Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

Motorul warp STAR TREK a fost în sfârșit desecretizat /descoperit

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,634
  • Înscris: 02.10.2009
Mare e gradina Domnului si multi naivi in ea.

Deam on!

#20
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012

View Postredbotos, on 24 iulie 2015 - 18:29, said:

ieri am descoperit o planeta posibil locuibila , astazi putem avea motor warp.
e de bine .
ma uit la copiii mei care se uita noaptea la stele si ma gandesc ca poate copiii lor o sa paseasca incet spre ele.
acum suntem frustrati ca nu se poate ajunge in timpul vietii noastre.
pare imposibil sa cucerim satelitul nostru , Luna, dar sa ne mai gandim la sistemul nostru solar , impanzit de statii spatiale .
tocmai ce a trecut un metorit din platina in valoare de 5400 miliarde de dolari pe langa Pamant.
ganditiva doar daca am iesii din mine si din minerit si am putea sa exploatatm infintul spatiu, iar Pamantul sa-l lasam ca pe o camera  curata.
se poate si nutresc la viitorul pe care il visez.
Liderii lumii sunt de altă părere, ei investesc în arme și războaie. Când Pământul va fi sterp de resurse și distrus de războaie atunci poate că vor privi și ei împreună spre stele dar cred că va fi prea târziu.

#21
crouchot

crouchot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 569
  • Înscris: 03.12.2014
Problema e mai complicata si nu se rezuma la un motor. Deja avem motoare ionice, din pacate cu impuls redus. Dar expansiunea spatiala se loveste de alte belele:
1. Oamenii "ie" comozi. Daca in sistemul solar mai existau inca 4-5 planete identice cu Pamantul, ar fi fost bataie pe ele. Asa insa, cine e nebun sa se mute pe Venus sau vreunul din satelitii lui Jupiter, presupunand ca am avea mijloacele ? Ce sa faci acolo, nema mall, plaja, vecini, etc. In plus, ca asa iesi afara trebuie sa imbraci un costum de vreo 200 kile...foarte practic...  Ca nu vorbim de aventurieri sau oameni de stiinta, vorbim de populatii intregi..
2. Radiatiile. Ca sa te fitai de colo colo prin spatiu, dar sa traiesti pe planete fara camp magnetic propriu, cum este Marte, ai nevoie de nave ecranate si costume. Naspa si nepractic.
3. Interesul economic. Daca Luna ar fi continut aur sau petrol, ar fi fost deja amintire, o faceau astia bucati. Asa, de ce sa arunci cu banii pe geam, sa dai ture pe un bolovan sterp si plin de praf?
Desigur, exista minereuri tentante in centura de asteroizi sau pe satelitii planetelor mari. Dar cam greu de exploatat, costurile sunt imense. E mai simplu, de ex. sa mituiesti cozile de topor din colonia Romanistan sa te lase sa dai iama la Rosia Montana.

#22
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
As dori să răspund tuturor postărilor de aici deoarece toate sau aproape toate sunt interesante, chiar si cele bazate pe scepticism, dar o voi face pe rand, momentan voi raspunde asa in general la cateva.

Radiometrul este un aparat extraordinar desi nu a fost inteles niciodata.

Chestia este că acest Sir englez din sec. 19 l-a descoperit, dar fizica cuantică nu exista incă sau era incă in fașa asa ca aparatul a ramas o ciudațenie, o jucărie in cabinetul de fizică a fiecărei școli, iar eu până săptămâna trecuta nici macar nu stiam ca exista asa ceva desi mi-am imaginat asa ceva cu multi ani in urma stimulat de un episod interesant din STNG.

Bun, pe mai departe francezii ar fi avut ceva experimente interesante, apoi germanii si cica in perioada nazista ar fi reusit sa realizeze chiar nave discoidale bazate pe alimentare cuantica si propulsie cuantica transdimensionala.

Intre timp americanii preiau stafeta dar nu mai reusesc sa replice tehnologia nazista, nici rusii nu reusesc, de fapt nu reusesc sa gaseasca frecventa optima, deoarece aparatul lucreaza doar la o anumita frecventa si in vid, ceea ce au realizat de curand chinezii, iar America vrea sa le-o ia inainte.

Asadar avem un englez din sec. 19 ca inventator principal, savanții nazisti in plan secund mai tarziu, apoi un alt englez care descopera ceva similar la inceput de sec. 21, apoi chinezii care reusesc sa inteleaga potentialul si ultimii americanii care nu vor sa fie lasati in urma de China.

#23
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postf300, on 24 iulie 2015 - 19:35, said:

Ambele sint chestii bombastice. "Posibil locuita" de fapt inseamna ca e intr-o zona unde:

- daca nu are o compozitie iesita din comun (astfel incit sa aibe o gravitatie extrem de mica sau extrem de mare
- daca a avut de unde
- daca nu a avut cine stie ce impacturi fenomenale, activitate geologica, etc

-> atunci exista sansa sa existe apa lichida, macar in anumite zone. Pina la faza cu locuitorii mai este.

Altminteri ca sa punem in perspectiva ce inteleg astia prin "Earth sized" inseamna ca e cam de acelasi ordin de marime. Asa cum 2 e cam acelasi ordin de marime cu 8.
Planeta asta e mai mult decit dublul Pamint+Venus+Luna+Marte+Mercur la un loc.

DESIGUR fiecare detaliu este fenomenal, fiecare lucru pe care il aflam despre univers este binevenit. Doar ca trebuie sa ne pastram o minte limpede daca chiar vrem sa descoperim ceva (ceva ce chiar exista altundeva decit in imaginatia noastra).

Uite eu pot să te „dezamăgesc” și mai tare deoarece eu am cunoștiințe destul de consistente de astronomie și mai ales spectroscopie solară.

Pe când eu prindeaam gustul cărtilor astronomii lucrau doar cu spectroscopia stelară și declarau răspicat ca nu exista alte sisteme planetare in intregul univers, dar eu nu i-am crezut.

Iată ca eu am avut dreptate iar astronomia s-a inselat.

Totusi am invatat multe din spectroscopia stelara desi a fost dezamagitor pentru mine.

Nu doresc sa intru in foarte multe detalii ca sa nu va plictisesc, asa ca am sa va spun pe scurt ce stiu.

Iata, conform spectroscopiei stelare universul seamana cu desertul Sahara sau chiar mai rau, iar civilizațiile ET sunt precum oazele din desert, mai exact in Galaxia noastra Calea Lactee exista 3-4 civilizații tehnologice, vreo cateva zeci de civilizatii sub-tehnologice si vreo cateva zeci-sute de planete habitabile, in fine si vreo cateva mii de sisteme planetare telurice.

Asadar planetele telurice complexe sunt extrem de rare in univers fie ele si planete nelocuibile deoarece universul este slab populat de elemente grele /complexe.

Majoritatea sistemelor planetare peste 99% sunt construite aproape exclusiv din hidrogen si heliu si ramasite de carbon sau altceva, spre comparatie planeta Jupiter este o planeta telurica avand o gama larga de elemente chimice in proportie de mare diversitate.

Din acel 1% majoritatea sunt sisteme planetare formate din hidrogen, heliu si carmbon

#24
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Dincolo de observatia ca, formularea "zeci-sute de planete habitabile" in Calea Lactee este o forma de exprimare prea vaga, totusi plaja de numere este semnificativ mai mare decat zero, deci nu descurajeaza sustinatorii subiectului explorarilor spatiale.

Este insa oportun de remarcat ca, pt. a calatorii cu viteza rezonabila in Calea Lactee, tehnica necesara ar permite si calatorii intergalactice, caz in care, atata timp cat universul tinde spre infinit, si nr. planetelor vizate ar tinde spre infinit.

Edited by loock, 28 July 2015 - 17:11.


#25
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postloock, on 28 iulie 2015 - 17:11, said:

Dincolo de observatia ca, formularea "zeci-sute de planete habitabile" in Calea Lactee este o forma de exprimare prea vaga, totusi plaja de numere este semnificativ mai mare decat zero, deci nu descurajeaza sustinatorii subiectului explorarilor spatiale.

Este insa oportun de remarcat ca, pt. a calatorii cu viteza rezonabila in Calea Lactee, tehnica necesara ar permite si calatorii intergalactice, caz in care, atata timp cat universul tinde spre infinit, si nr. planetelor vizate ar tinde spre infinit.

Ai dreptate, doar ca am dorit sa subliniez faptul ca umanitatea va teraforma toate planetele iesite in cale deoarece din putinul existent mai exista si altii care ..., ma refer la alte imperii, iar situatia se intinde la infinit.

Oricum resursele sunt uriase.

#26
the_northpole

the_northpole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 10.01.2010
wow...

#27
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postascended, on 24 iulie 2015 - 12:01, said:

Deci d'aia dau ăia 1000€ de persoană,la populație.
Vor pleca în spațiu.
Care știți replicile lui Picard(alea unde nu a mai ajuns nimeni),lăsă-ți una aici.
Dar oare unde vor găsi un Picard chel,un Data care râde cu gura până la urechi non-stop.
Sau urmează să se afle mai târziu?
Eu sunt curios din ce vor face nava,că doar nu din lemn.

Banuiesc ca te referi la protectia contra radiatilor, ... poi pot s-o cuprinda intr-un camp de plasma sau mai simplu pot desecretiza niste nano-materiale, dupa cum ne-a invatat fizica, daca distanta dintre atomii sau moleculele unui material este egala, mai mica sau mai mare decat lungimea de unda a radiatiei incidente atunci avem ori absorbtie, ori reflexie, ori refractie.

Daca ne gandim la RADIOMETRUL Croocke, atunci la o anumita geometrie /culoare si frecventa, chiar materialele simple ar putea transforma undele EM cu randament de aproape 100%? in impuls.

Daca te referi la fortele de acceleratie si altele, atunci trebuie sa faci abstractie de ele deoarece se pare ca in factor warp nava nu se deplaseaza ci doar spatio-timpul, ceea ce s-a observat este ca se fac un fel de salturi in afara spatio-timpului normal printr-o a 4-a dimensiune un fel de tesarectare spre alt punct din spatiu si timp ajungang la destinatie instantaneu.

#28
accelerator

accelerator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,146
  • Înscris: 20.03.2007
Lucrul asta e real stimata audienta, nu e unul din seria "hoax"

#29
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,133
  • Înscris: 04.02.2011

View Postf300, on 24 iulie 2015 - 11:14, said:

Ahahaha.

The proposed theories of operation have all been criticized on the grounds they violate the conservation of momentum, a fundamental law of physics, though its proponents assert that it does not.

Râzi degeaba, și râsul ăsta aiurea al unora a făcut ca știința să stagneze. Deh, și legile mecanicii cuantice le contrazic bine-mersi pe alea ale mecanicii clasice, și aici avem de a face cu un fenomen nou. Dacă se studia traba asta cu 20 de ani mai repede, eheei, departe eram.

View Postr_murphy, on 24 iulie 2015 - 11:46, said:

"becul" ala cu foitele rotitoare era aproape in oricare laborator de fizica din liceele (chiar si cele industriale) din romania prin anii 80, dar erau deja "vechituri" probabil de prin anii 60-65.

Și aragazele din anii ăia și ciocanele și "becurile" alea funcționează și astăzi bine-mersi dacă cineva le-a păstrat bine.

View Postredbotos, on 24 iulie 2015 - 19:59, said:

dar nu trebuie sa credem ca in sua se poate totul.
eu cred ca europa impeuna cu rusia si china pot influienta era spatiala.

Clar, mai ales că aici chinezii au obținut cele mai spectaculoase rezultate. Americanii n-au avut fonduri nici măcar de un magnetron serios inițial, rușinos de-a dreptul.

Oricum, din ce zic ăștia, teoretic ar fi fosibili 30 de Newtoni per watt, cam de 100 de ori mai eficient chiar și ca o propulsie cu elice în aer, însă rezultatele arată momentan cam de 100.000 de ori ineficiență mai mare de atât. Dar e drept, cu niște mijloace pe care și eu le am la dispoziție sau mi le pot procura la o adică (mai puțin camera aia vidată care oricum este doar pentru rezultate mai exacte, nu are un rol în propulsie)

Edited by benis, 02 August 2015 - 20:08.


#30
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postbenis, on 02 august 2015 - 20:07, said:

Râzi degeaba, și râsul ăsta aiurea al unora a făcut ca știința să stagneze.

Risul asta deosebeste fundamental stiinta de orice altceva. Daca ai descoperit ceva extraordinar trebuie sa arati ceva extraordinar. Momentan in ciuda faptului ca nu e ceva de alaltaieri se pare ca e extrem de greu de dovedit ceva, orice, cu atit mai putin ceva extraordinar cum se speculeaza cu calatorii pe Pluto si alte alea. Am vazut chiar pe site-uri serioase stiri de genul ca s-a confirmat in Germania motorul asta, bla bla. Nu numai ca nu s-a confirmat (citez cuvint cu cuvint: "Our test campaign can not confirm or refute the claims of the EMDrive") dar mai mult au observat o forta cu un ordin de marime mai mare intr-o alta directie, pe care o atribuie interactiunii cu reteaua electrica!!!

The device produced positive thrusts in the positive direction and negative thrusts in the negative direction of about 20 micronewtons in a hard vacuum, consistent with the low Q factor.
Besides being tested horizontally in both directions on the torsion pendulum, the cavity was also set upwards as a "null" configuration. However, this vertical test intended to be the experimental control showed an anomalous thrust of hundreds of micronewtons that could be caused by a magnetic interaction with the power feeding lines going to and from liquid metal contacts in the setup.

De asemenea trebuie mentionat ca nicaieri nu e vorba de ceva "warp", mai rapid decit viteza luminii, etc. Toata jmecheria ajuta doar la a scapa de tirania lu' https://en.wikipedia...rocket_equation dar nu la a ajunge cu adevarat rapid la stele.

#31
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,133
  • Înscris: 04.02.2011
Shawyer has reported seven independent positive reviews from experts at BAE Systems, EADS Astrium, Siemens and the IEE.

Chinese Northwestern Polytechnical University (NWPU)
In 2008 a team of Chinese researchers led by Juan Yang (杨涓), professor of propulsion theory and engineering of aeronautics and astronautics at NWPU, claimed to have developed a valid electro-magnetic theory behind a microwave resonant cavity thruster.[7][45] A demonstration version of the drive was built and tested under different cavity shapes and at higher power levels in 2010.[28] A maximum thrust of 720 mN was reported at 2,500 W of input power on an aerospace engine test stand usually used to precisely test spacecraft engines like ion drives.[5][29][30][31][46] As of 2015, this is by far the most significant test of such a device to date - no other group has even announced plans to run tests at similar power levels.

Acuma, sigur, dacă un test a fost cu probleme, asta nu invalidează restul de teste. Chinezii au ajuns la 720 mN, iar 720 mN deja nu mai vin așa, din interacțiunea cu firele din perete.

Acuma aștept să zici că sunt chinezii comuniști sau mai știu eu ce bălării, numa bine, să am și eu ocazia să râd.

PS: Chiar și interacțiunea aia cu cablurile e de studiat, pentru că și aceasta reprezintă o anomalie.

Edited by benis, 02 August 2015 - 21:26.


#32
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View PostRosebud09, on 24 iulie 2015 - 20:12, said:

Mare e gradina Domnului si multi naivi in ea.

Deam on!

Daca stai sa te gandesti, si Jules Verne vorbea de submarine, de calatoria spre luna, si toti radeau de el, dar uite ca incet incet, primii pasi s-au facut.

#33
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,133
  • Înscris: 04.02.2011

View Postf300, on 02 august 2015 - 21:11, said:


De asemenea trebuie mentionat ca nicaieri nu e vorba de ceva "warp", mai rapid decit viteza luminii, etc. Toata jmecheria ajuta doar la a scapa de tirania lu' https://en.wikipedia...rocket_equation dar nu la a ajunge cu adevarat rapid la stele.
Aici sunt deacord, warpul e o altă povete, posibil nu pentru noi, cei în viață astăzi. Într-adevăr titlul induce în eroare. Pe de altă parte doar curbarea spațio-temporară nu ar fi suficientă pentru o călătorie interstelară, ci și un mijloc de propulsie în sensul clasic.

#34
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostPlaton, on 02 august 2015 - 21:36, said:

Daca stai sa te gandesti, si Jules Verne vorbea de submarine, de calatoria spre luna, si toti radeau de el, dar uite ca incet incet, primii pasi s-au facut.

Daca intr-adevar te gindesti ceea ce era de ris (in ce a produs Jules Verne) pe vremea lu' Jules Verne e de ris si acum. Submarine exista de dinainte; cablu telegrafic trans-atlantic si el era pus in functiune de destul de mult timp. Ca nu ajungeau la asa performante e cu totul alta poveste, e foarte usor sa-ti imaginezi un submarin smecher, rapid, care merge la orice adincime (eventual la adincimi mult mai mari decit avem!) - mult mai greu sa il faci.
Cu calatoria pe luna sint enorm de multe chestii pe care le-a "inventat" gresit chiar si pentru nivelul de cunostinte al secolului respectiv (sa nu uitam vreo 3 secole dupa Kepler si 2 dupa Newton, deci atractia universala, calculul diferential, legile de miscare ale corpurilor ceresti erau cunoscute ca si acum, vorbind de precizia necesara romanului). Iar metoda de propulsie cu tunul este la fel de putin folosita in momentul de fata (sau vreodata) ca si metoda in care esti luat de tornada si pus pe luna, mersul cu balonul, mersul pe pod, vopsea antigravitationala si multe altele - toate moduri imaginare de a ajunge pe luna.

Oricum asta nu are vreo relevanta decit pentru a aduce putin la realitate imaginea lu' Jules Verne, in cazul de fata nu conteaza deloc ce idei pareau gresite la timpul respectiv si ce idei s-au dovedit prostii sau nu. Nu poti sa folosesti argumentul ca unele idei ridicole s-au dovedit bune ca sa spui ca o idee anume e buna. La fel cum nu poti sa spui ca esti un criminal pentru ca pari om normal; au fost destui criminali care pareau oameni normali, nu?

#35
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postbenis, on 02 august 2015 - 21:42, said:

Aici sunt deacord, warpul e o altă povete, posibil nu pentru noi, cei în viață astăzi. Într-adevăr titlul induce în eroare. Pe de altă parte doar curbarea spațio-temporară nu ar fi suficientă pentru o călătorie interstelară, ci și un mijloc de propulsie în sensul clasic.

Da e cam in ceata, dar acum macar avem o baza de pornire, mai exact se produc niste efecte stranii, avem o noua categorie de nave eficiente si deci e de parcurs un singur pas pana la veritabilul warp drive.

#36
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
La un moment dat vazand un filmulet pe you tube despre o nava alcatuita din mai multe discuri, ... intre fiecare sectiune dintre discuri spatio-timpul era impins inspre spatele navei, ... asa ca ma gandeam ca nava va trebui sa aiba fie un scut de plasma, fie mai degraba un scut geometric bazat tot pe curbarea spatio-timpului, mai exact o curbura conica sau de clepsidra ce ar aduna-disipa totul din cale spre margine, mai exact nava ar pluti prin spatio-timp asemenea unei corabii mai degraba decat asemenea unei barje.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate