Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Utilizarea produselor bio (ecologice) pentru combaterea daunatorilor
Last Updated: Mar 23 2019 21:08, Started by
hunor66
, Feb 23 2010 15:19
·
0
#55
Posted 25 February 2010 - 23:30
fastcojo, on 25th February 2010, 21:35, said: acea vita, asa cum ai spus, chiar nu a fost stropite niciodata ( si are cam 15 ani, deci sigur a prins si ani mai prosti) Poate nu ai inteles ... capsunica NU necesita tratamente ... indiferent de an prost sau bun si de atacator ... este un hibrid dat draqu ... nu face nici o boala ... am si eu o bolta "mostenita" de la fostul propietar de acu 15 ani ... cred ca are peste 20 ani si nu a fost stropita niciodata cu nimic ... rodeste abundent in fiecare an cu struguri dulci si parfumati si da un vin excelent dar care nu poate fi conservat peste an ... pana in primavara vara se strica indiferent de conditiile de pastrare ... chestie de chimismul vinului ... nu prea stapanesc detaliile... d'aia sunt incurajate plantatiile de vita de soi ... pt ca vinul poate fi conservat in conditii bune ani de zile. |
#56
Posted 25 February 2010 - 23:49
#57
Posted 26 February 2010 - 00:26
#58
Posted 26 February 2010 - 10:40
masterd6ib6, on 25th February 2010, 23:30, said: Poate nu ai inteles ... capsunica NU necesita tratamente ... Ce nu am inteles este ce nu ati inteles voi cind am spus ca IDEAL ar fi sa avem soiuri si de pomi care , la fel ca vita mentionata, SA NU AIBA NEVOIE DE TRATAMENTE! Nu laud capsunica, dar nici nu string multele boabe de pe jos ( pt ca nu sint asa multe!), vinul nu ma intereseaza in cantitati mai mari de citiva l pe an, dar visez sa merg prin ograda mea, de prin iunie si cel putin pina prin septembrie, sa intind mina si sa culeg fructe variate pe care sa le pot minca FARA grija ca au fost stropite cu chimicalele lu'peste prajit. Stiu ca pt un oenlog capsunica este mai ceva decit un Trabant pt un bmw-ist convins, dar e gustul MEU si placerea MEA de a alege intre chimie si natura! Iar daca o sa spuneti ca HIBRIZII pomeniti nu sint naturali, ci realizati de om, asa este, aveti dreptate! dar DEGUSTIBUS........ |
#59
Posted 26 February 2010 - 10:48
Oare ce o fi mai sanatos: cu chimicale sau modificate genetic? Cred ca nici una!?
|
#60
Posted 26 February 2010 - 10:52
dorel232004, on 26th February 2010, 10:48, said: Oare ce o fi mai sanatos: cu chimicale sau modificate genetic? Cred ca nici una!? Moment. capsunica a fost creata pe la 1880! Ce modificare genetica era atunci?? Eu n-am spus de soia modificata genetic, n-am spus de soiuri create artificial, genetic, ci doar prin incrucisari controlate! Ce, trandafirii astia spendizi din ziua de astazi, existau acum 100 de ani? Sau cine stie ce soiuri de caini si pisici? |
#61
Posted 26 February 2010 - 11:02
Singurul must pe care il beau de nu ma pot opri e cel de capsunica, cele de struguri nobili sunt mult prea dulci, asa ca mi-am pus si eu cativa butuci. Vinul de hibrid nu imi place...
|
#62
Posted 26 February 2010 - 12:45
si totusi , daca e facut cum trebuie, si vinul de buturuga e bun. are farmecul lui.
|
#63
Posted 26 February 2010 - 23:48
DDuras, on 26th February 2010, 12:45, said: si totusi , daca e facut cum trebuie, si vinul de buturuga e bun. are farmecul lui. Acuma nu as vrea sa o dau in bara rau de tot dar ... capsunica si asa zisul ananas nu sunt unul si acelasi lucru ? Daca sunt bine ... daca nu ... ananasul asta ... face un vin care pana prin sfarsitul lui februarie e nectar nu vin ... bun si gustos ... parca il mananci nu il bei ... si probabil din cauza acelui procentaj scazut de alcool de care zicea Horia ... poti sa te dai la el mai cu aplicatie fara sa te bage sub masa din cateva pahare... adica merge povestit cu prietenii si baut cu cana mare de pamant. |
#64
Posted 27 February 2010 - 00:08
Voi imi creati impresia ca, atunci cand vorbiti de vin aveti gura plina!
|
|
#65
Posted 27 February 2010 - 23:29
#66
Posted 28 February 2010 - 14:24
Ia uitati ce circula pe net:
"Pe pachetele de pâine Titan scrie deja că pâinea este fabricată cf Codex Alimentarius. Am citit cu ochii mei. România va experimenta pe populație produsul cancerigen initium 13 January, 2010 15:05 PM Experimentul "Codex Alimentarius" începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea "Codexului", alături de alte 165 de state semnatare (95% din populația planetei). "Codex Alimentarius" este un pachet de norme după care se vor alimenta populațiile țărilor semnatare. Acesta pornește de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Adepții Teoriei Conspirației susțin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populația globului la cca doua miliarde, o masă mult mai ușor de hrănit și de controlat de forțele oculte. Nu a trecut o lună și iată că apare știrea că România este prima țară din lume care va folosi în agricultură un compus chimic pe bază de initium, un ingredient activ din noua clasă a substanțelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor furnizate de compania germană BASF și vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roșii, castraveți și ceapa. Pentru publicul larg se spune că "beneficiile pe care le-ar aduce această substanță sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micșorează și durata în care se obține recolta." După ce acest produs va fi experimentat în România, urmează să fie omologată utilizarea lui și în Olanda, Germania , Franța, SUA, Canada și Marea Britanie. Neoficial, conform cercetătorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporește cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanță care intră rapid în combinații chimice, devenind reziduală în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape un an. Or, dacă acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, așa cum initium ajută la creșterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne." Ce o mai fi si asta? |
#68
Posted 28 February 2010 - 17:18
eu stiu asa: capsunica nu e altoita, de aia e si rezistenta la boli, dar si productia e mai mica decat la o vita de vie altoita.
|
#69
Posted 01 March 2010 - 00:35
dorel232004, on 28th February 2010, 14:24, said: ... "Codex Alimentarius" este un pachet de norme după care se vor alimenta populațiile țărilor semnatare. ... Va rog sa comentati in cunostinta de cauza: Codex_Alimentarius_2008.pdf 1.32MB 80 downloads Si inca ceva: e foarte usor sa colportam toate prostiile de pe net, toate afirmatiile pseudo-stiintifice si stiintifico-fantastice, toate datele pseudo-medicale, toate "balariile" prin care aflam cum ne poarta altii sa^mbetele si cum vor ei sa omoare de fapt, populatia intregii planete. Ca sa traiasca ei (criminalii...) singuri si fericiti pe aceasta Pama^nt. Hai totusi sa pastram acest forumel (macar aria asta agricola...) ca un loc unde oamenii pot obtine sfaturi profesionale. Ca de batut ca^mpii suntem toti satui ... anknic, on 28th February 2010, 17:18, said: eu stiu asa: capsunica nu e altoita, de aia e si rezistenta la boli, dar si productia e mai mica decat la o vita de vie altoita. Capsunica (sau ananasul) este o vita hibrid. E vorba de calitatea productiei la vitele hibrid, fata de cele altoite, nu neaparat de cantitatea acesteia. dorel232004, on 28th February 2010, 14:24, said: ...initium, un ingredient activ din noua clasă a substanțelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor furnizate de compania germană BASF ... Si eu, daca as fi un producator de pesticide, as face orice sa pun bete-n roatele "initium"-ului... Pe ei si pe mama lor ! Pai ce, numai BASF sa va^nda ? Noi sa nu vindem ? Asa ca aveti grija ecourile cui le captati ... |
|
#70
Posted 01 March 2010 - 09:06
horia66, on 1st March 2010, 00:35, said: Codex_Al...ius_2008.pdf Si inca ceva: e foarte usor sa colportam toate prostiile de pe net, toate afirmatiile pseudo-stiintifice si stiintifico-fantastice, toate datele pseudo-medicale, toate "balariile" prin care aflam cum ne poarta altii sa^mbetele si cum vor ei sa omoare de fapt, populatia intregii planete. Ca sa traiasca ei (criminalii...) singuri si fericiti pe aceasta Pama^nt. Hai totusi sa pastram acest forumel (macar aria asta agricola...) ca un loc unde oamenii pot obtine sfaturi profesionale. Ca de batut ca^mpii suntem toti satui ... Corect spus! Dar, pt ca intotdeauna exista un "dar", daca in documentul indicat sint date niste doze maxime, nimeni nu stie insa daca acele maxime sint per produs, per consumator zilnic/saptaminal/anual, etc. De asemenea, din chimia pe care am studiat-o si eu la scoala, am invatat ca exista nenumarate substante inofensive, dar care combinate produc reactii neasteptate, prea putine si BUNE! Asa ca, ontopic, intreb si eu ca nestiutor, oare chiar o fi basm povestea cu rosiile verzi care stropite cu nu stiu ce se rosesc imediat? Sau cu ardeii si salata care cresc ( tot stropiti) mai ceva decit vrejul de fasole al lui Jack? Sau cu puii de ferma, care sint hraniti cu concentrate ce NU pot fi date gainilor mature, pe motiv ( zic gurile "rele")ca le inmoaie oasele, ca sa poata creste mai repede?! Nu cred in teoria conspiratiei, pt ca ar presupune o unire a unor politicieni atit de interesati de binel lor propriu, incit nu cred ca ar putea conspira UNITI! Dar cred , de exemplu, ca sarea iodata cea "banala" este o mare timpenie, pt 99% din populatie! La fel, toate produsele care nici macar nu incearca a fi bio, sint o mare pacoste care, ca si antibioticele folosite aiurea, ca si genetica folosita aiurea, ne vor da mari dureri de cap. Scuze pt offtopic. Edited by fastcojo, 01 March 2010 - 09:07. |
#71
Posted 01 March 2010 - 10:35
#72
Posted 01 March 2010 - 11:04
chestii bio pe care le folosesc eu la plantele de apartament (si le voi folosi si in gradina anul asta):
-pt.purici: stropit cu "zeama" de tutun. "zeama" e ori ceai de tutun (deci facuta cu apa fierbinte turnata peste tutun) ori macerat (apa rece peste tutun si lasata vreo 2 zile). la purici merge bine si buburuza (da' io n-am reusit sa prind niciuna asta vara ca sa o adopt) -pt.paianjen: sters frunzele si apoi stropit cu apa cu spirt (1 parte spirt si 2 parti apa) -pt.inradacinat: apa de salcie vreau sa incerc sa fac anul asta si apa de urzici ca ingrasamant si apa de craite (pt.musculita alba...da' tb.sa si gasesc craite ) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users