Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Capre
Last Updated: May 12 2015 06:56, Started by
Ady9218
, Apr 17 2015 12:05
·
0
#19
Posted 17 April 2015 - 12:54
Michidoo, on 17 aprilie 2015 - 12:35, said:
daca te orientezi spre vanzarea catre consumatorul final, fa ce fac astia. Ii stiu de multi ani, am si luat de la ei o perioada, au muncit mult sa ajunga unde sunt, au pierdut, au reconstruit (gasesti detalii in presa) dar eu zic ca acum le merge bine. Asa ca invata din greselile lor si copiaza ce fac ei bine. Preturile le ai pe site. Bai e'j nebun, astia dau consultant pentru alti crescatori de capre cu 200 euroi, foarte tare http://laptesibranza...consultanta.php |
#20
Posted 17 April 2015 - 13:00
overseas, on 17 aprilie 2015 - 12:54, said: Bai e'j nebun, astia dau consultant pentru alti crescatori de capre cu 200 euroi, foarte tare http://laptesibranza...consultanta.php Sa nu crezi ca daca dai 200 euro se indreapta si model de gandire care in cazul de fata e clar deficitar... Nu are rost sa mai umplem topicul asta din moment ce el ca fermier nu stie cate capre sunt in lactatie si cat lapte ia de la ele....altceva mai simplu nu mi-am gasit si eu sa intreb... Mai bine il lasam in pace ca e clar ca nu avem cu ce sa il ajutam...de fapt cred ca totul e o gluma...ca nu imi imaginez pe cineva sa investeasca atatia bani (250 lei e cea mai gloaba capra) fara sa gandeasca un pic |
#21
Posted 17 April 2015 - 13:15
#22
Posted 17 April 2015 - 13:28
Eu ti-as propune sa faci branza si sa mergi din poarta in poarta pana o vinzi.
Imi aduc aminte in urma cu ani buni ca am facut asa ceva cu carne de vita. Am taiat un vitel dar fara sa am cui sa vand. Am mers din poarta in poarta, am sunat la toate cunostintele si am reusit sa il vand pe tot, inclusiv pielea si oasele. |
#23
Posted 17 April 2015 - 13:55
Am ramas cu o ieduta pe care nu vteau sa o tai, caprele le am dat la cioban, care nu a vrut sa o ia , e responsabilitatea mare, cine ma ajuta cu un sfat, crede ti ca reusesc cu ea singura , e intarcata . . . mai pupa un pic de lapte din cind in cind, ce sa fac .. .
|
#24
Posted 17 April 2015 - 15:32
Nu am luat niciun fond
Nici un** Si stiam pretul laptelui dar nu eram sigur de pretul care îl ofer procesatorii ,doar cel care vinzi prin piete paul_pablo, on 17 aprilie 2015 - 12:32, said:
Laptele de caprase colecteaza cu preturi intre 1,8-2,5 lei. Personal cunosc pe cineva din SJ care il da la Napolact cu 2.5lei. nu toti procesatorii o sa dea pretul asta dar acum ca a intrat in hora va trebui sa il dea asa. Sa vanda lapte sau produse din lapte direct catre consumator nici nu se pune problema ca nu e in stare de asa ceva, ma refer ca nu esti pregatit, sa nu o iei ca pe o jignire dar nici nu trebuie sa te imbeti cu apa rece. de curiozitate ce rasa de capre ai luat? cate capre sunt in lactatie din total? Care e media zilnica de lapte colectata de la tot efectivul de capre in lactatie? |
#25
Posted 17 April 2015 - 17:27
Nu ar trebui sa te agiti pentru 150 l lapte pe zi. Faci 25-30 kg branza din el. O bagi la maturat si o vinzi engros la pietari, o data pe saptamana. Un kg de branza de capra (curata) o poti vinde cu 14 lei. La pretul asta iti poti "scoate" acei 2.5 lei/litru.
Dar vezi ca alea mananca si cand sunt intarcate.....asa ca, banii obtinuti sunt buni de platit ciobanul. |
#26
Posted 17 April 2015 - 19:32
gushpi, on 17 aprilie 2015 - 12:30, said:
deci, ai luat credit de tanar taran iscusit in ale caprelor... mai ia unul de mic taran intreprinzator si cumpara-ti unelte de "branzire" ... nu in ultimul rand, lasa-ti actuala sotie (s-o tie altu'la o adik...) si baga mare la fi-ca primarului sau a prefectului (daca erai mormon era mai bine, ca te dadeai la ambele ); pt ca vei avea nevoie de sustinere politica sa bagi branza in supermarketul care trebuie pana atunci vezi care-s inspectorii: de mediu, de inspectie sanitar-veterinara, de fond agricol, fisc - SI UMPLELE TOATE GAURILE cu lapte, altfel vei avea ciu-ciu profit... (iezi le-ai dus acu'de paste???) Stiu ca voi fi criticat ca fac misto - dar cititi printre randuri si ve-ti gasi si bruma de adevar: tre sa investesti mai mult decat credeai si tre sa te strecori prin hatisurile birocratiei locale daca la sfarsit de an nu vrei sa te spanzuri/ineci/otravesti |
#27
Posted 17 April 2015 - 20:29
Ady9218, on 17 aprilie 2015 - 15:32, said:
Nu am luat niciun fond Nici un** Si stiam pretul laptelui dar nu eram sigur de pretul care îl ofer procesatorii ,doar cel care vinzi prin piete 140 sunt cu lapte, le-am luat gramada de la o cunostiinta sunt si alpine franceze si diferite rase ,nu ma sperii prea tare ca le-am luat la jumătate de pret si daca doamne fereste nu merge le dau si asta e..macar am încercat Acum este primavara, iar la toamna vei vedea plusurile dar si minusurile afacerii! A zis bine un coleg, branza de capra si laptele proaspat sunt apreciate in zona Bucurestiului. Edited by xmanyacs77, 17 April 2015 - 20:32. |
#28
Posted 30 April 2015 - 17:39
Parerea mea.......cauta un procesator si da-i o parte din lapte....sa zicem 90 %..Povestea cu ciobanii la noi in Romania...este foarte frumosa dar lipseste cu desavarsire......te va fura sau daca este cioban numai la tine ai sansa sa zica ca nu i-ai dus tigari si sa plece dupa ele.....evident ca nu mai vine.Oricum...retetele traditionale...cred ca sunt putin depasite.Laptele de capra are un mare potential dar trebuie sa-l prepari tu.Deci.....predai laptele....banii ii incasezi gramada si poti sa te folosesti de ei....Nu stiu acum cum stai cu cash-flowul pana la incasari sau cat poti sa sustii tu ca sa reinvestesti.Oricum....faci treaba numai daca iti inchizi circuitul.....si pentru asta trebuie sa ai propriile ustensile si propria locatie pentru branzeturi.Pe masura ce iti formezi piata...ori te extinzi ori reduci cantitatea predata.Mare avantaj ai daca pe langa tine mai sunt stane de capre.Aici discutia trebuie sa coboare in particular.Le incerci pe rand....marele avantaj al branzei este ca in timp se matureaza si nu se strica( da...exista amendamente aici).Piata se formeaza mai ales din gura in gura.....si dupa ce iti formezi o reteta doua te tii de ea.In plus....avand predarea asigurata nu esti disperat dupa lichiditati si poti sa iti stabilesti un pret rezonabil...nu sa vinzi pe te miri ce.
Bafta si tine-te de idee...dar rafineaz-o.De preferat sa stai de vorba cu cineva care are experienta in management....nu este neaparat greu sa produci....ESTE CUMPLIT SA VINZI....profitabil! Cineva cu experienta te va pune la discutii cu pixul si hartia in mana.(sau Excellul) Bafta Edited by -achile-, 30 April 2015 - 17:45. |
|
#29
Posted 30 April 2015 - 18:45
"Printre postarile acestui topic am intalnit si pe cele ale unuia care are o ferma de vaci intr-o zona de munte (daca am retinut bine). Citindu-le mi-am amintit de o astfel de ferma din Elvetia. In urma cu vreo 20 de ani am lucrat in Elvetia si am locuit in chirie la un fermier. Omul avea vreo 30 de vaci pe care vara le ducea intr-o tabara amplasata pe la cota 1700. Acolo avea amenajat grajdul pentru vaci si o cabana in care locuia el, sotia si uneori baiatul lor. Am fost ei eu de vreo doua ori pe la ei pe munte in vizita si am ramas impresionat de ceea ce faceau acolo. Sa ma explic: Laptele de seara era turnat in niste tavi mari pentru a se raci, dupa care dimineata se turna impreuna cu laptele muls dimineata intr-un vas imens de cupru (cred ca avea vreo 500 litri) suspendat pe o sina deasupra unei vetre in care facea foc pentru a aduce temperatura laptelui la temperatura dorita. Daca se incalzea prea mult (omul statea cu termometrul in mana si verifica tot la cateva minute temperatura) vasul era tras la o parte si readus abia cand incepea sa se raceasca. Inainte insa de a pune laptele pe foc fermierul nostru adauga cheagul precum si o cultura bacteriana pentru a produce un anumit tip de cascaval. Adica nu producea cascaval la voia intamplarii. Ba mai mult, acest taran simplu, inainte de a introduce maiaua cu cultura bacteriana ii verifica pH-ul cu o solutie de turnesol, si abia daca aceasta era ok o introducea in lapte. Dupa ce laptele se inchega era maruntit cu un "pieptene" (sau "harfa") pana la marimea unui bob de orez si se turna in 3 forme rotunde care mai apoi erau presate pentru a scoate zerul. Dupa presare formele erau desfacute, casul era din nou framantat si apoi pus din nou in forme, dar de data asta mai mici. Procedeul cu presatul se repeta de cateva ori astfel incat sa forma finala ca fie cat mai compacta. Rezultau de la cele aprox. 30 de vaci 3 roti mari de cascaval de aprox. 12-13 kg fiecare. Acestea erau bagate la saramura timp de 24 de ore dupa care se scoteau si se asezau pe raft in camara la maturare. Zerul ramas dupa presare era trecut printr-un separator de smantana iar smantana rezultata (destul de multa) era transformata in unt pe care sotia lui il vindea la piata o data la doua saptamani, cand venea jos pentru a-si face si aprovizionarea cu alimente. Toamna dadeau telefon si venea elicopterul in care incarcau cele cateva sute de kg de cascaval pe care-l livrau la o retea de magazine...."
Pentru inspiratie.....de pe Softpedia. |
#30
Posted 12 May 2015 - 06:56
-achile-, on 30 aprilie 2015 - 18:45, said:
........................... Pentru inspiratie.....de pe Softpedia. Frumoase povesti de succes. In Romania, la mare cautare este "branza" bulgareasca, un produs lactat care nu contine lapte.... Cea mai buna solutie este sa vinzi branza direct. Ca sa poti scaote ceva bani, vezi ce consum de lapte ai pentru 1 kg de branza, calculeaza laptele la 4 lei/litru si acela va fi pretul final al unui kg de branza. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users