PEPENI
Ultima postare: mai 15 2024 09:35, Inițiat de
remus-gabriel
, feb 01 2010 11:58
·
1
#631
Publicat: 03 iulie 2016 - 16:16
Pepenii de Dăbuleni au ajuns pe piață cu 1 leu kilogramul.
„Pepenii românești se diferențiază de cei aduși din import printr-un singur lucru: au coada verde, iar cei din Turcia sau Grecia o au uscată”. Editat de Eugen_D, 03 iulie 2016 - 16:23. |
#635
Publicat: 05 iulie 2016 - 21:24
Te invit la un ''schimb de experienta'', dar dupa primul pepene copt.
nanmarius, on 05 iulie 2016 - 17:20, said:
Arata chiar bine pepeni tai, ai avut noroc si de ploi bune in ultimele 2 saptamani. Nu chiar, au apa la dispozitie non-stop, am aplicat ce ne-au sfatuit colegii mai experimentai de aici, carora le multumesc si in numele vostru. |
#638
Publicat: 06 iulie 2016 - 17:58
Corsica un schimb de experienta nu cred ca putem avea ca eu sunt la primul an de legumicultura si doar sa invat de la tine as putea. Oricum de admirat toata gradina ta . Am inceput anul asta si fac legumicultura doar in week-end cand ma duc la tara (Adunatii Copaceni-Varlaam) , in rest ma impart intre Brazi (serviciu) si Bucuresti unde stau.
Editat de nanmarius, 06 iulie 2016 - 17:58. |
#640
Publicat: 10 iulie 2016 - 15:39
Au inceput si la mine sa se formeze primii pepenasi.
IMG_20160709_191612.jpg 108,9K 27 download-uri IMG_20160709_192411.jpg 161,68K 29 download-uri IMG_20160709_102530.jpg 159,54K 28 download-uri |
|
#641
Publicat: 22 iulie 2016 - 08:12
am si eu o nelamurire, daca se poate.
de ce pepenii colorati integral sunt mai scumpi decat cei vargati ? in bv vargatii sunt 1.5, cei colorati 2. ... si cultiva cineva vreun soi prin zona brasov sau zone asemanatoare ca soare/temperatura ? anul trecut am pus ceva seminte si am obtinut o aluna in iarna. Editat de fr0ggybv, 22 iulie 2016 - 08:15. |
#643
Publicat: 22 iulie 2016 - 09:20
Am o mare ''problema'' in sensul ca pepenii mei s-au facut destul de mari si nu pot face diferenta intre un pepene copt si unul necopt. Imi este teama sa nu-l rup degeaba de pe vrej. In afara de trucul cu ciocanitul nu mai cunosc altceva, este primul an in care cultiv pepeni. Ma puteti ajuta cu alte metode?
Multumesc. |
#645
Publicat: 22 iulie 2016 - 09:43
Domnu' Marian sa stii ca si cei mai experimentati culegatori rup pepeni necopti uneori.
Urmareste cand se usuca lingurita si carcelul. Mi s-a intamplat uneori sa gasesc pepeni rozii care avea carcelul uscat asa ca eu nu ma bazez doar pe asta. Alte doua semne de confirmare sunt burta pepenelui care trebuie sa fie galbena si nu albicioasa si inainte sa il rupi pune podu' palmei pe el si lasa-te usor cu greutate. Daca paraie inauntru e copt. |
|
#646
Publicat: 22 iulie 2016 - 09:51
Sunetul gros, dogit, carcelul care, cu cat e mai copt pepenele se usuca mai tare, la un pepene bun de mancat poate sa fie si partial uscat, nu te astepta sa fie musai ca un carcel lasat 5 zile in soare...plus stratul de pruina care se duce, pepenele devine mai lucios.
Aia mai slabi de inger ii mai si paraie daca nu sunt siguri, daca e copt paraie, daca e crud inca nu paraie, totusi metoda asta nu am folosit-o niciodata, il ferfelesti inauntru daca e parguit si apoi il mai lasi 2-3 zile, daca il mananci repede, fiind foartr aproape nu e bai... Intra in ei fara mila ca asa inveti...cand cultivam pentru vanzare, acum vreo 25 de ani, traia tataie, m-a pus sa rup eu pepenii, sa-i vand tot eu si sa iau eu banii...3 ture, in acelasi loc, printre blocuri unde ma stiau toti vecinii...din 3 oltcituri am invatat...ce era crud insemna pierdere si rasul cunoscutilor, dadeam dop ca sa nu ma fac de ras complet si pe aia nu aveam voie sa iau decat jumate din pret, pret intreg doar la pepene intreg...ce era trecut, desi superdulce, la fel...cocosul trebuia sa ramana atasat de restul... la prima tura am pierdut cam o treime din bani..ba ca nu eram sigur, ba ca am rupt prea devreme, ba prea tarziu.. la a treia din vreo 150 doar vreo 2-3 nu erau perfecti. Vremuri frumoase, mi-e dor sa pun iarasi pepeni, pentru mine, nimic nu e mai bun decat un pepene perfect, rupt la rasarit, tinut la umbra si mancat dupa pranz, sa bagi pana nu mai intra si sa nu te poti opri...ala insemnat pe care l-ai bibilit 4-5 saptamani l-ai acoperit cu iarba sa nu il parleasca soarele si ciorile... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi