Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA, a dat teapa de 1...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )
 Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune

Roka Residence Doamna Ghica
 Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 

Viitorul computerelor

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#37
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016

View PostSTARTREK1, on 23 august 2016 - 08:35, said:

nu
jocurile, proiectarea 2d/3d; editare foto-video etc... au nevoie de monitoare mari care nu pot fi inlocuite cu ecrane de 4.5"-9"
sunt curios cum o sa editezi un video 4k pe o tableta de 9"...
cati din cei care au pc-uri fac editari de filme 4k?
Si la ce foloseste editatul de filme 4k?
Poate cineva este asistent medical sau sofer profesionist si are alte ocupatii, nu sta sa piarda vremea editand filme sau invatand despre sisteme de operare sau despre compatibilitatea pieselor din PC-uri  cata vreme nu-i aduce bani.

Astea sunt ori hobbiuri ori ocupatii din gama profesionistilor care fac bani din ele.

Este o idee cretina sa bagi pe gat amatorilor anumite lucruri inutile.
Omul ia aparatul potrivit ptr a se uita pe feisbuc si you tube nu sa editeze filme, sa instaleze OS-uri, drivere si sa piarda vremea pretioasa cu inutilitati

Este si normal ca sa fie raspunsurile evazive aberante si conservatoare aici pe forum cata vreme 50% sunt oameni ce lucreaza in domeniul IT, toata ziua la PC, nu pot imagina lumea fara 2 PC-uri acasa si 3 PC-uri la munca. Ba mai il invata linux si pe fiusu de 5 ani, incearca si cu ficasa dar vede ca nu merge ca ea are alte hobiuri

Ca si cand intrebi soferul despre daca vor disparea masinile, ala va zice ca masina e viata lui si e mai buna ca trotineta si o sa ia masina si fiusu de 10 ani in 2 luni uitand sau nestiind ca ala poate ala va avea defect de vedere si se va profila pe munca de birou si ptr deplasare va folosi in scop recreativ trotineta

Quote

Iar acele laptopuri de buget de la Lenovo & Asus sunt o rusine, in primul rand ca design si materiale folosite, rar mi-a fost dat sa vad ceva mai dizgratios, cred ca au  folosit la carcase cel mai ieftin plastic cu putinta.
nu crezi ca alea ar trebui sa le gasesti la librarie sau la raionul de articole ptr copii? mama si copilul.

Trebuie sa  iesiti din tiparul asta de a compara celeron din @jucarie@ cu i7 din @utilaj@. Daca nu, atunci inseamna ca poate cineva face comparatii intre un camion MAN si o jucarie tot camion ptr ca nu poate vedea realitatea? Si spune nu-i "buna ala de jucarie, ca are plasticul rau, la camion e tabla groasa si are si aer conditionat, jucaria nu are nici scune macar, ce calitate reaaaa, la camioanele asteaa".

Edited by pisoiu22, 23 August 2016 - 12:03.


#38
Tommy999

Tommy999

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 24.07.2016
Asus are deva caculatoare dezvoltate pe 10 ani dar ca sa-si asigura piata pe 10 ani da drumu cate un pic evolutie

#39
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
cat despre asus, din pacate numai de rau, la cate magarii au mai facut cu aparatele ca sa nu se poata upgrada sau umbla pe la ele.Parca-s IBM

#40
StrictSecret

StrictSecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 19.06.2016
Cata vreme vom vrea mai repede si mai mult desktopurile nu vor disparea. Chiar daca tehnologiile de productie scad dimensiunile elementelor semiconductoare din structura CPU, GPU si memoriilor sub 1 nm, puterea disipata ramane. Proportionala cu puterea de calcul. Dintr-o carcasa mai mare, cu radiatoare ventilate silentios, se poate extrage mult mai multa caldura (sute de watti) decat dintr-un dispozitiv mic, de plastic capsulat. Ca si legile juridice, fizica se aplica si celor care nu o cunosc.

#41
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,227
  • Înscris: 01.10.2009

View PostPSC, on 23 august 2016 - 11:20, said:

PC-ul va fi transportat într-o geantă, alături de un monitor/tabletă sau smartphone, iar odată ajuns la hotel, să zicem, îl vei conecta la TV pentru a prelua ştiri, mail-uri etc.
Dar ce nevoie ai de cutia aceea daca ai acces la internet si cloud computing? Este irelevanta puterea de calcul la un divice mobil din moment ce se poate conecta la un supercomputer din retea.

#42
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016

Quote

Si mereu vei avea nevoie de un plus de performanta cand faci editare video, 3d, randare, dezvoltare de jocuri, APLICATII PENTRU ACELE TELEFOANE MOBILE/TABLETE.
cat % din populatie face asta?
De vreo 7 ani asamblez pc-uri ptr unul altul, am invatat si ceva linux ptr cultura mea si sa ma mai delectez si sa-mi largesc orizontul ca in rest era inutil trebuie sa recunosc, instalez windoaze si drivere, si nu am randat niciodata nimic, nici nu stiu ce-i aia si al ce trebuie, nu am dezvoltat jocuri, nu am editat nici un film macar nu am avut nevoie de asa ceva ca nu mi-ar aduce bani deloc. Si vad ca lumea cere 99% sa vada un film, sa se uite pe you tube sa mearga sa scrie ceva si sa se uite pe net si pe feisbuc.

View PostStrictSecret, on 23 august 2016 - 12:05, said:

Cata vreme vom vrea mai repede si mai mult desktopurile nu vor disparea.
de unde? Important e de unde nu vor disparea? ca din casele dezvoltatorilor de soft si grafica clar nu vor disparea, (cum sa iei omului unealta), dar din casele agricultorilor soferilor, sau muncitorilor in constructii nu ar trebui sa dispara? Omul sa fie multumit cu ce face cu alte aparate si sa nu fie obligat sa piarda vremea cautand documentatii si drivere si softuri si coduri si setari doar ca sa poata vedea un banal profil de feisbuc sau un film pe you tube? ca de altceva saracul n-are timp, 10 ore de munca 2 ore naveta +familie+cumparaturi, acuma sa ma ierte dumnezeu.

Mergi in casele oamenilor si vezi cati isi mai permit sa ocupe locul si timpul cu o cutie cu zeci de cabluri adunatoare de praf care la curatenie iti fac o groaza de nervi, si sa mai se chinuie cate ore cu instalat windows cautat drivere, antivirusi, si cand totul merge sa-ti strice ziua un virus. Noroc ca w7 rezista fara reinstalari mai multi ani. De linux nu se pune problema, cine naiba ar sta o saptamana sa optimizeze Ubuntu sa caute coduri, sa citeasca pe askubuntu, ce sa zic de testat distributii, imi pare aberant ptr amatori sa ceri asa ceva doar pe principiul ca e gratis

Edited by pisoiu22, 23 August 2016 - 12:27.


#43
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,558
  • Înscris: 01.08.2006
Cam de cateva luni incoace, deschid laptopul cam o data pe saptamana. In rest, tot fac pe smartphone. N-am chef sa deschid un dispozitiv mare pe care sa-l iau in brate sau un dispozitiv pentru care sa stau la masa, fiindca la birou oricum fac asta si sunt satul. Pe telefon verific rapid ce am de vazut si am terminat. Mai deschid laptopul ca sa il conectez la televizor ca sa ma uit la filme.

Eu zic ca o sa ramana PC-urile, intr-un fel sau altul, dar mai mult in zona business, unde vrei nu vrei, lucrezi pe PC cu anumite soft-uri.
Pe partea personala, cred ca se vor dezvolta mult media center-ele, gen Xbox One, pe care poti instala aplicatii, poti sa vezi filme, poti sa te joci, cam majoritatea lucrurile pe care le fac oamenii obisnuiti dupa 8-10 ore de stat la munca, majoritatea orelor petrecute la un PC de care te saturi.
Nu sunt fan Microsoft, dar mi se pare foarte util Continuum, sa iti conectezi telefonul, pe care oricum stai mult si ai majoritatea chestiilor, la un monitor sau televizor si sa iti faci treaba cu el ca si cum ar fi un calculator.

#44
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
Pai si pe la mediul busines sunt deja cam 40% pc-uri miniaturale, acele cutiute cat un router cu mufa vga si usb-uri ptr tastatura si maus. Oricum upgrade la alea nu mai face nimeni, nu stiu de ce nu au adoptat direct niste ecrane all in one-uri. Macar mai scapai de cablul de la ecran

Quote

Cam de cateva luni incoace, deschid laptopul cam o data pe saptamana.
no, si crezi ca maiiei unul scump in urmatoarea perioada ca sa-l folosesti odata pe saptamana? se invecheste mai mult, o sa ajungi sa faci la el mai mult upgrduri la soft decat sa te bucuri de folosirea lui. Cam ca aia cu dacia 1300 pe vremea lui ceausescu, mergeau doar odata pe saptamana sau pe luna cu ea, dar macar aia nu devenea incompatibila cu drumurile cum devin calculatoarele incompatibile cu softurile si internetul dupa un timp.

#45
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,558
  • Înscris: 01.08.2006
Am laptopul de 3-4 ani, se misca mai mult decat decent pentru ce il folosesc. Merge inca foarte bine. Cand mi se strica, chiar am sa ma gandesc serios daca imi mai cumpar altul. Oricum, daca imi cumpar, o sa-mi iau unul cu vreo 1000 lei, care sa ma tina iar macar 4 ani, si care are o configuratie suficienta pentru filme, navigare internet, editare documente. Mai degraba un laptop fiabil sau cu garantie extinsa, decat unul super performant, ale carui capacitati sa nu le folosesc pe deplin.

Edited by bai3tzash, 23 August 2016 - 12:39.


#46
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
Un laptop sa tina 4 ani?
Si-l pornesti odata pe saptamana? adica de 208 ori in cei 4 ani.
Mai bine iei imprumut de la cineva

#47
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,778
  • Înscris: 13.06.2004
Unele laptopuri au ţinut şi mai mult, pornite des. Dar probabil e bine să schimbi hardul după ceva timp  :rolleyes:

#48
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006

View Postpisoiu22, on 23 august 2016 - 12:34, said:

Pai si pe la mediul busines sunt deja cam 40% pc-uri miniaturale, acele cutiute cat un router cu mufa vga si usb-uri ptr tastatura si maus. Oricum upgrade la alea nu mai face nimeni, nu stiu de ce nu au adoptat direct niste ecrane all in one-uri. Macar mai scapai de cablul de la ecran


Niste mini pc-uri avem noi la munca si imi vine sa le dau foc in fiecare zi de bune ce sunt.
Pe scurt tehnica eu zic ca stagneaza atata timp cat profitul e pe primul loc.

#49
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,558
  • Înscris: 01.08.2006
Mini-pc-urile astea din ce stiu eu au componente folosite mai degraba la tablete, decat la PC-uri. Probabil sunt si mai performante.
Am si eu unul la birou ca sa ruleze pe un televizor niste oferte, dar nu e mare lucru de el.

Edited by bai3tzash, 23 August 2016 - 13:28.


#50
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
Si sunt foarte bune asa. De ce sa se cheltuie inutil ca pana acum?
Sunt unele mini PC uri si cu i3 si cu i5.
Asta in caz ca ceva ARM sau obsolete nu ar fi indeajuns ptr acea munca.

#51
KRENG

KRENG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 02.02.2016
Problema la CAD (pe tablete) ar fi precizia.Touchscreen-ul trebuie sa fie destul de marisor ca sa ai si precizie. Si alta ar mai fi faptul ca te chiorasti ca naiba la display ca sa vezi ceva pana si pe laptop. Bineinteles poti conecta mouse si monitor si ai rezolvat problemele, dar atunci nu mai e portabil.

#52
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
Nu stiu ce naiba, parca toata lumea ar face numai autoCAD si ptr asta toate aparatele ar trebui sa fie capabile de autocad.
2-3% fac autocad si aia pot sa-si ia desktopuri cu cate 4 procesoare octocore sau cu xeoane cu cate 20 de coruri cu HT. Dar ptr asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa investeasca in aparaturi capabile de ce nu vor face niciodata ca asa i se recomanda de diversi insi ca sa nu-si piarda vanzarile.

#53
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Totul va tine de tehnologie/progres
Deocamdata ''performanta'' este direct proportionala cu ''disipatia caldurii''
In momentul când se va ''descoperi'' ca acest raport sa fie ''invers proportional'' , atunci am putea scrie ''adio'' pc-uri
Acum in functie de destinatie/doleante se pot opta pt :
- desktop - unde predomina performanta in detrimentul dimensiunii
- laptop/mini-pc-uri - unde predomina portabilitatea in defavoarea performantei
- tablete/smartphone-uri - aici deja intram in alt domeniu , insa cu o raspandire din ce in ce mai mare

#54
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
Asta e o clasificare care era si mai demult.

Poti avea foarte bine la munca sisteme clasice cu celeron sempron penitum sau altceva doar ptr office mailuri internet. Iesi mai ieftin decat cu tablete sau laptopuri si ai si confort. Iar daca e desktop nu trebuie nici i5 si placa video dedicata si nici capabilitati de randare si autocad.

Aparatele ar trebui sa fie distriubuite si achizitionate dupa modul de lucru.
De exemplu doar daca scrii, pai o sa te cocolosesti 10 ore la munca pe un laptop sau tableta?

Aia la votat, puteau folosi sisteme desktop foarte bine, doar ca daca era de cumparat PC-uri dadeau cu bata-n balta oricum au luat tabvletele f scump, te trezeai ca si-au luat ptr vot pc-uri cu i5 sau i3 care le folosesc de 2 ori si le arunca. Dar conteaza ca cineva face bani frumosi ca importa astea si le revinde apoi statului la suprapret. la o adica ar fi spus ca au cumparat asa ca sa randeze bine imaginea aia cu buletine

Mai bagau bani si-n licentele de la MS, ca pe linux nu cred ca se puneau, asa au luat direct alea cu android si au facut softul de vot si gata

[ https://s20.postimg.org/wxiw022nx/image-2016-05-31-21042897-70-tablete-vor-scana-b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Oricum multi batrani s-au plans de lipsa tastaturii si mausului, dar dupa treaba toti au spus ca a fost ok si vor mai merge

Edited by pisoiu22, 23 August 2016 - 19:51.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate