Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scurgeri de la etajul superior

Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...
 Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen
 Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950
 Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 

Cafea

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
16 răspunsuri în acest subiect

#1
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009
[ http://farm2.static.flickr.com/1088/1285147549_c673964229.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
Hidd3n

Hidd3n

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 514
  • Înscris: 04.08.2007
toate au la baza aceeasi cantitate de expresso ,  ciudata insa inventivitatea americanilor ... expresso + apa ? :|

#3
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

View PostHidd3n, on 7th July 2009, 07:50, said:

expresso + apa ? :|

Ai sa intelegi asta candai sa bei cafea in america sau in canada.

#4
adrianatoma

adrianatoma

    matz matz

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.302
  • Înscris: 08.01.2008
bune toaaaaaaaate! am incercat din toate felurile, preferatul meu e caffe latte.

aaaa, dar nu inteleg cafe breve, p-asta nu-l stiu si nu inteleg aia cu steamed half and half. pare un fel de latte dar nu stiu exact...

#5
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.837
  • Înscris: 30.10.2006
Eu tot o prefer pe aia turceasca, facuta la nisip intr-un ibric de cupru. Insotita de o narghilea ca sa nu se plictiseasca!

Editat de alalaltu, 07 iulie 2009 - 13:20.


#6
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

View Postalalaltu, on 7th July 2009, 13:18, said:

Eu tot o prefer pe aia turceasca, facuta la nisip intr-un ibric de cupru. Insotita de o narghilea ca sa nu se plictiseasca!

D-asta bei acasa?

#7
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.101
  • Înscris: 07.07.2006
Si eu acasa beau in 90% din situatii turceasca, la ibric. In celelalte cazuri imi fac siroape americanesti, bag mirodenii, lapte mult, alcoale etc.

In oras prefer dulcegarii lungi, gen Starbucks, pentru ca sint mai bune decit imi iese mie acasa. Cafea neagra beau acasa, ca sint multumit de cum o fac. Mai ales ca in oras mai greu sa gasesti la ibric.

#8
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.837
  • Înscris: 30.10.2006

View Postiordake_nl, on 7th July 2009, 13:20, said:

D-asta bei acasa?

Ce frumos ar fi! Acasa beau espresso, din cand in cand imi mai fac una turceasca la ibric pe plita. (Are turcul de pe colt o mocca destul de buna). Din aia adevarata, pe nisip, doar in concedii.

#9
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

View Postalalaltu, on 7th July 2009, 16:03, said:

Din aia adevarata, pe nisip, doar in concedii.

Da' acasa de ce nu-ti faci? Ibric ai, nisip iei o galeata plina de la mare, o cutiuta de tabla gasesti tu pe undeva, aragaz ai, cafea ai, pofta ai... ce-ti mai trebe?

#10
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.837
  • Înscris: 30.10.2006
Teoretic ai dreptate. Insa tu iti faci acasa?

#11
Dari@

Dari@

    Hoașcă pur si simplu

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.733
  • Înscris: 18.06.2007
la ibric, cafea lunga, cum zic unii. rareori cu frișcă sau cu 2 picături de rom

ca-mi torn doua cesti marișoare, din alea din pachetul de ness Jacobs cu ceașcă.
daaaa, :P la nisip, da' de unde nisip la munte? :D

#12
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

View PostDari@, on 8th July 2009, 05:27, said:

daaaa, :P la nisip, da' de unde nisip la munte? :D

Din rau.

View Postalalaltu, on 8th July 2009, 04:35, said:

Teoretic ai dreptate. Insa tu iti faci acasa?

Io beau espresso facut la aparat. Stii tu masinariile alea de la Nespresso, in care bagi capsule cu cafea. Da' o sa-mi fac si troc pentru cafea la nisip. Tre sa vaz insa ce solutie o sa aplic pentru incalzitul nisipului ca io n-am gaze. Asa ca va fi "nisip electric". Da' mai e pana atunci.

#13
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.837
  • Înscris: 30.10.2006
Eu de regula tot espresso beau, insa nu la plic, il prefer macinat proaspat. Pentru cafeaua turceasca ideal ar fi sa ai o oala mai lata, nisip cu un continut mare de cuart si MUSAI un ibric din cupru. (Cu alea din tabla sau aluminiu mori incet). Cafeaua potrivita se gaseste in Europa in special prin magazine turcesti, grecesti sau arabesti. Important e sa fie macinata fin. Si rabdare. Practic plimbi ibricul incet prin nisipul incins. Il scoti de doua ori cand se "revolta". A treia oara e gata. Pulberii de cafea i se poate adaga si ceva cardamon.

Editat de alalaltu, 08 iulie 2009 - 14:57.


#14
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

View Postalalaltu, on 8th July 2009, 14:46, said:

Eu de regula tot espresso beau, insa nu la plic, il prefer macinat proaspat.

Io n-am spus "la plic" ci "capsule". Adica...

[ http://www.singleserveespresso.com/pictures/NewNespressoCapsules.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iar aparatul arata asa:

[ http://www.nespresso.com/precom/sima/nimg/machines/s_na2001.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Editat de iordake_nl, 08 iulie 2009 - 15:11.


#15
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.837
  • Înscris: 30.10.2006
da, da, le stiu! :D Insa nici pe alea nu le poti macina imediat inainte de a le prepara.

#16
iordake_nl

iordake_nl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 766
  • Înscris: 06.06.2009

View Postalalaltu, on 8th July 2009, 15:11, said:

da, da, le stiu! :D Insa nici pe alea nu le poti macina imediat inainte de a le prepara.

nici n-ai nevoie. atata timp cat capsulele sunt inchise ermetic nu se pierde nimic din aroma. crede-ma, le folosesc de ani de zile.

#17
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.837
  • Înscris: 30.10.2006
No problem. Stii cum e, fiecare cu fetisul lui!  :D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate