Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce mananca un ...?
#1
Posted 23 November 2009 - 21:07
As vrea sa stiu ce manca diferite popoare.
De exemplu un olandez. Care este alimentul principal si pe ce grupa de alimente se axeaza cel mai mult? Eventual spuneti si feluri de mancaruri. |
#2
Posted 23 November 2009 - 21:56
#3
Posted 23 November 2009 - 21:58
#4
Posted 23 November 2009 - 22:07
Romanul mananca shaworma in mall si mici la terasa cu o bericica rece. :)
|
#5
Posted 24 November 2009 - 20:25
edy_wheazel, on 23rd November 2009, 22:58, said: Probabil hamburgher si pizza. DE la hamburgheri si pizza nu ajungi la 1,85 inaltime poate doar la 100 de kg. acidhouse, on 23rd November 2009, 22:56, said: olandezu din pacate nu manaca :) fumeaza si trage pe nas :D Aia folosesc des bicicletele spre deosebire de romani. Edited by strong_bear, 24 November 2009 - 20:38. |
#6
Posted 24 November 2009 - 20:25
Totuși,ei au pe unde merge cu bicicleta in mediul urban,noi?
|
#7
Posted 24 November 2009 - 20:54
strong_bear, on 23rd November 2009, 20:07, said: De exemplu un olandez. Care este alimentul principal si pe ce grupa de alimente se axeaza cel mai mult? Stiu eu, stiu eu!!! :lol: Mancarea principala la olandezi o constituie: sendvisurile (cu multa paine si 1-2 felii de cascaval!!) si cartofii (prajiti de obicei sau fierti in diferite combinatii; am citit un studiu cum ca intr-o familie olandeza sa mananca in medie de 4 ori pe saptamana cartofi). Sunt niste oameni pragmatici, zic ei, care considera ca au nevoie de mancare ca sa traiasca si nu traiesc ca sa manance. Feluri obisnuite: 1. cartofi prajiti cu * maioneza * pindasaus (sos de arahide + sos de soia + alte condimente, li se trage de la timpurile de dominatie a teritoriilor indoneziene) 2. kroket si frikandellen - niste carnati cu tot felul de carnuri si maruntaie, mie mi se par groaznice 3. gehaktballen - chiftele cu tot felul de carnuri si maruntaie, idem pt mine 4. bitterballen - niste chiftele cu miezul moale, idem pt mine 5. hering marinat cu ceapa (yummy) 6. praz si sparanghel :) 7. tompouce - un fel de cremsnit 8. stroopwafel - ceva cu caramel, daca-ti plac dulciurile mananci pana cazi jos 9. cascaval!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10. karnemelk - un fel de iaurt subtire (cred ca la noi se cheama lapte smantanit dar nu stiu sigur) 11. vla - o... budinca lichida 12. stamppot in diferite variante (exemple:) * piure de cartofi amestecat cu varza murata tocata si carnati ca aici * piure de cartofi amestecat cu tot felul de verze de varza si carnati ca aici 13. clatite 14. slavink - carne tocata de vita+porc invelita in bacon 15. bomboane cu anis (YUCK!) sau alti drop 16. Hagelslag - niste chestii pe care noi le folosim ca ornament la tort ei le pun pe paine 17. erwtensoep - supa de mazare cu carnati Cam atat imi vine in minte momentan. Pofta mare |
#8
Posted 24 November 2009 - 21:13
Cascaval? Eu stiu ca olandezii au brinzeturi misto (sint printre natiile cu brinzeturi celebre pe plan mondial, o excursie in Olanda fara degustare de brinza e ca nunta fara lautari), dar nu cascaval!
|
#9
Posted 24 November 2009 - 21:21
In Ardeni, la granita dintre Franta si Belgia:
- salata de morcovi, cu ou fiert; - salata de spanac - salata de papadie, amestecata cu piure si cu jambon afumat; - supa-crema de diverse legume- praz, ceapa, morcov - avocado cu ulei si sare - clatite cu parmezan si sunca - cartofi prajiti cu maioneza - bere cu sirop de capsuni |
#10
Posted 24 November 2009 - 21:27
abancor, on 24th November 2009, 20:13, said: Cascaval? Eu stiu ca olandezii au brinzeturi misto (sint printre natiile cu brinzeturi celebre pe plan mondial, o excursie in Olanda fara degustare de brinza e ca nunta fara lautari), dar nu cascaval! E bine ca stii -_-, dar la specialitatile branzesti olandeze e vorba in general despre hard/semi-hard yellow cheese pe care eu in romana le traduc cascaval! Pentru mine branza e aia alba: cottage cheese, feta cheese, brie si alte imputicioase. Mai au intradevar si branza de capra care-i alba dar e tot tare (ceva mai tare decat casul de oaie/capra de la noi). [ http://www.photoatlas.com/photo/netherlands_02.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.365cheeses.com/images/012_Parrano.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.hometownannapolis.com/photos/081203cheese.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#11
Posted 24 November 2009 - 21:42
Am inteles. Eu zic brinza la orice, mai putin la cascaval. Gouda, Maasdamer si ce mai fac olandezii sint brinza in vocabularul meu, in vreme ce cascaval e numai cascavalul. Stiu cum arata brinzeturile olandeze, sint chiar fan, mai ales din aia de capra de care zici (cumpar frecvent, se gaseste la noi). De cite ori vreo rubedenie face escala la Amsterdam imi aduce citeva bucati de brinzeturi suvenir. Eu insumi am degustat destule la fata locului, la Amsterdam si la muzeul satului Zanse Schaans (cu a sau e dublu presupun). Ba chiar aveam impresia ca taietorul ala de brinzeturi e specific olandez (de acolo mi l-am cumparat pe primul). Ce mi-a placut ca mincare la ei sint exact astea: brinzeturile si sandvisurile cu hering si ceapa.
Edited by abancor, 24 November 2009 - 21:57. |
#12
Posted 24 November 2009 - 21:54
abancor, on 24th November 2009, 20:42, said: Am inteles. Eu zic brinza la orice, mai putin la cascaval. Gouda, Maasdamer si ce mai fac olandezii sint brinza in vocabularul meu, in vreme ce cascaval e numai cascavalul. Stiu cum arata brinzeturile olandeze, sint chiar fan, mai ales din aia de capra de care zici (cumpar frecvent, se gaseste la noi). De cite ori vreo rubedenie face escala la Amsterdam imi aduce citeva bucati de brinzeturi suvenir. Eu insumi am degustat destule la fata locului, la Amsterdam si la muzeul satului Zanse Schaans (cu a sau e dublu presupun). Ba chiar aveam impresia ca taietorul ala de brinzeturi e specific olandez (de acolo mi l-am cumparat pe primul). Ce mi-a placut ca mincare la ei sint exact astea: brinzeturile si sandvisurile cu hering si ceapa.
Spoiler
|
#13
Posted 24 November 2009 - 21:54
Din cate vad nu e exact la ce ma gandeam.Ati omis laptele din cate stiu ei consuma cel mai mult.
|
#14
Posted 24 November 2009 - 21:56
Dev, on 24th November 2009, 21:54, said: Eu nu prea fac diferenta intre galbejite cand le traduc in romana, toate-s cascaval. :lol:
Spoiler
Nici o problema, e doar diferente de perceptie! Nu sustin ca e corect sau gresit in vreun fel. Doar ca eu, referindu-ma la tot ce fac olandezii, le-as fi denumit brinza, sau brinzeturi. Mesajul de mai sus e lung ca raspuns la emoticonul ala. Nu sint deloc paralel cu brinzeturile, mai ales cu alea olandeze (Olanda, in mintea mea, e tara brinzeturilor, inainte de a morilor de vint sau a lalelelor). Edit: cel mai misto vorbeste despre cit de practici sint ca oameni faptul ca aveau moneda de 2,5 guldeni si bancnota de 250. Edited by abancor, 24 November 2009 - 21:59. |
#15
Posted 24 November 2009 - 21:56
Dev, on 24th November 2009, 21:54, said: Stiu eu, stiu eu!!! :lol: Mancarea principala la olandezi o constituie: sendvisurile (cu multa paine si 1-2 felii de cascaval!!) si cartofii (prajiti de obicei sau fierti in diferite combinatii; am citit un studiu cum ca intr-o familie olandeza sa mananca in medie de 4 ori pe saptamana cartofi). Sunt niste oameni pragmatici, zic ei, care considera ca au nevoie de mancare ca sa traiasca si nu traiesc ca sa manance. Cam atat imi vine in minte momentan. Pofta mare |
|
#16
Posted 24 November 2009 - 22:08
#17
Posted 24 November 2009 - 23:09
strong_bear, on 23rd November 2009, 21:07, said: As vrea sa stiu ce manca diferite popoare. De exemplu un olandez. Care este alimentul principal si pe ce grupa de alimente se axeaza cel mai mult? Eventual spuneti si feluri de mancaruri. Un olandez?!!! Nu cred ca ai vrea sa stii. Olandezele - pare-se- sunt cele mai nepricepute gospodine. Am mancat la una. Ceva insipid, incolor, inodor! Plus ca am suferit si de sete :D . Un pahar de vin...Desi adusesem o sticla de 2l -_- Pe cand fiul sau e innebunit de preparatele romanesti facute de sotia romanca! Edited by ctin64, 24 November 2009 - 23:12. |
#18
Posted 25 November 2009 - 13:43
ctin64, on 24th November 2009, 23:09, said: Un olandez?!!! Nu cred ca ai vrea sa stii. Olandezele - pare-se- sunt cele mai nepricepute gospodine. Am mancat la una. Ceva insipid, incolor, inodor! Plus ca am suferit si de sete :D . Un pahar de vin...Desi adusesem o sticla de 2l -_- Pe cand fiul sau e innebunit de preparatele romanesti facute de sotia romanca! Ai avut ghinion. Stiu sa gateasca olandezii. Si mancarurile chiar sunt "lekker"! :D "Matjes" (hering marinat) e cea mai buna mancare dupa un chef. Trezeste mortii! Edited by alalaltu, 25 November 2009 - 13:51. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users