Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 

Ce filtre AviSynth sa folosesc ?

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#19
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Am incercat si eu seesaw dar n-am fost prea multumit de rezultate cred ca nu-i prea bun pt. capturile din surse analogice, mai mult pt capturile digitale care sunt deja destul de curate sau fisierele video care au fost suprafiltrate(washed,spalate) pentru a le imbunatati si scoate cat mai mult detaliu.Este mai mult un detail enhancer(la propriu)amplifica efectiv toate detaliile inclusiv noise(puricii) si daca mai faci si un resize dupa rezultatul este neplacut.Oricum e legat de sursa video pecare o ai,eu prefer limitedsharpefaster mai bun pentru amplificarea detaliilor fara a scoate in evidenta si noise-ul(background) plus ca are integrata si functie de resize daca se doreste.De ex:

LimitedSharpenFaster(dest_x=512,dest_y=384)

Edited by midelic, 04 February 2006 - 21:19.


#20
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
@midelic - help (nu numai tu..oricine)

am sa scriu ce pasi am facut, daca am batut campii..asta e , atat m-a dus capul:


1. am facut urmatorul script cu avsedit:


# Created by AVSEdit
# florin 2/4/2006
loadplugin("d:\filme\plugins\fft3dfilter.dll")
loadplugin("d:\filme\plugins\warpsharp.dll")
# LoadPlugIn("d:\filme\plugins\LimitedSupport_09Jan06B.dll")
loadplugin("d:\filme\\plugins\removedirt.dll")

AVISource("d:\filme\video.avi")


removedirt()
FFT3DFilter(sigma=3)
# LimitedSharpenFaster()#sharpener poate fi introdus optional


2. in radacina d, exista toate aceste fisiere, deci fara alte cai (totul este  ca in compu' meu)

3. toate .dll-urile sint si in dir plugin din avisynt (in afar' de LimitedSupport_09Jan06B.dll, pe care nu l-am gasit si am crezut ca este suficient sa-l scot cu "#")

4. am pornit virtualdub

5. am primit eroarea : Avisynt open failure FFT3DFilter: Can not load FFTW3.DLL! (D:\filme.film.avs, line 12.)

6. FFTW3.DLL exista in dir : d:\filme\plugin si in c:\\avisy...\plugins

7. mentionez ca linia 12 este : "FFT3DFilter(sigma=3)"

daca scot linia 12 ..atunci se incarca, inca nu am vazut si rezultatul, dar cred ca merge.
de unde fac rost de "LimitedSupport_09Jan06B.dll:? nu am dat de el
intrebare: cer prea mult pt capacitatile mele?

#21
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
I-a uite ce scrie in doc ff3dfilter:
------------------------------------------------------------------------------------------
Filter(ff3dfilter) uses fast external FFTW library version 3 (http://www.fftw.org)

It may be downloaded from ftp://ftp.fftw.org/pub/fftw/fftw3win32mingw.zip

You MUST put FFTW3.DLL file from this package to some directory in path (for example, C:/WINNT/SYSTEM32).
Filter will NOT work without it!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
deci pune fftw3.dll(un alt dll) in  c:/windows/system32

ti l-am trimis in atasament.

cat priveste limitedsupport(revised) ia-l de aici( vezi ca gasesti si exemple cum sa-l folosesti:

http://forum.doom9.o...t=84196&page=21

Incarcatul pluginurilor se poate face  manual prin linie de comanda script si/sau automat punand pluginurile in c:/program files/avisynth 2.5/plugins ,eu prefer ambele pentru ca nu toate pluginurile se pot incarca automat.

Attached Files


Edited by midelic, 05 February 2006 - 00:28.


#22
Aditz

Aditz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 15.06.2005
Dacă ai răbdare, folosește linia asta:
fft3dfilter(sigma=2,plane=4) ,așa vei filtra toate cele 3 planuri de culoare.
Valoarea sigma o alegi în funcție de sursă.

#23
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
pai ce... daca sunteti voi care ne dati mura-n gura, e greu sa te documentezi singur, sa vezi care si pe unde trebuiesc puse. era destul de clar, eroarea zicea destul de multe, da deh...
acum da merge :)
rezultatul este bun, randarea se face cu aprox 16 frame-uri pe secunda, e cat se poate de ok.
am sa incerc si cu after effects, deocamdata scot QuickTime, sa vad care sunt diferentele (exact cu setarile despre care s-a vorbit in threadul "adobe premiere pro").

apropos de cele 16 frame-uri, calcu meu este un p4 la 3GHz dual procesor, 1Gb RAM, HDD serial ATA.
banuiesc , ca este ok (ma refer la timp aici)

inca ceva: sursa este un un avi codat divx6 rezolutie 544X400 are 19 sec si ocupa 5.8 mega  (nu stiu exact ce versiune de divx - stiu ca am divx helium pt procurile hyperthreading - in mod normal ultima, pt ca nu imi apare nimic in update - si banuiesc ca nu este "oprit")
am salvat avi cu Virtualdub, pus o data pe : video - full procesing mode unde am ales avi pur (pt 19 secunde 320 mega) si o data video - direct stream copy (19s - 162 mega), ma intorc la cele 16 frame-uri pe secunda nu imi aduc aminte in timpul carui export le-a facut, dar diferentele parca  nu au fost asa de mari.

am ca player: BSPlayer unde totul este ok, am bagat acelasi fisier rezultat in modul "direct stream copy" in mv2player si-mi apare ca-n virtualdub: cu 2 ferestre, ca sa nu mai zic ca si imaginea este distorsionata(doar acesta, celalalt merge). cum aflu cum a fost codat acest fisier rezultat din "direct stream copy"?

bat campii?
merci!

#24
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
directstream copy=nu se rencodeaza!!!!!!!!!!!!!!(ce intra =ce iese)

full processing mode= rencodare, adica pierdere de calitate

fast recompress= rencodare dar fara conversii inutile intre diferite formate (yv12,yuv,rgb) cu pierdere supimentara de calitate si timp

De ce nu alimentezi scriptul AviSynth in virtualdubmod(nu virtualdub) apoi fast recompress(elimina conversiile inutile cu pierdere de calitate)apoi compresie cu un codec care-l doresti de ex.xvid sau divx6 sau un codec lossless daca vrei(huffyuv,lagarith,etc).
N-am inteles de ce te complici cu mai ales daca ai incarcat fisier avisynth(aici nu merge cu direct strem copy trebuie reencodat cum am zis mai sus)

Edited by midelic, 05 February 2006 - 16:46.


#25
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
@midelic

1.am folosit "fast recompress" am avut acelasi rezultat ca "direct stream copy" 162.180mega..deci nu este chiar "direct stream copy" pt ca ar fi trebit sa rezulte un fisier egal sau aproape egal ca sursa , adica in jur de 5-6 mega
2. incerc si virtualdubmod...dar un pic mai tarziu, revin!

#26
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
am folosit virtualdubmode:
am dat "fast recompress" si am obtinut 320 mega, iar pe Virtualdub acelesi setari in jur de 160.
deci?
am ceva la SO?

am zis ca incerc si in aftereffects, dar imi da eroare la export, zice ceva de QuickTime, cu toate ca l-am instalat mai inainte. am sa ma uit si sa mai incerc...sincer am 6.5 si 7.0 instalat, nu stiu pe unde este quicktime-ul bagat.

sunt deranjant?

Edited by floaka, 05 February 2006 - 18:49.


#27
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
N-am inteles  ce vrei sa obtii si unde vrei sa ajungi.Am scris mai sus tot ce trebuie sa stii.Pentru ce vrei sa obtii dintr-un filmulet de 5.8 MB ,unul de 160 sau 320MB etc.whatever.
Ideea era ca dintr-un film de 5.8 MB divx6(cu zgomot pe imagine)sa obtii dupa filtrare si reencodare cu fast recompress,compression cu divx6(daca vrei) tot unul de 4-5 MB.
Daca folosesti,fast recompress fara sa specifici codecul de comprimare(cauta compression), i-ti va salva fisierul necomprimat(uncompressed RGB).Asta din cauza avisynt-ului.De aia ai fiserele asa mari.La fel se intampla si cu direct stream copy i-ti va salva fisierul necomprimat pentru ca avisynt-ul il decomprima cand il-l incarci in virtual dub mod (5.8 se vor transforma in 160).

Sper ca ai inteles.
Deja suntem off-topic

Edited by midelic, 05 February 2006 - 19:56.


#28
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
@midelic
am inteles
oricum nu duc lipsa de spatiu pt hdd.
e totul ok pt mine.
merci!
ps: esti initiatorul meu in avisynt! respect.

Edited by floaka, 05 February 2006 - 20:08.


#29
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
midelic si Mtz
de curand a inceput sa imi apara mesajul din foto ,dupa ce incarc filtrul de noise in vdubmod,la optiunea full processing mode si compresia cu panasonic dv codec.
Sa fie de la codecul panasonic?Am mai incercat si alte versiuni si tot aceeasi eroare imi apare.Pana acum mi-a mers perfect si nu am nici codecpack-uri instalate.
Filtrul pt.iluminat portiuni intunecoase merge perfect cu panasonicdv codec,doar asta pt.noise imi face probleme.
Attached File  Untitled___1.jpg   9.22K   38 downloads

:peacefingers:

Edited by nirosbog, 03 September 2006 - 13:42.


#30
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
In schimbul codecului panasonicdv,am incercat huffyuv v2.1.1 si functioneaza.Nu functioneaza nici cu codecul Canopus DV codec for DVBooster Pack.
Are cineva idee cat de calitativ este huffyuv v2.1.1 ???Mie mi se pare foarte bun si marimea fisierului final este fff aproape de cea originala.
:peacefingers:

#31
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Cate codecpack-uri ai in calculator?
Inteleg ca folosesti filtrele din virtualdub(foloseste virtualdubmod)nu din AviSynth.Incearca cu filtre denoise din avisynth.De exemplu FFT3dfilter.
Huffyuv este un codec loseless foarte bun, dar nu este recomandat pentru arhivare(are probleme la redarea continutului video).Este recomandat pentru captura video.Este folosit mai ales ca si "gazda" intermediara intre captura si compresia finala cu un alt codec.Alt codec loseless pentru captura mai bun decat Huffyuv este Lagarith.Altul si mai bun este FFV1 din ffdshow.Pentru captura i-ti recomand Lagarith.

Pentru arhivare finala foloseste divx, mpeg2,xvid,x264 la alegere,care crezi tu ca-ti satisface cel mai bine necesitatile.

Edited by midelic, 03 September 2006 - 15:05.


#32
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

Quote

Cate codecpack-uri ai in calculator?
Am scris mai sus ca nu folosesc codecpack-uri.
FFT3dfilter folosesc pt.noise(de la avisynth)

Quote

Inteleg ca folosesti filtrele din virtualdub(foloseste virtualdubmod)nu din avisynth
nu am folosit nici un filtru din vdubmod.

Quote

Huffyuv este un codec loseless foarte bun, dar nu este recomandat pentru arhivare
Nu l-am folosit pana azi.De fapt am incercat sa-l inlocuiesc cu panasonic dv codec,ca compressor,in Virtualdub mod,dupa ce am introdus filtrul de zgomot.
Sa nu ma intelegi gresit:eu lucrez numai materialul avi brut(full dv).Pe asta il trec prin filtrele de la AviSynth si la urma fac compresia cu softuri dedicate(cce,main concept).Vdub mod il folosesc doar pt.filtrele de la avisynth,nu am folosit niciodata vreun filtru din el.Stii ceva in sensul asta?Cum sunt filtrele din el?
Pt.divx(am folosit mai des xvid)folosesc AutoGK,dar nu am auzit inca sa codeze divx sau xvid in cel putin 2 pass.

vezi k ai p.m.  :photo:
:peacefingers:

Edited by nirosbog, 03 September 2006 - 16:28.


#33
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002

 nirosbog, on Sep 3 2006, 17:24, said:

Pt.divx(am folosit mai des xvid)folosesc AutoGK, dar nu am auzit inca sa codeze divx sau xvid in cel putin 2 pass.
AutoGK codeaza numai in 2 pass.

enjoy,
Mtz

#34
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Mtz,poate ma ajuti cu un sfat la ce am scris mai sus?
ce stii de huffyuv v2.1.1   visavis de panasonic dv codec ?Sau de Canopus DV codec for DVBooster Pack..Din lista lui vdubmod,ce codec crezi ca e cel mai aproape de panasonic dv codec?

:peacefingers:

Edited by nirosbog, 03 September 2006 - 21:10.


#35
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Parerea mea este ca midelic ti-a dat sfaturi bune si complete. Mai citeste-i o data postul.

enjoy,
Mtz

#36
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Sfaturi bune...da,dar nu complete.Eu vroiam sa stiu de ce mi-au aparut probleme la codecul panasonic dv,in sensul ca nu merge sa-l incarc in vdubmod
mod,pentru full processing mod.Si asta doar la filtrul de zgomot FFT3dfilter din AviSynth.La filtrul HDRAGC pt.luminozitate merge super.
Si ce codec poate inlocui cu acelasi succes pe panasonic dv codec?
:peacefingers:

Edited by Mtz, 05 September 2006 - 21:37.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate