Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mancare studenti
Last Updated: Apr 06 2009 09:33, Started by
whitewolf
, Feb 04 2006 20:49
·
0
#19
Posted 05 June 2006 - 18:31
Decat cu resoul mai bine o suni pe mama, te faci ca plangi vreo 2 minute si iti trimite mancarica buna..economie de bani si timp...
... |
#20
Posted 05 June 2006 - 18:41
noi am facut si gratare pe resou asa ca posibilitatile sunt nelimitate. am scos 3 resouri pe palier,in fata usii. la unul prajeam cartofii,pe celelalte doua am incins gratarele. a iesit o minunatie :coolspeak: . sarmale nu am incercat niciodata. dar omlete,ciorbe,snitele,peste...ce amintiri :huh:
|
#21
Posted 05 June 2006 - 18:43
he he ce vremuri: salata orientala la greu; fasole cu carnati, omleta...si ciorba de la plic
cine-si mai aduce aminte de tigarile carpati fara filtru? mai stiti cat de ud era tunutul in ele? cel mai bine se uscau sub resou tigarile.... |
#23
Posted 09 June 2006 - 13:56
Faceti o miscare inteligenta..
Tot sunteti pe banii statului acolo, si curentul nu il platiti din buzunar. Mergeti in Carrefour, Cora sau unde vreti voi, puneti mana de la mana si cumparati un grill electric care are si o plita aferenta, adica are gratar cam 70% si restul e ca o plita. Costa aproximativ 150 RON, depinde de magazin, poate sa fie plus sau minus.. dar apoi il pui in camera la camin, se incalzeste extraordinar de rapid, si il folosesti ca un mini aragaz, in sensul de plita.. Eu faceam pe el asa: pui, peste, carne vita prajita, oua (ca si in tigaie), poti sa faci ochiuri, sau prajite simplu.. poti sa pui branza pe gratar, poti sa iti faci si cartofi pe gratar, super super!! Incercati sa vedeti ca se vor schimba mult lucrurile cu un gratar de acel gen. |
#24
Posted 09 June 2006 - 16:23
Eh... boltaru mult vanat! Alea vremuri bune..
Pe vremea cand eram student, se cam vanau resourile artizanele, si se cam faceau controale... - odata l-am ascuns in buda, chiar in vasu WC si am lasat capacu...acolo chiar n-o cautat nimeni. - altadata l-am ascuns in dus, deasupra usii, fixat cu 2 cuie si sarma, dupa ce-o plecat controlu la vreo juma de ora... o cazut ditai boltaru de la 2 metrii de-o tresarit tot modulu :lol: Mancare !? Tot ce s-a pomenit mai sus... +ce stiam noi, sau/si/numai fetele! De mamaliga :naughty: vad ca n-o pomenit nimeni... oh, si slana prajita, am varsat odata unsoarea din tigaie pe boltar, s-o aprins blotaru, tigaia si slanina, ardea tot, s-o facut un fum negru pe tot palieru, de nu vedeai nimic. La cantina cred ca am mancat de vreo 20 ori in 5 ani... mancare naspa si scumpa, iar pachete de la mama, cam greu, in 600Km (12 ore cu trenu) facea viermi, mai ales vara. In rest totul HomeMade... sau deloc! |
#25
Posted 15 June 2006 - 20:00
Pe plita electrica, mi-am facut asa:
- copt vinete pentru salata de vinete; nu e inca sezonul lor, dar, sa fim pregatiti. - pizza semipreparata, in mod normal trebuia gatita in cuptor, dar...direct pe plita si un castron metalic deasupra; a fost chinul naibii, dar am mancat pizza. - supe la plic - conserve cu semipreparate (gen fasole iahnie cu pui sau vita, paste...) care trebuiesc doar fierte. - piure de cartofi - pilaf - cartofi prajiti - oua in toate formele lor, pui prajit.... - paste cu sos :worthy: - fiert legume pentru salata (morcovi, brocoli, mazare, fasole verde...) |
#26
Posted 15 June 2006 - 20:10
Quote - conserve cu semipreparate (gen fasole iahnie cu pui sau vita, paste...) care trebuiesc doar fierte. Aaaaaa.... astea se mai si fierb? =)) Eu nu le-am "preparat" niciodata... Eu doar desfac conserva, iau o lingura, caut niste paine prin camera si ma pun pe mancat... :D Edited by hellfire.ss, 15 June 2006 - 20:14. |
#28
Posted 25 September 2006 - 15:34
asta a fost cea mai..."pretentioasa" mancare pui cu smantana si mamaliga.
fasole & carnati, mazare, orez, in general orice se poate fierbe sau praji in tigai |
|
#29
Posted 07 October 2008 - 10:03
eh, in anul I, cel mai des faceam spaghetti, toate sortimentele... apoi, piureuri, omlete, si sa nu uitam de cana de apa, una inainte si una dupa masa... si mancarea de acasa... si ceva supe instant.. apoi, n-am mai stat la camin...
|
#30
Posted 23 March 2009 - 19:11
Eu nu am gatit niciodata, stateam pe un etaj de fete, nici mancare nu prea primeam si ce primeam se strica drq sau o aruncam inainte, gateau fetele de toate, ne duceam dupa miros :))
|
#31
Posted 24 March 2009 - 08:01
instalatie de gatit artizanala:
-un BCA -o rezistenta de minim 2000W -o surubelnita (foloseste la realizarea canalului in care intra rezistenta) -cablu electric cu diametrul firului cat mai mare -"stecher" ceramic se pot gati cateva MTo de cartofi pe an. mare atentie la carnati: se umfla si explodeaza. la propriu! cei mai buni cartofi prajiti ii puteti gati intr-o tigaie rodata minim 6 luni (se poate vedea dupa stratul de ulei depus pe exteriorul tigaii). mare atentie la sigurantele caminului! nu recomand gatirea spaghetelor cu fierbatorul electric (termoplonjon). se lipesc ca naiba de fier... tau_xxx, on Feb 9 2006, 13:00, said: Oricum cea mai buna reteta pt foame este .... somnul :) Cand ti-e foame bagi somn imediat am mari indoieli, pentru ca altfel ai fi stiut ca cea mai buna reteta pentru foame este... BEREA! Gambrinus la 1L!!!!!!!!!!! :cheers: |
#32
Posted 24 March 2009 - 08:25
In anul I am stat oleaca in camin... Pe langa cartofi prajiti( taiati felii, nu pai) cu delikat si maioneza, oua prajite, mai faceam salate, ciorbe, paste, pilaf... De obicei mergeam la cantina, unde cu 2 lei mancam o portie de cartofi prajiti+salata de rosii si castraveti+bulca paine.
|
#33
Posted 24 March 2009 - 08:44
|
#34
Posted 24 March 2009 - 08:51
am vazut unul facut cu rezistenta din span. il lega direct la doua faze. nu puteai sa stai mult langa el
|
#35
Posted 24 March 2009 - 08:57
#36
Posted 24 March 2009 - 11:17
La resou :
Cartofi - toate formele/dimensiunile/greutatile - gateam eu Oua - Idem - gateam eu CIorba de perisoare - pana s-a facut ciorba asta mi-a trecut si foamea :)) - gatea prietena Paste - din care mentionam - in rolul principal - paste simple cu kechup picant si multa apa in rolul secundar - paste simple cu delicat si multa apa Altele : Paste cu boia, paste cu cascaval, paste cu delicat din ala granule de pus in ciorba. - bineinteles gateam eu Ardei umpluti - gatea prietena Altele nu imi mai aduc acum aminte... |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users