Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Intrebare program spion telefon a...

W10 busit

„Scriere” Calculator ...
 Calprotectina crescuta si Helicob...

Conectare TV, telefon și pc ...

PROIECT CASUTA MICA IN JUR DE 40M...

Vecini cu chef de renovari
 La multi ani @TheSignMetro64!

Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala

Laptop 17" - baterie buna
 Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017

Reglaj a
 

Canon Powershot SX50 HS

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Paredes

Paredes

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.08.2015
Salut,

Am o problema (asa zic eu) cu aparatul meu foto, am facut poze pana acum o zi iar timpul de asteptare dupa ce faceam poza si sa pot face alta poza era de maxim 1 secunda poate si mai repede, acum dupa ce fac o poza , imaginea ingheata vreo 5,6 secunde cu cadrul pozat ceea ce pana acum nu mi se intamplase (este foarte neplacut), am un card Sony SDHC UHS-I 32GB,si 4GB  Clasa 10.
Si inca o problema legata de formatul MOV  mi se pare mie ca nu filmeaza 1080P, nu exista calitatea Full HD (stiu ca nu poate filma precum o camera video dar ma asteptam la o calitate mai buna a imaginii) se poate schimba formatul din aparat cumva (vreun soft ) sau doar eu il pot schimba cu Format Factory.

Daca stie cineva sau a mai avut aceasta problema cu inghetarea imaginii.

Multumesc anticipat !

Edited by Paredes, 30 August 2015 - 23:16.


#2
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 07.08.2008

View PostParedes, on 30 august 2015 - 23:13, said:

Si inca o problema legata de formatul MOV  mi se pare mie ca nu filmeaza 1080P, nu exista calitatea Full HD (stiu ca nu poate filma precum o camera video dar ma asteptam la o calitate mai buna a imaginii) se poate schimba formatul din aparat cumva (vreun soft ) sau doar eu il pot schimba cu Format Factory.
Filmeaza la 1080, poate nu ai setat tu cum trebuie... Am filmat cu un SX50 si chiar se vede foarte bine(redat pe un televizor full hd).
[ https://i.imgur.com/cCvdBk5.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Referitor la inghetatul ala, verifica pe calculator viteza de scriere pe card si sa nu fi activat cumva la aparat sa iti salveze si RAW. Teoretic nu ar trebui sa mearga mai incet daca salveaza si RAW dar poate are si cardul ceva problema.

#3
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,771
  • Înscris: 07.11.2006

View PostParedes, on 30 august 2015 - 23:13, said:

acum dupa ce fac o poza , imaginea ingheata vreo 5,6 secunde cu cadrul pozat ceea ce pana acum nu mi se intamplase

Poate ca ai activat temporizarea.Verifica si acest aspect.

#4
Paredes

Paredes

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.08.2015
Salut,
@adisz
NU aveam temporizarea activata ,
@tigerheart
NU salva pozele in RAW doar in JPG .

NU mergea nicium, i-am dar o resetare si SURPRIZA acum functioneaza  ca la inceput PERFECT.Posted Image
Merci de ajutor.

@tigerheart

Legat de filmarea full HD am pus pe video sa filmeze full HD 1920  si m-am uitat la filmare pe un TV full HD dar tot mi se pare slabuta filmarea(imi pare ca nu se vede clar la Full HD) , nu am selectat eu ceva bine am vazut ca are sistem video NTSC sau PAL pe care sa il las? Si legat de print screen unde vezi informatiile astea din VLC?

Merci

#5
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 07.08.2008

View PostParedes, on 31 august 2015 - 12:40, said:

Si legat de print screen unde vezi informatiile astea din VLC?

Unelte => Informatii despre media (sau CTRL + I) => tabul Codec.

Calitatea filmului e influentata de exemplu si de luminozitate(cum e si in cazul pozelor). Mai joaca-te cu el, filmeaza in mai multe conditii&setari iar apoi compara. Oricum asa inveti si mai bine sa il folosesti.
Merita SX50-ul. Eu sunt multumit, sunt mai mult pasionat de foto la zoom de 30-40X+. I-am luat filtre si chiar ies poze destul de faine.

#6
Fifi_v3

Fifi_v3

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 132
  • Înscris: 29.05.2015
Instaleaza CHDK, poate rezolvi problema cu filmarea.

#7
Paredes

Paredes

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.08.2015

View Posttigerheart, on 31 august 2015 - 14:59, said:


Unelte => Informatii despre media (sau CTRL + I) => tabul Codec.

Calitatea filmului e influentata de exemplu si de luminozitate(cum e si in cazul pozelor). Mai joaca-te cu el, filmeaza in mai multe conditii&setari iar apoi compara. Oricum asa inveti si mai bine sa il folosesti.
Merita SX50-ul. Eu sunt multumit, sunt mai mult pasionat de foto la zoom de 30-40X+. I-am luat filtre si chiar ies poze destul de faine.


Si ce filtre i-ai cumparat ?

View PostFifi_v3, on 31 august 2015 - 15:47, said:

Instaleaza CHDK, poate rezolvi problema cu filmarea.

Merci de pont am sa incerc.

#8
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 07.08.2008

View PostParedes, on 31 august 2015 - 20:59, said:

Si ce filtre i-ai cumparat ?
In primul rand, adaptor la 67mm si apoi: macro pana la 10x, uv, cpl, fld, nd-uri, filtre gradient colorate.

#9
Paredes

Paredes

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.08.2015

View Posttigerheart, on 31 august 2015 - 21:14, said:

In primul rand, adaptor la 67mm si apoi: macro pana la 10x, uv, cpl, fld, nd-uri, filtre gradient colorate.
Merci
Cred ca cele mai importante filtre sunt UV, CPL si ND-urile plus adaptorul, sau ma insel?

Edited by Paredes, 31 August 2015 - 23:23.


#10
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 07.08.2008

View PostParedes, on 31 august 2015 - 23:14, said:

Merci
Cred ca cele mai importante filtre sunt UV, CPL si ND-urile plus adaptorul, sau ma insel?

Da, adaptorul si uv-ul ar fi cam cele mai folosite. Restul depinde de ce vrei sa fotografiezi.

#11
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,583
  • Înscris: 09.05.2009

View Posttigerheart, on 31 august 2015 - 23:37, said:



Da, adaptorul si uv-ul ar fi cam cele mai folosite.
La ce folosesti UV-ul?

#12
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 07.08.2008

View PostDannyMC, on 01 septembrie 2015 - 04:44, said:

La ce folosesti UV-ul?

Impotriva radiatiei UV, evident.. Mai ales vara, eu cel putin incerc sa il folosesc destul de des cand e soarele puternic.

#13
Paredes

Paredes

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.08.2015

View PostFifi_v3, on 31 august 2015 - 15:47, said:

Instaleaza CHDK, poate rezolvi problema cu filmarea.
De magic lantern ce parere ai?

#14
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 13.04.2007
Magic Lantern (cred ca) nu iti va merge pe SX50; daca nu ma insel, se adreseaza doar DSLR-urilor Canon.
Dar CHDK ar trebui sa-si faca treaba destul de bine, l-am avut instalat pe o compacta mai veche si ofera suficiente chestii utile.

#15
DannyMC

DannyMC

    Bug freak

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,583
  • Înscris: 09.05.2009

View Posttigerheart, on 01 septembrie 2015 - 08:36, said:



Impotriva radiatiei UV, evident.. Mai ales vara, eu cel putin incerc sa il folosesc destul de des cand e soarele puternic.
Si observi vreo diferenta?

#16
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 07.08.2008

View PostDannyMC, on 01 septembrie 2015 - 17:34, said:

Si observi vreo diferenta?

Da, incerc maine daca nu uit sa fac niste poze cu si fara filtru.... Acum nu s acasa.

#17
Paredes

Paredes

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 18.08.2015

View PostMircea_jr, on 01 septembrie 2015 - 15:36, said:

Magic Lantern (cred ca) nu iti va merge pe SX50; daca nu ma insel, se adreseaza doar DSLR-urilor Canon.
Dar CHDK ar trebui sa-si faca treaba destul de bine, l-am avut instalat pe o compacta mai veche si ofera suficiente chestii utile.

CHDK  l-a formatarea cardului se sterge si revine prima versiune de firmware?

Merci de info.

#18
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 13.04.2007

View PostParedes, on 01 septembrie 2015 - 22:10, said:

CHDK  l-a formatarea cardului se sterge si revine prima versiune de firmware?

Da; daca formatezi cardul, CHDK se va sterge, iar aparatul va porni cu softul original. Oricum, orice instalare a CHDK, daca e corect facuta, iti da posibilitatea sa alegi la fiecare pornire daca incarci CHDK sau firmware-ul de fabrica. Practic softul original nu este niciodata "sters" de pe camera, ci CHDK se incarca doar temporar, in memoria RAM, la pornire sau la comanda ta (in functie de varianta de instalare aleasa).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate