![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Flori perene
Last Updated: May 21 2023 21:23, Started by
subway_guru
, Aug 08 2015 22:49
·
5

Posted 28 March 2016 - 21:02

Am una in gradina pusa de anul trecut din primavara , e inflorita
![]() |
Posted 28 March 2016 - 21:06

Maaaama, e numai una???
Edited by subway_guru, 28 March 2016 - 21:06. |
Posted 28 March 2016 - 21:08

A fost o floare pe care a cumparat.o al meu baiat(6 ani juma avea atunci)cu banii stransi de la mamaie (a dus gunoiul cateva zile) si pe care mi.a daruit.o mie , asa ca e numai una !
![]() Edited by maru_29, 28 March 2016 - 21:09. |
Posted 10 April 2016 - 09:59

Nu stiam ca se si autoinsamanteaza, eu taiam tijele florare dupa inflorire, acu' o sa le las sa iau seminte, am doua varietati cu frunze rosii foarte faine, Cajun Fire si Plum Royale, poate o sa am timp sa experimentez ce iese din semintele lor...
|
Posted 10 April 2016 - 21:57

Heuchera e tare 'cumsecade' la inmultit...
Cand se usuca tijele florale, le iei cu manutza de jos in sus si culegi semintele cu tot cu pleava... Semintele sunt atat de minuscule incat nu merita sa le sortezi din pleava... Apoi ai doua optiuni, prima (dar cea nerecomandabila) sa le germinezi in ghivecele, cealalta sa pregatesti o brazduta si sa le presari acolo in asteptarea primaverii... Semintele trebuie doar presarate, nu 'ingropate'... La prima varianta trebuie ca plantutele sa fie transplantate toamna... In rest, prefer varietatile bronz... Heuchera prefera umbra si semiumbra, am asa ceva din belsug si loc suficient de...colonizat! ![]() Edited by subway_guru, 10 April 2016 - 21:58. |
Posted 10 April 2016 - 22:04

Mersi de info, o sa incerc ambele variante. Stiu ca le place umbra, dar prin curte nu prea am multa umbra, unde e si umbra se si tolanesc gainile vara pe toate cele
![]() ![]() Edited by claudia313, 10 April 2016 - 22:07. |
Posted 17 May 2016 - 07:26

E greu de obtinut levantica din seminte ,Guru? Despre heuchere nu stiu nimic, dar arata fain.
Edited by Achimitom04, 17 May 2016 - 07:27. |
Posted 17 May 2016 - 11:46

Posted 17 May 2016 - 15:21

@Achim, cu levantica e cu cantec, e recomandat sa iei seminte profesionale, la alea hobby de obicei germinatia e foarte foarte redusa!
|
|
Posted 17 May 2016 - 15:36

Eu le-am pus din rasad...povestea e cam asa:
Toamna 2014 tarziu am luat rasad la reducere, in alveole, 8buc/caserola; Pentru ca era tarziu si nu aveam teren pregatit le-am ingropat cu ambalaj cu tot ca sa nu degere peste iarna; In primavara le-am pus la loc definitiv, teren insorit si relativ bine drenat; Au crescut si inflorit abundent din primul an; Acum au deja tije florifere... Pentru profi trebuie cautate soiuri cu spicul floral cat mai lung si aroma cat mai puternica. Atentie la specie, la noi nu rezista peste iarna cele 'spaniole', doar cele 'clasice' (angustifolia) Si au nevoie absoluta de lumina, caldura si teren permeabil, sa nu balteasca apa, vara nu se resimt la uscaciune... Achim, heuchera merge perfect la umbra si semiumbra si are enormul avantaj ca ramane cu frunzele acelea decorative si peste iarna! ![]() Edited by subway_guru, 17 May 2016 - 15:38. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users