Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Adoptă un Ș

- - - - -
  • Please log in to reply
460 replies to this topic

#289
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

 sarmigetausa, on 04 mai 2015 - 09:21, said:

Ultima frază din text:„E mult mai ușor să interpretezi un text electonic cu erori de afișare decît scrisul de mînă al cuiva.”Sigur că nu arată așa grafia chirilică românească. El nu și-a propus să arate că se scria bine cu chirilice ci să arate că putem înțelege mai bine un text scris la mașină decît un text scris de mînă, chiar dacă acesta prezintă unele erori de tastare sau de afișare.
Părerea mea e că acest lucru e valabil doar în cazul în care avem de a face cu texte de mînă scrise urît sau neciteț.În cazul meu de ex nu e valabil pt că eu scriu foarte citeț.

Ba asa arata chirilica romaneasca. Poate numai cu diferenta lui ȘT nu. Altceva daca el nu a scris corect. Deci nu ma intereseaza unde inteleg mai bine un text (masina sau mina) atita timp cit e scris gresit oricum. Nu trebuia sa foloseasca ч in unele cuvinte pentru ca ele nu erau ce, ci...erau simplu c sau ch (cum este si la cuvintul "chiar", unde nu foloseste K). Nu stiu de ce a preferat sa scrie ч peste tot... si nu direct K corect. Apoi la i-uri (e ca in greaca)...trebuia sa fie atent la pronuntia ca sa stie care i.. merge unde.

Quote

Чынд се счриа мажоритар де мынэ, егзистау мулт маи мулте ерори де афишаре (пете, дечолорареа хыртиеи, етч.) ши дечи де интерпетаре дечыт ачум. Счриереа ла чалчулатор а адус енорм де мултэ чларитате, чхиар ши чу евентуалеле ерори де афишаре.
  Aici a folosit peste tot ч, unde de fapt trebuia un simplu K. Fraza este: "Cind se scria majoritar de mina, existau mult mai multe erori de afisare (pete, decolorarea hirtiei, etc.) si deci de interpretare decit acum. Scrierea la calculator a adus enorm de multa claritate, chiar si cu eventualele erori de afisare."

Revin sa spun...Dupa cum observati se refera strict la greselile de afisare. Am impresia ca s-au facut si altfel de greseli (indiferent la ce include cuvintul afisare). Deci acel K putea fi scris, oriunde corect. Peste tot are un ч gresit, numai la "de(ci)" a reusit sa-l foloseasca corect si asta pentru ca a fost obisnuit in scriere numai cu ч si la nimerit.

Edited by Astro-Liv, 05 May 2015 - 13:41.


#290
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 05.10.2003
Scuze pentru off topic, dar discuția e și așa destul de aprinsă. Astro-Liv, fii așa de bun și spune-mi ce înseamnă textul de la locația ta (să mă ierte AdiJapan, dar așa scrie - locație) și ce este cuvântul din semnătură? Aș vrea să văd cât sunt de deștept și nu știu de unde să-mi procur un antipal. Poate e prin casă, dar dacă nu știu ce e... Mă aflu în situația concurentei pentru postul de solistă din ”B.D. la munte și la mare”:
”- Luați un do.”
”- De unde să-l iau?”
”- Juriul s-a zăpăcit... asta... s-a lămurit”.

#291
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 05.10.2003
Erată: scuze din nou pentru off topic, iar textul "fii așa de bun" se va citi "fii așa de bună". Iertare!

#292
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,497
  • Înscris: 13.10.2010
Bad post.

Edited by ccf_cristi, 06 May 2015 - 08:28.


#293
rogobongo

rogobongo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 07.05.2015

 vata_pa_batz, on 04 mai 2015 - 16:14, said:


Se vede treaba, ca limba rumuna chiar este una inferioara. Altminteri nu se explica, de ce nu pricepi fraze simple. Ia mai citeste mataluta o data textu si analizeaza ideea. Hint: omul n-a afirmat, ca ar fi absurd, sa stie toata populatia limba oficiala a unui stat, ci ca acest lucru sa se-ntimple cu argumentul stramosesc.

Vai de capetele voastre, daca nici macar in limba materna nu pricepeti ce se discuta. In situatia asta motivele pot fi doar doua mari si late:
1) Nu va merge mintea
2) Limba nu este destul de eficienta

Aaaaa...argumentul contează! Argument strămoșesc ar fi acela care pretinde că dacă strămoșii au vorbit românește și noi să vorbim românește.  În primul rînd exprimarea este greșită; argument strămoșesc este un argument rămas de la strămoși. În al doilea rînd e normal ca românii să vorbească în continuare românește pt că așa au vorbit strămoșii lor. A spune că e absurd acest lucru mi se pare eronat.
Nu înțeleg de ce atacați pe uzeri susținînd că.. nu le merge mintea.

 Astro-Liv, on 05 mai 2015 - 13:35, said:

Ba asa arata chirilica romaneasca. Poate numai cu diferenta lui ȘT nu. Altceva daca el nu a scris corect.  
El a spus că a tastat corect dar că s-a afișat așa. Era vorba de erori de afișare.

#294
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Cat a trecut de la sesizarea / reclamatia privind afisarea titlului in notificari ?  Ca tot nu s-a rezolvat...
Asta asa, pt cei care spun ca "reclami" si se rezolva.   :)

#295
dualis

dualis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,877
  • Înscris: 19.03.2009

 Barboso, on 07 mai 2015 - 18:23, said:

Ca tot nu s-a rezolvat...
Spune și tu cum se spunea după Revoluție: măcar pentru copiii noștri să fie bine... :)

#296
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

 rogobongo, on 07 mai 2015 - 15:05, said:

El a spus că a tastat corect dar că s-a afișat așa. Era vorba de erori de afișare.

Ceea ce a scris el este tastat gresit de aceea si afisat gresit. Nu se poate sa tasteze ceva o data si sa apara scris din doua litere. Sau...nu exista sa apese/tasteze corect pe un R unde este corect un K chirilic (cel putin la mine) si sa apara un ч (de la tastatura X) cu doua rinduri mai jos. A vrut si a tastat asa...nu ca este eroare de afisare. Este eroare de tastare.

Foarte vizibila eroarea (cum ca a vrut) este la cuvintul- chiar.  El a scris asa: чхиар ...acest cuvint nu se scrie NICI cu acest ч, nici cu x (h)...ci cu K. Nu au iesit de la sine, a vrut si a tastat acel ч si acel x ...pentru ca de fapt a vrut sa faca un C si un H...pentru cuvintul... CH(iar). Asta este parerea mea.

Quote

Astro-Liv, fii așa de bun și spune-mi ce înseamnă textul de la locația ta (să mă ierte AdiJapan, dar așa scrie - locație) și ce este cuvântul din semnătură? Aș vrea să văd cât sunt de deștept și nu știu de unde să-mi procur un antipal. Poate e prin casă, dar dacă nu știu ce e...
Parca as fi la interagotoriu. Posted Image  Cit sinteti de destept? Era usor sa aflati. Daca va ginditi la cuvintul anti/patie, poate gasiti ce este si anti/pal. Singura diferenta este ca primul pathi vine de la pathos (in sens de sufar) iar al doilea vine de la pali (lupta). A fi tradus...adversar (de lupta).

In ce priveste textul de la locatie...este un text....despre locatie. Daca cineva nu avea nimic scris la locatie...nu ati fi intrebat ce scrie acolo, nu-i asa? Ca sa vezi cum imi fac eu...prietenii. Dar de ce ma intrebati pe mine si va cereti scuze de la Adi? Atunci sa va spuna el....imi place enorm cind...raspunde. Posted Image Cu respect.

#297
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 05.10.2003
Vă mulțumesc cu umilință pentru atenție. Mii, dar mii de scuze dacă a părut interogatoriu sau măcar indiscreție, dar nici prin cap nu mi-a trecut că e deranjant. Am zis că dacă faci un text public, poți fi întrebat ce reprezintă. Îl văd pe Prințul Charles întrebând-o pe săteancă (la Viscri): ”Ce înseamnă Câine rău, scris pe poartă? E numele familiei dvs?” Se vede, însă, că nu sunt foarte deștept pentru că nu am avut antipalul la timp. M-am ars, n-am să aflu niciodată ce scrie  la locația dvs. N-are AdiJapan timp de mine. Iertare din nou, mă adresam dumnealui pentru că, odată demult, ne-a luminat că locație nu e bine folosit în asemenea cazuri. Într-adevăr, parcă nu-mi sună perfect ”Locația mea e într-o comună din Bihor”. Aș zice că ”locuiesc acolo”, că e ”localitatea mea de domiciliu/reședință” etc. Încă o dată, iertați-mă!

#298
cristianadam

cristianadam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.07.2010
Sesizarea are 0 răspunsuri și 360 de vizualizări. Cum forumul rulează pe un software proprietar, actualizările vin pe bani și bănuiesc nu foarte des. Doar problemele care „ard” au șanse să fie reparate!

„Adoptă un Ș” au publicat pe Facebook următoarea bandă desenată:

[ https://i.imgur.com/bKpdsfE.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Posted Image

Edited by cristianadam, 07 May 2015 - 23:13.


#299
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Asta-i pe "software proprietar"... "ala"-i pe "soft proprietar"... "celalalt" pe "soft proprietar".. si tuturor proprietarilor li se rupe lula.
Iar voi, cativa, va dati cu fundu' de pamant.   :lol:

#300
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
@cristianadam, tocmai căutam pe google "tastatură românească", o dată la un an doi fac exercițiul ăsta în speranța că a apărut pe undeva și am dat peste proiectul tău de la http://multifinantar...sca-delux-om06. Am văzut că nu s-au strâns suficienți bani acolo dar a fost concretizat totuși până la urmă? Dacă nu, știi cumva dacă există o altă tastatură românească disponibilă la un preț decent?

#301
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Vezi ca ai gresit link-ul! Link corect: http://multifinantar...asca-delux-om06

Detalii oferise si aici: http://forum.softped...0#entry15501987

#302
cristianadam

cristianadam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.07.2010

 neur0, on 08 mai 2015 - 15:27, said:

@cristianadam, tocmai căutam pe google "tastatură românească", o dată la un an doi fac exercițiul ăsta în speranța că a apărut pe undeva și am dat peste proiectul tău de la http://multifinantar...sca-delux-om06. Am văzut că nu s-au strâns suficienți bani acolo dar a fost concretizat totuși până la urmă? Dacă nu, știi cumva dacă există o altă tastatură românească disponibilă la un preț decent?

Tastaturi conforme cu standardul românesc din 2004 nu s-au făcut, cea mai apropiată ar fi Fujitsu KB-400 RO. Vezi Fujitsu KB-410 de la PC Garage la 89,98 RON.

Nimeni nu este oprit să comande de la Delux tastaturi românești Posted Image Ce înseamnă o comandă de 1.000 de tastaturi la 4.000$-5.000$ pentru eMag / PC Garage? Nimic. Oferă așa ceva? Nu.

Edited by cristianadam, 08 May 2015 - 15:57.


#303
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
Dar tastatură pe care literele cu diacritice să fie singure pe taste separate nu există?

#304
cristianadam

cristianadam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.07.2010

 neur0, on 08 mai 2015 - 15:58, said:

Dar tastatură pe care literele cu diacritice să fie singure pe taste separate nu există?

Fujitsu KB-400 are diacriticele singure pe taste, nu trebuie să combini nimic cu AltGr ca să obții diacriticele.

[ http://1.bp.blogspot.com/-r3A6RCOEQS4/T4-ocVv9FII/AAAAAAAAAlI/D2e_XSrDGkg/s1600/P1020744.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#305
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

 Ageamiu, on 07 mai 2015 - 19:36, said:

Vă mulțumesc cu umilință pentru atenție. Mii, dar mii de scuze dacă a părut interogatoriu sau măcar indiscreție, dar nici prin cap nu mi-a trecut că e deranjant. Am zis că dacă faci un text public, poți fi întrebat ce reprezintă. Îl văd pe Prințul Charles întrebând-o pe săteancă (la Viscri): ”Ce înseamnă Câine rău, scris pe poartă? E numele familiei dvs?” Se vede, însă, că nu sunt foarte deștept pentru că nu am avut antipalul la timp. M-am ars, n-am să aflu niciodată ce scrie  la locația dvs. N-are AdiJapan timp de mine. Iertare din nou, mă adresam dumnealui pentru că, odată demult, ne-a luminat că locație nu e bine folosit în asemenea cazuri. Într-adevăr, parcă nu-mi sună perfect ”Locația mea e într-o comună din Bihor”. Aș zice că ”locuiesc acolo”, că e ”localitatea mea de domiciliu/reședință” etc. Încă o dată, iertați-mă!

Cu placere, chiar daca umilinta o simt un pic...ironica. Posted Image Bineinteles ca puteti intreba...si bineinteles ca putem sa nu raspundem. Fiecare...cu dorinta lui. Posted Image In ce priveste locatia in orice cazuri, sigur domnul Adi are destule raspunsuri. In aceste locatii de pe site insa (vezi anonimat) putem pune ce dorim. De la: "O calatorie se masoara cel mai bine in prieteni, decat in kilometri" sau....Nu toti cei care ratacesc sunt pierduti sau ca sa avem un pic de umor ca dvs: Oamenii calatoresc in locuri uitate de lume, pentru a observa cu fascinatie genul de persoane pe care le ignora acasa. Cu respect.

#306
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

 cristianadam, on 08 mai 2015 - 15:44, said:

Vezi Fujitsu KB-410 de la PC Garage la 89,98 RON.
Bun asa, imi iau la laptop tastatura separata !   :D

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate