Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Afacere clatitarie
Last Updated: Jan 10 2015 10:21, Started by
adialexa
, Jan 09 2015 13:03
·
0
#1
Posted 09 January 2015 - 13:03
Buna ziua,
As vrea sa imi deschid o clatitarie tip restaurant cu o investitie de 80.000 euro. As vrea sa vand in special crepe dulci si sarate gourmet cu diferite combinatii de ingrendiente. Intrebarea mea este daca ar merge asa o afacere intr-un oras de 300k locuitori localizat central. Am o multime de idei pentru a atrage clienti si de a le face ca o masa la acest local sa fie una cat mai placuta. Multumesc anticipat. |
#2
Posted 09 January 2015 - 13:14
Foarte mare investitia, nu e bine. Tine cont ca romanii reprezinta o piata dificila, mai ales pe alimentatie. La inceput dau buluc, dupa care se plictisesc repede. Trebuie mereu chestii noi.
Mergi intai pe local inchiriat pe 3-6 luni si investitie minima, sa testezi idea. Ce segment de client vrei ? La ce ore ale zilei vor veni acei clienti ? Vor veni sa ia masa de pranz sau cea de seara ? E ca o cofetarie ? Vezi multe cofetarii in jurul tau ? De ce as veni la tine si nu m-as duce la McD ? Clatita se face usor in casa, pe langa o prajitura cu frisca nu. De ce as da banii pe clatite si nu pe cafea + bere ? etc... Intreaba intai 1000 de oameni, cunoscuti si necunoscuti. Prietene, nu de idei ducem lipsa. Eu iti doresc success dar grija mare ! |
#3
Posted 09 January 2015 - 13:23
Incercam sa imi aduc aminte daca stiu vreo clatitarie care sa fi rezistat 5-6 ani, sa zicem. Anul trecut au incercat unii o astfel de afacere in apropiere de mine, cu aparatura noua dar ceva mai restrans: niste masute rotunde la care iti mancai clatitele, in picioare. Au rezistat vreo jumatate de an parca (e vorba de Bucuresti). E greu sa iti formezi o clientela fidela doar cu clatite.
Nu stiu daca capitalul tau e de ajuns, dar mai degraba ai putea incerca un fast-food de genul Subway, cu chestii mai sanatoase, ca asta e noua moda. |
#4
Posted 09 January 2015 - 13:24
80.000 de euroi pentru o clatitarie??? De unde ai scorul asta? Ai citit pe net despre creo superoferta de afacere oferita "la cheie" si ai zis ca l-ai prins pe D-zo de soseta?!
|
#5
Posted 09 January 2015 - 13:26
Doar clatite e cam putin. Ce altceva va mai fi pe meniu? Clatitaria automat inseamna mai mult familii, copii, gagici, si mai putin bere, fum de tigara etc
Or astia cu berile de obicei fac consum simplu si mult. |
#6
Posted 09 January 2015 - 13:30
MAi ani in urma era "clatitaria bretona" in Bucuresti, dupa ce mi-au laudat-o multi a fost acolo, o bomba, preturi nesimtite, cam murder, nu am mai calcat si au disparut repede.
La noi clatita e doar desert si e apanajul gospodinelor. Fa ceva ce nu poti manca acasa. |
#7
Posted 09 January 2015 - 13:32
Cred ca va trebui sa te gandesti cumva si la ceva pachete de livrare la domiciliu (incepe si la roman sa prinda ideea de a primi mancarea acasa) ca sa vinzi doar la "taraba" nu ar merge, eventual si vreo 2-3 chestii mobile in punctele cheie ale orasului... un website e absolut crucial...
Succese |
#8
Posted 09 January 2015 - 13:35
Mergi pe accente gen Vegan, Organic, Fitness etc
Din aia 80,000 vreo 25,000 ar trebui sa-I bagi in consultanta (de calitate) si auto-instruire. |
#10
Posted 09 January 2015 - 14:16
overseas, on 09 ianuarie 2015 - 13:14, said: Foarte mare investitia, nu e bine. Tine cont ca romanii reprezinta o piata dificila, mai ales pe alimentatie. La inceput dau buluc, dupa care se plictisesc repede. Trebuie mereu chestii noi. Mergi intai pe local inchiriat pe 3-6 luni si investitie minima, sa testezi idea. Ce segment de client vrei ? La ce ore ale zilei vor veni acei clienti ? Vor veni sa ia masa de pranz sau cea de seara ? E ca o cofetarie ? Vezi multe cofetarii in jurul tau ? De ce as veni la tine si nu m-as duce la McD ? Clatita se face usor in casa, pe langa o prajitura cu frisca nu. De ce as da banii pe clatite si nu pe cafea + bere ? etc... Intreaba intai 1000 de oameni, cunoscuti si necunoscuti. Prietene, nu de idei ducem lipsa. Eu iti doresc success dar grija mare ! Voi face oferte "Happy Hour" dimineata si voi incerca sa nu imprim in mintea clientilor ca aici se vine doar pentru a manca o clatita rapida si gata. Vreau sa ofer si cafele de calitate, fresh-uri, sucuri, chiar si bere. Si nu voi vinde doar clatita clasica cu frisca si finetti merg mai mult pe idea de clatite bretone pe care nu toata lumea le face in casa. Si o pizza sau un burger se poate face in casa teoretic dar tot se inghesuie lumea la ele in oras. Voi face si o cercetare de piata pe un esantion de 1000 de persoane inainte de toate. Multumesc de raspuns. Numai bine! overseas, on 09 ianuarie 2015 - 13:30, said: MAi ani in urma era "clatitaria bretona" in Bucuresti, dupa ce mi-au laudat-o multi a fost acolo, o bomba, preturi nesimtite, cam murder, nu am mai calcat si au disparut repede. La noi clatita e doar desert si e apanajul gospodinelor. Fa ceva ce nu poti manca acasa. Nu am de gand sa pun preturi exorbitante. sa zicem un 14-15 lei pt o crepa mai intersanta ( somon cu mozzarela sa spunem) si media va veni pe la 8-11 lei. Pe ideea de clatite bretone merg si eu si sper sa nu am aceeasi soarta. Multumesc. |
|
#11
Posted 09 January 2015 - 14:19
Clatite de care vrea lumea si pentru a tine clientela bagi in zaharul pudra putin thc.
|
#12
Posted 09 January 2015 - 14:21
#13
Posted 09 January 2015 - 14:27
1. Suma de 80.000 Euro mi se pare exagerata pentru o clatitarie.
2. Cauta o firma de catering care este in faliment, o poti lua la cca 8.000 Euro. In banii astia intra utilaje, cratiti si oale, cutite, blaturi de lucru, aragaz, plita, etc. Tot, mai putin chiria spatiului. Aplica aici ideile tale, si vezi daca-ti merge sau nu. Personal, am o retinere. Nu stiu ce procent din aia 300.000 locuitori sunt tentati sa manance (si sa dea 12-14 lei) pe clatitele tale. 3. Daca as avea mai putin decat suma de care vorbesti tu, as deschide un lactobar. Cu iaurt si sana facute in casa, pateuri, merdenele, etc. |
#14
Posted 09 January 2015 - 14:32
Eu nu am ce sfaturi da, ca nu ma pricp la afaceri.
In schimb imi plac la nebunie clatitele alea de care zici ca vrei sa faci si nu am nici chef si nici pricepere sa le fac acasa. Si fiindca zicea cineva de "se plictiteste repede cilentela": io-te aici (e drept, e oras de 10M, nu de 300k) coada la intrare intr-un local de familie in care nu poti lua decit clatite, galette si inghetata (da', sincer, nu am vazut pe vreunul sa ia altceva decit clatite). Recunosc, sint clientul lor fidel. [ http://inandaroundlondon.files.wordpress.com/2013/04/dscn1047.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Bafta cu afacerea si sa faci clatite bune! PS: daca ai nevoie de inspiratie pentru retete, au meniul pe net. |
#15
Posted 09 January 2015 - 14:39
Localul ala aglomerat e in alta tara, alta cultura.
In Italia sunt gelaterii-restaurant immense, merge lumea ca la berarie. Nu fa greseala sa te visezi pe alte meleaguri. |
|
#16
Posted 09 January 2015 - 14:42
adialexa, on 09 ianuarie 2015 - 14:16, said:
Nu am de gand sa pun preturi exorbitante. sa zicem un 14-15 lei pt o crepa mai intersanta ( somon cu mozzarela sa spunem) si media va veni pe la 8-11 lei. Pe ideea de clatite bretone merg si eu si sper sa nu am aceeasi soarta. Multumesc. E scump. Edited by easy90rider, 09 January 2015 - 14:42. |
#17
Posted 09 January 2015 - 14:48
adialexa, on 09 ianuarie 2015 - 13:03, said:
Intrebarea mea este daca ar merge asa o afacere intr-un oras de 300k locuitori localizat central. Daca e vorba de brasov, in centrul orasului, cu preturile astea castigi foarte multi clienti, mai ales daca ai clatite "interesante", cum ziceai, cu somon si alte avioane! Daca insa e vorba de cluj si tinta ta sunt studentii, atunci mai bine regandeste preturile, eventual ofera variante de clatite "low cost", ca la 14 lei mai bine cumperi o shaorma mica, in detrimetul clatitelor! |
#18
Posted 09 January 2015 - 14:50
daca ai 80.000 eur , poti cumpara o casa , o inchirezi cu iti asigurri un venit de 600-800 eur pe luna fara bataie de cap.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users