Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Ce filtre AviSynth sa folosesc ?

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#1
stateneagu

stateneagu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 28.02.2005
salut la toata lumea si scuze daca pun o intrebare aiurea dar am cautat prea mult timp (si incercat)
Am filmat o petrecere intr-o noapte, in camera semiintuneric,si mi-a pus cam multi puricei pe imagineam incercat fel de fel de combinatii de filtre avisynth(cu avsedit) si tot nu reusesc sa scot o imagine clara
Nu e de la captura sigur,am o camera d8 sony
vreau sa o fac mpeg pt dvd dar nu  cu puricei aceia
poate aveti ceva sugestii de filtre.
multamjava script:emoticon(':worthy:', 'smid_28')
:worthy:

#2
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Va trebui sa incerci un search pe doom9. Incearca SeeSaw de acolo. E mai complicat, dar probabil ca se merita. Si nu uita: dureaza enorm.

enjoy,
Mtz

#3
TRazvan

TRazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 09.12.2004
2dcleaner din Virtualdub face treaba buna. Eventual cauta ceva similar pentru avisinth.

#4
stateneagu

stateneagu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 28.02.2005
am 2 zile(libere) de cand caut pe tot web-ul nu doar pe doom9
multam. oricum daca era un seesau nu am vazut


am 2 zile(libere) de cand caut pe tot web-ul nu doar pe doom9
multam. oricum daca era un seesaw nu am vazut

#5
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Si doom9 are functie de search:
http://forum.doom9.o...ighlight=seesaw

enjoy,
Mtz

#6
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
cred ca asta caut si eu, un filtru ca sa-mi scoata zgomotul, purecii si tot felul.

Razvan, am incercat 2dcleaner (jim casaburi - sau ceva de genul asta, l-am scos de pe net, nu stiu sigur daca este ceea ce ai recomandat) si nu am fost multumit. l-am folosit asa cum a venit cu setarile default. stii cumva din experienta o setare mai buna?

Mtz am intrat pe link-ul trimis de tine. totul suna super acolo. dar ma depaseste. de AviSynth nu stiu mai nimic, decat ca este un frame server. am cautat pe net, am mers pe pagina lor, nu am inteles mare lucru. isi poate cineva face pomana si cu mine si sa-mi spuna care ar fi procedeul (macar in mare)ca sa folosesc seesaw?

#7
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Alt sfat decat sa citesti acolo, nu iti pot da eu. Poate altii, dar nu prea cred.

enjoy,
Mtz

#8
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
incearca un script in avs edit cu denoisere cunoscute(depinde f. mult de sursa pe care o ai) ,eu de exemplu folosesc:

#--------------------------------------------
Import("d:\filme\LimitedSharpenFaster.avs")#optional

loadplugin("d:\filme\plugins\fft3dfilter.dll")
loadplugin("d:\filme\plugins\warpsharp.dll")
LoadPlugIn("d:\filme\plugins\LimitedSupport_09Jan06B.dll")


AVISource("d:\filme\filmultau.avi")


removedirt()
FFT3DFilter(sigma=3)
LimitedSharpenFaster()#sharpener poate fi introdus optional
#---------------------------------------

Mai sunt si alte combinatii
plugin-urile si scripturile AviSynth le poti gasi cu ajutorul functiei search pe doom9.org

#9
TRazvan

TRazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 09.12.2004
Cand incerc sa incarc un film exportat din premiere (dv), imi da urmatoarea eroare: couldn't locate a decompressor for fourcc (line 4) (linia cu load-ul fisierului video). Trebuie sa mai precizez ceva?

#10
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
merci midelic.
cred ca am prins smecheria, de asta aveam nevoie, sa ma contrazica cineva daca gresesc:
se face un fisier cu extensia avs unde se scrie ce pluginuri si ce sursa se incarca, precum si configurarea lor, daca este cazul. dupa care se incarca acel fisier in Virtualdub, sau in gk , sau D-zeu mai stie pe unde....
banuiesc ca-ti trebuie niste cunostinte, mai ales ca eu nu am facut asa ceva pana acum. am sa caut niste scripturi, sa le modific..si sa vad mai departe ce iese.
merci inca o data.

#11
robertino1

robertino1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 08.06.2003

 floaka, on Feb 3 2006, 13:13, said:

merci midelic.
cred ca am prins smecheria, de asta aveam nevoie, sa ma contrazica cineva daca gresesc:
se face un fisier cu extensia avs unde se scrie ce pluginuri si ce sursa se incarca, precum si configurarea lor, daca este cazul. dupa care se incarca acel fisier in Virtualdub, sau in gk , sau D-zeu mai stie pe unde....
banuiesc ca-ti trebuie niste cunostinte, mai ales ca eu nu am facut asa ceva pana acum. am sa caut niste scripturi, sa le modific..si sa vad mai departe ce iese.
merci inca o data.

Daca dai o fuga pe www.avisynth.org afli de acolo tot ce trebuie sa stii despre lucrul cu AviSynth. Chiar si exemple practice.

#12
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
@TRazvan
Daca am inteles eu bine  i-ti trebuie  ffdshow,cu vfw codec configuration,codecs,dv enabled.Sau alt codec care-l folosesti pe enabled.

@floaka
scuze
am uitat o linie de script(plugin)
----------------------------
loadplugin("d:\filme\\plugins\removedirt.dll")
------------------------------------------------

Edited by midelic, 03 February 2006 - 15:45.


#13
floaka

floaka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 30.12.2003
@robertino1
aia am si facut azi, m-am apucat de studiat un pic

@midelic
ok. deocamdata din ceea ce mi-ai scris...am redus. am ajuns la un rezultat, folosind putine din liniile tale. pe masura ce mai mai prind de cate ceva, mai adaug. vroiam sa prind ideea (ceea ce sper ca am facut) si de aici incolo...sa dezvolt... merci

#14
TRazvan

TRazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 09.12.2004
Am rezolvat problema: am inlocuit avisource cu DirectShowSource

#15
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
da ,pentru a incarca in AviSynth,fisiere video care nu sunt in container avi ,ca fisiere(.rm;.rmvb;.asf;.vmw;.mov),fisiere mpeg sau fisiere video avi pe care "avisource" nu le suporta de exemplu fisiere  DV tip 1; se foloseste instructiunea :

directshowsource("path filename")

mai multe in doc. avisynth

Edited by midelic, 03 February 2006 - 17:52.


#16
TRazvan

TRazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 09.12.2004
Midelic, e super scriptul pe care l-ai pus. Face treaba mult mai buna decat 2Dcleaner-ul din Virtualdub.

Am insa o problema cu LimitedSharpenFaster(). Eu nu am gasit decat LimitedSupport_02Dec05.dll

LimitedSharpenFaster() e o functie a plugin-ului acesta, sau e aplicarea scriptului care l-ai pus la inceput (LimitedSharpenFaster.avs)?

Eu, in arhiva LimitedSupport_02Dec05, nu am gasit decat LimitedSharpen.avs ce nu mi-l deschide scriptul meu. Care ar fi cauza?

#17
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Limitedsharpenfaster este un alt script avs tu numai trebuie sa-l incarci prin linie de comanda cu functia "import" cum este aratat in exmplul meu.
scriptul in gasesti aici: http://www.avisynth....edSharpenFaster

copy, paste in Notepad si salvat .avs(se incarca cu linie de comanda) sau .avsi(asa poate fi incarcat direct fara linie de comanda daca-l pui in fisierul plugins al directorului baza AviSynth ex.  c:/program files/...../plugins

f.important pt a functiona i-ti trebuie pluginu-rile(mastools2,removegrain,warpsharp,limitedsupport) cerute de script cu liniile de ex :
pluginurile(unele dintre ele) pot fi gasite aici: http://www.avisynth....arpenterprises/


loadplugin("d:\filme\plugins\masktools.dll")
LoadPlugIn("d:\filme\plugins\mt_masktools.dll")
LoadPlugIn("d:\filme\plugins\removegrain.dll")
LoadPlugIn("d:\filme\plugins\warpsharp.dll")
LoadPlugIn("d:\filme\plugins\LimitedSupport_09Jan06B.dll")

stiu ca pare complicat dar si rezultatele sunt pe masura.
Am atasat scriptul asa ca va fi mai usor.

Attached Files



#18
TRazvan

TRazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 09.12.2004
Nu stiu de ce nu-mi incarca nici un script prin comanda Import. Dar am schimbat extensia scriptului in avsi si l-am pus in directorul plugins al lui avisinth. Asa il incarca automat.

In loc de LimitedSarpenFaster am pus SeeSaw, e mai rapid un pic si, intr-adevar, rezultatele sunt foarte bune.:)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate