Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

Exista locuri de munca decente pentru majoritatea absolventilor facultatii de istorie?

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015
Cautati pe ejobs, pe bestjobs sau pe oricare alt site:  majoritatea nu au listate decat joburi care cer informaticieni, absolventi de Poli, de Drept,  ASE, Medicina, Jurnalism etc.  

E drept ca nici absolventii facultatilor cu domenii realiste  nu prea au noroc asa mare pentru ca la noi in tara, rareori are cineva norocul  sa se angajeze prin intermediul acestor site-uri (majoritatea se angajeaza prin intermediul pilelor, relatiilor de prietenie, pupincurism, spaga......ca asa e in Romanistan).

La muzeul de istorie sau cel de istorie militara , posturile sunt extrem de putine (doar daca ai noroc sa apuci un post de maturator sau de paznic, si alea sunt posturi extrem de cautate si putine). Ajung ghizi  sau restauratori doar cei care sunt mari genii.....bine, in tara noastra,  cam cine este var de gradul II sau vecin  cu unul din conducerea muzeului respectiv.  Ce-i drept, asa era acum cativa ani pentru ca am vorbit cu o angajata a muzeului de istorie militara "Regele Ferdinand"  ce mi-a spus ca de cativa ani incoace mai mult s-a redus personalul si  mai degraba s-au facut concedieri decat angajari. Nici nu merita ca salariul nu e extrem de mic, e chiar inutil pentru un proaspat student de facultate care are chirie si utilitati  de platit.   Si in biblioteci, situatia e similara.  
La institutii de arhive sau in cercetare,   munca e asa de extenuanta ca-ti distrugi sanatatea , iar salariul e extrem de mic, cam in jur de 1000 lei.


Arheologie? E ok pentru cine a mancat latina sau greaca zilnic si care e dispus sa dea cu sapa pe un salariu de 600-800 de lei, si doar in perioadele cand se desfasoara sapaturile, adica doar vara cand poti macar sa te imbeti seara si sa faci un foc de tabara pe la Histria si sa te giugiulesti cu gagicute pasionate de arheologie. Dar in restul anului stai pe bara....

Profesori? Ar fi fost frumos, dar nu in tara asta unde majoritatea elevilor sunt inapti sau extrem de retarzi incat ca poti ajunge in spitale cu vanatai sau cel putin pe la balamuc  daca nu esti impunator si nu ai rabdare.  Salariul: evident, tot mic.



De ce am pus titlul "majoritatea absolventilor"?  Pentru ca intr-adevar, mai sunt si absolventi de istorie care reusesc in viata si ajung sa lucreze in diplomatie, in securitate, in politica,  in armata, asistenti universitari,  fie pentru ca au fost exceptionali si au luat 10 pe linie (  ca sa fii exceptional in facultate, trebuie sa fi rupt biblioteci intregi din timpul liceului), sau sa ai mama si tata care lucreaza la vreo ambasada sau la un minister.  Si pot chiar sa emigreze sa lucreze prin UK sau Germania.  

Eu din pacate ma aflu printre "majoritatea".  M-as gandi sa fac masterul, dar am senzatia ca nu prea are rost.  Pot foarte bine sa lecturez niste carti si sa am cunostinte de istorie la nivelul unui  masterand  si fara diploma de master.  

Am de ales intre aceste job-uri mizere si intre a ma reprofila.   N-am fost exceptional, asta e , vina mea, nu vreau sa intru in detalii (vorbesc serios, nu-mi puneti intrebari, ce a fost a fost ). Ce-i drept, nici nu m-as omora sa ajung diplomat, asistent universitar sau vreun ofiter.  

Dar deschid acest topic cu scopul de a afla daca exista vreun post motivant ce tine de domeniul istoriei in tara asta..........sau sa-mi spuneti in ce domeniu m-as putea reprofila (exceptand medicina sau informatica pentru ca e cam tarziu), si eventual, vreo tara membra UE in care exista mai multe oportunitati pentru imigrantii romani.


De exemplu, din copilarie am visat sa pot ajunge jurnalist istoric,  sau regizor de filme de inspiratie istorica (mult mai bune si mai reale  decat cele ale tovarasului  Sergiu Nicolaescu)  ori sa produc documentare de istorie  . Dar pentru astea trebuie o gramada de cascaval. Si cum nu am parinti ambasadori sau parlamentari, ce pasi ar trebui sa urmez?



Ma mai gandeam si sa lucrez intr-o companie ce produce jocuri de strategie sau action-adventure de inspiratie istorica, dar pentru asta trebuia sa  fi mancat  informatica pe paine de mic si sa fi emigrat demult prin Australia, UK sau SUA.  Totusi, pare-se ca nici jocurile de inspiratie istorica nu prea se mai bucura de succesul anterior pentru ca jucatorii next-gen vor neaparat numai  shootere  SF   si RPG-uri fantasy.

Edited by gamerxgambler, 17 November 2015 - 21:15.


#2
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Da; Kaufland si Auchan angajeaza permanent.

Poti sa studiezi acolo istoria ardeiului gras, a porumbului la conserva si cate si mai cate.

#3
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Fa-te camatar.

#4
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,683
  • Înscris: 22.01.2015
Gamer.,treci la nivelul 2.Ce ai facut/terminat trebuia sa te nasti in Egipt,Italia s.a. .Sorry.Termina prea multi-ajung profesori(stima lor).

#5
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Fa-te decan al Facultatii de Istorie.

#6
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,888
  • Înscris: 03.02.2005
Primul loc de munca l-am gasit cautand din usa-n usa :) Nu aveam facultatea terminata si a trebuit sa insist sa ma primeasca la ceva internship :)
Asa ca eu zic sa incerci sa cauti si fizic... nu te lua numai dupa ce gasesti pe Internet, arata-le unora ca te intereseaza sa acumulezi cunostinte in domeniul tau, al arheologiei. Du-te pe unde sunt santiere si vezi pe acolo daca te poate indruma vreun arheolog.
Depinde de tine cum iti cauti, nu astepta sa te caute cineva.

Edited by Ciubex, 17 November 2015 - 21:35.


#7
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Daca faci masterul la SNSPA si ceva cursuri la UNAp poate gasesti ceva in politica sau presa.

#8
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Profesor e cea mai decenta oportunitate pe care o poti avea.

Cat despre muzeul de Istorie, aveam pe vremuri in tinerete o gagica, era profesoara, eu eram cu sindicatele din Inv Universitar pe manevra, am lansat un zvon, sotia decanului IMST era director la Foisorul de foc, si aveau post liber, si nu s-a putut pana nu i-am dat 10.000 lui Dogaru. Voia 50k dar pt studentii din Uniune (eu eram student) s-a facut o reducere.

Si acum tot acolo lucreaza, ala e un post de iesit la pensie din el, si muzeografii cred ca sunt incadrati acolo ca militari...

Edited by Hedonist, 17 November 2015 - 22:39.


#9
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,417
  • Înscris: 15.12.2009
Eu intreb doar atat: Cati dintre aia care chiar au invatat in facultati si n-au avut pile, au ramas pe-afara? Ca eu n-am auzit pe niciunul din categoria anterior enuntata, sa se planga de lipsa unui loc de munca.

#10
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015

 Ciubex, on 17 noiembrie 2015 - 21:31, said:

Primul loc de munca l-am gasit cautand din usa-n usa Posted Image Nu aveam facultatea terminata si a trebuit sa insist sa ma primeasca la ceva internship Posted Image
Asa ca eu zic sa incerci sa cauti si fizic... nu te lua numai dupa ce gasesti pe Internet, arata-le unora ca te intereseaza sa acumulezi cunostinte in domeniul tau

Sa inteleg asadar ca site-urile gen ejobs sau bestjobs sunt niste bullshit-uri de aparenta ca sa arate ca vai domne, se gasesc joburi pentru toti , dar cand colo, posturile respective sunt ocupate fie de aia cu calitati destule, fie de aia pilosi


Quote

  Du-te pe unde sunt santiere si vezi pe acolo daca te poate indruma vreun arheolog.
Depinde de tine cum iti cauti, nu astepta sa te caute cineva.

Din pacate nu le am cu arheologia si cu antichitatea. Desi ma pasioneaza, trebuie sa cunosc neaparat latina si greaca.
Inainte chiar voiam sa ma fac arheolog si sa ma specializez pe antichitate, asta pana cand am asistat la primul curs de ceramica greaca si paleografie latina........mi s-a luat imediat.


 MikeSpike, on 17 noiembrie 2015 - 21:25, said:

Gamer.,treci la nivelul 2.Ce ai facut/terminat trebuia sa te nasti in Egipt,Italia s.a. .Sorry.Termina prea multi-ajung profesori(stima lor).
In anii anteriori poate ca acum, cam peste tot se sta rau financiar in domeniul arheologiei. Cam in toate tarile din lume (exceptand poate Germania sau UK)  se cam plang arheologii de finantari slabe si salarii mici.  
In Egipt era ok sa fii arheolog si egiptolog pana la ....."primavara araba".  
In Grecia e faliment.
Nici in Italia nu se prea sta bine in domeniul asta.

In Romania  sunt doar cateva situri pe la Histria, Adamclisi, Capidava etc., dar s-a descoperit cam tot ce se putea descoperi, plus ca vanatorii de comori care vand relicve pe piata neagra le gasesc inainte sa sape arheologii dupa ele.

Ar mai fi si domeniul bizantologiei, dar asta are mai mult succes prin Turcia sau Rusia.  







In fine, eu sunt mai mult pasionat de istoria militara si cea economica a evului mediu  si a epocii moderne  a Europei occidentale si a Americii ........sau mai pe scurt zis, cam tot ce tine de mileniul II ma pasioneaza.  

Cam ce as putea ajunge?

#11
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,098
  • Înscris: 20.12.2007
Eu am terminat facultatea de istorie in 2001. Si in timpul sau dupa facultate, m-am calificat ca barman-ospatar, am trecut si printr-o scoala militara, am mai facut si alte cursuri de calificare, agent de securitate, pompier, as tapeta un perete intreg de diplome. Si am muncit in niste slujbe de mi-au sarit capacele. Si am ajuns in fata unor examene ale vietii unde cunostintele capatate in facultatea de istorie mi-au folosit ca sa fac o impresie buna. Deci fac de istorie ee si ea buna insa nu neaparat sa iti secutizeze un job imediat

Edited by Kokoshmare, 17 November 2015 - 23:39.


#12
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015

 Damascus77, on 17 noiembrie 2015 - 21:28, said:

Fa-te decan al Facultatii de Istorie.
Mai interesanta mi se pare prima propunere de a ma angaja la Mega Image ca sa studiez istoria porumbului si cea a ardeiului gras.

 Kokoshmare, on 17 noiembrie 2015 - 23:38, said:

Eu am terminat facultatea de istorie in 2001. Si in timpul sau dupa facultate, m-am calificat ca barman-ospatar, am trecut si printr-o scoala militara, am mai facut si alte cursuri de calificare, agent de securitate, pompier, as tapeta un perete intreg de diplome. Si am muncit in niste slujbe de mi-au sarit capacele. Si am ajuns in fata unor examene ale vietii unde cunostintele capatate in facultatea de istorie mi-au folosit ca sa fac o impresie buna. Deci fac de istorie ee si ea buna insa nu neaparat sa iti secutizeze un job imediat
Da, stiu si eu ca istoria te ajuta sa privesti lumea in care traiesti, politica  si trecutul altfel decat il privesc  majoritatea.


Dar serios vorbind,   va trebui asadar sa ma reprofilez daca vreau salariu decent in tara asta sau intr-o alta tara?

Edited by gamerxgambler, 17 November 2015 - 23:42.


#13
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

 gamerxgambler, on 17 noiembrie 2015 - 21:02, said:



Eu din pacate ma aflu printre "majoritatea".  M-as gandi sa fac masterul, dar am senzatia ca nu prea are rost.  Pot foarte bine sa lecturez niste carti si sa am cunostinte de istorie la nivelul unui  masterand  si fara diploma de master.  


....


Am de ales intre aceste job-uri mizere si intre a ma reprofila.  
.....


De exemplu, din copilarie am visat sa pot ajunge
....

Ma mai gandeam si sa lucrez intr-o companie ce produce jocuri de strategie sau action-adventure de inspiratie istorica,

am selectat cateva lucruri pentru care vreau sa te judec. esti tanar dar deja ai facut multe greseli.

prima e ca nu respecti munca. pentru asta ti'ar trebui un post de jos, palmas la spalat pe jos si veceuri intr'un restaurant. sa inveti ce'i umilinta si sa respecti munca altora. asta pentru joburile mizere. stiu, ai ales termenul gresit, dar tare imi e ca nici nu stii ce inseamna valoarea unui om.

educatia formala are rostul ei si la varsta ta, nu o poti suplini cu scoala vietii. so e posibil degeaba sa faci masterul daca nu ul fructifici si la fel de bine pierzi timpul citind si acele carti. pierzi timpul ma refer ca nu vor tine loc de master asa cum gandesti tu. altfel, un castig tot va fi

esti la o vrasta unde totul e neclar si e normal, dar cred ca a venit vremea sa te opresti din visat cu ochii inchisi la regizor sau sa fii platit ca sa te joci. cauta ceva urgent. porneste de undeva.
cate cv'uri ai trimis pana acum? posteaza iarasi dupa ce trimiti 1000 si nu ai gasit job. nu glumesc cu o mie. trebuie sa ajungi la acest numar relativ repede, in 3-4 luni. daca nu tu reusesti sa trimiti 1000 de cv'uri in 3-4 luni inseamna ca esti lenes si nici mintea nu'ti merge.

o sa ai un challenge sa ai ce scrie un cv. sa umpli o pagina acolo.

 Kokoshmare, on 17 noiembrie 2015 - 23:38, said:

Eu am terminat facultatea de istorie in 2001. Si in timpul sau dupa facultate, m-am calificat ca barman-ospatar, am trecut si printr-o scoala militara, am mai facut si alte cursuri de calificare, agent de securitate, pompier, as tapeta un perete intreg de diplome. Si am muncit in niste slujbe de mi-au sarit capacele. Si am ajuns in fata unor examene ale vietii unde cunostintele capatate in facultatea de istorie mi-au folosit ca sa fac o impresie buna. Deci fac de istorie ee si ea buna insa nu neaparat sa iti secutizeze un job imediat

am numarat la un anumit moment, nu cred ca mai tin minte sa mai pot recapitula, dar daca nu ma insel, am schimbat 7 servicii in vreo 2 ani. am tot cautat. asta dupa ce in cel din care am plecat statusem 7 ani. deci, 8 servicii daca il numar si pe asta.

#14
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015
Nu vreau sa-l fac pe idealistul si nici nu vreau sa visez cu ochii deschisi, dar totusi, am auzit ca daca depun efort,  imi pot realiza orice dorinta. Problema e ca nu stiu de unde sa incep.....ce pasi sa urmez pentru a-mi realiza visul si cum sa pornesc o afacere de la 0

Edited by gamerxgambler, 18 November 2015 - 12:51.


#15
mishale

mishale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 12.10.2015
Profesor de istorie.
Si ce daca elevii nu sunt interesati de curs?
Vrei sa mori de foame?
Nu stii cum sa faci sa te respecte elevii?
Simplu,la primul contact cu ei le spui clar:la mine nu exista nota sub 9.
Conditia este prezenta la curs obligatorie  si liniste deplina si puteti face ce vreti(invatati la
alte obiecte,stati pe net,etc).
Notarea se face astfel: 9.1 ;9.2 ;9.3 ;9.4 ;.....; 9.9 ;10 .
Deci daca pe extemporal scrie 9.2  ,elevul in realitate stie de nota 2 dar in catalog va avea 9
Daca pe extemporal scrie 9.8  elevul stie istorie de 8 in realitate,dar in catalog va avea 10
Acum ,nu stiu daca poti trece 9.8 in catalog si la sfarsit rotunjesti media.
Lucrezi la ore numai cu cei care au ales sa invete istorie,pe ceilalti ai lasi sa faca ce vor
cu conditia prezentei obligatorii si liniste deplina.

A fost un astfel de profesor de geografie in Iasi,toti l-au indragit,nimeni nu a avut media sub 9 vreodata.

#16
gamerxgambler

gamerxgambler

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 560
  • Înscris: 10.09.2015

 mishale, on 18 noiembrie 2015 - 13:56, said:

Profesor de istorie.
Si ce daca elevii nu sunt interesati de curs?
Vrei sa mori de foame?
Nu stii cum sa faci sa te respecte elevii?
Simplu,la primul contact cu ei le spui clar:la mine nu exista nota sub 9.
Conditia este prezenta la curs obligatorie  si liniste deplina si puteti face ce vreti(invatati la
alte obiecte,stati pe net,etc).
Notarea se face astfel: 9.1 ;9.2 ;9.3 ;9.4 ;.....; 9.9 ;10 .
Deci daca pe extemporal scrie 9.2  ,elevul in realitate stie de nota 2 dar in catalog va avea 9
Daca pe extemporal scrie 9.8  elevul stie istorie de 8 in realitate,dar in catalog va avea 10
Acum ,nu stiu daca poti trece 9.8 in catalog si la sfarsit rotunjesti media.
Lucrezi la ore numai cu cei care au ales sa invete istorie,pe ceilalti ai lasi sa faca ce vor
cu conditia prezentei obligatorii si liniste deplina.

A fost un astfel de profesor de geografie in Iasi,toti l-au indragit,nimeni nu a avut media sub 9 vreodata.


Dar salariu de profesor de istorie  e  motivant? Stii cat costa chiria si utilitatile? Ca de distractie, alimentatie adecvata si medicamente (in caz ca se intampla ceva) nici nu mai poate fi vorba........plus ca mai trebuie sa cumperi ceva carti, materiale  etc. etc.



Si  cat de dispus ai fi   sa predai aceeasi chestie an de an la vreo patru clase?

#17
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,098
  • Înscris: 20.12.2007

 gamerxgambler, on 18 noiembrie 2015 - 20:57, said:

Dar salariu de profesor de istorie  e  motivant? Stii cat costa chiria si utilitatile? Ca de distractie, alimentatie adecvata si medicamente (in caz ca se intampla ceva) nici nu mai poate fi vorba........plus ca mai trebuie sa cumperi ceva carti, materiale  etc. etc.



Si  cat de dispus ai fi   sa predai aceeasi chestie an de an la vreo patru clase?
Eu am fost putina vreme profesor de istorie, nevasta-mea ceva mai mult , ea inca lucreaza in invatamant. Salariul de profesor e mic, perspectivele sunt proaste, mancatoria si intrigile sunt de-a dreptul dezgustatoare si in anii electorali sau la schimbari de guvern gen 2012 sau acum iese la iveala toata uratenia de la scoli, inspectorate, minister. Dar e o munca usoara mai ales daca iti sunt indiferenti elevii, asta fiind o cauza principala pentru dezastrele anuale de la bac. Program este cum cei din sectorul privat nici macar nu pot sa isi inchipuie. De pregatirea individuala a profesorului si mentinerea lui la curent cu noutatile in materie , nu se ocupa practic nimeni, nici nu exista examene de reatestare sau reverificare a cunostintelor. Esti prof titular, poti sa stai pana la si in unele cazuri dupa pensie zicandu-le elevilor despre relatii de productie si lupta de clasa fara ca nimeni sa-ti spuna ca a mai evoluat lumea din 1989 incoace.

Edited by Kokoshmare, 19 November 2015 - 09:55.


#18
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,054
  • Înscris: 25.06.2007

 gamerxgambler, on 17 noiembrie 2015 - 21:02, said:

Exista locuri de munca decente pentru majoritatea absolventilor facultatii de istorie?
O chestie la care trebuia sa te gandesti inainte de a da la facultatea respectiva...

 gamerxgambler, on 17 noiembrie 2015 - 21:02, said:

majoritatea elevilor sunt inapti sau extrem de retarzi
Cica nu-i asa, vezi aici.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate