planta necesara ptr "revolutia dulce" !
#19
Posted 08 February 2016 - 17:52
eu stiam ca se da zahar invertit pentru ca e mai usor de procesat de albine, nu pentru ca neaparat e mai bun decat cel normal.
|
#20
Posted 08 February 2016 - 18:01
pai si daca albinei ii este mai usor de procesat, ficatului omului cum i-o fi stii tu, ca in povestea cu mecul neatins de bacterii, stiu ele ce stiu.
|
#21
Posted 08 February 2016 - 18:03
abubue, on 31 ianuarie 2016 - 14:47, said: in UE, nu se da un astfel de certificat de producator ! ... este o planta interzisa ! ... exact ca si Cannabis Sativa ! ... Îndulcitor de Stevia în schimb se găsește la magazin. Importat. |
#22
Posted 08 February 2016 - 18:32
#23
Posted 08 February 2016 - 18:38
r_murphy, on 08 februarie 2016 - 18:01, said:
pai si daca albinei ii este mai usor de procesat, ficatului omului cum i-o fi stii tu, ca in povestea cu mecul neatins de bacterii, stiu ele ce stiu. eu vad diferenta cam asa : ii dau la copil biscuiti cu mar. dau eu marul prin razatoare, dau si biscuitele, le amestec, el nu face decat sa le inghita. vs mesteca biscuitele, mesteca marul, inghite. mai mult efort in cazul 2 ? da. daunator ? nu cred. e o functie normala a organismului. mai ales ca siropul ala se da albinelor cand ies din iarna, si sunt cam obosite, deci interesul este sa munceasca cat mai putin pentru a-si reveni. asta nu inseamna ca neinvertit e daunator. doar ca albinele ar munci mai mult sa il "mestece". Edited by fr0ggybv, 08 February 2016 - 18:41. |
#24
Posted 08 February 2016 - 18:54
ceeace spui tu este ideal numa' ca discutia era pe tema supraindulcirii (daca se poate spune asa) si mai concret care indulcitor este mai corect si mai putin nociv pentru organismul uman.
acum, daca stam sa ne gindim, sa sintetizam ce se scrie in media, se zice ca zaharul brun, brut, nerafinat ar fi mai sanatos cecit cel rafinat. pai daca-i asa, de ce in puii nostrii se mai cheltuie bani cu rafinatul, cind il pot vinde asa brut cum este? !?!?! |
#25
Posted 08 February 2016 - 18:57
#26
Posted 08 February 2016 - 19:11
abubue, on 31 ianuarie 2016 - 13:17, said:
lumea in general confunda zaharul cu zaharoza sau fructoza, faina "trei zero" cu faina de grau (faina de cereale), laptele praf (laptele de "la magazin") cu laptele de vaca, NaCl cu sarea de bucatarie, etc ! .... aprops, cei care faceti paine acasa, v-ati intrebat de ce nu "iese alba" ca la magazinul de paine ?... La painea fabricata se folosesc afanatori ca sa fie mai putin densa si mai rezistenta. La Painea de acasa iei o imbucatura si bagi la grame gramada in tine caci e densa in lipsa afanatorilor. O paine acasa 750-1000 grame si nu e mai mare ca volum fata de una fabricata dar care are 300 grame crisstonne, on 31 ianuarie 2016 - 13:14, said:
Omoara oamenii care il consuma cu polonicul. Edited by andreic, 08 February 2016 - 19:15. |
#27
Posted 08 February 2016 - 19:12
not ! ... transportul "implica" pana la 80% din pretul unui aliment ! ... in cazul de fata zaharul ! ...
trebuie "concentrat" de zahar, de lapte, de grau etc ! ... Edited by abubue, 08 February 2016 - 19:31. |
#28
Posted 08 February 2016 - 19:18
r_murphy, on 08 februarie 2016 - 18:54, said:
acum, daca stam sa ne gindim, sa sintetizam ce se scrie in media, se zice ca zaharul brun, brut, nerafinat ar fi mai sanatos cecit cel rafinat. pai daca-i asa, de ce in puii nostrii se mai cheltuie bani cu rafinatul, cind il pot vinde asa brut cum este? !?!?! exact asta ma intreb si eu de mult Edited by fr0ggybv, 08 February 2016 - 19:23. |
|
#29
Posted 08 February 2016 - 19:28
... pentru ca suntem prea multi pe scoartza asta si in plus de asta ... who waaaaaaant to liveeeeeeeeee foreverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_Jtpf8N5IDE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by r_murphy, 08 February 2016 - 19:28. |
#30
Posted 08 February 2016 - 20:46
Stevia dulce o poti cultiva unde doresti, dar canabis sativa.......te urmareste politzoiu si asa -si face "norma", cu tine.
|
#31
Posted 08 February 2016 - 20:49
man, sativa este aia de o cultiva bunica in fundul curtii este aia asa zisa planta tehnica care se cultiva la greu pe vremuri. sacii din cinepa din d'aia sunt facuti
indica este aia de se trege pe nas sau se baga in vena |
#33
Posted 08 February 2016 - 21:02
vasilemet, on 08 februarie 2016 - 20:46, said:
Stevia dulce o poti cultiva unde doresti, dar canabis sativa.......te urmareste politzoiu si asa -si face "norma", cu tine. Stevia "dulce" se poate cultiva doar ptr consum propriu ! ...sau planta ornamentala ! ... in majoritatea tarilor civilizate, planta de cannabis se poate cultiva ptr consum propriu ! ... vezi asemnarea intre cele 2 plante ? ... Edited by abubue, 08 February 2016 - 21:04. |
|
#35
Posted 08 February 2016 - 21:51
Ce utilitate ati da unei culturi mari de stevie dulce? ... ca indulcitori (naturali sau sintetici) pentru
diabetici sunt pe piata ... si la ce antidiabetice sunt azi pe piata regimul alimentar (sarac in glucide) nu mai e asa de restrictiv! Ati gustat aceasta stevie? ... eu nu mananc dulciuri mai deloc: cateva tablete de ciocolata, 2-3 bomboane si o felie de tort imi ajung tot anul ... nu am diabet ... si o frunzulita de 3-4 cm mi-a facut gura "punga" de la asa dulceata! |
#36
Posted 08 February 2016 - 22:34
Dane, tocmai asta este ! ... este de 150 de ori mai dulce decat zaharul ! ... fara sa aiba calorii ! ...
exista anumite interese sa se mentina zaharul ca indulcitor, sau mai rau, fructoza din porumb ! ... cand de fapt lumea are nevoie de acest inlocuitor natural si fara calorii, al zaharului si cancerosului aspartam ! ... mai mult chiar, substanta extrasa din aceasta planta este legala in UE ! ... dar acest extras poate face rau la fel ca zaharul si inlocuitorii sai actuali ! ... astfel avem problema: de ce nu se vrea planta ca indulcitor ? Coca-Cola si Pepsi sunt legati in lantul profitului, de Monsanto ! ... Acelasi Monsanto care controleaza guverne si asociatii internationale ptr alimentatie sau ptr dezvoltarea agriculturii ! ... http://www.parquevid...os-de-monsanto/ Edited by abubue, 08 February 2016 - 22:46. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users