Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Casa stil vagon caramida plina sfaturi

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
debill

debill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.03.2009
Buna ziua,

Am gasit mai multe case de vanzare stil vagon in Bucuresti construite intre anii 1950 - 1970 din caramida plina.
Avand in vedere deschiderea la strada care variaza intre 7 ml - 9 ml ma indoiesc ca se va aproba o constructie noua asadar trebuie sa folosesc constructia existenta.
Ma intereseaza (din punct de vedere tehnic) din experienta dvs. ce trebuie sa verific daca as vrea sa achizitionez o asemenea casa si daca se poate moderniza ulterior si mai ales daca se merita.

Din ce am lecturat pe acest forum am identificat cateva aspecte importante: daca exista stalpi de siguranta, centura, daca se necesita subzidire, camasuire, etc. Doar am vizionat cateva case fara sa fiu insotit si de o persoana calificata care sa evalueze posibilele probleme.

Mentionez ca nu ma intereseaza o mansardare ci doar o reconditionare a casei, schimbat instalatii, izolare interioara exterioara, schimbat usi/ ferestre, centrala, acoperis schimbat, etc. Poate fi adusa o casa de acest tip la o eficienta energetica asemanatoare cu cele moderne, etc.

Ma intereseaza de asemenea daca aveti sfaturi in alegerea unei persoane calificate care sa evalueze constructia (daca se poate) si sa ma ghidati in alegerea unei asemenea persoane/firme, ma intereseaza specializarea care ar fi cea mai optima.

Sunt in etapa de evaluare a optiunilor pe care le am, daca se justifica alegerea unui asemenea tip de casa. As vrea sa discutam strict de constructia in sine fara alte discutii legate de locatie, pret, zona.

Multumesc in avans pentru raspunsuri.

#2
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 24.06.2008
O poza face cat o mie de cuvinte!!!!  
Nu ti-o fura nimeni,dar ne-am face o idee.....In principiu se poate demola si reconstrui,atata timp cat respecti planul original.Sunt foarte multe "portite" legislative!

#3
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
De ce sa nu faci mansarda? In general casele astea au camere de 3.50 inaltime, foarte greu de incalzit, le reduci la 2.50 si cum deja au pod si acoperisul trebuie reparat si termoizolat - ramane doar sa pui un planseu.
Recomandat e sa iesi pe afara cu 10 cm beton si cativa stalpi la colturi, planseul la 10-12 cm, nu e mare scofala pentru un structurist sa iti calculeze cat costa, dar cam cu 10.000 euro in plus ai o casa solida si dublezi suprafata.
Hidroizolatia o vad insa ca fiind cea mai mare problema, mai ales daca are lipite alte constructii, aici trebuie putina imaginatie ca solutii exista destule de la drenaje la membrane. Termoizolatie si instalatii oricum faci.
In final iti iese o casa incomparabil superioara uneia noi din caramida "deficienta" si probabil la o suma mult mai mica.

Totul e sa ajungi la o organizare interioara a camerelor care sa iti convina, asta e cel mai greu la un "vagon", de fapt la orice casa facute pe un teren ingust.

In centrul orasului nu mai gasesti terenuri neconstruite si daca nu vrei sa faci 2 ore pe zi naveta la servici si copiii la scoala ramane o optiune buna sa iei o casa veche si sa o refaci. In fond nu conteaza casa ci zona unde stai, degeaba ai palat daca n-ai nici trotuar pe strada. Degeaba ai piscina daca iti urla manelele de la vecini si in loc sa te bronzezi te afumi de la gratare.

Edited by Oxigen1234, 17 August 2015 - 13:52.


#4
debill

debill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.03.2009
@george_eu25

Incerc sa atasez cateva poze  de la o casa din cele pe care le-am vazut desi nu stiu cum puteti evalua din poze sau schite constructia. Asa cum am mentionat ma intereseaza doar detalii din punct de vedere tehnic pe care sa le respecte constructia (stalpi, centura, etc).

Activez in domeniul juridic si cunosc "portitele" dar in aceasta faza ma intereseaza doar probelemele tehnice.

@Oxigen1234 - multumesc. Garantat vreau sa fac hidroizolatie, termoizolatie si instalatii. Daca structura e buna restul se fac (cred)

#5
Yukoto

Yukoto

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,248
  • Înscris: 11.09.2012
Fa-ne sa intelegem mai bine, vrei sa cumperi o casa in care sa locuiesti imediat cum o achizitionezi? Sau vrei sa cumperi o casa, pentru teren, care sa o demolezi? Sau vrei sa consolidezi o casa veche (prin extindere cu un etaj, etc.)?

Cam care este bugetul tau aproximativ? Poate iti putem oferi o varianta mai buna.

#6
debill

debill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.03.2009
@Yukoto - vreau sa cumpar o casa in care sa locuiesc (off topic - nu mai vreau la bloc).
Imi sunt suficiente 3-4 camere nu am nevoie de mansarda/ etaj (dar as vrea sa stiu daca constructia va permite acest lucru).
Reiese din raspunsul meu ca as vrea sa ma mut in cel mult 3-4 luni de la achizitionarea casei.

Ce am vizionat pana acum:

casa + teren - 35.000 - 50.000 euro.
renovare - 10,000 - 15.000 euro

Se poate va rog discutia on-topic ? nu vreau alternative (apartament nou, casa in afara Buc, etc) vreau doar sfaturi legate de constructia in sine.

Pe scurt nu vreau sa cumpar o casa fara o parere de specialitate care sa-mi salveze din timp/nervi si finante la consolidare/ renovare.

multumesc

Edited by debill, 17 August 2015 - 14:00.


#7
Yukoto

Yukoto

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,248
  • Înscris: 11.09.2012
Din experienta proprie iti spun sa nu te bagi in asa ceva. Cand o vei cumpara, inainte de a te muta va trebui sa o renovezi, si cand te vei apuca sa o desfaci, o sa cada toata casa, indiferent de parerea oricarui "specialist". Poate ai ghinionul sa constati ca are caramida plina partial, si in alte zone ale casei sa aiba paie si alte rahaturi. Plus fundatia mica, infiltratii, si sa spargi in jurul casei sa faci subzidire e mult de munca si scump.

Singura varianta pe care o ai este sa mai astepti, sa mai strangi bani, asta presupunand ca ai unde sa locuiesti.. cumperi un teren, si iti faci o casa micuta noua, dar ai garantia ca e ok.

Asta cu locuitul in afara Bucurestiului clar, e inuman sa faci ore in sir pe drum si sa fii departe de toti si toate.

Ca o paranteza, am cautat pentru o cunostiinta o casa demolabila, sa o cumpere pentru teren, la un pret relativ ok, in Bucuresti. Gasisem ceva la un pret relativ ok (50k euro) si proprietarii din discutii au dat de inteles ca mai negociaza, probabil cam pe la 45k euro. 232 mp, dubla deschidere, pe colt, ideal din punctul meu de vedere. Daca demola casa de pe teren cu 20k euro isi facea o casuta micuta. Insa din pacate s-au ivit niste probleme in familie si nu mai poate cheltui banii pe casa. Daca vrei iti dau link-ul proprietatii in mesaj privat, ca sa nu indexeze google imobilul oamenilor.

#8
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,798
  • Înscris: 25.07.2004
Mai intai trebuie sa faci niste sondaje la fundatii sa vezi ce adancime au si cum sunt facute (beton, caramida, beton ciclopian). Functie de ceea ce gasesti acolo, expertul iti va spune daca trebuie sau nu subzidire si functie de ceea ce vrei tu (daca in viitor vei vrea mansardare sau nu). Tinand cont ca-i destul de veche casa, s-ar putea sa nu aiba stalpisori la intersectii de pereti. Centuri sigur are. Cu siguranta la expertiza va trebui sa o consolidezi. Daca o consolidezi...poti trai linistit in ea..mult si bine Posted Image.

Cu mutarea in 3-4 luni..doar daca vrei sa stai acolo pe timpul santierului :)

Edited by micutu82, 17 August 2015 - 14:21.


#9
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
232mp nu sunt egali ca pret, in anumite zone pot fi de 10 ori mai scumpi decat in alte zone.
Cauta un structurist bun si plateste-i sa vina cu tine la vizionari. Face toti banii in cazul asta, stie la ce sa se uite si te poate feri de probleme.
Daca esti multumit de suprafata totala si impartirea casei poti locui si in casa asa cum e fara mansardare.
Sa termini tot in 3-4 luni nu cred ca se poate. Trebuie sa ai mesteri seriosi si de cuvant, sansa sa gasesti asa ceva e aproape nula.
Daca ai noroc poti sa termini instalatiile, termopane, tabla pe casa, tavan fals termoizolat, vata in pod sub acoperis, zugravit si poti sa te muti. Dar trebuie sa contractezi dinainte mesterii ca sa reusesti toate astea sau sa inchiriezi un apartament cateva luni ca niciodata nu stii cand termini.
Dupa ce te muti poti face hidroizolatie la fundatie daca e nevoie, polistiren pe dinafara, trotuare, curte, gard...

Edited by Oxigen1234, 17 August 2015 - 14:34.


#10
neagoe_stefan

neagoe_stefan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.06.2014
Buna ziua, eu sunt in situatia dvs. am o casa stil vagon construita de bunicu in anii 60'-70', am luat o adeverinta de la primarie ca modific acoperisul... si am daramat aproape tot mi-au ramas doar cateva ziduri, am inaltat la acelasi nivel + consolidare stalpi etc, am compartimentat-o altfel, acum sunt la turnat placa pentru a face o mansarda. Deci se poate, portite sunt, bani trebuie..

#11
debill

debill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.03.2009
@neagoe_stefan - multumesc pentru raspuns.  Presupun ca sunteti in relatii bune cu vecinii, etc. Doar cu adeverinta pentru modificare acoperis ? :)  Sunteti din Bucuresti ?

Se pare ca  "practica" unitara este obtinerea unei autorizatii de consolidare/renovare etc si dupa aceea demolare in practica si refacerea pe acelasi amplasament. Problema se pune evident in cazul meu ca nu am fondurile necesare pentru constructie noua.

Am nevoie de o casa cat de cat ok din punct de vedere structural pe care sa o consolidez cat mai putin.

Multumesc colegilor forum-isti pentru raspunsuri astept si alte sfaturi.

Concluzii pana acum:

- expertiza inginer/expert structura;
- 3-4 luni mutare (termen nerealist);

Intreb totusi colegii de pe forum daca au mai vazut case din caramida plina in Bucuresti din perioada mentionata de mine 1950 - 1970, cum au fost construite (in medie) - au fundatie, centura, stalpi, etc. Totusi daca procentajele nu sunt in favoarea mea nu are rost sa caut. Daca in tot Bucurestiul se construia asa nu cred ca o sa gasesc eu casa in care sa investesc cat ai putin in structura si consolidare, ma gandesc.

cu stima,

#12
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,798
  • Înscris: 25.07.2004
Tinand cont ca-i vorba de bucuresti s-ar putea sa aiba stalpisori. In ceea ce priveste fundatiile..sigur pana la o anumita adancime sunt din caramida si apoi din beton simplu. Centura sigur au

Edited by micutu82, 18 August 2015 - 08:48.


#13
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Stau de 10 ani intr-o casa construita in 1932 de ANL-ul din vremea aia, are demisol+parter+etaj+pod, totul caramida plina, iar fundatia, plansee, centuri si grinzi din beton armat. Are demisol la -1.50 si fundatia la -2.00.
Am un amic structurist si a verificat-o, i-a refacut calculele de rezistenta si e in stare buna, desi dupa standardele actuale ar trebui consolidata ca in ultimii ani s-au tot modificat cerintele, acum trebuie multe betoane si structuri rigide.
Nu are nici o crapatura la vreun perete sau vreo caramida - si a prins 12 cutremure peste 6 grade richter dintre care 4 peste 7 richter (1940, 1977, 1986, 1990).
O parte din tencuiala exterioara (originala) cazuse de la intemperii, am pus polistiren. Hidroizolatia a trebuit refacuta, cartonul asfaltat folosit atunci era dus. Instalatiile erau inca functionale (plumb si fonta) dar le-am schimbat, Instalatia electrica era mai obosita, firele erau de cupru dar izolatia de cauciuc imbatranise. Am scos sobele si am pus centrala, doar acordul de la gaze a durat cateva luni.
Concluzia mea e ca merita 100% banii dati - si asta mai ales pentru zona.

Edited by Oxigen1234, 18 August 2015 - 09:09.


#14
neagoe_stefan

neagoe_stefan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 10.06.2014

 debill, on 18 august 2015 - 08:04, said:

@neagoe_stefan - multumesc pentru raspuns.  Presupun ca sunteti in relatii bune cu vecinii, etc. Doar cu adeverinta pentru modificare acoperis ? Posted Image  Sunteti din Bucuresti ?

Se pare ca  "practica" unitara este obtinerea unei autorizatii de consolidare/renovare etc si dupa aceea demolare in practica si refacerea pe acelasi amplasament. Problema se pune evident in cazul meu ca nu am fondurile necesare pentru constructie noua.

Am nevoie de o casa cat de cat ok din punct de vedere structural pe care sa o consolidez cat mai putin.

Multumesc colegilor forum-isti pentru raspunsuri astept si alte sfaturi.

Concluzii pana acum:

- expertiza inginer/expert structura;
- 3-4 luni mutare (termen nerealist);

Intreb totusi colegii de pe forum daca au mai vazut case din caramida plina in Bucuresti din perioada mentionata de mine 1950 - 1970, cum au fost construite (in medie) - au fundatie, centura, stalpi, etc. Totusi daca procentajele nu sunt in favoarea mea nu are rost sa caut. Daca in tot Bucurestiul se construia asa nu cred ca o sa gasesc eu casa in care sa investesc cat ai putin in structura si consolidare, ma gandesc.

cu stima,
Salut din nou, nu-s din Bucuresti ci mediu rural. Cu vecinii ma am foarte bine. Da, doar cu adeverinta modificare acoperis, dar cine trebuie sa stie ce faci tu.

#15
sergiu_psc

sergiu_psc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 08.01.2008
In perioada 1950-1970, in general casele stil vagon se construiau din caramida plina, fara stalpisori si cu fundatie din piatra. Se folosea mortar de var intre caramizi. Unele aveau centruri de beton, altele nu aveau.
Cu casele construite de ANL-ul din perioada interbelica e alta poveste, acolo se folosea intr-adevar si beton armat, cel putin la plansee.
O constructie noua ar fi mai rentabila decat o consolidare a unei case vechi.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate