Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...
 Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta
 

CINE SHTIE CUM SE INSTALEAZA ZAPP-UL IN LINUX?

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Numeroaselor lucruri personale shi off-topic pe care le-am postat pe acest forum alatur faptul ca sunt student in grupa 366C2 la studii aprofundate in facultatea de automatica shi calculatoare shi ca trebuie sa prezint la examenul de pe 9 februarie al cursului de sisteme de operare avansate un proiect de Rex, asta fiind o biblioteca pe Linux (ii indemn pe curioshi sa arunce o privire la http://apollo.cs.pub...haela/soa_2002/). Cum tocmai mi-a venit factura Romtelecom in valoare de 913.000 de lei, din motive neclare, deshi n-am stat decat de 88.000 de lei pe X-Net, shi cum e enervant sa tot resetez in Windows 98/2000/XP shi-napoi in Linux pentru fiecare kilooctet de pe tenternet, fac urmatorul

                   ANUNTZ UMANITAR

           CINE SHTIE CUM SE INSTALEAZA ZAPP-UL IN LINUX?

Inca de pe cartonul cablului ala adaptor ATEN UC-232A USB am aflat ca S.C. Telemobil S.A. nu acorda asistentza la instalarea in Linux (acolo scria ca driver-ele n-au fost testate decat pe Windows), ceea ce mi-a confirmat mai demult shi un nene de la 411/400 sau cat e Customer Care pentru servicii de date, care mi-a zis in plus sa ma duc la http://www.zappmobile.ro/data/ shi sa citesc catinel manualele shi sa descarc driverele. Am inceput sa iau o data cu `wget` prin X-Net fishierele de la URL-ul asta dar m-am oprit (dupa descarcarea primilor 2 MB din cei 6,9 MB ai unui anumit fishier http://www.zappmobil...a/test/test.txt care contzine shirul “test download test download ...” repetat de 6,9 MB ori, iar eu nu fusesem atent sa-l evit, fiind ocupat cu altceva... mai sunt shi test.zip shi test2.zip de 5,9 MB + 11,8 MB), am zis ca le iau din Windows, am inceput acum sa le iau cu WinHTTrack, care are nishte butoane mari shi late de SKIP, mi-a luat vreo 25 MB shi mai trage cu viteze ametzitoare, nu shtiu cum calculeaza asta rata de transfer ca a zis la un moment dat shi 22 KB/s, da' n-are cum, ca maximul este teoretic 18,75 KB/s = 153600/8/1024, dar oricum n-am timp acum de citit manualele respective (deshi se pare ca am timp sa scriu mesajul asta... in fine, tot stau de vreo 2 ore pe linie).

Bogdanra mi-a promis ca se intereseaza, dar e shi el om shi-l intzeleg ca n-a avut timp inca. Printre driverele de la sectziunea de download. http://www.zapp.ro/help/download/ , driver_s200_h100.zip nu contzine nimic de Linux, serial_usb_adaptor.zip contzine “Adaptor_serial-USBUC232Alinux.html” care zice “How to use your ATEN UC-232A USB adapter with Linux: http://www.linuxfocu...cle223.shtml” shi poate-mi zice shi mie cineva mai liber ce scrie acolo (in orice caz se refera la juma' de problema, shi chiar daca o sa fac ce scrie acolo shi o sa mearga, tot mai e jumate), iar usb_adaptor.zip contzine “Adaptor terminal Zapp-USBlinuxlinux.zip" in care sunt Makefile, pl2303.c, pl2303.h, readme.txt, usb-serial.h si usbserial.c (readme.txt nu zice decat “Changes in This Release: 1. To fixed using cat command  problem in Linux”). Un ‘make’ in directorul acestor fishiere da o tarla de erori (shi warning-uri) a caror debug-are este un proiect in sine. Le-am aratat unor colegi mu-ult mai deshteptzi decat mine shi au zis “Da, sunt nishte erori.”

In fine, tot off-topic, pana la urma pot sa stau shi pe X-Net, pentru care instalarea fax-win-soft-modem-ului ala Conexant la 56 Kbauds a fost tot mai grea decat in Windows (driver-ele lui de pe net contzineau un shell script care pe baza Device ID shi Vendor ID citite din firmware incerca sa zica daca e HCF sau HSF, zicea ca e HSF, dar ca exista shi HCF cu aceleashi Device ID shi Vendor ID... asha ca solutzia finala s-a bazat pe citirea de pe chipset a unui ID care sigur-sigur il denota ca HSF... greu), dar striga nevasta-mea la mine ca mi-am luat Zapp (mama ce on-topic sunt) shi tot platesc aiurea Romtelecom-ul. Asha ca, celui/celei care ma ajuta ii promit o bere mare cu alune sau ceva similar.

Distributzia de Linux este Red Hat Linux 8.0, instalat complet (Everything). Ash prefera ca solutzia sa nu implice recompilarea kernel-ului. Cel putzin pentru HSF n-a fost nevoie. De exemplu, articolul ala referitor la prima jumatate, seriala-USB zice ca totul s-ar face cu make...;modprobe...;mount...;modprobe...;mknod...;chmod... .

Multzumesc.

#2
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
uite un driver care a fost postat acum ceva vreme pe rlug, nu stiu daca merge (1) si nu stiu daca merge pe s200 (2)

http://www.vali.as.r...load/zapp.sh.gz

o sa ma uit pe zapp.ro ca stiam ca era si acolo un driver

------

am uitat sa spun:
Pornesti conexiunea cu zapp, o poti opri cu killall -9 pppd.

#3
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Fishierul de la URL-ul http://www.vali.as.r...load/zapp.sh.gz
de care zici tu contzine un singur fishier shell script, nu driver, zapp.sh, care este aproape identic cu cel pe care l-am gasit azi-noapte in cei 43.9 MB / 559 fishiere / 48 directoare pe care mi le-a luat WinHTTrack-ul de la http://www.zappmobile.ro/data/ , mai precis http://www.zappmobil...x/install_hy.sh (diferentzele constau numai in faptul ca in zapp.sh au fost introduse nishte 0x0A (n) suplimentare ca sa nu mai stai sa dai word-wrap cand citeshti liniile lungi - shi sper sa fi fost introduse bine, altfel nu va mai merge shell script-ul). In orice caz el incepe cu:

#!/bin/bash
###############################################################################
#Script pentru configurarea conexiunii ppp pe un telefon Zapp (Hyundai 100)
#Realizat de Dalis-Adrian Pantalache la data  Dec 12 12:02:13 EET 2001
# este necesara existenta pachetului ppp pentru realizarea conexiunii
#
###############################################################################

Poate ma aude Bogdanra exprimandu-mi imensitatea gandirii ca s-ai dau o bere prin tranzitivitate lui Dalis-Adrian Pantalache, daca o mai lucra la S.C. Telemobil S.A. din 12 decembrie 2001 incoace, sa-mi zica cum sa-l modific shi pentru Synertek S-200 (sau pe vremea aia nu exista Synertek S-200 shi de fapt el merge pe amandoua?).

Iarashi tzin sa multzumesc firmei S.C. Telemobil S.A. pentru ajutorul profesionist pe care mi-l ofera ("Acest program de instalare a unei conexiuni zapp, este gratis, se afla sub licenta GNU, programul scrie in fisierele /usr/bin/zapp /etc/ppp/chat-zappmobile si in /etc/ppp/peers/hyundai-zappmobile , daca aveti aceste fisiere va rog sa faceti o copie a originalului deoarece este posibil sa fie suprascrise, programul este livrat cu sursa.  Autorul acestui program si firma Telemobil nu isi asuma nici o responsabilitate pentru orice tip de daune care pot apare pagube (d/n):")

In orice caz ceva e putred pentru ca la un moment dat scrie `echo -en "nTe rog verifica telefonul sa fie setat pe viteza de transfer  33[41;33;1m 115200 33[m"` shi in manual / la 400/411 mi s-a spus de la inceputuri sa-l setez pe 230400.

Zic ca nu este un driver pentru ca este efectiv o succesiune de comenzi care se pot da shi la prompt-ul shell-ului. Nu zic ca nu este posibil, dar imaginatzi-va ca v-atzi instala Zapp-ul in Windows / atzi intra pe tenternet cu zapp.bat din cmd.exe. Pana shi HSF-ul ala vai de mama lui are frumos, in Red Hat Linux 8.0, Network Connection Manager sau cum ma-sa-i zice, cu buton mare shi roshu de activate device / deactivate device (ce-i drept, dupa activare n-are shi el naibii o fereastra de status, tot din prompt trebuie sa-i dai, dar totushi).

#4
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
modprobe pl2303
ln -sf /dev/ttyUSB0 /dev/modem

lansezi asa:

pppd /dev/modem 230400 connect 'chat -v -f chat.txt' +ua user.txt noipdefault defaultroute debug crtscts modem

in chat.txt
"" AT&C0+CRM=1 OK ATDT#777 CONNECT

in user.txt
username
password

si gata!

#5
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Aha. Dar nu cumva, ca sa pot incepe cu `modprobe pl2303`, trebuie sa am shi compilat pl2303? Dupa cum spuneam, un `make` in directorul cu Makefile, pl2303.c, pl2303.h, usb-serial.h si usbserial.c eshueaza cu un numar de erori. Cand ajung acasa o sa pun cateva dintre ele aici, oricum m-a mai intrebat cineva de ele. Din cate vad Makefile zice:

MODULE= pl2303
CC= gcc

shi dupa varianta `all` care n-ar trebui sa eshueze cred c-ar trebui sa dau `make inst`:

inst:
insmod ./usbserial.o
insmod ./pl2303.o

In orice caz, multzumesc de raspuns.

Editare: S-ar putea sa am eu o problema cu configuratzia de acasa fiindca tocmai am incercat aici la firma pe un linux shi a mers, in fine, macar inceputul, ca n-am drepturi suficiente, dar oricum n-am adaptorul UC232A-USB la mine acum ca sa verific.

bash-2.04$ make
gcc -D__KERNEL__ -I/usr/src/linux/include -DCPU=586 -march=i586  -Wall -Wstrict-prototypes -O2 -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -pipe -DMODULE  -c pl2303.c
pl2303.c:31: warning: `debug' defined but not used
gcc -D__KERNEL__ -I/usr/src/linux/include -DCPU=586 -march=i586  -Wall -Wstrict-prototypes -O2 -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -pipe -DMODULE  -DEXPORT_SYMTAB -c usbserial.c
bash-2.04$ uname -a
Linux linux 2.4.2 #4 Wed Mar 21 09:47:27 EET 2001 i686 unknown
bash-2.04$ ls -al *.o
-rw-rw-r--    1 michi    michi        8992 Jan 21 19 : 09 pl2303.o
-rw-rw-r--    1 michi    michi       12888 Jan 21 19 : 09 usbserial.o
bash-2.04$ make inst
insmod ./usbserial.o
make: execvp: insmod: Permission denied
make: *** [inst] Error 127
bash-2.04$

#6
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

Quote

Originally posted by MihaiDobrescu76
Fishierul de la URL-ul http://www.vali.as.r...load/zapp.sh.gz
de care zici tu contzine un singur fishier shell script, nu driver, zapp.sh, care este aproape identic cu cel pe care l-am gasit azi-noapte in cei 43.9 MB / 559 fishiere / 48 directoare pe care mi le-a luat WinHTTrack-ul de la[...]

nu ai nevoie de driver ca sa il poti folosi

acum nu stiu daca este pentru serial sau pt usb

#7
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
Incearca ca root.
Nu te lasa sa dai insmod pt. ca nu ai drepturi.

bye

#8
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Am shi zis ca n-am drepturi suficiente, n-am parola de root pe respectivul computer de la servici shi chiar dac-ash fi cerut-o n-ash fi rulat respectivul insmod ca sa nu stric ceva pe-acolo.

Am fost acum devale, pe lunca, in Linux, unde n-au electricitate shi copiaza pe/de pe FAT32 la lumina opaitzelor shi am dat iar make, dar a rezultat un fishier mare rau (14.871 octetzi), ash umple tot topicul asta, sh-asha va multzumesc ca n-a zis nimeni nimic (inca) referitor la cat de mult postez. Asha ca l-am pus la http://users.pcnet.r...make_output.txt , cine vrea sa se uite, ii raman dator, am impresia ca n-am configurat ca lumea sistemul, nu-ntzeleg cum de pe calculatorul ala de la firma n-a dat decat "pl2303.c:31: warning: `debug' defined but not used" (fir-ar sa fie, am uitat sa dau un `uname -a`).

Cred in continuare ca daca jumatatea asta, referitoare la adaptorul UC232A-USB nu merge, nu pot sa aplic solutzia lui sigxcpu. Am incercat, dar cred ca `modprobe pl2303` nu face nimic, fara sa fi dat mai intai `insmod ./pl2303.o`, dupa ce ash fi obtzinut prin make fishierele obiect:

[root@localhost ld_pl2303_v0213]# modprobe pl2303
[root@localhost ld_pl2303_v0213]# ln -sf /dev/ttyUSB1 /dev/modem
[root@localhost ld_pl2303_v0213]# pppd /dev/modem 230400 connect 'chat -v -f
chat.txt' +ua user.txt noipdefault defaultroute debug crtscts modem
Warning - secret file user.txt has world and/or group access
[root@localhost ld_pl2303_v0213]#

Fishierul chat.txt contzine `"" AT&C0+CRM=1 OK ATDT#777 CONNECT` cum mi-a scris el, iar user.txt contzine

a
a

pentru ca nu conteaza userul shi parola, ca shi-n Windows, numarul meu de telefon conteaza.

Am incercat ln-ul shi cu /dev/ttyUSB1 shi cu /dev/ttyUSB0, in ideea ca pe unul dintre USB-uri am mouse-ul optic radio (placa de baza mai are vreo 6 USB-uri jos dar sper ca sunt mai mari decat 0 shi 1) shi sa nu-l ia in mod greshit p-ala, dar daca modprobe-le n-a facut nimic, nu cred sa fi ieshit ceva.

Scuze de insistentze, sunt oarecum presat de timp shi am incercat sa prezint problema cat mai clar, in sperantza ca sunt mai multe shanse sa vada cineva ce greshesc, dar nu mai postez detalii, ci ashtept idei. Am postat cam prea mult pe tema asta. Multzumesc inca o data.

#9
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
ORICE distributie noua  de linux are aproape toate driver-ele
compilate. daca esti hacker si ti-ai recompilat kernel-ul esti "on yer own", prietene.
oricum, intr-un kernel standard de la orice distributie, imi ia 5 minute sa fiu on-line (cu tot cu timpul de boot:P)

uite un suse8.1 standard:
/lib/modules/2.4.19-4GB/kernel/drivers/usb/serial/pl2303.o

ttyUSB0, ttyUSB1 etc. se aplica NUMAI pentru interfete seriale emulate prin driver peste USB (adica USB e tot serial, de fapt, da' driver-u' asta emuleaza semnalizarea lu' RS232, cred), deci mouse-ul si alte device-uri USB native nu au treaba cu asta.

asa ca, in 99.9% din cazuri /dev/ttyUSB0 e OK.
daca vrei exemplu de device ce-si da in gura cu driver-ul de la prolific este iPAQ-ul - ce, pana la urma, a suferit dezactivarea ca sa nu ma mai incurce :)
mouse usb am si eu, da' nu are nici o legatura.

solutie: pune-ti kernel-ul standard din distributie si baga mare ce ti-am scris eu acolo. functioneaza 100%

Alex

#10
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Draga Alex,

Ma bucur ca tzie itzi ia 5 minute sa fii on-line. Shi mie imi ia 5 minute sa fac lucruri la care ma pricep.

Dar kernel-ul nu l-am recompilat niciodata, nici in instalarea curenta, nici inainte, in principal pentru ca pana in iulie am avut un HDD de 812.5 MB pe care n-aveam loc sa dau din coate shi reusheam cu greu sa instalez Red Hat Linux 6.0 in 400 MB de ext2 shi Windows 95 OSR2 in 400 MB de FAT 16. Din iulie incoace ce-i drept am acest HDD de 76 GB dar n-am avut timp de recompilat kernel shi nici de studiat problema.

Inchipuie-tzi ca am dat un locate pl2303 shi am gasit ceva similar cu calea /lib/modules/2.4.19-4GB/kernel/drivers/usb/serial/pl2303.o shi in orice caz am incercat solutzia ta inainte de a face figuri pe forum cu shapte mii de octetzi de post-uri despre `make`. Pur shi simplu nu s-a conectat shi atunci am incercat sa vad daca nu cumva trebuie sa-mi compilez eu pl2303.o shi usbserial.o. In firma mi s-a atras atentzia ca `Using header files in userland` inseamna ca n-am instalat sursele kernel-ului ca d-aia incepe cu erori legate de string.h. Cum nu le-am instalat, nu shtiu, am instalat Red Hat Linux 8.0 Everything, care a cerut primele 3 C.D.-uri shi a pus vreo 4.800 de MB pe HDD. E posibil ca sursele kernel-ului sa fie in ultimele 2 C.D.-uri, nu shtiu, in orice caz eu nu tzin neaparat sa-l recompilez, dupa cum am shi zis in primul post, ca ash prefera ca solutzia sa nu implice recompilarea kernelului.

Pana la urma am reushit sa conving un sysadm din firma sa-l instaleze aici pe un calculator cu Linux shi sa vad shi eu care e procedura. Asta se va intampla in urmatoarele zile.

#11
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Gata. Merge. Problema era parametrul nodetach pe care sigxcpu/Alex a uitat sa-mi zica sa-l pun la pppd.

Repet aici solutzia lui, de instalare a modemului telefonului Synertek S-200 in Linux, pentru altzii care poate se mai dau cu capul de peretzi ca shi mine:

modprobe pl2303
ln -sf /dev/ttyUSB0 /dev/modem

touch chat.txt
/* inserare in chat.txt:
"" AT&C0+CRM=1 OK ATDT#777 CONNECT
*/

touch user.txt
/* inserare in user.txt:
a
a
*/

pppd /dev/modem 230400 connect 'chat -v -f chat.txt' +ua user.txt noipdefault defaultroute debug crtscts modem nodetach

(Eventual un

dmesg | grep tty

pentru a vedea care /dev/ttyUSB0 este (ce-i drept, asta a fost aici, pe calculatorul pe care m-a ajutat un sysadm sa-l instalez, poate acasa o fi altul).)

Multzumesc.

#12
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Iata shi primul meu post din Linux / primul surf cu Mozilla. Shi aici, acasa, tot /dev/ttyUSB0 este.

[root@localhost ld_pl2303_v0213]# dmesg | grep tty
ttyS0 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS1 at 0x02f8 (irq = 3) is a 16550A
usbserial.c: PL-2303 converter now attached to ttyUSB0 (or usb/tts/0 for devfs)

E posibil sa fi pus shi un Enter in plus la sfarshitul randului din chat.txt. La firma am insistat sa nu puna shi aici am incercat direct dupa ce am scos enter-ul. Fara nodetach nu se-ntampla nimic, cum ziceam. Cu nodetach a inceput asha:

[root@localhost ld_pl2303_v0213]# pppd /dev/modem 230400 connect 'chat -v -f chat.txt' +ua user.txt noipdefault defaultroute debug crtscts modem nodetach
Warning - secret file user.txt has world and/or group access
Serial connection established.
using channel 1
Using interface ppp0
Connect: ppp0 <--> /dev/modem
.........................
local  IP address 172.16.13.128
remote IP address 172.16.11.1
.........................
Script /etc/ppp/ip-up started (pid 1193)
Script /etc/ppp/ip-up finished (pid 1193), status = 0x0
.........................

`man pppd` zice:

nodetach
              Don’t  detach  from  the  controlling  terminal.   Without  this option,  if a serial device other than the terminal on the standard input is specified, pppd will fork to become  a  background process.

Nu-ntzeleg de ce trebuia neaparat s-o dau.

Pentru marirea timeout sunt mai multe optziuni la pppd (ca sa nu fie nevoie de un program "keep-alive"), nu shtiu care dintre ele o fi, poate ma lumineaza shi pe mine cineva.

#13
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
are idee cineva de ce-mi da segmentation fault cand inchid pppd-ul cu conexiunea ? :)
Dupa nu o mai ia....

Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000014
printing eip:
c020cdee
*pde = 00000000
Oops: 0000
CPU:    0
EIP:    0010:[]    Not tainted
EFLAGS: 00010006
eax: c15ee200   ebx: ffffff8d   ecx: ded837c0   edx: 00000000
esi: ded837c0   edi: ded837c0   ebp: 00000246   esp: c95efe30
ds: 0018   es: 0018   ss: 0018
Process pppd (pid: 3533, stackpage=c95ef000)
Stack: ffffff8d ded837c0 00000001 00000000 c020e688 ded837c0 00000286 00000001
       00000000 de784600 00eed091 c95ee000 c0113cb0 ded837c8 ded837c8 ded837c0
       c15b8b80 c15b8b80 c020db73 ded837c0 dfe6bed8 00000282 00000000 defc701c
Call Trace:    [] [] [] [] []
  [] [] [] [] [] []
  [] [] [] [] [] []

Code: 8b 72 14 8b 46 e8 8b 56 ec 25 00 00 00 2f 0d 00 00 80 01 81

#14
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002
Hmmm... Nu tzin minte sa ma fi ajutat vreodata un stack trace... Oricum acolo nu zice decat ca a incercat sa dereferentzieze un pointer NULL... Adica access violation... Beats me, cine shtie ce s-o-ntampla cand omori pppd-ul... Dar de curios, cum porneshti/opreshti pppd-ul? Dai nodetach ca parametru la apel shi-nchizi cu Ctrl-C? Sau il bagi in background cu & shi-l inchizi cu kill -9? Just a thought.

#15
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
pppd il pornesc dintr-un bash script.
Iar apelul este cu nodetach si dau ctrl-c, intr-adevar. Asta pentru ca sunt inca in teste cu jucaria si nu am avut nevoie sa o las in background or something. La ctrl-c apare un pppd segmentation fault si..that's all. Strange...OS este un RH 8 proaspat instalat, cu kernel proaspat compilat 2.4.20, asta fiind singura modificare, restul pachetele standard. BTW si in 2.4.18 (parca, cel original care vine cu kitul) se comporta la fel.

#16
brunborg

brunborg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 17.01.2003
Am un Red Hat Linux 7.3 si vreau sa intru pe internet facand dial-up prin Zapp.
Am sunat la Zapp-Customer Service dar ...degeaba,dupa ce m-au plimbat pe la 3-4 operatori mi-au cerut adresa de email sa-mi trimita info.Si tot astept...
Asadar daca v-ati lovit de aceasta problema poate ma ajutati si pe mine.
Thanx

PS: Nu am USB, vreau sa intru prin COM. :confused:

#17
sigxcpu

sigxcpu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 22.09.2002
pai citeste frate topicul si o sa stii cum

#18
MihaiDobrescu76

MihaiDobrescu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 05.12.2002

Quote

Originally posted by brunborg
PS: Nu am USB, vreau sa intru prin COM. :confused:

Mmmm... Alex, care-i diferentza la instalare pe seriala? E vreuna? Am inca un calculator mai vechi care n-are USB shi vreau sa-l fac shi p-ala sa mearga pe Zapp, de curios macar. Mai imi trebuie inca un cablu serial, presupun, dar in rest ramane aceeashi procedura?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate