Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Nereguli Asociații de Proprietari ("șefi" ilegaliști) !

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,024
  • Înscris: 07.11.2006

 tom_1133, on 19 iunie 2015 - 08:10, said:

1 la mana, puteai sa faci un (nenorocit de) rezumat !
Si doi la mana, nu ai drept de veto ?


pentru initiator

Si trei la mana:De ce mama masii nu faci reclamatie la primarie,in loc sa te plangi pe forum?Ce crezi ca rezolvi aici?

#20
babalaul

babalaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,308
  • Înscris: 02.08.2012

 sorin147, on 19 iunie 2015 - 08:36, said:

► Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, Adunarea Generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări. ◄

In fraza asta nu se specifica si numarul minim de zile. Ceea ce se poate face e ca a doua adunare generala sa fie la juma de ora dupa prima, astfel incat hotararile sa fie luate doar de cei prezenti. Si mie mi s-a parut ciudat sa aud asta dar, repet, nu scrie nicaieri de o perioada minima Posted Image
Minim poate fi 1 zi. In rest sunt ore.

#21
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

 adisz, on 19 iunie 2015 - 11:39, said:



pentru initiator

Si trei la mana:De ce mama masii nu faci reclamatie la primarie,in loc sa te plangi pe forum?Ce crezi ca rezolvi aici?
Aici nu rezolva nimic dar se informeaza, afla din experienta altora, discuta ca d-aia e forum si abia apoi dupa ce stie care, cum si ce fel, actioneaza acolo unde trebuie, cu ce trebuie si nu poate sa-l dea nimeni la intors.

Pe topicul asta s-au spus atat de multe informatii folositoare incat merita facut pinned.

#22
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,362
  • Înscris: 11.08.2003
Scutirea de penalizari e facuta conform legii 230/2007. Ce articol de acolo, nu scrie si, desi ar trebui sa stiu, nu stiu. :)
Asta se face strict pe ce inseamna penalizari, nu cote de intretinere.

Toate penalizarile, daca nu sunt ABSOLUT NECESARE pentru a achita facturi restante sau ceva fara de care, cade blocu', trebuiesc folosite la investitii. La noi, din banii astia au fost zugravite ambele scari.

#23
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,509
  • Înscris: 02.09.2006
La noi penalizarile sint din partea furnizorilor de utilitati pt. ca se intirzie plata. Nu cred ca acestia o vor dona asociatiei pt a zugravi scara.

#24
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
La lege scrie ca se pot incasa penalitati conform hotararii adunarii generale a proprietarilor iar nivelul penalitatilor este de maxim 0,2% din suma restanta, pe zi.
Nu scrie nicaieri, nu a prevazut legiuitorul cum poti scadea, micsora, sterge, zi-le cum vrei, penalitatile deja calculate, afisate, etc.

#25
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Singura solutie - inc-o revolutie...

460 proprietari, 9 blocuri si 28 scari???
Eu stau intr-un bloc de 8 etaje, 2 scari cu 6 apartamente pe fiecare etaj. Acum cativa ani nu s-au mai inteles cele 2 scari, asa ca s-au infiintat Asociatia de propietari scara 1 si Asociatia de proprietari scara 2, fiecare cu presedintele, comitetul, administratorul si casierul ei.
Daca va suparati puteti sparge si voi mega-asociatia in alte 9 asociatii, sau cel putin blocul/scara pe care stai sa inceapa despartirea in asociatie separata. Pentru asta trebuie ceva alergatura, in primul rand de castigat aderenti, apoi cu statutul pe la judecatorie, cu contractele de utilitati etc. Adica sa deveniti un fel de Kosovo...

In rest, o pagina de FB in care se reiau aceleasi si aceleasi lucruri, repetitia lor devenind ea insasi un argument.
Situatia se rezolva, pana la urma, in instanta, nu pe forumuri sau FB.

Apropo, "sefii ap. 71" sunt, in fapt, o singura persoana cu drept de vot in Adunarea Generala.

#26
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,045
  • Înscris: 02.03.2003
Asociatiile de proprietari sunt mici fabrici de venituri constante, ilegale. Din aceasta afacere castiga atat conducerea cat si cativa votanti.
Cred ca trebuie pornita o discutie pe aceasta tema, pe aria "Imobiliare". Acolo pot fi expuse toate mecanismele acestei afaceri, incepand cu calculul eronat al unor consumuri si pana la supraevaluarea devizelor lucrarilor de intretinere.

Cred ca multi dintre cei care nu sunt de acord cu aceste subiect sunt implicati direct sau indirect in afacere.
@Ram, daca ai probleme pe aria "Imobiliare", ma poti contacta pe privat.

#27
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,362
  • Înscris: 11.08.2003
Daca ai nedumeriri in ceea ce priveste banii incasati si cheltuiti de administratie, te duci la administrator si ii poti cere dosarul unei anumite luni pentru a te convinge.

Ca sa scoti bani de acolo, ca adminsitrator (si probabil ca oricare alt locatar), in cazul in care, sa zicem,  s-a spart teava de la 4, vii cu un "meserias" sa o repare. Ala spune ca lucrarea costa 200 de lei cand de fapt ea, dupa materiale si manopera, ajunge la 50. Administratia e de acord cu aceasta lucrare si cu costul ei si, pentru ca Dorel nu are firma, plata se va face pe baza unei conventii civile. Dorel, dupa ce a terminat lucrarea, imparte aia 150 cat sunt in plus cu cel care i-a dat aceasta lucrare. Cele mai mari astfel de "combinatii" se fac cu interfoanele si cu camerele video, unde sumele sunt mai mari si "partea" fiecaruia e ceva mai consistenta si mai greu de descoperit, chiar daca sunt facute cu factura.
Ca presedinte, poti cere administratorului, toti banii pe care i-a incasat in ziua sau perioada respectiva. E obligat sa-i dea dar, va trebui si sa faca un deviz de plata. Ce face presedintele cu banii aia si cum se justifica celor interesati, daca vor fi, e fix treaba lui.
Tot presedintele poate veni cu bonuri de orice pentru a fi decontate (si probabil si ceilalti proprietari dar, e posibil ca astea sa trebuiasca aprobate de presedinte asa ca s-ar putea sa nu prea fie o combinatie buna). Administratorul este iar obligat sa o faca si bonurile respective vor intra la cheltuieli pentru fiecare apartament in parte, luna sau lunile urmatoare. Acum, bonurile alea pot fi de orice, inclusiv de bere. Se specifica protocol si, daca nu se gaseste nimeni care sa verifice sau sa-si puna problema ca ala si-a luat bere pe banii locatarilor, toate vor merge ca unse. Pe de alta parte, berea asta care e decontata de toti, poate fi si "plata" pentru Dorel ca sa sape gradina pe care n-o sapa nici un locatar.

Concluzia, orice ban care intra si care iese din administratie are un act doveditor. Mai exista si varianta in care administratorul taie o chitanta pe care n-o declara si dispar banii dar asta e la alta categorie, mult mai grava.

Edited by sorin147, 22 June 2015 - 19:31.


#28
administratorbloc

administratorbloc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 25.06.2015
Buna ziua ! Pentru lucrari si materiale este bine sa chemati mai multe firme fiecare cu devizul ei si alegeti pretul si garantia cea mai convenabila, iar banii sa se plateasca prin banca pe factura, contract si garantie cat mai extinsa.

#29
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,362
  • Înscris: 11.08.2003
Sau am putea chiar punea o licitatie publica, nu? :)
Pana una-alta, scarile au fost deja zugravite.

#30
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

 serginho74, on 19 iunie 2015 - 10:04, said:

Se poate constitui un comitet de initiativa din minim 20% din numarul membrilor asociatiei, convoca o adunare generala in conditiile legii si se poate demite presedintele, comitetul executiv, se pot adopta hotarari, etc.
Atentie, comitetul trebuie sa fie de genul un tabel cu semnaturi cu 20% din numarul total al membrilor asociatiei. Eventual sa existe pe acel tabel si serie carte de identitate sau cod cnp alaturi de semnaturi.
La adunare nu e obligatoriu sa participe toti acei 20%. Pot fi mai multi, pot fi mai putini.
Cu acei 20% e vorba doar de cei care convoaca adunarea generala. Adunare generala cade de obicei e convocata de presedinte si comitet executiv.
@ram, singurii (in afara de instanta bineinteles) care pot anula o adunare generala sunt cei de la primarie de la serviciul asociatii de proprietari. Faceti sesizare acolo si se va verifica daca adunarea generala a fost convocata si organizata conform prevederilor legale. Daca se constata ca s-a incalcat legea, adunarea generala respectiva este nula de drept, inclusiv deciziile adoptate.

P.S. daca acea casiera care era imputernicita de mai multi proprietari nu este proprietar in asociatie, nu are drept de vot, respectiv imputernicirile sunt nule si nu produc efecte.
Legea spune foarte clar ca un proprietar poate imputernici un alt proprietar din cadrul asociatiei. Nu asa, pe oricine, de oriunde.
Imputernicirile sa aiba date clare de identificare. Serie BI sau CI, CNP, adresa, semnaturi, data si sa fie specificat clar cine pe cine si pentru ce imputerniceste.

@ram, daca ai probleme concrete, da-mi pm si te ajut Posted Image Pe teme de asociatii bineinteles.
Mulţumesc. domnul meu, în sfârşit cineva care cunoaşte legislaţia din domeniul Asociaţiilor de Proprietari !
Eu sunt deja "îmbâcsit" de vreo 4 ani, de când studiez legislaţia din domeniu, dar şi Noul Cod (+ de Procedură) Penal(ă), Noul Cod (+ de Procedură) Civil(ă), etc., plus alte legi conexe cu activitatea din aceste Asociaţii deja penale pot să le zic !
Am deschis acest topic, dar vă rog să intraţi în paralel şi pe această pagină http://forum.softped...gopid__17420647 să vedeţi de ce sunt eu şi mulţi dintre cei 460 de proprietari din Asociaţia noastră, sătui să tot găsim articole de legi încălcate en-gros, dar de vreo 3 ani nu putem face nimic, dimpotrivă, chiar noi, păgubiţii suntem daţi în judecată !
Nu avem şanse să-i schimbăm, pentru că mai mereu la Adunările Generale se vine cu un grup "de presiune" (acum o lună au inventat acele zeci de împuterniciri de vot), pentru a reuşi să răstoarne orice încercare de demitere.
Dar ceea ce am sugerat eu în prima postare de pe topicul ăsta, e dacă vom contesta această Adunare Generală (şi unde, în Penal sau în Civil ?) mai ales pe baza acelei prevederi care arată că termenul de 10 zile a fost depăşit, iar ulterior, în urma unei anchete penale, să se descopere cum şi cine a abuzat de atâtea Împuterniciri, multe pe numele Casierei, care e proprietară a acestei Asociaţii.
Niciodată de când există această A.P. nu s-au mai adunat atâtea Împuterniciri - cică erau zeci ! - care să influenţeze votarea într-o Ad. Gen....
Aşa se explică depăşirea termenului maxim de 10 zile a convocării Adunării Generale "Re-Convocate" ... ei au umblat din uşă-n uşă să obţină aproape cu "japca" acele delegări de vot, şi cum s-au lăcomit, au ajuns în criză de timp să mai facă Re-convocata la o săptămână de la prima Ad.Gen.
E normal ca un singur proprietar (şi asta fiind în legătură cu conducerea A.P. care o plăteşte) să deţină aşa de multe Împuterniciri de vot de la diverşi proprietari ?
Da, legea e ambiguă, nu specifică numărul maxim, dar măcar să se facă legătura cu depăşirea termenului maxim de 10 zile, plus o anchetă serioasă, să se vadă dacă acele documente sunt total legale !
MAI ÎNTREB CEVA IMPORTANT: Acea Casieră (dar şi Cenzora şi chiar ... Preşedinta fostă şi actuală) aveau voie să vină cu atâtea Împuterniciri (toate 3 au avut, Preşedinta doar câteva), nu cumva este un Conflict de Interese, acestea depăşindu-şi atribuţiile legale ?
Spun asta pentru că au făcut-o cu un scop ... extrem de interesat - să rămână în funcţie toată echipa care deja a făcut ca mai toţi membrii fostului Comitet Executiv (inclusiv eu), în număr de vreo 7, să-şi dea demisia în decurs de 2 ani, datorită acestei preşedintă, care la început era umilă, aproape asculta orbeşte de noi, iar acum ne-a sfidat şi o face pe dictatoarea, încălcând şi art.10 din Legea 230/2007, care spune clar că:

Quote

Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Cu toate că avem proces cu ea, ne încalcă şi dreptul la Informare, dar şi la apărare, prin interzicerea accesului la documentele Asociaţiei, le păzeşte cu străşnicie de parcă i le-ar fura cineva, chiar le cară acasă, în două sacoşe !? Posted Image Evident că are ceva de ascuns, odată ce nu dă nimănui voie să consulte acele documente (ne-secrete), care sunt şi proprietatea noastră !
Deja asta se poate chema dictatură, şi nu ştim cum să ne mai comportăm cu ea, că face şi plângeri penale la intimidare, clasate din start de cei de la Poliţie, ca total neîntemeiate, chiar abuzive.
Iar faza cu Adunare Generală extraordinară pică, deoarece trebuie să adunăm cam  92 de proprietari, mai toţi pensionari, care nu se bagă la aşa ceva, nu-i interesează. Şi atunci, de ce noi, ceilalţi să suferim, cred că Legea 3230/2007 devine puţin cam ... anti-constituţională, abuzând de drepturile celor care nu mai vor să plătească acele aberaţii de salarii, facturi umflate, pierderi de apă, Fond de reparaţii (cu toate că sunt blocuri la care nu s-au mai făcut reparaţii de vreo 3 ani, dar banii li se iau oamenilor), şi multe altele, care ar cam trebui să desfiinţeze aceste Asociaţii, rămăşiţe comuniste nefolositoare pentru mai toţi proprietarii, acum, că nu mai plătim ca Utilităţi decât apa rece şi Energia Electrică.
Oricum, acum vrem să rezolvăm problema urgentă cu acea ilegală Adunare Generală, re-convocată la 14 zile de la prima (din lipsă de cvorum) şi care s-a bazat pe măsluirea unor voturi prin forţarea unor pensionari să le acorde pe tavă votul celor din conducerea A.P.
Dându-vă şi Legea, ce ziceţi, avem şanse s-o anulăm, şi apoi să schimbăm pe cucoanele care ne sfidează ?
Unde e mai bine să facem o plângere sau Contestaţie, ceva, la Judecătorie, în Civil, sau în Penal, la Parchet ?
Acum vine vacanţa Judecătorească, unde o putem depune şi ... câte pagini putem scrie ?

#31
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
►►► Citiţi acest articol-bombă (are şi video), care poate arunca în aer tot ce ştiam noi în materie de penalizări (asta numai dacă ar avea dreptate cei din Primărie, ceea ce pare că da, au mare dreptate să nu se ia penalizări mai mari decât iau firmele furnizoare de Utilităţi):
http://stiri.telem.r...deo--11524.html
Încă o dată autorităţile din Iaşi luptă pentru a nu mai fi jecmăniţi românii ce locuiesc la bloc, aşa-zişii proprietari, dar "buzunăriţi" în ultimul hal de şefii acestor Asociaţii de Proprietari de tip comunist, surse bune pentru hoţi fără vreun Dumnezeu, care pe deasupra mai sunt şi plătiţi regeşte de către "prostime" !
Chiar credeţi că sunt 100% calculate corect aceste penalizări ? Nu cumva Fondul de Penalizare e un fel de Caritas sau F.N.I. - acelaşi lucru e valabil şi pentru celelalte Fonduri ale Asociaţiei ?
Sfătuiesc proprietarii care cred că li s-au calculat penalizări uriaşe, să facă iniţial contestaţie la Preşedintele Asociaţiei pentru a arăta cum s-a calculat, dar asta să se facă "la sânge", pentru că orice sumă s-ar găsi în plus, să se acuze de Delapidare sau de Abuz în Serviciu !
Pui Penalizări aşa, ca să sperii cât de cât restanţierul, dar 0,2%/zi e un procent "criminal", ăsta e un jaf legalizat, chiar şi pentru cei care au venituri îndestulătoare, mai bine zis pentru orice cetăţean român. O penalizare zilnică de 0,2% înseamnă 6% lunar şi 72% pe an ! Nici băncile nu cer asta, e deja cămătărie curată ! http://www.google.ro...tii proprietari
Eu cred că se încalcă şi ceva articole din Codul Fiscal, pentru că nu e posibil să ai penalizări de 0,01%/zi puse de ANAF, de 20 ori mai mici decât pun cei de la Asociaţiile de Proprietari, adică 0,2%/zi !
Cum se permite în U.E. asemenea jaf la adresa unui cetăţean european (nu contează nivelul bogăţiei sau sărăciei fiecăruia) ?
Mai e ceva important: DACĂ FIRMELE FURNIZOARE DE UTILITĂŢI IAU MAXIM 0,04% PENALIZĂRI ASOCIAŢIILOR CU DATORII (e cazul C.E.T.-ului, dar a dat faliment în 2013), DE CE ŞEFII ACESTORA IAU CU DE 5 ORI MAI MULT PENALIZĂRI, ŞI ASTA LUNĂ DE LUNĂ, TIMP DE MAI MULŢI ANI ? Chiar că e o debandadă totală în legătură cu aceste penalizări, se iau chiar pentru orice sumă de pe listele de întreţinere sau indiferent de procentul cerut de firmele de Utilităţi ?
Dacă din 2013 nu mai e C.E.T.-ul care lua 0,04%/zi penalizări, care e justificarea contabilă a sumelor pentru care s-au pus "de-a valma" aceste penalizări de 0,2% ? Concret, la ce sume s-au pus acestea ? Cumva se pun penalizări mai mari decât ia statul, adică de 20 de ori mai mari "cerşite" de Asociaţii poate şi pentru aerul pe care-l respirăm ? Aceste "amenzi" sunt surse clare de Delapidări.
Acum discutăm d.p.d.v. contabil ... fiecare leuţ trebuie justificat în cazul în care se cer penalizări împovărătoare - dar în anul de graţie 2016, pentru ce se cer, pentru faptul că n-ai "cotizat" la timp pentru salariul angajaţilor sau pentru materialele cumpărate (Cota Parte Indiviză), sau pentru ... banii din Fondurile de Reparaţii sau de Rulment (apropo, în ce lege scrie că eşti obligat să plăteşti penalizări pentru orice sumă, parcă se puneau penalizări pentru cei care nu-şi achitau la timp Utilităţile, nu şi cheltuielile obişnuite, pentru care se putea pune, să zicem, o penalizare de maxim 0,02%/zi, nu la fel, de 0,2%/zi, adică de zece ori mai mare).
Ce reprezintă aceste penalizări de 0,2%/zi, cumva sunt luate ca nişte "amenzi" ? Sau e un fel de "cămătărie legalizată" - vezi aici de ce: http://www.gds.ro/Ac...ie oficializata
Păi, în cazul ăsta e ilegal, pentru că amenzi dau alte organe ale statului, doar n-or face-o "şefii" Asociaţiilor pe poliţiştii, substituindu-se lor ... sau o fac pe angajaţii Fisc-ului, cumva, arogându-şi drepturi ilegale ?
Trebuie de urgenţă schimbată Legea 230/2007, pentru că art. 49 pare cel mai aberant articol din legislaţia românească, e un atac la viaţa multor proprietari deja oropsiţi pentru faptul că trăiesc sub (la) nivelul sărăciei.

#32
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
https://www.facebook...459143656/Unele dintre dovezile abuzurilor sunt aici:«««

 sorin147, on 22 iunie 2015 - 19:31, said:

Daca ai nedumeriri in ceea ce priveste banii incasati si cheltuiti de administratie, te duci la administrator si ii poti cere dosarul unei anumite luni pentru a te convinge.
(......)
Ca presedinte, poti cere administratorului, toti banii pe care i-a incasat in ziua sau perioada respectiva. E obligat sa-i dea dar va trebui si sa faca un deviz de plata. Ce face presedintele cu banii aia si cum se justifica celor interesati, daca vor fi, e fix treaba lui.
Tot presedintele poate veni cu bonuri de orice pentru a fi decontate (si probabil si ceilalti proprietari, dar e posibil ca astea sa trebuiasca aprobate de presedinte asa ca s-ar putea sa nu prea fie o combinatie buna). Administratorul este iar obligat sa o faca si bonurile respective vor intra la cheltuieli pentru fiecare apartament in parte, luna sau lunile urmatoare. Acum, bonurile alea pot fi de orice, inclusiv de bere. Se specifica protocol si, daca nu se gaseste nimeni care sa verifice sau sa-si puna problema ca ala si-a luat bere pe banii locatarilor, toate vor merge ca unse. Pe de alta parte, berea asta care e decontata de toti, poate fi si "plata" pentru Dorel ca sa sape gradina pe care n-o sapa nici un locatar. Posted Image
Concluzia, orice ban care intra si care iese din administratie are un act doveditor.
Mai exista si varianta in care administratorul taie o chitanta pe care n-o declara si dispar banii dar asta e la alta categorie, mult mai grava.
Apropo, în primăvara anului 2014 am fost martor la ceea ce ai zis tu în ultima frază, precum că Președinta, care ținuse locul Casierei pentru a incasa banii proprietarilor pentru întreținere din Asociație, s-a făcut că a uitat să treacă în Registrele Contabile chitanțele lunii anterioare (când a ținut locul Casierei care fusese în concediu), după ce am văzut cu ochii mei cum la cel puțin doi proprietari din Asociație le ceruse încă o dată banii pentru întreținerea lunii anterioare, cu toate că aceștia plătiseră, chiar aveau chitanțele respective !
Asa ceva e incredibil ... urgent, Președinta, văzând că am sesizat abuzul și că poate fi demascată, s-a scuzat că ... din greșeală a uitat să treacă în Registru acele chitanțe plătite dublu de multe familii ! Ba chiar aceasta pusese și Penalizări la acele sume deja plătite de proprietarii păgubiți ... și câți or mai fi fost în situația asta ! N-am făcut atunci plângere penală pentru că încă nu eram dați în judecată de aceasta pentru niște sume care ulterior s-au dovedit false, fiind stornate de către C.E.T. Unele dintre dovezile abuzurilor sunt aici: https://www.facebook...44177459143656/
Vreau să știu dacă se mai poate să facem o plângere penală (sau civilă), acum, după aproape doi ani de la acele ilegalități, mai ales că avem câteva procese cu această Președintă ciudată și dubioasă, urmând să folosim probele pentru a o pune la respect în Instanță, știind și faptul că am fost târâți nevinovați în procese, cu toate că vinovații erau dovediți deja și aceasta i-a lăsat în pace, favorizându-i (ne vom constitui Părți Civile și vom cere Daune Morale și Materiale conducerilor succesive ale Asociației de Proprietari, care s-au favorizat unele pe altele).
Eu cred că se poate dovedi faptul că s-a "jonglat" cu banii locatarilor, "șefii" A.P. crezând și sperând că mulți dintre ei nu se vor prinde de șmecheria lor ieftină, știind că unii plătesc Întreținerea odată la câteva luni, fără să citească Lista afișată la Avizier și să calculeze fiecare sumă cerută de acești mafioți care profită de naivitatea și delăsarea multor proprietari, în special a pensionarilor !
EU, CEL PUȚIN, ȘTIU PERIOADA ÎN CARE AM DEPISTAT ACESTE NEREGULI, ȘI CRED CĂ SE POATE FACE O INVESTIGAȚIE PENTRU A AJUTA PARCHETUL SĂ GĂSEASCĂ AMPLOAREA ACESTOR ABUZURI ... POATE S-A MAI ÎNTÂMPLAT CA ȘI ÎN ALTE LUNI SĂ LI SE CEARĂ PROPRIETARILOR BANI PENTRU ÎNTREȚINERE, CU TOATE CĂ PLĂTISERĂ ACELE SUME, BA CHIAR LI SE PUSESERĂ ȘI PENALIZĂRI LA ACELE SUME PLĂTITE DEJA !
Mai avem șanse să punem în discuție în cadrul unei sesizări penale, sa vedem dacă după doi ani vom putea depista dacă au fost abuzuri, în afară de efectuarea unei Expertize Contabile care e prea scumpă ?
Ma gândeam că pentru certificarea abuzurilor, am putea să cerem noi "șefilor" Asociației, înaintea procuraturii, documentele contabile în baza Art.12 din H.G. nr. 1588/2007, deoarece avem dreptul de a cere studierea și foto-copierea (nu specifică legea că e interzis, deci e legal să cerem și Copii Xerox după acele documente) ORICĂRUI Înscris din A.P. http://www.mmuncii.r...HG1588-2007.pdf

Quote

««« Proprietarii membri ai asociației, pe lângă drepturile și îndatoririle prevăzute în statutul asociației de proprietari, au și următoarele drepturi și obligații:
A. Drepturi:
c) să cunoască toate aspectele ce țin de activitatea asociației și să aibă acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, eventual, să o conteste la președintele asociației de proprietari, în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari e obligat să răspundă la contestație în termen de 7 zile ... »»»
Ce ziceți, avem șanse să depistăm noi neregulile "șefilor" Asociației de Proprietari, fără a mai face Expertize Contabile costisitoare și de durată, știind că avem acele drepturi citate mai sus care trebuiesc respectate de către "șefi" ?
În această speță nu e nevoie de Expertize Contabile Judiciare decât dacă vom începe un proces penal sau civil și numai după ce vom face un dosar "beton", bazat pe probe concludente !
Dacă art.12 din H.G. nr. 1588/2007 e extrem de clar, de ce să nu ni se pună la dispoziție ORICE DOCUMENT al Asociației, pentru a veni ulterior cu aceste probe la dosar, ușurând astfel munca Magistraților în judecarea cu Celeritate a cauzei respective ?
Dacă vor refuza, vom dovedi în Instanță că o fac deoarece au ceva de ascuns !

Edited by ram, 10 May 2016 - 13:09.


#33
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
ram, ne omori ochii cu floricelele alea de tehnoredactare. Eu n-am putut să citesc ce ai scris.
N-ar fi rău să renunți la ele, să lași spații între paragrafe și să fii mai concis. Poate s-ar găsi mai mulți oameni dispuși să discute problemele tale.

Văd că ai editat ceva-ceva.
Poate bagi și câte un Enter din când în când după ce termini o idee. Și cât mai puțin Bold, majuscule doar unde trebuie... hai că se poate.

Edited by althea, 10 May 2016 - 14:15.


#34
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
Doar faptul că bolduiesc unele fraze pentru a le scoate în evidență, sau că am colorat câteva cuvinte aflate în două fraze, nu înseamnă că textul e ilizibil sau supărător. Dacă ar fi așa ceva, s-ar dezactiva acele opțiuni aflate pe orice Forum.
Acest caz pus de noi, cei din Asociația de Proprietari în care activăm (cu dezonoare), poate ajuta și pe alți "blocatari" care sunt prejudiciați de către "șefii" mafioți ai acestor Asociații care se comportă ca niște cămătări !
E suficient să citească cele câteva fraze postate de mine (+ link-urile aferente) și ar putea să participe la discuții pe Forum, să vedem ce acțiuni legale putem întreprinde pentru a stopa acești hoți, să nu ne mai fure fără pic de rușine, făcând-o noi pe investigatorii, pentru a aduna probe !
Poate că a deranjat pe cineva faptul că am repetat de câteva ori ceea ce am cerut ca sfat, dar în rest totul este foarte clar în cazul Asociației noastre "penale". Doar că pentru a vedea această speță în întregime, e nevoie să intrați pe unele pagini pe care le-am pus aici.
Pentru a sintetiza, cel mai important e să recitiți ce am scris în ultimele fraze:

Quote

Ce ziceți, avem șanse să depistăm noi neregulile "șefilor" Asociației de proprietari, fără a mai face Expertize Contabile costisitoare și de durată, știind că avem acele drepturi citate mai sus care trebuiesc respectate de către "șefi" ?
În această speță eu zic că nu e nevoie de Expertize Contabile Judiciare decât dacă vom începe un proces penal sau civil și numai după ce vom face un dosar "beton", bazat pe probe concludente !
Dacă art.12 din H.G. nr. 1588/2007 e extrem de clar, de ce să nu ni se pună la dispoziție ORICE DOCUMENT al Asociației, pentru a veni ulterior cu aceste probe la dosar, ușurând astfel munca Magistraților în judecarea cu Celeritate a cauzei respective ?
Dacă vor refuza, vom dovedi în Instanță că o fac deoarece au ceva de ascuns !
Aștept sfaturi, chiar puteți să mă combateți dacă am scris ceva pe lângă legislație !
Fac asta știind că scriu pe secțiunea JURIDIC - Dezbateri legislative.

Edited by ram, 10 May 2016 - 14:44.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate