Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...
 Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 

Nereguli Asociații de Proprietari ("șefi" ilegaliști) !

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
Propun să dezbatem aici problemele avute cu cei care conduc Asociaţiile de Proprietari, mai toţi făcând-o după legi proprii, încălcând "râzând" legile din domeniu, în vigoare, aşa proaste cum sunt, dar eludate şi acelea !
Pentru început, am de relatat probleme avute la parodia de Adunare Generală din Asociaţia noastră, cea din 30.05.2015.
Am descoperit multe ilegalităţi, conform Legii 230/2007, care e destul de clară în unele privinţe, dar încălcată de "şefii" de A.P.
SCRIU ACESTE LUCRURI PENTRU A ŞTI DACĂ PUTEM CONTESTA ACEASTĂ ADUNARE GENERALĂ, CUM O PUTEM FACE, ŞI CUI SĂ NE ADRESĂM ÎN SCRIS (în afară de Primărie, pentru că refuză să se implice, în mod ciudat, pentru că au atribuţii în sensul ăsta - art. 52, 53, 54, 55 şi 56 din Legea 230/2007) ?
Principalul motiv de a anula această Adunare Generală e depăşirea termenului maxim legal de 10 zile pentru desfăşurarea Adunării Generale reconvocate a A.P.
Prima şedinţă, la care n-au fost 1/2 + 1 prezenţi (cam de 230 proprietari era nevoie), a fost convocată pe 16.05.2015, cea de-a doua, Reconvocata, a avut loc pe 30.05.2015, exact în zi de sărbătoare religioasă, pusă probabil cu scopul de a nu veni prea mulţi la Adunare, şi pentru a reuşi să câştige aceeaşi preşedintă alegerile.
E cert că "şefii" A.P.71 ştiau că art.24, alin.(2) din Legea 230/2007 nu poate fi încălcat şi că era imperios necesar să facă orice să convoace şi să organizeze Adunarea Generală Reconvocată, în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări, adică data limită ar fi fost 26.05.2015, nu 30.05.2015. CITEZ: ► Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, Adunarea Generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
Dar aceştia au făcut orice să amâne această a doua Adunare Generală (reconvocată) pentru o zi în care era o mare sărbătoare religioasă, astfel aceştia fiind siguri că proprietarii A.P.71 vor veni în număr cât mai redus la şedinţă, pentru a fi siguri că vor rămâne fără probleme la conducerea Asociaţiei !
Ştiind şi că aceştia s-au asigurat de câteva zeci de Împuterniciri de vot pe acelaşi nume, al Casierei A.P.71, pentru a nu avea probleme cu voturile din Adunarea Generală, e clară intenţia dubioasă de a organiza această Adunare Generală din 30.05.2015 încălcând cu seninătate legislaţia din domeniu !
O proprietară care era în prezidiu la acea deja ilegală Adunare Generală Reconvocată, din data de 30.05.2015, a declarat că a văzut zeci de Împuterniciri pentru vot, mai ales pe numele Casierei A.P.71, ceea ce arată indicii temeinice de acuzaţie de "Conflict de Interese" sau de Incompatibilitate a acesteia, care e angajată şi plătită pe funcţia dânsei, nu e plătită pentru a face favoritisme şi pentru a aduna voturi pentru preşedinta care la rândul ei, îi asigură practic, un salariu, astfel ajutând-o să rămână în funcţie prin metode neortodoxe (forţate) comise împotriva unor proprietari care ori sunt plecaţi din localitate, ori sunt prea în vârstă să ştie că nu e ceva normal să se dea mai multe împuterniciri pentru o singură persoană din A.P.71, şi aceea având legături cu actuala conducere.
S-a aflat de către unii proprietari că această Casieră a fost trimisă de Preşedintă să adune semnături pentru Împuterniciri de vot, exact în săptămâna următoare primei şedinţe a Adunării Generale din 16.05.2015, în loc să facă totul, împreună cu "şefii" A.P.71, pentru a se încadra în termenul legal de maxim 10 zile pentru a desfăşura şedinţa Adunării Generale Reconvocate, fără a putea fi contestată de proprietarii nemulţumiţi. În loc să-şi respecte atribuţiile de serviciu pentru care era remunerată ca şi Casieră, aceasta presta servicii incompatibile funcţiei sale, şi astfel cerem anchetarea şi pedepsirea sa, dacă e real ce am auzit de la mai mulţi proprietari. Nu mai vorbim de anularea acestei aşa-zise Adunări Generale Reconvocate, care a depăşit termenul maxim posibil de desfăşurare a ei.
Să se constate dacă Împuternicirile au fost semnate de acei proprietari care cu adevărat nu erau prezenţi în oraş pe 30.05.2015 (în ziua convocării Adunării Generale), pentru că dacă acea persoană care a semnat se dovedeşte şi că era deplasabilă, se deduce că acea Casieră a fost trimisă să influenţeze abuziv voturile, direcţionându-le pe toate doar către preşedinta A.P.71 - încalcă orice norme privind votul unei persoane, vot care nu poate fi abuziv dirijat către o anumită persoană care vrea să câştige iar Alegerile pentru o funcţie de conducere, în Adunarea Generală anuală a proprietarilor de apartamente, în mod ilegal !
Art. 25., alin. (4) din Legea 230/2007 spune, şi CITEZ: "Hotărârile Adunărilor Generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor. (NOTĂ: NICIO HOTĂRÂRE A ADUNĂRILOR GENERALE -CEL PUŢIN DIN 2009 PÂNĂ AZI- NU S-A COMUNICAT ÎN SCRIS "TUTUROR PROPRIETARILOR", AŞA CUM CLAR SPECIFICĂ LEGEA !)
Art. 26. - "Dacă o Hotărâre a Adunării Generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a Asociaţiei de Proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia."
Art. 23. - (1) După adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari va avea loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru, o adunare generală a proprietarilor membri ai asociaţiei.
Responsabilitatea cu privire la ne-convocarea a cel puţin unei adunări generale a proprietarilor aparţine membrilor comitetului executiv, inclusiv preşedintelui asociaţiei. (NOTĂ: Legea spune că ar fi trebuit să se desfăşoare minim o Adunare Generală anuală, doar "în primul trimestru", obligaţie legală pusă cu un scop - pentru a se vota mai rapid Bugetul de Venituri şi Cheltuieli anual, nu în Iunie, după 6 luni !)
(5) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra oricărei adunări generale a A.P., cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale. (NOTĂ: Se vede minciuna şefilor A.P.71 precum că ar fi obligatoriu să afişeze, dar şi să adune semnături în acelaşi timp, şi ne arată interesul amânării Adunării Generale !)
DE ACEEA, LUÂND ÎN CONSIDERAŢIE ACESTE PROBLEME DE LEGALITATE, CEREM ANULAREA ACESTEI ŞEDINŢE A ADUNĂRII GENERALE A A.P.71 ŞI EVENTUAL PEDEPSIREA ACESTOR CONDUCĂTORI AI ASOCIAŢIEI, CARE NU MAI AU CE CĂUTA ACOLO, DATORITĂ INCOMPETENŢEI ŞI MAI ALES A NECUNOAŞTERII LEGISLAŢIEI DIN DOMENIU !
Nu ştiu cum e bine pentru a avea succes cu anularea acestei Adunări Generale şi convocarea alteia mai normale - să facem plângere penală sau să facem o sesizare la Poliţie ori în Civil, la Judecătorie ?
RUGĂM SFATURI APLICATE, SĂ FIE CU 100% ŞANSE.
Nu vrem comentarii precum "ce dacă au depăşit cu 4 zile termenul legal ?" sau altele de genul ... pentru că nouă ni se impun strict legile din domeniu, dar când ei jonglează cu legile după vrerea lor, o fac pe vicitmele.
Au tras de timp (trebuiau, conform art. 23, alin.1, să facă Adunarea Generală până în luna Aprilie, hai să le dăm răgaz o lună) ca să pună Reconvocata exact de ajunul Rusaliilor, mare sărbătoare religioasă care a făcut să nu vină mulţi proprietari, chiar preşedinta spunea - culmea tupeului - : "având în vedere că azi e sărbătoare, propun să terminăm mai repede Adunarea Generală". Tragi-comic, nu ?
Cucoana vroia să-şi bată joc de oameni, mai ales că Adunările se convoacă o dată pe an, plus că nu trecuse pe Ordinea de Zi alegeri pentru Comitetul Executiv şi pentru funcţia ei, de preşedintă !
Comitetul Executiv rămăsese în 2 persoane (şi astea total afoane în privinţa Asociaţiilor de Proprietari şi care urmează să-şi dea demisia), plus preşedinta, care-i ţine pe cei doi de marionete - nici măcar nu-s retribuiţi !

Edited by ram, 19 June 2015 - 08:17.


#2
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013
Vinde apartamentul si muta-te la curte, este cel mai bun sfat care il poti primi, si lasa dracu legile si toate prostiile alea, ai prea mult timp liber de pierdut?  cloacele astea numite asociatii de proprietari functioneaza dupa regulile lor, si daca incerci sa zgandaresti rahatul, ar putea sa iti explodeze in fata.
Jesus, dar ai timp nu gluma daca ai scris toata povestea aia....nu era mai bine sa ne spui de fapt ce te doare ?

Edited by sammydo, 19 June 2015 - 08:09.


#3
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
1 la mana, puteai sa faci un (nenorocit de) rezumat !
Si doi la mana, nu ai drept de veto ?

#4
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,359
  • Înscris: 25.08.2008

Quote

Propun să dezbatem aici problemele avute cu cei care conduc Asociaţiile de Proprietari, mai toţi făcând-o după legi proprii, încălcând "râzând" legile din domeniu, în vigoare, aşa proaste cum sunt, dar încălcate şi acelea !

Please, not again... Posted Image

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu mai bine ne spui direct ce te doare? E clar ca nu te deranjeaza ca au intarziat aia 3 zile . Te-a enervat presedinta? Administratorul? Cine?

L.E. Ai avut tu rabdarea sa citesti toate legile alea?

L.E. 2 : Toate problemele, absolut toate problemele organizatorice din Asociatia de Proprietari le rezolvi prin MAJORITATE. Ai aceasta majoritate de partea ta?

Edited by MembruAnonim, 19 June 2015 - 08:28.


#6
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011

 Wittmann2, on 19 iunie 2015 - 08:14, said:

Please, not again... Posted Image
Iti aminteste de asta

Quote

Directorul unei fabrici le propune muncitorilor sa lucreze in fiecare zi mai mult cu 1 ora pentru a creste productivitatea.
Apoi ii intreaba pe angajati daca sunt de acord.
Ionescu:
-Eu propun sa se lucreze cate 10 ore pe zi pentru a mari profitul companiei.
Popescu:
-Eu zic ca putem lucra chiar 12 ore pe zi, pentru ca trebuie sa ajungem cat mai repede la nivelul concurentei.
Vasilescu:
-Am putea sa lucram 16 ore pe zi, suntem obligati sa ne facem datoria.
Gheorghe:
-Eu propun sa nu mai plecam acasa deloc. Pentru ca acasa ne intalnim cu nevestele si riscam sa se nasca tampiti ca Ionescu, Popescu, Vasilescu !
nu-i asa ?

#7
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,368
  • Înscris: 11.08.2003
► Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, Adunarea Generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. ◄

In fraza asta nu se specifica si numarul minim de zile. Ceea ce se poate face e ca a doua adunare generala sa fie la juma de ora dupa prima, astfel incat hotararile sa fie luate doar de cei prezenti. Si mie mi s-a parut ciudat sa aud asta dar, repet, nu scrie nicaieri de o perioada minima :)

#8
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Asociatiile de proprietari functioneaza intern dupa regulile jocurilor din copilarie , cind jucam fotbal , 95% din joc era reguli si stabilit echipa, injuraturile si restul jocul efectiv - toate astea pentru a atrage de partea ta invingatorul , e, la asociatie e banul in locul scorului si restul se deduce . Deobicei administratorul e genul de comunist pina in maduva oaselor, cu servieta si mapa ce numai el are dreptate , cu sandale si ciorap alb, pantaloni scurti cu bretele , slit alungit cu nasturi , maieu de tractorist vara - fostii portari din copilarie la batatorul blocului.

Edited by xilo, 19 June 2015 - 09:28.


#9
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,368
  • Înscris: 11.08.2003
Surpriza, atunci cand e vorba de preluat o astfel de functie, astia tineri si cu putere spun ca n-au timp de astfel de prostii si de certat cu vecinii, ca ei au un job si ca timpul inseamna bani. Dupa ceva vreme se trezesc ca nu le convine ce face asociatia.

Pana la urma, care e problema cu casiera? Are un ochi scrantit? Nu da rest la 10 lei? Te scuipa cand te duci sa platesti?
Vrei sa faci tu asta? Aduna multi proprietari, pronune-te pe tine si demonstreaza-le ca esti o alegere mai buna, faceti o sedinta si rezolvati problema.



La mine, pentru ca o luna am avut apa calda oprita din cauza datoriilor, administratora a fost uschita si in locul ei a fost angajata o firma.

Edited by sorin147, 19 June 2015 - 09:38.


#10
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

 sammydo, on 19 iunie 2015 - 08:08, said:

Vinde apartamentul si muta-te la curte, este cel mai bun sfat care il poti primi, si lasa dracu legile si toate prostiile alea, ai prea mult timp liber de pierdut?  cloacele astea numite asociatii de proprietari functioneaza dupa regulile lor, si daca incerci sa zgandaresti rahatul, ar putea sa iti explodeze in fata.
Jesus, dar ai timp nu gluma daca ai scris toata povestea aia....nu era mai bine sa ne spui de fapt ce te doare ?
Da, drăguţule, am timp, pentru că sunt nevoit, am proces cu aceşti incompetenţi, şi orice găsesc în neregulă, dezbat, să fiu sigur că am şanse, poate alţii au avut de-a face cu astfel de probleme !
Chiar eu reprezint mai mulţi proprietari din cei aproximativ 460, situaţi în 9 blocuri vechi din 1964, în 28 de scări, pe o suprafaţă imensă, cum mama naibii să nu faci orice când vezi că eşti "buzunărit" în ultimul hal de aceşti mici dictatori care ne conduc viaţa, problema e că mulţi tac ca proştii şi înghit orice abuz al celor plătiţi de noi, până la urmă
Doar Sorin147 ce a mai dezbătut subiectul, restul au făcut doar remarci la mişto, off-topic.
Poate nu ştiaţi, dar e Forum de Discuţii (aici, pe teme Juridice), şi dacă nu aveţi chef să răspundeţi la subiect, ne pierdem toţi timpul.
Iar faza cu ... "vai dar cât ai scris, ce obositor e să citesc" e de tot râsul, de parcă ar avea 5 ani cei care scriu asta.
Da, eu am scris totul complet, cu detalii, pentru a înţelege perfect ce am de spus. Cred că nu trebuie să desenez, asta mai trebuie acum.
Cazul nostru e dezbătut pe larg de presa locală şi de mass-media, plus de politicienii locali, cu detalii pe această pagină de Facebook: https://www.facebook...444177459143656
Cum să nu facem şi plângeri penale, când vedem că ne dă dreptate aproape oricine - Experţi, Politicieni Locali, alţi proprietari - dar conducerea actuală, în loc să dea în judecată pe vinovaţi , îi e mai uşor să ne târască abuziv prin Tribunale pe noi, cei deja păgubiţi !
Am găsit vreo 6 capete de acuzare în Penal, şi nu-i lăsăm până nu vor plăti orice abuz sau ilegalitate, pentru că n-avem de gând să ne sărăcească escrocii, oricine ar fi ei !
SĂ REVIN LA SUBIECTUL DESCHIS DE MINE, TRECÂND PESTE GLUME SAU OFF-TOPICURI: Nu ştiu cum e bine pentru a avea succes cu anularea acestei Adunări Generale şi convocarea alteia mai normale - să facem plângere penală ori în Civil, la Judecătorie ... sau să facem o sesizare la Poliţie ? RUGĂM SFATURI APLICATE, SĂ FIE CU 100% ŞANSE DE CÂŞTIG, pentru că e soarta mai multor proprietari în joc.
P.S.
Citiţi şi ce scrie în articolul de aici "Dictatura asociaţiilor de proprietari" http://www.monitorfg...-de-proprietari
Problema Asociaţiilor e deja "criminală", ăştia fac orice să le ia şi amărâţilor care abia au ce mânca, apartamentele, prin acele penalizări de 0,2%/zi delirante - de exemplu, la o restanţă a cuiva de 10.000 lei, se pune o penalizare de ... 9.000 lei, şi multe altele. Nu cred că v-ar fi indiferent dacă aţi avea rude sau prieteni în imposibilitatea de a achita aceste biruri criminale
Trebuie urgent umblat la Legea 230/2007, pentru că nu se specifică măsuri mai drastige în caz de delapidare sau Abuz (Neglijenţă) în Serviciu. A încercat dl. Nazare Alexandru să mai modifice legea criminală pentru cei fără venituri (să plătească datoriile în rate, fără penalizări), dar s-a opus Guvernul !

#11
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Sorin147, e corect ceea ce ai spus doar ca ai pierdut din vedere un lucru foarte important. In cazul celei de-a doua adunari generale trebuie sa existe dovada convocarii tuturor proprietarilor.
Dovada convocarii proprietarilor o constituie afisul de la avizier si tabelul convocator semnat de toti proprietarii, Sîc!
Asa ca da, termenul poate fi oricare atata timp cat se respecta conditia de 10 zile.
Deasemenea, vezi ca mai exista o prevedere care spune ca afisul convocator se afiseaza cu minim 7 zile inaintea convocarii adunarii generale. Asa ca cel mai probabil e ca adunarea generala sa aiba loc la un termen de 7-10 zile de la prima convocare ;)
Nu stau sa-ti dau nr. de articol, citeste-le singur din 230 si 1588, ambele pe 2007.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca e asa de grava situatia, ce v-a tinut sa va adunati la Adunarea Generala si sa-i schimbati? Si daca sunteti atat de nemultumiti (si multi, ca doar nu exista oameni care se simt bine cand sunt furati, precum spui) de ce nu faceti o noua Adunare Generala in care sa puneti lucrurile la punct, iar noul Presedinte sa se ocupe probleme/prejudicii ?

Edited by MembruAnonim, 19 June 2015 - 09:56.


#13
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Se poate constitui un comitet de initiativa din minim 20% din numarul membrilor asociatiei, convoca o adunare generala in conditiile legii si se poate demite presedintele, comitetul executiv, se pot adopta hotarari, etc.
Atentie, comitetul trebuie sa fie de genul un tabel cu semnaturi cu 20% din numarul total al membrilor asociatiei. Eventual sa existe pe acel tabel si serie carte de identitate sau cod cnp alaturi de semnaturi.
La adunare nu e obligatoriu sa participe toti acei 20%. Pot fi mai multi, pot fi mai putini.
Cu acei 20% e vorba doar de cei care convoaca adunarea generala. Adunare generala cade de obicei e convocata de presedinte si comitet executiv.

@ram, singurii (in afara de instanta bineinteles) care pot anula o adunare generala sunt cei de la primarie de la serviciul asociatii de proprietari. Faceti sesizare acolo si se va verifica daca adunarea generala a fost convocata si organizata conform prevederilor legale. Daca se constata ca s-a incalcat legea, adunarea generala respectiva este nula de drept, inclusiv deciziile adoptate.

P.S. daca acea casiera care era imputernicita de mai multi proprietari nu este proprietar in asociatie, nu are drept de vot, respectiv imputernicirile sunt nule si nu produc efecte.
Legea spune foarte clar ca un proprietar poate imputernici un alt proprietar din cadrul asociatiei. Nu asa, pe oricine, de oriunde.
Imputernicirile sa aiba date clare de identificare. Serie BI sau CI, CNP, adresa, semnaturi, data si sa fie specificat clar cine pe cine si pentru ce imputerniceste.

@ram, daca ai probleme concrete, da-mi pm si te ajut :P Pe teme de asociatii bineinteles.

Edited by serginho74, 19 June 2015 - 10:16.


#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
ram, pentru proces ia-ţi un avocat iar pentru rezolvarea problemelor de legalitate de la asociaţie, decât să stai pe forumuri mai bine mergi din uşă-n uşă să cauţi susţinători. Discută cu ei şi stabiliţi de comun acord o dată pentru şedinţa asociaţie la care să fiţi prezenţi în număr suficient pentru schimbarea comitetului şi a administratorului. Nu uitaţi să aveţi pregătite şi persoanele care să ocupe funcţiile.

#15
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Gabi, nu e chiar asa de simplu. Daca nu face totul legal, ca la carte cum se spune, la prima contestatie se anuleaza tot demersul.
Aia cu judecata e o solutie dar dureaza, mult sau foarte mult, uneori.

#16
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,368
  • Înscris: 11.08.2003
Aia 0.2% este maximul legal pe care asociatia il poate pune pentru penalizari. Restantierii vor fi deranjati de acest procent insa ceilalti "prosti" care platesc il vor considera chiar putin atunci cand e vorba de a avea restante la utilitati sau intreruperi ale acestora.
Ceea ce se poate face pentru restantieri, atunci cand exista o bunavointa din partea lor pentru a-si achita datoriile e, ca printr-o hotarare a comitetului (ala injurat mai devreme), acele datorii sa fie micsorate, anulate, transformate in munca, in mere sau in orice altceva. Este perfect legal sa se faca asta si, daca pe de-o parte, ceilalti care au datorii mai mici vor fi deranjati de asta, poate fi si o masura de incurajare a achitarii lor. De exemplu, la o datorie de ~3100 (doar penalizari), printr-o astfel de decizie s-a restrans la 1500 achitata in max 2 luni, cu precizarea ca timp de 5 ani apartamentul respectiv nu va mai trebui sa aiba restante. Chestiile astea sunt un pic de "la mica intelegere" sau chiar, "parca e om bun si se tine de cuvant". Daca reprezentantii asociatiei nu vor sa faca asa ceva, nu ii poate obliga nimeni.

serginho... e posibil ca sa se poata anunta a doua adunare in acelasi moment cu prima, chiar pe aceeasi foaie si astfel sa fie legal. Nu imi aduc aminte exact detaliile din discutia avuta cu administratorul pe tema asta dar, tin minte, ca parca se putea face si asa.

#17
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Da, poti anunta a doua adunare in acea zi. Eu spuneam cand se va tine.

Si spune-mi si mie in baza la ce, legal, poti prin hotarare de comitet executiv sa micsorezi penalitatile cuiva, sa le anulezi, sa le transformi, etc? Esti in eroare, nu ai voie sa faci asa ceva.
Datoriile mai vechi de 3 ani, in anumite conditii legale pe care nu stau sa le scriu ca nu e cazul, poti cere anularea lor in instanta. Atat.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
serginho74, am spus eu să facă ceva ilegal? Din contră, am spus să-şi găsească susţinători şi să facă şedinţă cu majoritatea membrilo, conform statutului, ca să-i poată schimba. Altfel, e pierdere de vreme şi de bani.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate