Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

revolutie sau lovitura de stat Romania 89

- - - - -
  • Please log in to reply
476 replies to this topic

#19
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008

View PostMrReason, on 25 septembrie 2016 - 01:14, said:

Ceea ce ziceti voi e mai degraba la modul "daca nu-mi convine mie cine ajunge la putere, e lovitura de stat'... se fim seriosi, nu a fost nicio lovitura de stat.

Populatia a fost cea care inlaturat regimul caci nu mai putea suporta lipsurile impuse de regimul comunist. Schimbarile au fost radicale la nivel de sistem si societate, s-a inlocuit un sistem comunist dictatorial cu o democratie cu alegeri libere, initiativa privata samd. Iliescu a fost ales in '90. Da, ales.

Argumentele in "favoarea" loviturii de stat sunt la nivel de conspiratita. Posted Image Dovezi zero 27 de ani mai tarziu.
Documentele despre implicarea URSS si SUA, in lovitura de stat in Romania vor fi desecretizate cel mai devreme peste o suta de ani, din ratiuni de stat.Aceste documente sunt prea sensibile pentru opinia publica, in marea ei majoritate contemporana cu acele evenimente si inca traiesc destui dintre persoanele fruntase, clientelare Kremlinului, care au schimbat esalonul 1 al PCR cu esalonul 2, pro Gorbaciov si URSS.Este o practica la toate serviciile de informatii, ca date despre implicarea lor in asemenea lovituri de stat, despre oamenii pe care i-au sprijinit in preluarea puterii in stat si cei folositi de ele, de regula din serviciile de informatii externe si ale armatei, sa nu fie publice ci sa ramana confidentiale.Si acum in Romania mai sunt active in mass media, viata politica, culturala sau spirituala a tarii, a tarii, persoane sprijinite de Moscova, in decembrie 1989 si clientelare Rusiei si in prezent.Oficial sunt pro UE si NATO, insa neoficial se afla inca in adormire, urmand sa reactioneze atunci cand o cer interesele Moscovei.Si tu vrei ca de dragul adevarului asemenea documente sa fie facute publice.Mai vedem peste 150 -200 de ani.
Populatia a participat intr-o anumita masura, foarte activ, la schimbarea regimului totalitar.Nu contesc prezenta in strada si buna credinta a celor aflati in strada, in perioada 15-22 decembrie 1989 .Schimbarea a avut loc deoarece DSS stia foarte bine ca URSS va interveni militar de partea lui Iliescu si clicii sale, daca nu iese treaba cu aceste miscari de strada asa ca din data de 15 decembrie, DSS a inceput sa distruga prin ardere documentele cu informatii prea secrete care sa ajunga pe mana cui nu trebuie.Ce putea face armata si securitatea romana in fata fortelor armate ale URSS, care ar fi intervenit, chipurile, ca sa protejeze poporul roman, de la bazele lor militare din Ungaria, actuala Ucraina si R Moldova iar inaintarea acestor trupe ar fi fost sprijinita de catre membrii trupelor de cercetare diversiune ale armatei rosii, aflati prezenti deja in Romania, in numar de cel putin cateva mii de persoane, inca inainte de inceperea miscarii de protest de la Timisoara, initial in sprijinul unui agent al serviciilor de informatii maghiare, sovinul, xenofobul si ticalosul de Tokes Laszlo.

View Postjamesbond91, on 24 septembrie 2016 - 20:06, said:

Am avut astazi o discutie interesanta despre schimbarea de regim din  89,mai exact daca a fost revolutie sau lovitura de stat. Eu sunt de parere ca a fost o revolutie care a dus la o lovitura de stat militara. Gresesc? Si daca poate cineva sa-mi explice clar cu surse.
Normal ca schimbarea a avut loc datorita loviturii de stat pusa in aplicare de catre persoane clientelare URSS, cu sprijinul si binecuvantarea URSS si SUA.Sigur ca in perioada 15-22 decembrie 1989 au iesit in strada foarte multi oameni de bine insa acestia nu au contat in fata DSS care l-a abandonat pe Ceausescu ci doar iminenta interventie armata, pe fata, a armatei URSS in Romania, chipurile sa apere poporul romande tiran iar DSS stia ce urmeaza daca inabuse in sange miscarile de protest.Pe de alta parte este foarte adevarat ca destui securisti erau scarbiti de politica lui Ceausescu si isi doreau un comunism reformat dupa modelul URSS.

Edited by dennis_2005, 25 September 2016 - 12:12.


#20
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postdennis_2005, on 25 septembrie 2016 - 12:16, said:

DSS stia foarte bine ca URSS va interveni militar de partea lui Iliescu si clicii sale, daca nu iese treaba cu aceste miscari de strada asa ca din data de 15 decembrie, DSS a inceput sa distruga prin ardere documentele cu informatii prea secrete care sa ajunga pe mana cui nu trebuie.Ce putea face armata si securitatea romana in fata fortelor armate ale URSS, care ar fi intervenit, chipurile, ca sa protejeze poporul roman, de la bazele lor militare din Ungaria, actuala Ucraina si R Moldova iar inaintarea acestor trupe ar fi fost sprijinita de catre membrii trupelor de cercetare diversiune ale armatei rosii, aflati prezenti deja in Romania, in numar de cel putin cateva mii de persoane, inca inainte de inceperea miscarii de protest de la Timisoara, initial in sprijinul unui agent al serviciilor de informatii maghiare, sovinul, xenofobul si ticalosul de Tokes Laszlo.

Da. Subscriu la ce ai scris mai sus. Cam asa stau lucrurile desi... cred ca era foarte putin probabil ca fosta URSS sa intervina militar in Romania (asta a fost, asa, o vanturare). URSS a actionat totusi din plin in sfera serviciilor secrete. Si Ceausescu stia de cel putin un an ca Gorbaciov ii pregateste ceva, de asta a si spus tot timpul ca e vorba de o "diversiune", stia ca e lucratura si stia foarte bine si cine sunt cei care erau pregatiti sa-l debarce. La fel si Iliescu "exponentul maselor populare" a repetat de 3 ori cu subiect si predicat ca "a sunat la Moscova sa vada daca totul e in regula". De ce ar fi sunat un "fiu al Revolutiei" la Moscova ???  Pentru cei care doriti sa cititi despre ce lucratura a fost vorba, exista carti care s-au scris, exista articole pe net in care se prezinta clar lucratura din decembrie 89 inclusiv intrebarile care au ramas fara raspuns. Cea mai importanta dintre ele este cea cu impuscaturile dupa 22 decembrie 1989, in conditiile in care Ceausescu era arestat. Sunt crime savarsite de armata romana, iar de acest ordin se fac vinovati tradatorii de tara care au instalat in locul regimului Ceausescu, noul regim "democratic" - Ion Iliescu.

#21
jamesbond91

jamesbond91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 27.08.2016
inca nu m-am lamurit, daca imi puteti recomanda o carte care sa fie obiectiva.

#22
dumad

dumad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 01.04.2016

View Postandreic, on 25 septembrie 2016 - 00:06, said:

Amandoua, Revolutie adica vointa populara si scanteia, ce a urmat evident a fost lovitura de stat. Baietii si-au dat seam aca era un moment oportun si au intervenit pentru preluarea puterii si manipularea maselor.

Asta sa i-o spui lui baba de la colt. A fost lovitura de stat get-beget, si a fost deghizata sub forma unei revolutii. Se vede clar ca totul a fost organizat si planificat dinainte, este de ajuns sa ne uitam la ce se intampla acum in Romania si Europa, dar si in lume, ca sa tragem aceasta concluzie. Crezi tu ca marilor puteri le convenea sa aiba o Romanie independenta chiar intre Europa si Rusia? Si cum naiba se face ca Romania a cazut chiar inainte sa se dizolve Uniunea Sovietica, oare a fost o simpla coincidenta? Eu cred ca nu!

#23
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,538
  • Înscris: 30.05.2014
Nu a fost absolut nici o revolutie daca este sa folosim cuvintul potrivit.
A fost o revolta populara, mai demult spuneam rascoala.
De ce? Pentru ca aceasta revolta populara nu a luat fiinta din motiva politice sau sociale, ci din cauza foametei.
Initial aceasta revolta populara a cerut primordial schimbarea lui Ceaska "Jos Ceausescu" si doar ca optiune si "Jos Comunismul".
Daca Ceausescu ar fi declarat la prima sedinta televizata ca demisioneaza si umple magazinele cu alimente, toata lumeas s-ar fi dus linistit acasa, si sistemul nu s-ar fi schimbat.

Ca dovada, usurinta cu care un grup de comunisti declarindu-se de pe o zi pe alta, democrati, dizidenti, salvatori ai tarii au reusit sa preia putera printr-o lovitura de stat.
Asta a fost doar posibil pentru ca institutiile statului practic nu au fost de partea revoltei dar nici nu a avut seriozitatea necesara sa preia temporar puterea in stat
si sa organizeze alegeri intr-adevar libere, incluzind si Proclamatia de la Timosoara.

#24
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,451
  • Înscris: 02.09.2016
Aparuse la un moment dat ...anii  '90 o relatare despre cum unii plecasera la munte , sus , intr-un loc izolat prin 15 Decembrie ,  se se intorc inainte de anul nou ( 30 - 31 Decembrie '89...) acasa.Cum sa le explici ce a fost ? Au fost locuri ( si nu unul...) unde nu s-a tras nici un foc de arma.Mai mult ! nu a iesit nimeni in strada ! In alte zone a fost Razboi in toata legea !
Dezinformarea,zvonul,razboiul informational si cel electronic a fost dusmanul numaru UNU.Rusii ? Teroristii ? Lovitura de stat ? O drama imensa , dureroasa - de nevindecat , o lacrima ce curge la nesfarsit , sufletul , viata celor tineri cazuti in Decembrie '89.Cum se putea face schimbarea ? cine sa o faca ? care erau pericolele mortale care pandeau Romania in 89  ( si nu numai...).Cum sa schimbi TOTUL ? totul  !  intr-o noapte sau o saptamana ? Se putea face altfel ? Pretul platit : imens.Sa avem grija de ce avem astazi.

#25
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,538
  • Înscris: 30.05.2014
Hai sa nu exageram cu "pretul platit" si cu victime etc...
Au fost revolte si revolutii mult mai singeroase, intradever cu zeci sau chiar sute de mii de victime. In '89 nu a fost cazul.
Lovitura de stat s-a dat prin televizor si ajutorul institutiilor de stat, ministerul apararii si ministerul de interne, si asta a fost deajuns.

#26
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008

View Postrosix, on 25 septembrie 2016 - 12:38, said:

Cam asa stau lucrurile desi... cred ca era foarte putin probabil ca fosta URSS sa intervina militar in Romania (asta a fost, asa, o vanturare).
Daca Trupele de Securitate ar fi inabusit in sange miscarile de protest ale celor iesiti in strada, ceea ce ar fi putut face extrem de usor, atunci URSS ar fi recurs la o interventie militara deschisa impotriva Romaniei, cu aprobarea si sprijinul politic tacit al SUA si probabil ONU, chipurile pentru a proteja poporul roman de represiunea trupelor loiale lui Ceausescu.Deja in vecinatatea frontierelor Romaniei erau masate unitati sovietice a caror inaintare pe teritoriul Romaniei ar fi fost ajutata de miile de militari sovietici din trupele de cercetare diversiune deja aflati la noi in tara, in calitate de turisti.Ma refer la persoanele de regula toti barbati tineri, cate 4-5 intr-un autoturism marca Lada, care au intrat masiv la noi in tara, inainte de data de 15 decembrie 1989 si au parasit Romania imediat dupa ce Ceausescu a fost executat iar Iliescu se afla deja la Cotroceni.
Conducerea DSS-ului cunoastea scenariul pregatit pentru Romania asa ca a preferat sa nu actioneze impotriva celor din strada, inclusiv pentru faptul ca preferau ca la conducerea tarii sa ajunga un om ca si Iliescu.DSS si-a facut insa datoria fata de Ceausescu si l-au informat cu cateva luni inainte de scenariul pregatit Romaniei, aspect pe care i l-au readus in atentie, imediat dupa intalnirea de la Malta dintre Bush si Gorbaciov.
In decembrie 1989, dar si dupa aia, ani buni am fost surprins de curajul unui capitan de la armata care a aparut in studiorile TVR, chiar in data de  decembrie 1989, afirmand ca armata este cu poporul, jos cu dictatorul, etc.Nu de mult l-am vazut pe acel fost capitan, Lupoi, parca, tot la TV, discutand tot pe tema evenimentelor din decembrie 1989.Cu aceasta ocazie omul a recunoscut ca atat el cat si tatal sau, tot ofiter de cariera, erau demult in relatii prietenesti cu personalul ambasadei URSS de la Bucuresti, inclusiv cu atasatul militar cu care se vizitau periodic, in mod regulat, in iar decembrie 1989 cu sprijinul tacit al atasatului militar sovietic la Bucuresti , capitanul Lupoi s-a dus la televiziune si a pozat in mare revolutionar intr-un moment in care inca nu se stia ce este cu Ceausescu si lucrurile inca nu erau transate in mod oficial.Cu siguranta ca Lupoi nu a fost tampit si a fost asigurat de atasatul sovietic ca el se afla sub protectia URSS care va interveni asa cum se impune pentru a-l proteja.
Pentru ca miscarea de inlocuire a regimului Ceausescu sa aiba rezultatul scontat iar aceasta lovitura de stat sa para ca este o revolutie, s-a recurs la simularea unor atacuri teroriste, a fost scoasa armata pe strada, ucisi niste militari nevinovati cum au fost cei de la USLA si militarii in termen din Trupele de Securitate de la Campina trimisi de generalul Militaru, agent GRU si omul Kremlinului, sa apere obiective militare din capitala, insa de fapt trimisi cu intentie pentru a fi ucisi si a dezinforma mediatic opinia publica cat mai mult, convingand-o de necesitatea folosirii fortei inclusiv pentru a fi ucise persoane care stiau ce hram poarta generalul Militaru si altii, sub masca ca acestia sunt teroristi.
S-a redeschis dosarul Revolutiei din decembrie 1989 insa din ratiuni de stat, adevarul se va afla doar partial, din acesta lipsind implicarea directa a URSS, SUA si a unei subunitati de diversiune de la unitatea din Debrecen, in evenimentele de la Timisoara.La Timisoara au existat zeci de cadavre, persoane ucise acolo in cadrul manifestatiilor din strada in 17 decembrie si ulterior, pana la fuga lui Ceausescu, insa nimeni nu a revendicat ulterior aceste cadavre.Se zice ca imediat dupa anul 1989, la unitatea din Debrecen, a fost ridicat un monument(statuie? in cinstea eroilor cazuti la Timisoara in decembrie 1989.

Edited by dennis_2005, 27 September 2016 - 10:09.


#27
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View Postdennis_2005, on 27 septembrie 2016 - 10:00, said:

La Timisoara au existat zeci de cadavre, persoane ucise acolo in cadrul manifestatiilor din strada in 17 decembrie si ulterior, pana la fuga lui Ceausescu, insa nimeni nu a revendicat ulterior aceste cadavre.Se zice ca imediat dupa anul 1989, la unitatea din Debrecen, a fost ridicat un monument(statuie? in cinstea eroilor cazuti la Timisoara in decembrie 1989.

Minciună sfruntată, care a fost răspîndită din 1990 și a fost dezmințită din 1991. Cu toate acestea, minciuna respectivă, a fost repetată și răsrepetată de-a lungul anilor, determinînd-i pe mulți mitici stupid people să creadă mai departe în ea.
Mai multe explicații, cît și lista nominală a cadavrelor incinerate de la Timișoara, în articolul (fă clic pe link) „Misterul celor 40 de cadavre”.
Pentru preluarea creativă a dezinformării și combinarea ei cu alte dezinformări, a se vedea (fă clic pe link): „Dezinformarea Paulian Păsărin, din nou la modă în blogosferă”.

View Postdumad, on 25 septembrie 2016 - 20:05, said:


Asta sa i-o spui lui baba de la colt. A fost lovitura de stat get-beget, si a fost deghizata sub forma unei revolutii. Se vede clar ca totul a fost organizat si planificat dinainte, este de ajuns sa ne uitam la ce se intampla acum in Romania si Europa, dar si in lume, ca sa tragem aceasta concluzie.

Hai explică-ne, ce se întîmplă acum în România și în Europa? Și de ce e relevant ce se întîmplă acum pentru niște evenimente de acum 27 de ani?

#28
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View Postdany07rap, on 24 septembrie 2016 - 20:15, said:

O revoluitie vine cu o schimbare in bine asupra popurului, nu stiu ce s-a schimbat in bine, in afara de asa zisa libertate de miscare si exprimare, care nu ajuta la nimic populatia, in afara de a migra in alte tari pt un trai mai bun si un loc de munca decent, pe care le avea inainte de revolutie.

Schimbarea în bine e vizibilă. De pildă la Timișoara, orașul s-a unit la Sud cu satul Giroc și la Nord cu satul Dumbrăvița, prin cartiere noi construite după revoluție. La Răsărit singurul motiv pentru care orașul nu s-a unit cu Ghiroda este că nu e voie să se construiască în Pădurea Verde.
Ceaușescu n-ar fi fost capabil nici să zgrăvească cît s-a construit după el!
Că mai există un număr mic de persoane leneșe și proaste, care o duc mai rău decît pe vremea lui Ceaușescu, e posibil. Poate și tu faci parte dintre ei, așa pare după nivelul postărilor tale. Asta nu e decît o dovadă în plus că trăim o lume mai bună și mai dreaptă!
Libertatea de mișcare și exprimare nu e așa-zisă, ci reală. Că proștii n-o prețuiesc e problema lor.

#29
jamesbond91

jamesbond91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 27.08.2016

View PostMarius1989, on 18 octombrie 2016 - 04:33, said:


Schimbarea în bine e vizibilă. De pildă la Timișoara, orașul s-a unit la Sud cu satul Giroc și la Nord cu satul Dumbrăvița, prin cartiere noi construite după revoluție. La Răsărit singurul motiv pentru care orașul nu s-a unit cu Ghiroda este că nu e voie să se construiască în Pădurea Verde.
Ceaușescu n-ar fi fost capabil nici să zgrăvească cît s-a construit după el!
Că mai există un număr mic de persoane leneșe și proaste, care o duc mai rău decît pe vremea lui Ceaușescu, e posibil. Poate și tu faci parte dintre ei, așa pare după nivelul postărilor tale. Asta nu e decît o dovadă în plus că trăim o lume mai bună și mai dreaptă!
Libertatea de mișcare și exprimare nu e așa-zisă, ci reală. Că proștii n-o prețuiesc e problema lor.


pai, si e gresita afirmatia mea?? revolutie care a dus la o lovitura de stat. Initial, armata a preluat puterea, a ordonat retragerea trupelor in baraci, si dupa a venit FSN-ul.

#30
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015

View Postdennis_2005, on 27 septembrie 2016 - 10:00, said:

Daca Trupele de Securitate ar fi inabusit in sange miscarile de protest ale celor iesiti in strada, ceea ce ar fi putut face extrem de usor, atunci URSS ar fi recurs la o interventie militara deschisa impotriva Romaniei, cu aprobarea si sprijinul politic tacit al SUA si probabil ONU, chipurile pentru a proteja poporul roman de represiunea trupelor loiale lui Ceausescu.Deja in vecinatatea frontierelor Romaniei erau masate unitati sovietice a caror inaintare pe teritoriul Romaniei ar fi fost ajutata de miile de militari sovietici din trupele de cercetare diversiune deja aflati la noi in tara, in calitate de turisti.

Iata cum Securitatea a salvat Romania iar romanii, ingrati, le fubipt mortii la toti securistii, puilor de securisti si tuturor starpiturilor securistoide.

Edited by Mount_Yerrmom, 18 October 2016 - 12:30.


#31
neafloricadinobor

neafloricadinobor

    Senior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 12.03.2016
Lovitură de stat. Organizatori: SUA şi URSS. A avut dreptate tov. Ceauşescu cînd a zis că...agenturili.

#32
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
Vad ca apare mai mereu perosnajul Ion Iliescu... nu pot sa il inghit prea mult nici eu pe personaj, dar daca el a fost in spatele uneltirilor si revolutiei/loviturii de stat, nu pot sa nu ma intreb la ce I-a servit toata treaba asta ca el copii nu are, din cate stiu eu, lucuieste intr-o vilutza pe undeva si mare branza nu are, comparat cu cat se presupune ca a furat... si daca a furat cui i-a lasat? Intr-un final o fi fost doar o marioneta, a cuiva, daca a fost URSS nu prea le-a iesit treaba ca tot cu USA suntem... deci mai degraba USA...

#33
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Dragostea de putere. Sau avea vreun cont de reglat cu Ceauşescu.

#34
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015

View Postneafloricadinobor, on 18 octombrie 2016 - 16:11, said:

Organizatori: SUA şi URSS.

Aveam un vecin care zicea la fel.
Era toba de planurile oculte ale imperialistilor sovieto-americani de a devaliza tarisoara asta bogata, cu istorie multimilenara, centru al civilizatiei mondiale, locul unde se afla Sfinxul si intrarile in tunelurile secrete ale pelasgilor.
Acum e intr-o vacanta prelungita la Sapoca.
Pacat, nu ma mai tine nimeni la curent cu evolutia conspiratiei mondiale.

#35
jamesbond91

jamesbond91

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 27.08.2016

View PostMount_Yerrmom, on 19 octombrie 2016 - 10:25, said:


Aveam un vecin care zicea la fel.
Era toba de planurile oculte ale imperialistilor sovieto-americani de a devaliza tarisoara asta bogata, cu istorie multimilenara, centru al civilizatiei mondiale, locul unde se afla Sfinxul si intrarile in tunelurile secrete ale pelasgilor.
Acum e intr-o vacanta prelungita la Sapoca.
Pacat, nu ma mai tine nimeni la curent cu evolutia conspiratiei mondiale.

e misto un prieten ca el, n-ai cum sa te plictisesti:)

#36
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015

View Postjamesbond91, on 19 octombrie 2016 - 10:35, said:

e misto un prieten ca el, n-ai cum sa te plictisesti:)

E nasol ca sunt din ce in ce mai rari: sfarsesc fie la parnaie, fie la balamuc.

Din fericire mai exsta rezervatii naturale - virtuale - unde specia este protejata.

Dar, la fel ca ursii panda, nu se inmultesc in captivitate.

Iti dai seama ce exemplare ar iesi din denis_2005 si neaflorici?

Pacat, mare pacat.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate