Rete 4, plus filmele si serialele aferente Posted Image) Astazi, poate cu exceptia Italia1, sunt destul de slabute ca si continut. Destul de bune sunt Rai 2 si Rai 4, pe care le mai urmaresc. Radio ascultam doar Radio Alfa Galati, un post local ce a disparut din pacate.

Edited by Silviudeep, 05 May 2017 - 12:29.


#36
mediasettv

mediasettv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 24.05.2014

 Silviudeep, on 05 mai 2017 - 12:28, said:

Evident in anii 90, programele tv urmarite erau cele de la Mediaset, cU toata suita de desene animate zilnice de la Italia 1, Canale5 sau Rete 4, plus filmele si serialele aferente Posted Image) Astazi, poate cu exceptia Italia1, sunt destul de slabute ca si continut. Destul de bune sunt Rai 2 si Rai 4, pe care le mai urmaresc. Radio ascultam doar Radio Alfa Galati, un post local ce a disparut din pacate.
+ Radio KISS BRAILA!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate