Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Ubuntu - ne lasă performanța în urmă?

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Cinnamon mai crapa, asta acum un an, de atunci nu am mai testat. Mate era mult mai stabil. Asta in Mint.
Dar in Ubuntu:

Quote

sudo apt-get update; sudo apt-get install gnome-session-fallback
Cu interfața clasica zbura.

#20
JaJe

JaJe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,102
  • Înscris: 03.08.2008
Toate bugurile se rezolva in timp (asta daca dezvoltatorii se mai ocupa de acel OS), O sa testez si eu chestia asta sa vad daca imi crapa.

Off: Fara sa mai deschid un topic, am o intrebare. Daca eu am instalat Linux Mint pe USB, exista o modalitate de a incarca tot OS-ul pe RAM in asa fel sa il pot folosi normal dupa ce scot USB-ul fara sa crape? Sau cel putin daca il pun la loc, sa-si revina?

#21
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Adauga la linia kernelului din /boot/grub/grub.cfg toram -- (la sfarsitul liniei).

#22
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007

View Posttrotineta_stricata, on 09 februarie 2015 - 13:37, said:

Eu nu inteleg de ce unii zic ca linux (ubuntu, suse,etc) e mai stabil ca windows. Eu compar windows 8.1 cu licenta si toate updateurile si driverele la zi cu linux mi t 17.1 kde ambele pe 2 ssd instalate separat. Win8.1 mi se pare mai rapid si mai stabil.
comparatia este invalida. comparatia adevarata ar fi intre redhat/suse (sau chiar CentOS, Ubuntu LTS), pe hardware certificat (foarte important) si windows. nu poti compara stabilitatea windows-ului, care are suport OEM total, cu linuxul pe care il instalezi si tu la plesneala, doar, doar o fi hardware-ul  suportat.

si acum sa fiu ontopic: mie nu mi se pare ca ubuntu pierde din performanta, din contra. pe masina mea, merge din ce in ce mai bine cu fiecare editie. 14.04 mi se pare chiar o capodopera.

#23
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Posttrotineta_stricata, on 09 februarie 2015 - 13:37, said:

Eu nu inteleg de ce unii zic ca linux (ubuntu, suse,etc) e mai stabil ca windows. Eu compar windows 8.1 cu licenta si toate updateurile si driverele la zi cu linux mi t 17.1 kde ambele pe 2 ssd instalate separat. Win8.1 mi se pare mai rapid si mai stabil.

Da. Windows 8.1 este mai rapid si mai stabil decat Ubuntu, dar este closed source, costa mult, nu este la fel de flexibil, nu poate fi customizat decat intre anumite limite foarte restranse, foloseste inca Registry, aproape orice aplicatie instalata ingreuneaza sistemul, iar dezinstalata lasa "urme" in sistem s.a.m.d. Aplicatiile moderne (de fapt, Windows API pentru Windows Runtime) au rezolvat o parte dintre aceste probleme, dar in mod inevitabil utilizam si aplicatii clasice, iar Windows ramane un sistem de operare destul de "stufos", cu surse inchise si aproape imposibil de controlat dincolo de suprafata chiar si de pe pozitia unui user foarte experimentat.
In plus orice versiune de Windows are suficiente bug-uri. Practic nu exista OS fara buguri...
Pe o tableta cu procesor x86 Windows 8.1 este deocamdata cel mai avansat OS (asta fara discutie), dar pe un PC cu o configuratie rezonabila (cu un procesor Intel Core, 4 GB RAM, SSD etc.) Ubuntu se comporta excelent, constitutindu-se intr-o alternativa demna de luat in seama la Windows.

Edited by _-_, 09 February 2015 - 14:39.


#24
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Post_-_, on 09 februarie 2015 - 14:33, said:

Pe o tableta cu procesor x86 Windows 8.1 este deocamdata cel mai avansat OS (asta fara discutie)
De curiozitate, ai incercat sa instalezi si un Ubuntu p tableta? Ar fi ceva daca ar merge :).

#25
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
M-a 'provocat' un coleg de forum (florin.tanasa) sa il testez in mod Live, dar am facut-o mai mult "in joaca"... Am pus un screenshot aici: http://forum.softped...8#entry15104653
Tot ce pot spune este ca Ubuntu mai are cale lunga de parcurs ca sa se ajunga sa functioneze pe tablete la fel ca Windows 8.
In primul rand nu as mai putea accepta un OS pe o tablete la care sa nu pot comuta intre aplicatiile deschise cu swipe de la stanga la dreapta (m-am obisnuit sa comut intre aplicatii cu degetul mare de la mana stanga, doar il trec usor - cam 1 cm - peste ecran in timp ce tin tableta cu mana stanga; mana dreapta o folosesc ca sa tastez sau pentru restul functiilor), sa nu pot accesa 'task managerul aplicatiilor moderne' (App Switch Bar) miscand degetul mare inainte si inapoi la marginea din stanga a ecranului, sa nu pot 'minimiza' o aplicatie tragand-o spre stanga in bara "Recent Apps" (App Switch Bar), sa nu pot inchide o aplicatie prin swipe de sus in jos (un gest care a devenit atat de "natural" in cazul meu incat si pe Linux ma trezesc uneori apucand de fereastre cu mouse-ul si tragandu-le in jos cu intentia sortita esecului de a le 'inchide'), sa nu pot accesa functiile de baza ale unei aplicatii prin swipe de jos in sus sau functiile generale prin swipe de la dreapta la stanga (care deschide Charms Bar), sa nu pot pozitiona doua ferestre simultan pe ecran doar prin tragere a unei 'ferestre' spre o margine laterala s.a.m.d., deci pe tableta am devenit deja dependent de Microsoft. Posted Image
Se pare ca Windows 10 elimina aceasta interfata comoda in favoarea unei interfete mai apropiate de cea din Android (pe care personal nu o mai suport) si aceasta dupa ce au 'inventat' cele mai naturale gesturi cu putinta pentru a te folosi de aplicatii...
Daca Ubuntu va 'invata' acest mod de interactiune cu aplicatiile de la Windows 8, atunci cu siguranta il voi prefera fata de Windows 10. Posted Image

Edited by _-_, 09 February 2015 - 15:37.


#26
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,142
  • Înscris: 04.02.2011
Bun, înțeleg doleanțele tale dar totuși nu prea au legătură cu performanța, ci mai degrabă cu funcționalitatea. La fel cum nici un televizor pe perete nu e mai performant ca unul pe dulap.
Interfața reprezintă cea mai mică problemă, sunt convins că la un moment dat vor exista N interfețe ca pe desktop.
Ce mi se pare mie ciudat este că nici Fedora nu se mișcă mai bine, iar să trec pe un sistem cu suport minimal unde 90% din soft trebuie compilat, nu am chef, pentru că mi se pare o complicație inutilă.
Ideea la Linux era să nu arunci banii pe licențe și să îți rămână de un hardware mai bun. Dacă asta pică, pică și ideea de Linux pentru desktop.

#27
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Dar mai sunt si alte distributi inafara de cele bazate pe .deb si .rpm. De exemplu Manjaro, bazat cu Arch (eu cu arch nu am avut nici o problema, nici nu am compliat vre-un pachet, exceptand unele programe de pe github, care nu aveau installer/pachet pentru vre-o distributie sau alt sistem de operare), care atunci cand l-am folosit a mers perfect.

#28
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,367
  • Înscris: 10.09.2014

View Post_-_, on 09 februarie 2015 - 14:33, said:

Da. Windows 8.1 este mai rapid si mai stabil decat Ubuntu, dar este closed source, costa mult, nu este la fel de flexibil, nu poate fi customizat decat intre anumite limite foarte restranse, foloseste inca Registry, aproape orice aplicatie instalata ingreuneaza sistemul, iar dezinstalata lasa "urme" in sistem s.a.m.d.
Am cumpărat licență de upgrade de la 7 la 8 la lansare și m-a costat 90 lei. Dacă știi unde să tragi cu ochiul, merge. Windows 7-le era de test.

Oricum, am încercat acum 1 lună să folosesc Ubuntu. M-a disperat bateria și Unity. Nu de alta, e ok Unity dar n-am chef să schimb interfața cu altceva. Gnome pe când avea Ubuntu nici ăla nu era prea stabil. Puneai widgeturi în bară iar la restart dispăreau din te miri ce. Unity de ex. nu-mi mai afișa de câteodată aplicațiile instalate.

Doh, poate fac ceva și scot o treabă bună pe telefoane și tablete (portabile în general) că pe PC-uri o cam pleznesc.

#29
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
De la 12.04 nu prea au mai fost probleme.

#30
RasPi

RasPi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 11.12.2014
Ubuntu/Unity concureaza cu Windows 8. Insa numarul mic de dezvoltatori de la Canonical fata de cei de la Microsoft se vede.
O parte din problemele pe care le are Ubuntu sunt si din cauza ca Linux Mint a ajuns sa fie folosit de mai multi utilizatori decat Unity.
Eu unul cu toate ca am fost un fan Ubuntu de cand au introdus Unity le-am zis la revedere si nu m-am mai uitat inapoi.
Acum ca pe ei ii mananca de nu mai pot si totodata incearca sa concureze si cu Android si cu Windows8 si cu Apple e normal ca nu or sa reuseasca mare lucru.
Au avut o misiune sa faca cel mai popular DE pentru Linux, insa pe la jumatea drumului le-au trosnit idei nastrusnice in cap si au luat-o pe aratura.

Oricum cum s-a spus mai sus trebuie sa faci comparatia pe hardware atestat Linux si pe aceiasi masina instalat Windows pentru a face o comparatie clara.

#31
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Sunteți nedrepți cu cei de la Canonical. Cât timp au folosit Gnome2, erau criticați că nu contribuie la dezvoltarea ecosistemului, ci doar profită de Linux, GNU și Debian (chiar ei declarau că Canonical și Ubuntu contribuie la propagandă/ popularizare), acum când au devenit creativi și inovativi iar nu-i bine... Pe de-o parte nu-i vina lor că ăștia de la Gnome au scot sărăcia asta de 3, păi Unity-i super comparativ cu platforma de bază Gnome3, părerea mea! E adevărat că unii utilizatori apreciază 3, dar sunt o mână de oameni, de aia au apărut o grămadă de forkuri/ remixuri/ shelluri/ derivate: Unity, Mate, Cinnamon, Pantheon, nici nu știu dacă astea-s toate sau dacă nu vor apărea altele... Personal cred că erau mai inspirați dacă schimbau macazul către Xfce, Lxde sau Kde, dar asta-i decizia lui MS.

Și eu nici măcar nu-s un mare fan al Ubuntu, și chiar mai puțin al Canonical (dar asta e pe criteriul intimității, mie-mi place că au devenit creativi și hărnicuți!), dar nu putem da cu pietre în ei.

#32
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostRasPi, on 25 februarie 2015 - 18:23, said:

Eu unul cu toate ca am fost un fan Ubuntu de cand au introdus Unity le-am zis la revedere si nu m-am mai uitat inapoi.

In schimb, eu am devenit fan Ubuntu de cand au introdus Unity :D
Sincer, imi place GNOME. In alte distributii, de obicei, optez pentru GNOME, dar Unity mi se pare octava superioara a lui GNOME.
Dintr-o alta perspectiva apreciez suficient de mult ceea a facut si face Canonical incat consider ca merita sa utilizez in principal distributia lor.
Anyway, de gustibus non disputandum... :)

#33
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005
@RasPi

Ai minimalul. Nu-ti place unity (nici mie) iti pui ce vrea muschii tai.

#34
QAZ

QAZ

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 18.09.2003
Nu suport Unity si am bagat mate. Pentru sisteme mai slabe recomand Lubuntu, in legatura cu  youtube, etc nu stiu daca merge decodarea hardware din placa video (chestie de drivere) trebuie sapat putin pe net.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate