Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Go pro hero 8 black ,a luat apa d...

Aliniament de tuia

Alcool fara tigari

Cum procedezi noaptea cand urla c...
 Ajutor pentru un tanar cu prostat...

Cum dau tepe anumiti sellerii pe ...

Ce e in capul celor care depasesc...

Nokia2660
 problema robinet general blocat p...

Încurcaturi hartii parchet

Foam roller pentru postura

Mananc ceapa cu paine - Paul Fant...
 Problema cu repartitoarele - cine...

Problema hota

Intrebare clasa de expunere beton...

Ansambluri rezidentiale noi centr...
 

ce este facebook

- - - - -
 • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
tteeoo223

tteeoo223

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 8
 • Înscris: 09.07.2011
TEO spune
Salutare dragi combatanti ,
Incerc sa-mi fac o idee clara despre facebook si nu reusesc altfel
Poate cineva, stie cineva,  dintre voi (noi) sa-mi spuna  - NU pe scurt  - ce este facebook?
MUltumesc.

#2
xmanyacs77

xmanyacs77

  *Roman Patriot*

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,794
 • Înscris: 10.07.2013
Fifi tu esti?Posted Image

Feisbook!

Edited by xmanyacs77, 25 April 2015 - 15:14.


#3
vladul_care_este

vladul_care_este

  TV / Radio & Satelit Maniac

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,879
 • Înscris: 27.01.2009
Doamne greu e cu google-ul asta... Ori asta ori e ceva topic la misto deschis de vre-un bolnav cu nervii.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Facebook

Edited by vladul_care_este, 25 April 2015 - 15:00.


#4
shogun1

shogun1

  Cranky old n00b ☯

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,541
 • Înscris: 31.01.2009
O rețea de socializare, o platformă de comunicare/ sharing online, un loc unde poți comunica cu prietenii, cunoscuții și alți dezaxați social.

#5
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 49,335
 • Înscris: 30.10.2003

View Posttteeoo223, on 25 aprilie 2015 - 14:50, said:

Salutare dragi combatanti ,
Isis? Alkaida?

#6
xmanyacs77

xmanyacs77

  *Roman Patriot*

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,794
 • Înscris: 10.07.2013
Eu cred ca totusi este Fifi!Posted Image

Se specializeaza pe feisbook.

Edited by xmanyacs77, 25 April 2015 - 15:14.


#7
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 49,335
 • Înscris: 30.10.2003

View Postshogun1, on 25 aprilie 2015 - 15:02, said:

O rețea de socializare, o platformă de comunicare/ sharing online, un loc unde poți comunica cu prietenii, cunoscuții și alți dezaxați social.

N-auzi ca nu pe scurt, ci pe lung?

Facebook (pronunțat /'feis.buk/ v. AFI) este un site web de tip rețea de socializare din Internet, creat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (septembrie 2011) site-ul facebook are circa 750 mil. membri în toată lumea [4]. Apreciat a fi al doilea sit social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.
Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.
În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari [5].
În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011 [6]. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook [7].

Istorie
În februarie 2004 Mark Zuckerberg a fondat rețeaua „The Facebook”, având la început denumirea „thefacebook.com”. facebook, lansată inițial ca o rețea universitară, a fost extinsă apoi angajaților unor companii ca Apple și Microsoft.
Surse financiare

Investiția inițială pentru facebook a fost de 19.000 dolari si facuta de SAVERIN care mai apoi si.a retras banii,fiind nemultumit de deciziile partenerului sau, 500.000 $ în anul 2004 de la cofondatorul Peter Thiel. Aceasta a fost urmată de o investiție făcută de către compania Accel Partners cu suma de 12,7 milioane dolari. În anul 2006 au avut loc convorbiri între Yahoo! și facebook pentru preluarea celei din urmă, dar aceasta nu s-a concretizat.
Platforma rețelei

În mai 2007 facebook a lansat o platformă care interacționează cu celelalte pagini web. În același sens s-au lansat și numeroase aplicații prin care utilizatorii pot trimite diferite mesaje celorlalți utilizatori. La câteva luni după lansarea lui facebook a fost inițiată și o aplicație contra mesajelor de tip spam. Varianta „facebook iPhone” a fost lansată în august 2007, iar un an mai târziu, în iulie 2008, existau în total aproximativ 15 milioane de utilizatori. În iulie 2009 se pare că numărul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de persoane.
Caracteristici

Utilizatorii înregistrați au posibilitatea să-și găsească prietenii, dar și pe orice alți utilizatori din toată lumea, nu numai din țara în care se află. Utilizatorii își pot crea și modifica propriul profil ori de câte ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de către alți utilizatori, dar nu și profilele personale. Conform datelor furnizate de către compania comScore, facebook primește majoritatea vizitatorilor săi de la Google, Microsoft și într-o măsură mai mică prin Yahoo!. Una dintre cele mai importante și populare caracteristici ale acestei rețele de tip social o reprezintă posibilitatea postării de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recrea cu diferite jocuri online precum șahul și altele.
Controverse
Culegerea și vânzarea de informații personale către terți

Încă de la crearea sa facebook a făcut obiectul unei controverse privind respectarea vieții private a utilizatorilor. Aplicația utilizează informațiile personale ale utilizatorilor cu scopul de a introduce anunțuri publicitare adaptate profilului fiecărui utilizator în parte și chiar de a vinde aceste informații unor intreprinderi private, așa cum și este menționat în carta facebook cu privire la viața privată. Această cartă indică pe de altă parte că facebook poate recolta informații despre membrii săi și din surse exterioare rețelei, cum ar fi ziarele, bloguri sau orice alte surse din cuprinsul Internetului.
Informațiile despre utilizatori sunt colectate de către facebook pentru ameliorarea continuă a bazei sale de date și pentru a permite clienților săi (plătitori) să adreseze mesajele lor publicitare cu mai mult succes, cunoscând comportamentul de consum al utilizatorilor. Grație reclamelor de la facebook site-urile terților pot folosi informațiile adunate de facebook pentru a trimite publicitate țintită în funcție de profilul utilizatorului: aceste mesaje pot face uz, de exemplu, de date despre sexul, nivelul studiilor, opiniile politice, religia, locurile de muncă sau posturile ocupate de utilizatori [8] .
Consecințele divulgării vieții private

Încă de la crearea sa facebook a făcut obiectul unor controverse privind respectul vieții private a utilizatorilor. Cele mai mari nemulțumiri sunt legate de ușurința cu care datele personale ale membrilor rețelei pot ajunge pe mâna oricui. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet, pe baza unei parole, stabilite odată cu completarea formularului de înscriere, ce conține mai multe întrebări personale. Din acest motiv, în 2010, peste 30.000 de persoane au renunțat într-o singură zi la contul lor de pe rețeaua de socializare, fiind nemulțumite de problemele de securitate și de confidențialitate. „Ca să fi avut impact, decizia de renunțare ar fi trebuit luată de zeci de milioane de consumatori”, au afirmat însă inițiatorii mișcării de protest.
Mișcări și instrumente de luptă contra invadării vieții private

Secretul unei bune gestionări a confidențialității pe Facebook constă în abilitatea fiecărui utilizator de a determina în ce măsură vrea ca oamenii să știe despre el și / sau activitățile sale și gradul de interacțiune cu ei. Pornind de aici, un utilizator informat își poate alege propriul nivel de confidențialitate, conform preferințelor sale. În schimb, un utilizator mai puțin informat poate cădea pradă unor riscuri precum divulgarea involuntară de informații din profilul personal sau încălcarea sferei intime (prin fotografii, videoclipuri, comentarii, etc.). În cadrul rețelei sociale Facebook se găsesc însă și grupuri de utilizatori care acționează împotriva încălcării vieții lor private (de exemplu: „Damn, Facebook, Stop Stalking Me Group” sau „STOP! Do not get into my private life. No personal questions!! Group”)[9].
Influența facebook asupra relațiilor sociale

Modul în care oamenii se întâlnesc a fost influențat de amploarea pe care a luat-o fenomenul Facebook. Mulțumită acestei rețele de socializare putem invita sau putem fi invitați la diferite evenimente, începând de la zile de naștere sau întâlniri de lucru și până la nunți și alte evenimente sociale de amploare sau întâlniri de afaceri. Avantajul constă în faptul că se pot trimite invitații la un număr mare de persoane, incluzând persoane care nu ar fi putut fi invitate în alt mod. Acum putem participa la evenimente despre care altfel nu am fi știut.
Relațiile romantice au fost, de asemenea, afectate de această rețea de socializare. Modul de a anunța relația ta sau lipsa ei este doar începutul. Un studiu realizat de un grup de psihologi de la Universitatea din Guelph, Canada, a demonstrat o puternică legătură între utilizarea Facebook și gelozia sau suspiciunea în creștere în rândul cuplurilor.
Gelozia în cadrul cuplului, care apare datorită tuturor informațiile obținute prin această metodă, a dus la terminarea multor relații între tineri în ultimii ani. Există mai mulți factori diferiți care fac să apară aceste sentimente negative. Fotografiile, acceptarea de noi prieteni, comentarii din partea utilizatorilor, declarații ale persoanelor despre starea lor emoțională sunt, printre altele, elemente ce pot determina ca o relație să fie afectată. Facebook permite accesul partenerului la informații la care altfel acesta nu ar avea acces.
Fiecare cultură are propriile sale modalități de a începe, de a dezvolta și încheia o relație de cuplu. Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste protocoale au fost modificate și într-o anumită măsură omogenizate, prin participarea tot mai activă a tehnologiei în aspectele sentimentale ale vieții tuturor. Principala caracteristică a unei relații amoroase în stilul Facebook este că deciziile luate cu privire la începerea sau terminarea unei relații sunt comunicate tuturor celor interesați (sau neinteresați), prin intermediul rețelei sociale[10].


O fi destul de lung?Posted Image

#8
shogun1

shogun1

  Cranky old n00b ☯

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,541
 • Înscris: 31.01.2009

View PostBursul, on 25 aprilie 2015 - 15:04, said:

N-auzi ca nu pe scurt, ci pe lung?
Păi aia-i versiunea pe lung la mine, pe scurt era un cuvânt, wtf... Posted Image

#9
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,733
 • Înscris: 26.08.2009

View Posttteeoo223, on 25 aprilie 2015 - 14:50, said:

TEO spune
Salutare dragi combatanti ,
Incerc sa-mi fac o idee clara despre facebook si nu reusesc altfel
Poate cineva, stie cineva,  dintre voi (noi) sa-mi spuna  - NU pe scurt  - ce este facebook?
MUltumesc.

Daca inerci sa-ti faci intrarea triumfala in care sa ne anunti ca este o retea de spionaj, da, asta este. Altceva?

#10
xmanyacs77

xmanyacs77

  *Roman Patriot*

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,794
 • Înscris: 10.07.2013
Fifi, diseara te asteptam aici sau pe feisbook!Posted Image

#11
tsunnami

tsunnami

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,223
 • Înscris: 17.02.2009
f/book este un loc cu ajutaorul caruia Iohannis a iesit presedinte.
Nu ca ar fi mai bun decat Ponta, dar fara f/book, nu avea sanse

#12
androholic

androholic

  nemuritor si rece

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,898
 • Înscris: 26.03.2012
E un fel de Wikipedia a ratatilor. :nanana: La opere is trecute pozele cu ciorba de pranz sau selfiul de dimineata din wc. :lol:

View PostBursul, on 25 aprilie 2015 - 15:04, said:

N-auzi ca nu pe scurt, ci pe lung?

Facebook (pronunțat /'feis.buk/ v. AFI) este un site web de tip rețea de socializare din Internet, creat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (septembrie 2011) site-ul facebook are circa 750 mil. membri în toată lumea [4]. Apreciat a fi al doilea sit social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.
Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.
În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari [5].
În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011 [6]. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook [7].

Istorie
În februarie 2004 Mark Zuckerberg a fondat rețeaua „The Facebook”, având la început denumirea „thefacebook.com”. facebook, lansată inițial ca o rețea universitară, a fost extinsă apoi angajaților unor companii ca Apple și Microsoft.
Surse financiare

Investiția inițială pentru facebook a fost de 19.000 dolari si facuta de SAVERIN care mai apoi si.a retras banii,fiind nemultumit de deciziile partenerului sau, 500.000 $ în anul 2004 de la cofondatorul Peter Thiel. Aceasta a fost urmată de o investiție făcută de către compania Accel Partners cu suma de 12,7 milioane dolari. În anul 2006 au avut loc convorbiri între Yahoo! și facebook pentru preluarea celei din urmă, dar aceasta nu s-a concretizat.
Platforma rețelei

În mai 2007 facebook a lansat o platformă care interacționează cu celelalte pagini web. În același sens s-au lansat și numeroase aplicații prin care utilizatorii pot trimite diferite mesaje celorlalți utilizatori. La câteva luni după lansarea lui facebook a fost inițiată și o aplicație contra mesajelor de tip spam. Varianta „facebook iPhone” a fost lansată în august 2007, iar un an mai târziu, în iulie 2008, existau în total aproximativ 15 milioane de utilizatori. În iulie 2009 se pare că numărul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de persoane.
Caracteristici

Utilizatorii înregistrați au posibilitatea să-și găsească prietenii, dar și pe orice alți utilizatori din toată lumea, nu numai din țara în care se află. Utilizatorii își pot crea și modifica propriul profil ori de câte ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de către alți utilizatori, dar nu și profilele personale. Conform datelor furnizate de către compania comScore, facebook primește majoritatea vizitatorilor săi de la Google, Microsoft și într-o măsură mai mică prin Yahoo!. Una dintre cele mai importante și populare caracteristici ale acestei rețele de tip social o reprezintă posibilitatea postării de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recrea cu diferite jocuri online precum șahul și altele.
Controverse
Culegerea și vânzarea de informații personale către terți

Încă de la crearea sa facebook a făcut obiectul unei controverse privind respectarea vieții private a utilizatorilor. Aplicația utilizează informațiile personale ale utilizatorilor cu scopul de a introduce anunțuri publicitare adaptate profilului fiecărui utilizator în parte și chiar de a vinde aceste informații unor intreprinderi private, așa cum și este menționat în carta facebook cu privire la viața privată. Această cartă indică pe de altă parte că facebook poate recolta informații despre membrii săi și din surse exterioare rețelei, cum ar fi ziarele, bloguri sau orice alte surse din cuprinsul Internetului.
Informațiile despre utilizatori sunt colectate de către facebook pentru ameliorarea continuă a bazei sale de date și pentru a permite clienților săi (plătitori) să adreseze mesajele lor publicitare cu mai mult succes, cunoscând comportamentul de consum al utilizatorilor. Grație reclamelor de la facebook site-urile terților pot folosi informațiile adunate de facebook pentru a trimite publicitate țintită în funcție de profilul utilizatorului: aceste mesaje pot face uz, de exemplu, de date despre sexul, nivelul studiilor, opiniile politice, religia, locurile de muncă sau posturile ocupate de utilizatori [8] .
Consecințele divulgării vieții private

Încă de la crearea sa facebook a făcut obiectul unor controverse privind respectul vieții private a utilizatorilor. Cele mai mari nemulțumiri sunt legate de ușurința cu care datele personale ale membrilor rețelei pot ajunge pe mâna oricui. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet, pe baza unei parole, stabilite odată cu completarea formularului de înscriere, ce conține mai multe întrebări personale. Din acest motiv, în 2010, peste 30.000 de persoane au renunțat într-o singură zi la contul lor de pe rețeaua de socializare, fiind nemulțumite de problemele de securitate și de confidențialitate. „Ca să fi avut impact, decizia de renunțare ar fi trebuit luată de zeci de milioane de consumatori”, au afirmat însă inițiatorii mișcării de protest.
Mișcări și instrumente de luptă contra invadării vieții private

Secretul unei bune gestionări a confidențialității pe Facebook constă în abilitatea fiecărui utilizator de a determina în ce măsură vrea ca oamenii să știe despre el și / sau activitățile sale și gradul de interacțiune cu ei. Pornind de aici, un utilizator informat își poate alege propriul nivel de confidențialitate, conform preferințelor sale. În schimb, un utilizator mai puțin informat poate cădea pradă unor riscuri precum divulgarea involuntară de informații din profilul personal sau încălcarea sferei intime (prin fotografii, videoclipuri, comentarii, etc.). În cadrul rețelei sociale Facebook se găsesc însă și grupuri de utilizatori care acționează împotriva încălcării vieții lor private (de exemplu: „Damn, Facebook, Stop Stalking Me Group” sau „STOP! Do not get into my private life. No personal questions!! Group”)[9].
Influența facebook asupra relațiilor sociale

Modul în care oamenii se întâlnesc a fost influențat de amploarea pe care a luat-o fenomenul Facebook. Mulțumită acestei rețele de socializare putem invita sau putem fi invitați la diferite evenimente, începând de la zile de naștere sau întâlniri de lucru și până la nunți și alte evenimente sociale de amploare sau întâlniri de afaceri. Avantajul constă în faptul că se pot trimite invitații la un număr mare de persoane, incluzând persoane care nu ar fi putut fi invitate în alt mod. Acum putem participa la evenimente despre care altfel nu am fi știut.
Relațiile romantice au fost, de asemenea, afectate de această rețea de socializare. Modul de a anunța relația ta sau lipsa ei este doar începutul. Un studiu realizat de un grup de psihologi de la Universitatea din Guelph, Canada, a demonstrat o puternică legătură între utilizarea Facebook și gelozia sau suspiciunea în creștere în rândul cuplurilor.
Gelozia în cadrul cuplului, care apare datorită tuturor informațiile obținute prin această metodă, a dus la terminarea multor relații între tineri în ultimii ani. Există mai mulți factori diferiți care fac să apară aceste sentimente negative. Fotografiile, acceptarea de noi prieteni, comentarii din partea utilizatorilor, declarații ale persoanelor despre starea lor emoțională sunt, printre altele, elemente ce pot determina ca o relație să fie afectată. Facebook permite accesul partenerului la informații la care altfel acesta nu ar avea acces.
Fiecare cultură are propriile sale modalități de a începe, de a dezvolta și încheia o relație de cuplu. Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste protocoale au fost modificate și într-o anumită măsură omogenizate, prin participarea tot mai activă a tehnologiei în aspectele sentimentale ale vieții tuturor. Principala caracteristică a unei relații amoroase în stilul Facebook este că deciziile luate cu privire la începerea sau terminarea unei relații sunt comunicate tuturor celor interesați (sau neinteresați), prin intermediul rețelei sociale[10].


O fi destul de lung?Posted Image
Pffff, daca as fi Ponta te-as angaja. Esti bun de xerox. :nanana: :lol:

#13
gumball3000

gumball3000

  ...

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 49,649
 • Înscris: 24.09.2006
http://bit.ly/1brBx0f

#14
xmanyacs77

xmanyacs77

  *Roman Patriot*

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,794
 • Înscris: 10.07.2013
Fifi reloaded in aceasta seara!Posted Image

#15
gumball3000

gumball3000

  ...

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 49,649
 • Înscris: 24.09.2006
N-are cum sa fie Fifi
Înscris: 09.07.2011

#16
xmanyacs77

xmanyacs77

  *Roman Patriot*

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,794
 • Înscris: 10.07.2013

View Postgumball3000, on 25 aprilie 2015 - 17:32, said:

N-are cum sa fie Fifi
Înscris: 09.07.2011


De ce zici aceasta; Fifi este 100%.Posted Image

#17
Daian95

Daian95

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,424
 • Înscris: 17.03.2012
Facebook este ceva ce ar trebui sa fie interzis sub 16 ani.

Edited by Daian95, 25 April 2015 - 18:22.


#18
WindyZ

WindyZ

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,451
 • Înscris: 15.08.2013

View Posttsunnami, on 25 aprilie 2015 - 17:02, said:

f/book este un loc cu ajutaorul caruia Iohannis a iesit presedinte.
Nu ca ar fi mai bun decat Ponta, dar fara f/book, nu avea sanse


Mare om, mare caracter ! Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate