Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Viza SUA

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Postbcess88, on 15 august 2015 - 13:57, said:

Ceea ce vad pe aici pe forum este multa invidie, ca asa-i romanu', nu vrea sa vada pe altu sa aiba succes. Majoritatea celor care pun intrebari de vize pe aici spun "n-ai sanse, du-te in Europa etc.." chiar si unei cunostinte "prietenii" i-au spus "e da e scump lasa America bla bla bla" omu' a incercat si dupa 2 ani a castigat la loteria vizelor. E un caz norocos, desigur, dar incercarea moarte n-are. AngelEm, matusa ta poate vorbi cu un avocat (desigur, va costa ceva $) si iti va spune omu' ce sa faci si care e cea mai buna optiune a ta. Mult succes !

Si eu vad multi, care habar n-au, dar vorbesc si ei...

1. chiar daca castigi loteria trebuie sa TE CALIFICI  sa poti obtine green card-ul, sunt cerinte de scoala si experienta
2. "costa ceva $ avocatul", pai pe "matusica" o poate costa chiar si $1,000 doar ca sa-i spuna ca nu se califica "mai nepoate!"
3. cu limba enegleza cum "stai"? Daca doar "stau" si :ma descurc eu!", N-AI CE CAUTA in hamerica
4. am intrebat daca femeia e chiar matusa de rudenie cu el. Stiu ca pentru tineri sunt si alte vize de lucru temporare. Am cunoscut un roman care in fiecare vara isi ia viza si face taxi in Chicago, am cunoscut altul care, din timpul facultatii mergea in State si vindea la "Subway"., ulterior a castigat si loteria a terminat si facultatea (automatica), s-a si casatorit (ing auto) si au plecat in state si se descurca excelent.

Daca vrei sa mergi in State (e un pic diferita tara de parerea care ti-o formezi sin filme, d-aia lumea zice de Europa si de Canada), incepi cu punctul 3, apoi intri pe site-ul ambasadei si ai acolo tot ce-ti trebuie si toate vizele pentru care vrei sa incerci, apoi, faci strategia si daca esti tenace, in 3-4 ani reusesti.

desigur, cea mai importanta intrebare (desi acum e undeva in ceata, nu se vede), este, okay, am ajuns in America, ACUM, CE FAC?
Daca nu ai raspuns la intrebarea asta, gaseste-l pentru ca NU MERITA sa te omori pentru a-ti pune planul si energia in aplicare pentru viza, daca nu stii ce vei face dincolo.
Decat sarac in America sa vinzi hamburgeri si fara asigurare medicala sau posibilitatea sa pui deoparte pentru pensie, Romania pare raiul de pe pamant

#20
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014
Pana la urma, cel mai simplu e prin casatorie. Daca chiar vrea si nu i-e scarba, poate sa vrajeasca vreo americanca de 150 de kilos, mai ales daca se infige spre alea mai batraioare.

#21
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009
Neah, asta e o latura trista care poate duce chiar la sinucidere. Nici nu vreau s-o iau in calcul

#22
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Cunostinta mea odata ce a ajuns acolo a muncit ca agent de relatii publice (avand o cunostinta deja buna a limbii) si a locuit acolo 7 ani. A zis ca era prea stresat si s-a mutat inapoi in Romania, apoi s-a casatorit cu o elvetianca si locuieste acolo cu ea in ziua de azi. Nu am spus-o cu nume de rau, dar cineva a scris (nu stiu daca este adevarat) ca 11% din vize sunt refuzate (nu stiu daca se vorbea numai de vize turistice sau vize in general), dar asta inseamna circa 9 persoane din 10 reusesc sa ajunga acolo, hai sa zicem ca turist, insa cand te uiti pe forumuri toti spun "nu te duce, nu mai incerca ca pierzi timpu, lasa ca America nu-i asa frumoasa etc.." si dupa vezi ca persoana aceea chiar locuieste in State. Cat despre loterie, da, trebuie sa te califici, dar nu este ceva imposibil, iti trebuie diploma sau experienta la un job de 2 ani si sa nu ai cazier. E chiar asa de imposibil ? Si pana la urma, e o loterie, ca 6/49, daca ai noroc, castigi, dar daca nici nu incerci, nu vei castiga niciodata. Desigur daca persoana respectiva doreste sa se duca in America cu visul de a deveni un actor la Hollywood, este pe drum gresit, dar daca doreste sa se duca acolo pentru ca ii place tara si sa duca o viata normala, de ce nu ?Cat despre casatorie, cred ca din sutele de milioane de persoane din America, ai o sansa mai mare chiar sa gasesti o femeie de care sa iti placa si chiar vrei sa fii cu ea, nu se merita sa te casatoresti cu una doar pentru acte; primul motiv ar fi ca la interviu te-ar mirosi de la o posta daca te-ai casatorit doar pentru acte, apoi, sa zicem ca scopul tau va fi, odata ce vei avea actele, cetatenia etc.. sa te desparti, vei pierde si destui bani. Plus, sincer, nu reusesc sa locuiesc o saptamana cu o persoana pe care nu o suport, dapai ani intregi.

Edited by bcess88, 15 August 2015 - 21:28.


#23
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Postbcess88, on 15 august 2015 - 21:24, said:

Cunostinta mea odata ce a ajuns acolo a muncit ca agent de relatii publice (avand o cunostinta deja buna a limbii) si a locuit acolo 7 ani. A zis ca era prea stresat si s-a mutat inapoi in Romania, apoi s-a casatorit cu o elvetianca si locuieste acolo cu ea in ziua de azi. Nu am spus-o cu nume de rau, dar cineva a scris (nu stiu daca este adevarat) ca 11% din vize sunt refuzate (nu stiu daca se vorbea numai de vize turistice sau vize in general), dar asta inseamna circa 9 persoane din 10 reusesc sa ajunga acolo, hai sa zicem ca turist, insa cand te uiti pe forumuri toti spun "nu te duce, nu mai incerca ca pierzi timpu, lasa ca America nu-i asa frumoasa etc.." si dupa vezi ca persoana aceea chiar locuieste in State.

"Cunostitna ta" a ajuns legal sau ilegal?
A ajuns cu viza de turist sau cu viza de munca?
In ce an se intampla asta?
Raspunde la intrebarile astea si eu iti voi spune daca e minciuna sau nu.

Banuiesc ca peste 98% sunt pentru viza turistica, poti cauta statistici.
Gandeste-te ca cei care pica 11 din 100, nu prezinta garantie ca nu vor munci acolo si ca restul sunt fie studenti, fie cu bani la greu si merg in excursii, fie parinti de copii care au plecat acolo.

Cu viza turistica NU AI VOIE SA MUNCESTI. Nu te angajeaza nimeni, nu ai permis de conducere (care are putere de buletin), nu ai cont in banca.

Nu am spus nimanui sa nu se duca, parerea mea este ca e mai usor sa-ti faci o cariera in Europa care a devenit libera acum si ai drept de munca oriunde vezi cu ochii.
In America, iti trebuie viza de lucru, greu de obtinut, nu exista ECHIVALAREA DIPLOMELOR, asigurarea medicala costa al dracu, pensia trebuia sa ti-o strangi singur.
Pretenu-ala al tau de ce oare s-o fi intors?

#24
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Am scris in postul anterior ca a castigat viza la loterie (in 2004), si, am scris si asta, s-a intors pentru ca a spus ca viata era prea stresanta acolo. Cat despre permis de conducere pentru cei ilegali, exista asta in California: http://driveca.org/bill-ab60/

#25
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View Postbcess88, on 16 august 2015 - 09:28, said:

Am scris in postul anterior ca a castigat viza la loterie (in 2004), si, am scris si asta, s-a intors pentru ca a spus ca viata era prea stresanta acolo. Cat despre permis de conducere pentru cei ilegali, exista asta in California: http://driveca.org/bill-ab60/

Ia sa facem un mic test de engleza:
Cum traduci:
"any eligible California resident"

In plus tu spui ca unu cu green card, perfect legal, n-a rezistat mai mult de 7 ani, si recomanzi si celor care vor sa munceasca si sa fie ilegali sa isi bata joc de ei si de timpul si banii lor
Nu e un pic ipocrit?

#26
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Doamne, jur ca nu suport persoanele ca tine care sunt negative si iau orice in nume de rau. Tu esti genu' de persoana care daca cineva spune "m-am dus in America prin casatorie" gandeste "s-a dus acolo pentru acte nu din iubire". Am mai gasit oameni ca tine pe city-data forum, era un om normal care lucra in Germania. Firma lui i-a propus sa se duca in America cu H1B si intreba pe forum daca se merita etc.. iar multi ii spuneau "nu veni aici ca nu e frumos ca e mai frumos in Europa ca nu stiu ce"  NU am recomandat omului sa se duca acolo ilegal, am spus ca nu iti trebuie green card sa ai un permis de conducere. Ba chiar, daca stai acolo ilegal, fa ce vrei, oricum esti un infractor. Si vad ca ai tacut dupa ce ti-am spus de cunostinta mea care a castigat la loterie in 2004, daca nu sareai cu gura si pe tema aia. Lasa omu' sa se duca in America ,daca o sa-i placa sau nu, e treaba lui, daca toti descurajati pe fiecare atunci nimeni nu ar mai ajunge acolo. E ca si cum cineva ar vrea sa joace la 6/49 si tu ii spui "nu juca ma ca nu castigi", daca toti ar face asa atunci nu s-ar mai juca deloc la loterie si nimeni nu ar castiga un leu.

Edited by bcess88, 16 August 2015 - 13:42.


#27
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View Postbcess88, on 16 august 2015 - 13:34, said:

Doamne, jur ca nu suport persoanele ca tine care sunt negative si iau orice in nume de rau. Tu esti genu' de persoana care daca cineva spune "m-am dus in America prin casatorie" gandeste "s-a dus acolo pentru acte nu din iubire". Am mai gasit oameni ca tine pe city-data forum, era un om normal care lucra in Germania. Firma lui i-a propus sa se duca in America cu H1B si intreba pe forum daca se merita etc.. iar multi ii spuneau "nu veni aici ca nu e frumos ca e mai frumos in Europa ca nu stiu ce"  NU am recomandat omului sa se duca acolo ilegal, am spus ca nu iti trebuie green card sa ai un permis de conducere. Ba chiar, daca stai acolo ilegal, fa ce vrei, oricum esti un infractor. Si vad ca ai tacut dupa ce ti-am spus de cunostinta mea care a castigat la loterie in 2004, daca nu sareai cu gura si pe tema aia. Lasa omu' sa se duca in America ,daca o sa-i placa sau nu, e treaba lui, daca toti descurajati pe fiecare atunci nimeni nu ar mai ajunge acolo. E ca si cum cineva ar vrea sa joace la 6/49 si tu ii spui "nu juca ma ca nu castigi", daca toti ar face asa atunci nu s-ar mai juca deloc la loterie si nimeni nu ar castiga un leu.

furtunosu' spune un singur lucru: cu viza de turist NU ai dreptul de munca. cu viza de turist a sta mai mult decat este data la intrarea in state este a CRIME (deci nu "crima" ci "crime", vezi diferenta).
asta spune el.

Edited by avenirv, 16 August 2015 - 15:32.


#28
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Si eu am recomandat cumva lui AngelEm "du-te in America si stai ilegal" ?I-am spus ca cel mai bun lucru ar fi ca matusa lui sa vorbeasca cu un avocat in State. Sunt primul care ar zice mai bine legal in Romania decat ilegal in State. Esti al nimanui, daca gasesti pe cineva care vrea sa te angajeze ilegal, esti sclav, nu muncitor, si sa traiesti mereu cu frica ca poate te da careva in gat si vine politia peste tine sa te deporteze ?Mai bine stau acasa in Romania.

Edited by bcess88, 16 August 2015 - 16:12.


#29
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View Posttsunnami, on 16 august 2015 - 12:21, said:


Ia sa facem un mic test de engleza:
Cum traduci:
"any eligible California resident"

In plus tu spui ca unu cu green card, perfect legal, n-a rezistat mai mult de 7 ani, si recomanzi si celor care vor sa munceasca si sa fie ilegali sa isi bata joc de ei si de timpul si banii lor
Nu e un pic ipocrit?

De ce-a stat 7 ani cu green card cand putea sa devina cetatean dupa 5?  It makes no sense.

View Postbcess88, on 16 august 2015 - 13:34, said:

Doamne, jur ca nu suport persoanele ca tine care sunt negative si iau orice in nume de rau. Tu esti genu' de persoana care daca cineva spune "m-am dus in America prin casatorie" gandeste "s-a dus acolo pentru acte nu din iubire". Am mai gasit oameni ca tine pe city-data forum, era un om normal care lucra in Germania. Firma lui i-a propus sa se duca in America cu H1B si intreba pe forum daca se merita etc.. iar multi ii spuneau "nu veni aici ca nu e frumos ca e mai frumos in Europa ca nu stiu ce"  NU am recomandat omului sa se duca acolo ilegal, am spus ca nu iti trebuie green card sa ai un permis de conducere. Ba chiar, daca stai acolo ilegal, fa ce vrei, oricum esti un infractor. Si vad ca ai tacut dupa ce ti-am spus de cunostinta mea care a castigat la loterie in 2004, daca nu sareai cu gura si pe tema aia. Lasa omu' sa se duca in America ,daca o sa-i placa sau nu, e treaba lui, daca toti descurajati pe fiecare atunci nimeni nu ar mai ajunge acolo. E ca si cum cineva ar vrea sa joace la 6/49 si tu ii spui "nu juca ma ca nu castigi", daca toti ar face asa atunci nu s-ar mai juca deloc la loterie si nimeni nu ar castiga un leu.

Pentru ca nu stii contextul. Americanii au o pozitie de mic oras de provincie privinf la capitala cand vine vorba de Europa. Le vinzi o treanta la suprapret usor daca le zici ca e Made in Europe. Li se pare de calitate buna, distins samd, cam cu suntem noi cu chestii nemtesti.

#30
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Nu a vrut sa ia cetatenia deoarece nu a avut vreodata intentia sa ramana in America toata viata, si inainte sa implineasca cei 5 ani de la primirea green cardului, deja avea planuri sa plece in alta tara. Cat despre Europa, da, americanii ridica in slavi Europa, dar cred eu ca cei de pe forumul acela efectiv nu mai vroiau imigranti, deoarece stim toti ca americanii, chiar daca nu ei sunt nativii americani continua sa spuna "America is for americans", fara sa stie ca toti ei sunt, defapt, chiar imigranti. Insa cat despre romanii care nu recomanda America, dar, ironic, locuiesc chiar ei in America, ma fac sa rad. Daca nu e chiar asa de bine acolo de ce nu va mutati in alta tara ?Lumea-i mare, daca tot ziceti ca Europa e mai buna, de ce nu va intoarceti in Europa ?Doar toti sunteti cu studii si phd-uri, nu gasiti de munca in Europa, sau chiar va place acolo si nu vreti ca altu sa ajunga ?

#31
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
Initiatorul a prezentat povestea sa trista si vede emigrarea in SUA drept o solutie.
Daca matusa-sa plateste bani grei unui avocat acolo, ce solutie ii poate ala oferi in afara de a-i ura bafta la loteria vizelor?

Edited by dani.user, 16 August 2015 - 18:03.


#32
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Matusa nu ii poate sponsoriza viza in mod direct, doar daca era mama/tata/frate etc.. dar asta dureaza foarte multi ani. Insa, matusa ii poate face cunostinta cu vreo fata din State, si, daca chiar se indragostesc cu adevarat unul de altul, se poate casatori si va locui acolo (key word: bona fide marriage). Apoi mai sunt si work visas, nu stiu care este job-ul lui AngelEm aici in Romania, daca este vreun specialist intr-un domeniu, se poate califica la H1B visa, apoi ar mai fi si vizele temporare gen H2B. Si, desigur, incercarea moarte n-are, sa se inscrie la loteria vizelor, cu ceva noroc poate reuseste, personal nu il descurajez si ii urez cat mai mult noroc. Insa, o intrebare din partea mea: de ce mai exista aceste "chemari" daca pan' la urma nu au nicio valoare legala ?

#33
westYmate

westYmate

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 20.02.2008
Sa ma cheme si pe mine cineva va rog Posted Image ,preferabil LA.
Multumesc, astept cu nerabdare.

Edited by westYmate, 16 August 2015 - 18:28.


#34
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

View Postbcess88, on 16 august 2015 - 17:56, said:

Nu a vrut sa ia cetatenia deoarece nu a avut vreodata intentia sa ramana in America toata viata, si inainte sa implineasca cei 5 ani de la primirea green cardului, deja avea planuri sa plece in alta tara. Cat despre Europa, da, americanii ridica in slavi Europa, dar cred eu ca cei de pe forumul acela efectiv nu mai vroiau imigranti, deoarece stim toti ca americanii, chiar daca nu ei sunt nativii americani continua sa spuna "America is for americans", fara sa stie ca toti ei sunt, defapt, chiar imigranti. Insa cat despre romanii care nu recomanda America, dar, ironic, locuiesc chiar ei in America, ma fac sa rad. Daca nu e chiar asa de bine acolo de ce nu va mutati in alta tara ?Lumea-i mare, daca tot ziceti ca Europa e mai buna, de ce nu va intoarceti in Europa ?Doar toti sunteti cu studii si phd-uri, nu gasiti de munca in Europa, sau chiar va place acolo si nu vreti ca altu sa ajunga ?

E adevarat ca, cetatean fiind, esti dublu impozitat daca lucrezi in afara SUA de la un venit in sus. Pe de alta parte, sunt multe slujbe foarte bune care sunt deschise numai cetatenilor americani. Iar un green card holder, nu se poate fatai prin lume ca un cetatean, exista reguli care trebuie respectate pentru a mentine statutul de rezident legal. In fine.

Nu inteleg ce e asa de blamat ca o tara sa nu mai vrea imigranti. Uita-te la Japonia daca vrei legi dure de imigratie, SUA e puf in comparatie.

Asta cu "de fapt ei toti sunt imigranti" e cu dus si intorc. Lasand la o parte faptul ca toti sunt constieti de asta, familia sotului pe linie paterna a venit in America pe vremea cand era inca o colonie, adica pe la 1600. Stramosii lui olandezi s-au stabilit in New York pe vremea cand se numea inca New Amsterdam.

Personal, as vrea sa ma mut in Europa, desi nu e posibil deocamdata. Nu toate familiile se pot muta asa, una doua si, deocamdata, mi-e bine unde sunt. Daca nu-mi era, normal ca o luam spre alte zari.

Edited by Purpura, 16 August 2015 - 20:14.


#35
bcess88

bcess88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 08.08.2014
Stiu, dar ceea ce urasc la americani este ca te considera de la inceput un infractor. Te casatoresti cu un cetatean american, trebuie sa dai interviul impreuna cu sotia/sotul, care, in unele povesti, am auzit ca sunt intrebari dure si chiar nesimtite gen "da ce femeile din tara ta nu iti plac de ti-ai ales o americana?" pentru ca ei cred ca toti o fac doar pentru acte, parca ar fi scopul tuturor oamenilor de pe pamant sa ajunga acolo. Si sa nu mai vorbim de timpii de asteptare. Daca cineva incearca sa faca o reuniune a familiei dureaza 'nspe mii de ani doar pentru ca ei nu castiga nimic dupa urma ta. Un fost prieten din Italia avea fratele casatorit acolo, a depus actele acum 3 ani, inca niciun raspuns, bataie totala de joc. Partea cu loteria vizelor mi se pare si mai prosteasca deoarece in loc sa dea 50.000 de vize pe an sunt sigur ca ar fi alte persoane cu capacitati "normale" (care poate nu se califica la un H1B visa) sa ajunga in State, ca un simplu muncitor, dar asta nu este posibil, ca deh, tre' sa ai premiu nobel sa ajungi acolo cu un work visa. Cat despre situatia ta, iti urez succes, si as avea o intrebare daca imi permiti: ce nu iti place unde locuiesti, sau ce crezi ca ti-ar placea mai mult in Europa ?

Edited by bcess88, 16 August 2015 - 20:37.


#36
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014
Nu trebuie sa dai interviul cu sotul/sotia, te intreaba chestii banale, mai ales daca ai dosarul ok (adica trebuie sa le dovedesti ca ati petrecut timp impreuna).

Reuniunea de familie dureaza mult pentru frati (parca vreo 10 ani), mult mai putin pentru parinti. Asta pentru ca exista un numar limitat de vize si trebuie sa stepti pana-ti vine randul.

Nu-mi plac aici trei lucruri: asigurarile medicale, lipsa unui concediu de materitate de durata/platit si dependenta de masina. Dar motivul principal pentru care m-as intoarce in Europa sunt parintii. Ar fi mult mai usor pentru ei sa vina in vizita dac-as sta in Germania sau in Uk.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate