Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Discutii "tabu" intre parinti si copii

- - - - -
  • Please log in to reply
173 replies to this topic

#163
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 22.07.2008
stormwatch, tu ai un discurs f interesat si esti un tip inteligent. Sigur esti barbat, o femeie nu ar fi atat de exagerat de rationala. Ca omul are si sentimente, nu numai cap, ceea ce tie ti se pare o povara. Cu un lucru insa nu sunt de acord in totalitate, ca homosexualitatea ar fi o chestie sociala. Mai, nu e, eu insami am avut parte de niste episoade erotice cu colega de banca dintr-a opta, dar nu mi-am pus niciodata problema, nici macar atunci, ca nu imi plac baietii. M-am nascut sa imi placa, indiferent ce prostii am facut la pubertate. Tot asa, in cercul meu apropiat este o fetita, de vreo 8 ani, care vrea sa fie baiat. Asa simte ea. Se imbraca ca un baiat, n-am vazut-o niciodata purtand roz sau paiete, ba plange la serbari cand trebuie sa intre intr-o rochie. Nu ii trebuie papusi, dar joaca fotbal cu baietii si pe teren si pe playstation. Este innebunita dupa lego si meciuri de fotbal, iar de jucat mai mult cu baieti, cu fetitele de varsta ei nu are nici o preocupare comuna.Si ca temperament, este echilibrata si rationala, fara matzaieli si alintaturi specifice fetitelor la varsta aia. Lafel, nu cunosc dar am mai auzit cazuri, de baieti care prefera papusile in locul mingiei si al masinutei, si sunt mai sensibili asa, si mai retrasi, prefera compania fetelor cand sunt mici. Eh, de cazurile astea ce zici? Si de-abia la parintii lor vad o problema cand or sa le explice cum e cu viata sexuala

#164
stormwatch

stormwatch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,772
  • Înscris: 18.04.2010
În general, nu e bine să tragi concluzii bazate pe exemple punctuale, fie ele şi personale. Am mai spus (nu ştiu dacă pe thread-ul ăsta) că copiii, pînă la pubertate sînt sexually curious (în sensul că vor să ştie cum arată celălalt sex pe sub haine, de ce e interzisă aia şi ailaltă). Faptul că tu la pubertate ai fost curioasă (poate şi activă sexual) cu cineva de acelaşi sex poate indica homosexualitatea doar dacă a pornit de la tine, şi nu de la cealaltă, şi tu ai fost doar disponibilă. Atunci puteai spune dacă e ceva înnăscut sau nu.

Dar în cazul celorlalţi copii pe care i-ai văzut comportîndu-se altfel decît cei de acelaşi sex, trebuie să sapi mai mult în mediul lor, înainte să tragi nişte concluzii. O fată crescută într-un mediu competitiv, numai cu fraţi în jur sau cu părinţi care n-au ţinut cont că e fată în educaţia ei se va purta ca un băiat. Ia cazul fetelor de la casa de copii (de pe vremuri) sau de la casele de corecţie ori puşcării, de acum. Ţi se pare că sînt feminine ? Cele mai multe dacă şi-ar extirpa sînii şi s-ar tunde băieţeşte (bărbăteşte) nu s-ar deosebi cu nimic de un bărbat (îmbrăcate fiind).

În cazul băieţilor, discuţia e lungă, sensibilă, şi în general, n-am probe. Părerea mea e că homosexualii bărbaţi au fost abuzaţi sexual în copilărie, ori de taţi, ori de fraţi, ori de copii mai mari sau de pedofili. Lumea cade în capcană şi crede că aşa ceva nu e posibil pentru că abuzul e ceva traumatic, deci n-au cum să facă la fel ca abuzatorii lor.

Actually, se poate. Aşa cum copiii din familiile unde bătaia e o soluţie curentă la probleme ajung să apeleze la rîndul lor la bătaie cînd sînt mari (pentru că asta e normalitatea lor), tot aşa un copil abuzat va crede că aia e normalitatea. În plus, abuzurile nu trebuie să fie violente. Un copil poate fi convins că nu e nimic rău în ce fac homosexualii, e doar secret, pentru că „lumea e rea şi nu înţelege”. Băieţilor le place cînd li se acordă acest nivel de încredere, şi îl perpetuează.

Tema geneticii în cazul homosexualităţii convine respectivilor, care altfel ar trebui să recunoască că au fost abuzaţi, şi că le-a plăcut.

În cazul adulţilor, care chiar dacă au avut nevastă şi copii, descoperă că au fost toată viaţa homosexuali, e vorba de experienţe sexuale care merg prea departe, ceea ce duce la cîte unii la concluzia că s-o iei e chiar mai bine s-o iei decît s-o dai, şi că e cu totul altceva să domini sexual un mascul puternic decît dacă ai f*te o femeie slabă, atunci ai reţeta de fabricaţie a p0ponarilor.

#165
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 22.07.2008
Dar nu e bine sa tragi concluzii nici dupa cum crezi tu ca ar trebui sa fie lumea, in alb si negru. Continui discutia pe tema homosexualitatii pentru nu e off-topic,homosexualitatea  e chiar un subiect tabu de discutat cu copii. Baiatul meu ma tot intreaba de prietena lui, daca e ok ca o fata sa vrea sa fie baiat, si am cam scaldat-o. Nu pt ca n-as fi avut un raspuns pt varsta lui, ci pt ca a doua zi ar fi aflat si fata ce i-am spus, ca asta da tot din casa. Asa ca deocamdata sunt prudenta, dar incurajez prietenia lor, pt ca sunt copii si se simt bine impreuna. Eu gred ca e asa, grafic cam la introverti-extroverti, majoritatea suntem pe undeva pe scala, si mediul social ne ajuta sa nu o luam spre extreme. Cu exceptii. Sunt de acord cu tine ca un mediu care promoveaza ca sa fii gay e cool, nu-i ajuta nicicum pe cei care au ceva tendinte, dar sunt mai degraba bisexuali, si o educatie care le induce faptul ca sa pupi un baiat e scarbos ii ajuta sa aiba o viata de cuplu normala. Pe de alta parte, nici nu ii putem arunca la marginea societatii pe cei care s-au nascut altfel. Un extrovert relativ poate fi absolut funcitional social la maturitate, dupa ce invata sa se controleze in preajma necunoscutilor si sa poarte o conversatie lejera. Nu va ajunge un public speaker, dar cati ajung. Un extrovert extrem insa.... n-ai ce-i face aluia. Fata de care ti-am spus provine dintr-un mediu social ridicat, fara frati, si cu parinti foarte relaxati, un pic boemi, un pic arata ingrijorare fata de situatie, poate mai mult in particular, insa nu ascund, vorbesc despre asta. Dar nici nu o imbraca in roz cu forta, ii respcte optiunile. Ce o fi in sufletul lor, habar n-am.

#166
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
stormwatch, gresesti.

Uite: http://www.telegraph...-be-a-girl.html

5 ani, da? Cu problema simtita inca de la 3 ani.

Si nu e singurul caz.

Uite si invers: http://edition.cnn.c...raising-Ryland/

Sau: http://www.oddee.com/item_98900.aspx

Nici macar asta

Quote

Aşa cum copiii din familiile unde bătaia e o soluţie curentă la probleme ajung să apeleze la rîndul lor la bătaie cînd sînt mari (pentru că asta e normalitatea lor)///

nu e general valabila.

Edited by Deria_Leena26, 24 April 2015 - 19:01.


#167
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 22.07.2008
Nu stiu cum sa editez, dar am incurcat borcanele, de introverti vorbeam ca trebuie lucrat cu ei

#168
stormwatch

stormwatch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,772
  • Înscris: 18.04.2010

 Deborah77, on 24 aprilie 2015 - 18:16, said:

Baiatul meu ma tot intreaba de prietena lui, daca e ok ca o fata sa vrea sa fie baiat, si am cam scaldat-o.
Pfff, te-ai temut că-l înveţi ceva rău dacă-i spui realitatea, sau că o să se simtă aia jignită ? Dacă tot se dă băiat, ia şi urmăreşte-o cum reacţionează la violenţă (de exemplu, la o minge în faţă, sau la un fault mai dur). Sau dă-i să vadă gif-ul ăsta:
[ http://cdn.makeagif.com/media/4-25-2015/ttF6KZ.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
şi întreab-o pe urmă dacă mai vrea „să fie băiat”.

Eu unul încurajez părinţii să-şi dea fetele la karate (sau orice sport de contact), pentru că le creşte încrederea în sine, autocontrolul, şi le reduce caracteristicile de victimă, cu care multe fete intră în viaţă. Din păcate, aproape toate fetele (care se dau a dracu' de băieţoase altfel), îşi descoperă brusc feminitatea, cînd dau de violenţă.

 Deria_Leena26, on 24 aprilie 2015 - 18:56, said:

Bullshit ! Nu te pune nimeni să mă crezi pe mine, dar tot aşa nu te pune nimeni să crezi tot ce citeşti prin ziare (mă rog, pe internet) sau ce dă la televizor. Numai zilele trecute, pe nu'ş care canal (TLC sau CBSReality) era unul care de pe la 7 ani aşa a descoperit ce bună şi frumoasă ar fi viaţa lui dacă n-ar mai avea piciorul stîng (de la jumatea coapsei în jos, ştia exact de unde voia să-i fie tăiat). N-am avut răbdare să văd povestea lui completă pentru că mai văzusem un caz, din Australia, tot aşa cu unul care era nefericit cu toate picioarele, şi care cînd a fost refuzat de medici să-i taie un picior perfect sănătos şi l-a pus singur la gheaţă timp de 6 ore, după care medicii n-au mai avut ce să-i facă şi i-au făcut pe plac.

Oameni defecţi există, şi eu sînt pro „let them livedar de aici pînă la a-i declara normali e cale lungă. Povestea ăluia care la 3 ani ştia că trebuia să fie băiat, pute. La 3 ani, şi chiar la 5, nu mai zic de mult mai tîrziu, nu ştii ce vrei. Să respecţi dorinţe dintr-astea ale copiilor înseamnă să-i trimiţi cu capul în zid cu bună ştiinţă. Părinţii degeaba-şi dau ochii peste cap, că vai, ei n-au nici o vină, să ia naibii să recunoască ce-au greşit în educaţia lor, pentru că poţi strica un copil chiar şi din prea multă dragoste.

PS. Uite aici un caz de genul celor de care vorbeam.

Edited by stormwatch, 25 April 2015 - 06:50.


#169
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 22.07.2008
Haide mai, ca si fi-miu ar incepe sa planga daca il iei cu de-astea. Nu sunt de acord cu incurajarea violentei la baieti, ne-ati dus deja in 2 razboaie mondiale cu cocosheli de barbati, de-acum sunt pacifisti

#170
stormwatch

stormwatch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,772
  • Înscris: 18.04.2010

 Deborah77, on 25 aprilie 2015 - 07:12, said:

Haide mai, ca si fi-miu ar incepe sa planga daca il iei cu de-astea.
Păi, nu e bine. Vrei să-l „transformi” în fată cumva ? Pentru că şi părinţii care se plîng că băieţii lor ajung să se creadă fete uită să spună cît le-au suflat în kur cît erau mici. Nu zice nimeni de mers la extreme, dar modelele pentru copii trebuie stabilite bine, şi încă de la început (şi de fapt, părinţii sînt primele modele ale copiilor).

#171
Purpura

Purpura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,818
  • Înscris: 14.02.2014

 casablanca1000, on 04 ianuarie 2015 - 15:55, said:


daca nu-i explici tu stai linistit ca o sa afle singur de la scoala.

Vrei sa zici gradinita. Eu nu-mi aduc aminte de un timp in care sa nu fi stiut, macar in general, despre ce e vorba.

 Deborah77, on 24 aprilie 2015 - 14:20, said:

stormwatch, tu ai un discurs f interesat si esti un tip inteligent. Sigur esti barbat, o femeie nu ar fi atat de exagerat de rationala. Ca omul are si sentimente, nu numai cap, ceea ce tie ti se pare o povara. Cu un lucru insa nu sunt de acord in totalitate, ca homosexualitatea ar fi o chestie sociala. Mai, nu e, eu insami am avut parte de niste episoade erotice cu colega de banca dintr-a opta, dar nu mi-am pus niciodata problema, nici macar atunci, ca nu imi plac baietii. M-am nascut sa imi placa, indiferent ce prostii am facut la pubertate. Tot asa, in cercul meu apropiat este o fetita, de vreo 8 ani, care vrea sa fie baiat. Asa simte ea. Se imbraca ca un baiat, n-am vazut-o niciodata purtand roz sau paiete, ba plange la serbari cand trebuie sa intre intr-o rochie. Nu ii trebuie papusi, dar joaca fotbal cu baietii si pe teren si pe playstation. Este innebunita dupa lego si meciuri de fotbal, iar de jucat mai mult cu baieti, cu fetitele de varsta ei nu are nici o preocupare comuna.Si ca temperament, este echilibrata si rationala, fara matzaieli si alintaturi specifice fetitelor la varsta aia. Lafel, nu cunosc dar am mai auzit cazuri, de baieti care prefera papusile in locul mingiei si al masinutei, si sunt mai sensibili asa, si mai retrasi, prefera compania fetelor cand sunt mici. Eh, de cazurile astea ce zici? Si de-abia la parintii lor vad o problema cand or sa le explice cum e cu viata sexuala

Fix asa era si eu si, intr-o masura, inca sunt. N-am vrut niciodata sa fiu baiat si sunt cat se poate de heterosexuala.

Jucatul cu baietii trece pe la 13-14 ani.

 stormwatch, on 25 aprilie 2015 - 06:39, said:

Oameni defecţi există, şi eu sînt pro „let them livedar de aici pînă la a-i declara normali e cale lungă. Povestea ăluia care la 3 ani ştia că trebuia să fie băiat, pute. La 3 ani, şi chiar la 5, nu mai zic de mult mai tîrziu, nu ştii ce vrei. Să respecţi dorinţe dintr-astea ale copiilor înseamnă să-i trimiţi cu capul în zid cu bună ştiinţă. Părinţii degeaba-şi dau ochii peste cap, că vai, ei n-au nici o vină, să ia naibii să recunoască ce-au greşit în educaţia lor, pentru că poţi strica un copil chiar şi din prea multă dragoste.

De acord. Eu la 5 ani vream sa fiu fierar si, in timpul liber, dinozaur. Am un prieten care credea ca e ... closca si-si facea inclusiv cuib unde clocea. Altul vrea sa se insoare cu pisica.

#172
black_dizzy

black_dizzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,270
  • Înscris: 26.07.2007

 Deborah77, on 24 aprilie 2015 - 14:20, said:

stormwatch, tu ai un discurs f interesat si esti un tip inteligent. Sigur esti barbat, o femeie nu ar fi atat de exagerat de rationala. Ca omul are si sentimente, nu numai cap, ceea ce tie ti se pare o povara. Cu un lucru insa nu sunt de acord in totalitate, ca homosexualitatea ar fi o chestie sociala. Mai, nu e, eu insami am avut parte de niste episoade erotice cu colega de banca dintr-a opta, dar nu mi-am pus niciodata problema, nici macar atunci, ca nu imi plac baietii. M-am nascut sa imi placa, indiferent ce prostii am facut la pubertate. Tot asa, in cercul meu apropiat este o fetita, de vreo 8 ani, care vrea sa fie baiat. Asa simte ea. Se imbraca ca un baiat, n-am vazut-o niciodata purtand roz sau paiete, ba plange la serbari cand trebuie sa intre intr-o rochie. Nu ii trebuie papusi, dar joaca fotbal cu baietii si pe teren si pe playstation. Este innebunita dupa lego si meciuri de fotbal, iar de jucat mai mult cu baieti, cu fetitele de varsta ei nu are nici o preocupare comuna.Si ca temperament, este echilibrata si rationala, fara matzaieli si alintaturi specifice fetitelor la varsta aia. Lafel, nu cunosc dar am mai auzit cazuri, de baieti care prefera papusile in locul mingiei si al masinutei, si sunt mai sensibili asa, si mai retrasi, prefera compania fetelor cand sunt mici. Eh, de cazurile astea ce zici? Si de-abia la parintii lor vad o problema cand or sa le explice cum e cu viata sexuala

Nu vad de ce asociezi homosexualitatea cu comportamentul fetitei respective. Eu una mi-am dorit toata viata sa fi fost baiat, m-am imbracat sport cand eram mica, m-am jucat cu baietii si abia pe la 18 ani am descoperit ca pot sa traiesc si daca sunt imbracata in fusta, dar nu am avut niciodata nici cea mai mica simpatie pentru fete. Sunt fete mai baietoase pentru ca asa e personalitatea lor, fara legatura cu orientarea sexuala. Mie mi se pare ca tu esti prinsa in niste stereotipuri despre cum ar trebui sa arate si sa se poarte o femeie/fetita si ai impresia ca daca nu se conformeaza acelor stereotipuri, inseamna ca ceva nu e in regula cu ea.

#173
Deborah77

Deborah77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 22.07.2008
S-ar putea sa ai dreptate. Doar ca nu am mai intalnit o fata care sa sustina ca vrea sa fie baiat, si sa planga cand ii arati o rochie. Vom vedea ce va aduce viitorul

#174
kingsky

kingsky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,227
  • Înscris: 07.07.2015

 Deborah77, on 27 aprilie 2015 - 11:46, said:

S-ar putea sa ai dreptate. Doar ca nu am mai intalnit o fata care sa sustina ca vrea sa fie baiat, si sa planga cand ii arati o rochie. Vom vedea ce va aduce viitorul
daca nu gaseste sfat profesionist nu va aduce ceva bun

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate