Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

MK808B Plus stick Android TV

- - - - -
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#19
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Aaa, pai eu descarc filmele (sau ce vreau sa vad) cu un desktop, le pun pe un hdd extern si ... apoi le vad pe mk808. Cred ca totusi player-ele de care vorbeam eu mai devreme, inclusiv cel al carui nume nu-l stiu/nu-l retin (pentru ca acum nu sunt acasa langa mk808, ca sa-i fac o poza s-o pun aici sa vezi si tu despre ce e vorba) imi redau 1080p. Spun asta pentru ca e ... diferenta mare intre ceea ce am vazut redat de pe laptop (720psi/sau1080p) pe teveu prin mufa vga, comparat cu ce-mi reda mk-ul.

Iar videoclip-urile de pe youtube, iarasi e mare diferenta intre ... protv hd de ex. (via iptv) si mk808 ... in sensul in care chiar un videoclip care in youtube zice ca-i 1080p se vede mai bine decat acelasi videoclip rulat/vizionat fie pe protvhd fie pe oricare program de muzica tv (moozhd de ex.) rulat via iptv. Trebuie sa mentionez ca iptv-ul stie maxim 720p, chiar daca "conserva" e capabila sa faca interpolare la 1080i ... si se prezinta intrarii hdmi a teveului ca fiind 1080p ... asta cel putin deocamdata.
Discutand strict de filmarile aeriene vizionate via mk808, expresia nevesti-mii a fost ... fundamentala, citez: "UAU!" Camerele de filmat de pe zburatoare (drona, UAV) nu sunt capabile de mai mult de 1080/60fps, cel putin in momentul asta ... ca atare nu ma gandesc (inca) la 4k, 8k ... sau la cat s-o mai ajunge ...

Fiind mai de "moda veche" prefer sa nu-mi bat capul cu programe de descarcat de pe net direct pe ... mk808, sau cu ajutorul lui ... mai ales ca ... ma recunosc depasit de problema cel putin in momentul asta.
In momentul asta, deocamdata ma rontaie faptul ca se umple RAM-ul cu ... dude care nu prea stiu cat de folositoare sunt acolo ... si voi incerca sa dezactivez din ele, cat de multe pot fara sa afectez stabilitatea sistemului si am in minte goagle services ... care sa mor de inteleg ce tot cauta acolo (printre altele) si ... faptul ca trebuie sa-mi iau un soarece fireles, pentru ca remo-droid il mai apuca damblaua si pe tableta nu isi mai reimprospateaza imaginea furnizata via fireles de mk808 (care probabil ca n-o mai furnizeaza reimprospatat). Remoteime ... e bunicel, insa clar insuficient si parca nu-mi vine tot timpul sa ma dau jos din ... pat sa merg la soarecele conectat direct la mk808 sa click-uiesc, in momentele in care ... nu prea mai am variante. Ma gandesc eu ca ... oricare din programele care ar putea goli temporar ram-ul ... il umplu cu ele insele ... si nu stiu cat de automatizate sunt, astfel incat sa goleasca ram-ul, din timp in timp ... singurele.
La telefoanele si la tablete foloseam start-up auditor, o versiune mai veche si ... tocmai mi-am aruncat un ochi in telefonul care ... intre noi fie vorba e pom de craciun cu ... aplicatii si programele, care mai de care mai diverse si care tot are 597 - 602mb liberi!!! Si asta tot pe android 4.4.2 ... Ma gandesc destul de serios sa fac o incercare cu start-up auditor asta si pe mk808 ... maine ... poate, poate.

Maine ajung si eu acasa si o sa mai iau la omor si uciganie 808-ul sa vad ... ce mai spune ...

#20
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
la mine s-a blocat mk-ul doar cand am dat sa rulez un 4k, l-a rulat putin si mx player la un fps de toata jena si s-a blocat, apoi l-am rulat dupa "restart" si in spmc/ kodi si a patit aceeasi treaba (macar am apucat sa vad la ce fps il ruleaza)
treaba cu RAMul nu ma sperie foarte tare pentru ca mi-a mers totul cursiv si fara pic de sughit (recunosc ca inca nu am testat varianta de redare a filmelor din retea).
vezi ca exista aplicatii (eu folosesc apk extractor) care te lasa sa scoti apk-ul instalat deja pe diverse deviceuri ca sa-l poti instala pe altele. E o treaba buna ca multe dispar sau te trezesti cu versiuni mai noi care sunt jalnice (cazul aplicatiei IMDB)
Eu am cumparat stick-ul asta ca sa accesez continut online- filme, tutoriale, informatii, muzica, mail, maps, youtube, etc. - partea de media player am trecut-o in planul II, asta pentru ca am tv-uri cu MP in ele si care se descurca admirabil + un eboda  500 cu HDD in el, asta pentru ISO-uri de BR, sunet DTS catre receiver (asta daca vreau sa ma rasfat).
Foarte probabil ca acel ROM Finless duce stick-ul la un nivel superior dar eu nu sunt inca dispus sa trec la el (asta si pentru ca nu am studiat exact cum se face si nu vreau sa bușesc ceva - nu prea ma pricep sa remediez :( )
Daca tot esti dispus sa cumperi un mouse wireless, eu zic sa cumperi un Logitech care sa suporte Unify, asta ca sa-ti cumperi mai apoi si o tastatura si sa le legi pe acelasi receptor... sau cumpara direct un kit ieftin, mouse + tastatura (citeste inainte parerile posesorilor pe forumuri sau magazine online).
Eu folosesc o tastatura Bluetooth ( cea de la tableta evolio fusion x8) si este perfecta, are marimea unui ipad mini si este extrem de usoara. Ca mouse am un Kensington laser care are 2 fete (din pacate controalele de pe spate - cele care merg pe win in powerpoint, acrobat, vlc, etc - adica play/ pauza, rew, ff, vol +/ - - nu fac nimic in android).
Nu te sfatuiesc sa-ti cumperi un mouse BT decat daca esti 100% sigur ca functioneaza cu mk808b plus (eu am un NJoy BT8 si nu merge :( )
Treaba cu deconectatul telecomenzii am intalnit-o si eu dar numai la google tv remote, dupa ce-si pierdea legatura nu mai era chip sa o reia singura. Cu RemoteIME merge totul perfect, o am pusa pe telefon si 2 tablete si nu mi-a facut nicio figura pana acum.
Daca zici ca ai telefon cu 4.4.2 incearca sa testezi si Miracast/ wireless display ;)

Edited by nanashu, 18 June 2015 - 22:46.


#21
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Multumesc mult de info, o sa tin cont de ele!
Am incercat miracast si functioneaza, insa ... imi afiseaza tableta/telefonul pe tv ... dar nu reusesc sa fac sa-mi afiseze tv-ul pe tableta ... Presupun ca nici n-ar trebui sa se poata ..
Ca tastatura, am o duda de tastatura flexibila - din aia de cauciuc/silicon/ceva care merge, insa nu tine mult bateria si n-are nici ceva gen touch-pad sa pot sa plimb cursorul pe ecran ca apoi sa pot sa dau click pe ... ce am nevoie.
Ai idee daca exista asa ceva pe la noi prin tara la preturi rezonabile?

#22
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
Nu ai de ce sa-mi multumesti, d'asta e forumul asta, ca sa impartim idei, pareri, "secrete" in folosul tuturor.
Am incercat si eu sa fac screen mirroring de la stick la tableta dar fara succes. Am instalat o aplicatie de miracast pe tableta (4.2.2), am pornit aplicatia, a fost gasita de wireless display-ul de pe stick, s-au imperecheat si... pauza, ecran negru pe tableta si nimic altceva :(
Mai exista o pereche de aplicatii, EZ cast, "receptorul" se pune pe tableta si "emitatorul" pe mk808b, dar nu am incercat, de ce sa mint.
Tastaturi exista dar depinde ce inseamna "pret decent", ca asta e precum bogatia sau frumusetea, pentru fiecare inseamna altceva ;)... exista unele mai micutze, rappo, facute de hama (imi par foarte firave), mai exista de la microsoft si mai este si foarte celebrul k400 de la Logitech. K400 costa de pe la 150ron in sus dar apare la promotii, cand si cand, pe la 100.

#23
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
vad ca a crescut pretul la K400 :(... doar pe la emag mai este sub 150, la restul magazinelor s-a dus inspre 200 :(

#24
nick64

nick64

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 23.08.2008
Poate ma insel, dar din descrieri am impresia ca nu ati folosit inca un air-mouse.
Eu am (inca) un k400 pe care insa acum il folosesc la PC Posted Image

Cu air-mouse utilizarea este ca la un indicator "laser", din cele ce pun un punct rosu pe ecran. Sunt de obicei de dimenisunea palmei si au un buton pe care se apasa pentru aprinderea indicatorului.
Air-mouse-ul este oarecum similar, dar in loc de indicator, se deplaseaza pe ecran cursorul de mouse la miscarea mainii. Exista 3 butoane: click, back (de fapt echivalentele buton stanga, buton dreapta) si buton "home". De asemenea, pe aceeasi fata cu butoanele exista un set de butoane sus/jos/stanga/dreapta utile pentru scroll.

Pe cealalta fata a device-ului este amplasata o tastatura completa. Din experienta mea, nu am mai revenit la k400...

Scuze daca informatia este redundanta.

In ce priveste schimbarea de ROM, e mai simplu ca la alte device-uri, este insa necesar un SDcard.

Pur si simplu se scrie pe SDcard arhiva zip ce contine ROM-ul, se pune in MK808b plus si se porneste dispozitivul tinand simultan apasat cu o agrafa butonul de reset (se afla pe aceeasi fata cu led-ul, in gaura plasata simetric cu led-ul, pe cealalta latura). Butonul de reset trebuie tinut apasat pana cand apare sigla pe ecran. Miscarea este putin complicata deoarece "iti mai trebuie o mana"...

Bineinteles, toate setarile trebuiesc luate de la capat...

Attached Files



#25
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Tocmai mi-am luat un soarec clasic fireles. Inca sunt la ... magazin si sper sa mearga cand o-i ajunge cu el la mk. Ce mai sper e sa si bata vre-o 4metri cat am dintr-o pozitie mai ... comoda.
M-am uitat la programelul ala de filme si se numeste movie player. Verificat kodi vs movie player asta si nu-i nici o diferenta vizibila, asa ca sunt convins ca reda 1080.

#26
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Siii sunt incantat de alegere, pentru ca soarecul beculeste asa cum trebuie conectat cu ... stutul ala la USB-ul mk-ului si cu soarecele in ... pat. Aaa, si am reusit intr-un final sa descopar si sa aduc pe ecran ... bara aia din josul fiecarui ecran de adroid (butoanele home, back, volume up/down si mai e un buton care nu stiu inca ce face).

#27
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
nick, multumim de informatii. Citisem si eu multe pareri despre air mouse si toata lumea era incantata dupa ce si-au acordat timp sa se obisnuiasca cu el, une mai pui ca si costa mai putin decat K400 (chiar si in Ro, cu garantie)
Sa inteleg ca tu ai pus Finless fara sa faci un back-up la rom-ul existent pe stick (ceva cu TWRP)?

Cat despre mousi si tastaturi wireless eu zic ca merg toate, practic stick-ul are drivere generice HID, asa ca nu este niciun stres din punctul asta de vedere.
Bara de jos o poti ascunde din setari si o poti reactiva daca te duci in josul ecranului si tragi in sus... o alta idee este sa folosesti un buton virtual, en buton ce-ti apare pe ecran in ce pozitie vrei tu si care, la o apasare, iti aduce un meniu bogat (si configurabil) pe ecran. Am testat eu ieri o astfel de dracovenie si isi face treaba (ba chiar mi-a oferit posibilitatea sa golesc ram-ul, fara sa mai merg in ecranul home). Cand ajung acasa va dau link daca vreti sa testati si voi.
Butonul care este "in plus" pe ecran, primul din stanga, esye pentru PrintScreen. Il poti dezactiva din setari daca te incurca.



cat despre player-ul nativ si kodi, diferentele sunt cam intre Dacia Lastun si... Aston Martin DBS. Ambele sunt masini si te duc la destinatie, dar in ce conditii.
Eu chiar cred ca XBMC/ Kodi are implementat un algoritm foarte evoluat de redare a imaginii ;)

#28
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
Aceasta este aplicatia despre care spuneam ca face un buton virtual pe ecren:
https://play.google....oucherpro&hl=en

se poate pune oriunde pe ecran, se poate seta transparenta si pispare de pe ecran daca este apasat mai mult de 3-4 secunde

#29
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Deocamdata sunt multumit de faptul ca soarecele fireles beculeste corespunzator si cu ajutorul si al butoanelor clasile android, imi pot face treaba cum imi este de trebuinta. O victorie mareata am reusit insa azi, cand intr-un final apoteotic am reusit sa fac router-ul sa dea si el fireles in 11n!!! Victoria a fost insa completa cand am vazut ca mk-ul s-a conectat la fireles la 65mbs, iar daca-i schimbam putin unghiul fata de verticala, viteza conectare a crescut la 96mbs, simtindu-se bineinteles la redarea filmelor de share-urile din retea.
Nu stiu daca movie player-ul asta e cel nativ si nu cred ca este fie si cel putin pentru faptul ca ... iconita asta n-am gasit-o in niciunul din celelalte device-uri (telefoane, tablete), atunci cand incercam sa deschid acelasi format de fisier. De altfel, cand dau sa deschid un fisier video, imi pune la dispozitie sa aleg o multitudine de programe cu care ar putea sa-mi redea fisierul, printre care si cel nativ ... ala de apare in toate tabletele si telefoanele, pe langa kodi.

O sa incerc poate maine, butonul acela virtual sa vad cum imi poate fi de folosinta. Azi ... am avut putin de treaba deoarece am dus dorna deasupra unor linii de inalta tensiune si ... a luat-o randeaua cazand destul de urat ... si am avut de reparat la ea.

#30
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Relativ la kodi vs ... playere mai "rasarite": acuma nu stiu eu cat de rasarit sau ne-rasarit este media-player-ul clasic, insa eu l-am folosit si inca continui sa-l folosesc si sunt destul de multumit de el.
De ce?! Pai aaa, deschide cam toate tipurile de fisiere video posibile si imposibile, nu solicita multe resurse (ram/cpu/video) si ... afiseaza bine. Am incercat, de-a lungul timpului o gramada de alte player-e, cum ar fi bs-player, vlc, windows media player (astea-mi vin in minte acuma ... insa cred ca de-a lungul timpului ... putine sunt care "mi-au scapat", la partea de windows) etc. Toate celelalte mi s-au parut resursofage, mari, pline de ... "floricele" mai mult sau mai putin utile, cu skin-uri, cu ... cu, stand totusi modest la capitolul functionalitate.
Ca atare, mi-am format convingerea ca ... cu cat e mai simplu, cu atat e mai bine ...
Ma uitam spre exemplu ca "clasic-ul" asta merge pe w7 si fara sa ai instalate pack-uri de codec-uri, care mai de care mai ... "infloritoare". Vede subtitrarile nativ daca numele fisierului ce continte subtitrarea are acelasi nume cu al fisierului film.
Presupun ca nu e cel mai "rasarit" din copacul cu player-e disponibile pentru windowze, dar ... in opinia mea, se achita de sarcini cu brio.

Ca atare, revenind la mk, daca player-ul asta media imi deschide toate tipurile de fisiere si mi le afiseaza corect (fara sa observ vre-o diferenta intre cum afiseaza kodi - spre ex. si cum afiseaza el) atunci ... kodi incepe sa mi se para redundant. "Floricelele" cu care vine kodi, ce vor a scuti utilizatorul - in principal de a ... da cat mai putine click-uri si totusi nu reuseste prea bine ... incep sa mi se para ... in plus.

Long story - short, sunt adeptul ... simplitatii ... nu va suparati pe mine ...

#31
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
;) sa vezi belea cand o sa vrei sa vezi un film cu subtitrare, mica, subtire, plina de caractere chinezesti... pe cand in kodi/ spmc/ xbmc e alta poveste. o poti muta, ii maresti sau micsorezi, ii schimbi fontul, culoarea...

sau incearca excelentul MX Player. eu mi-am rezolvat problema cu dublarea subtitrarii in mod HW dupa ce am mers in Setari > permisiuni si am debifat optiunea din com.amlogicSubtitle.

Revenind la MK, mi-am instalat ieri Yandex Browser (in incercarea mea de a gasi un alt browser cu suport flash) si, desi nu stie de flash, este uimitor de rapid. Ba te mai si lasa sa vezi clipurile YT la 1080p si mai mult cursiv, fara blocajele din alte browsere. Am vazut si ca playerul video din el reda cursiv H265, am mers pe un site de test si am vazut un mkv de 130 mega... iar la download bate orice la viteza!

#32
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
am fost azi la Carrefour si mi-am mai adaugat la lista un dispozitiv cu BT... nu am rezistat tentatiei de a nu da 29 lei pe o boxa BT-Box10 si supriza a fost foarte mare. Se aude impecabil (pentru marimea ei), are si intrare AUX, butoanele de pe ea comanda functiile de pe telefon, etc. O sa vad daca macar asta ma lasa sa folosesc microfonul pentru voice comand pe MK 808B Plus...

Edited by nanashu, 24 June 2015 - 22:41.


#33
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
desi astia spun clar, atat pe boxa cat si pe cutie, ca tine "5hrs" de ascultat muzica, "mizeria" de 29 lei duce fara pic de jena cel putin 10 ore cu volumul la 80%, care si asa este foarte puternic. Din pacate functia handsfree lasa de dorit, interlocutorul ma aude destul de rau (fapt care cred ca este valabil la orice device similar, fie ca e noname sau LG, Philips, etc.)... si nici nu pot sa-i folosesc microfonul pentru comenzi vocale pe google now :(

alta treaba ciudata este ca butoanele << / >> si cel de power (asta este si play/ pauza) functioneaza cu orice player audio sau video pe telefon (p5quad cu 4.1.2) dar nu se "pupa" ca nimic de pe mk808b plus...

#34
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Intrebare: la voi mk-ul are lag ... ??
Al meu pare ca are as un pic de lag ... raportat la celelalte ... tablete si telefoane. Presupun ca impresia de lag se datoreaza rezolutiei 1080 la care-l folosesc si a faptului ca core-urile sunt pe "sleep" in majoritatea timpului si/sau la frecvente mici.

#35
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Pentru ca am observat ca se incalzeste asa ... cat sa nu ma simt eu in largul meu, presupunand de asemenea ca lag-ul i se datoreaza aceluasi fapt, am luat un radiator de chipset - de la o placa de baza mai veche, am desfacut mk-ul, am taiat radiatorul pe masura celor doua fete si cu niscai pasta din aia termoconductoare si cu doua picaturi de superglue i-am lipit respectivele bucati de radiator ... Acuma l-am luat la omor si uciganie sa vad daca se mai incalzeste asa de ... neplacut. Printre altele se pare ca lag-ul a disparut ...

#36
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
cred ca depinde foarte tare de cate aplicatii ruleaza, cat este de incarcat, daca merge sau nu wifi, BT. Un pic de lag am si eu dar numai in anumite conditii, altfel se misca ok. Lag mai mare am la tableta (cu Rk) decat la stick. Eu i-am pus (doar ca sa testez) un radiator de procesor, dar l-am asezat pur si simplu deasupra, acolo unde sunt fantele de aerisire. Am vazut ca dupa o vreme - adica 2-3 ore - radiatorul era putin mai caldut iar stickul avea clar o temperatura mai scazuta. Oricum nu ma ingrijoreaza temperatura lui, zic eu ca este mai mult decat ok. Chiar am sa caut pdf-ul lui Amlogic S805 (mk-ul are M805) sa vad pan la ce temperatura maxima spun ei ca opereaza - asa, din curiozitate.

Daca tot l-ai desfacut, vezi ca poate-i imbunatatesti si receptia wifi. Am vazut pe net MK-uri mai vechi care aveau si 2 antene de router montate de utilizatori ;)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate