Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mai merita sa gatesti dulciuri de sarbatori?
Last Updated: Oct 17 2008 10:57, Started by
duculeana
, Oct 03 2008 14:49
·
0
#19
Posted 04 October 2008 - 13:55
pai depind de vecine :naughty: maicamea nu prea are timp sa faca asa ca daca mie pofta ori imi fac singur ce pot ori apelez la o vecina
|
#20
Posted 05 October 2008 - 07:50
duculeana, on Oct 3 2008, 15:49, said: Mai merita in ziua de azi sa mai gatesti dulciuri de sarbatori, cozonac, prajituri si toate celelalte pe care trebuie sa le avem pe masa de Craciun, Anul Nou si Pasti? Acum gasim de toate, mult mai ieftine si mai gustoase si nu mai trebuie sa pierdem timp cu ... cred ca pentru sanatate a gati nu este niciodata timp pierdut, chiar dacae plicticos. tot ceea ce este de mancare gata facut in comert are chimicale. asa ca... prefer sa gatesc, cat pot si cat ma tine rabdarea. ca nu ma tine mult, dar macar un fel, doua de prajituri, si stiu ca le fac cu crema de unt si frisca de smantana, nu cu prafuri si arome chimice. |
#22
Posted 05 October 2008 - 17:49
duculeana, on Oct 3 2008, 16:03, said: Pai aia e. Si timp si bani. :photo: Si nu in ultimul rand si pricepere! Poate eu pun o cana de faina sau de lapte in minus si nu se intareste compozitia asa cum trebuie, sau se face prea tare, cozonacul se face trunchi dupa maxim 4 zile etc. Plus ca te costa si mai mult cand aduni ingredientele. La un chec de exemplu unde trebuie sa bagi cel putin 6 oua, te costa numai alea 3 lei. Plus faina si toate celelalte, ajungi la un pret dublu fata de cel din mall sau alimentara. La fel si la cozonac. Cum Duculene...tu ....traditionalist convins iti pui problema de timp si bani, in defavoarea atmosferei specifice de sarbatori, cand toata casa miroase de sarmale,carnati, miel, cozonaci..pasca (dupa caz :D)? Mai bine recunoaste ca habar n-ai sa gatesti ceva...si ca, cu greu iti iese o omleta...si te intelegem :D. In rest, cine se considera prea ocupat pentru a gusta din farmecul acelor zile, chiar daca nu participa in mod direct la obtinerea acelor bunatati -deh...nu ne-a facut Dumnezeu pe toti bucatari-.... e cam fraier...parerea mea. E pacat sa pierzi aceste placeri ale vietii in familie.... |
#23
Posted 05 October 2008 - 19:20
Cele facute acasa nu suporta comparatie cu cele din comert.
In alta ordine de idei daca le cumperi cine mai lauda sotia , mama , bunica si le da un pupic sau credeati ca femeile nu asteapta asa ceva dupa munca depusa ;) . Este si un prilej fantastic de intrecere intre femei , ia ascultati-le la masa cind sunt numai ele sa vedeti " tu ai pus 2 sau 3 plicuri " " a , tu , eu nu bat spuma asa ca se pleosteste " etc deci practic cumparind dulciurile femeile nu mai au obiectul muncii si se leaga de noi :D . Lasati femeile sa faca dulciuri ! numai bine |
#24
Posted 08 October 2008 - 09:58
Problema vine de la lipsa de timp - daca femeia e la servici pana la 6 in seara de Craciun, cand sa mai faca bunataturile la care ne asteptam ? In plus mai poate sa nu le iasa, ca fac rar si isi pierd indemanarea.
Dar in timpul asta face bani, si deci le poate cumpara... Casa e curata, fara mirosuri si toata mizeria de la gatit. Cool ! Numai ca cei pe care ii cunosc si au incercat asta, nu au fost la fel de entuziasti si in urmatorii ani, desi au fost nevoiti sa faca la fel. - Cozonacii sau prajiturile cumparate NU pot fi mai ieftine decat facute acasa, iar daca sint, inseamna ca ingredientele sint imitatii chimice. Dupa ce maninci cateva bucati le simti, si parca nu-ti mai trebuie, te resping. - Cele cumparate nu sint facute cu prea multa grija si se vede asta imediat ce le tai, parca sint facute la norma :) Cele mai scumpe sint placute la gust si facute mai frumos, dar tot contin multe chimicale, si aici pretul isi spune cuvantul Cred ca ar fi o solutie, totusi, daca femeile si-ar lua cateva zile libere inainte de sarbatori, ar avea ajutorul sau macar sprijinul familiei, si ar reduce numarul sortimentelor de la 4-5 feluri de prajituri cum s-a ajuns la noi, pe la 2, eu zic ca sint de ajuns. |
#25
Posted 08 October 2008 - 10:55
Daca ai familie numeroasa si se anunta prezenta ridicata se merita...daca nu, se cumpara acolo cat sa tii traditia :) (parerea mea)
|
#26
Posted 08 October 2008 - 11:06
Treaba cu gatitul e relativa, acum oricum gasesti semipreparate o groaza, daca n-ai timp sau nu-ti face placere sa gatesti apelezi la macarea de-a gata, daca iti face placere sa stai in bucatarie sa faci tot felul de mancaruri sa combini gusturi, normal ca merita. E adevarat ca la cantitati mici si daca esti singur nu prea te scoti ca bani cu gatitul - decat daca vrei sa mananci toata saptamana acelasi lucru, dar la o familie numeroasa, gatitul este rentabil financiar !
Edited by rvic77, 08 October 2008 - 11:07. |
#27
Posted 08 October 2008 - 11:25
De Paști și de Crăciun, totdeauna cocălesc ceva dulce de casă, ori că e pască sau o clasică prăjitură cu brânză, ori ceva minieclere, ori o prăjitură cu foi sau un chec la metru (chioc cum spune puștiul meu).
În timpul anului, recunosc mai greu mă urnesc cu dulciurile de casă, din lipsă de timp. |
#28
Posted 08 October 2008 - 12:00
Am fani la eclere. Nu se accepta a nu le mai face, desi nu arata ca cele din comert! :D
|
|
#29
Posted 08 October 2008 - 14:51
Dulciurile cumparate nu se compara cu cele facute in casa. Deci.. da, prefer dulciurile gatite in cea mai mare parte.
|
#30
Posted 08 October 2008 - 15:43
Poi de sarbatori e mai important sa fie, in rest - poate ocazional.
Acum si la tara de cam ocupa femeile cele mai pricepute de cozonaci si pasca, si fac pt mai multe familii, mai ales ca ele au si cuptor (din ala devarat, unde cresc vazand cu ochii :D ) Numai sa nu se ajunga si la cele de casa sa foloseasca ingrediente pacalite sau arome din prafuri :D |
#31
Posted 12 October 2008 - 00:02
De sarbatori, la sfarsit de saptamana sau la orice alt eveniment, eu prefer sa fac prajiturile in casa. De exemplu luna trecuta am facut cununia civila si am avut invitati 30 de persoane. Am facut cozonac, prajituri cu tot felul de creme, fursecuri si bineintele, tort. Am intarziat la coafor, deci si la casa casatoriilor aproximativ o ora jumate, din cauza ca am stat sa ornez tortul-care erau 3-, dar s-a meritat. Toata lumea era impresionata de rabdarea mea si de gustul specific al dulciurilor facute in casa. Au zis ca de ani buni nu au mai mancat dulciuri de casa la o cununie sau nunta.
Urmeaza sa fac nunta anul urmator si caut printre rude sa fac o echipa si sa preparam dulciurile pentru 100 de persoane. |
#32
Posted 12 October 2008 - 14:50
Yumm...delicios, parca mi-ai facut pofta :D De curiozitate cat te-au costat ingredientele? Cta mai costa in Romania sa faci dulciurile pentru un eveniment festiv? Cati invitati au fost la masa? Casa de piatra. ;)
|
#33
Posted 12 October 2008 - 15:50
Am avut 30 de invitati si ingredientele pentru toate dulciurile au fost in jur de 3-4 mil. Am avut dulciuri sa la dau si la pachet cand au plecat, iar 2 torturi din 3 s-au mancat in urmatoarele 2-3 zile. Cheltuielile totale au fost in jur de 30-35 de mil.
Multumesc frumos! Edited by noha_1508, 12 October 2008 - 15:52. |
|
#34
Posted 12 October 2008 - 16:28
noha_1508, on Oct 12 2008, 16:50, said: Am avut 30 de invitati si ingredientele pentru toate dulciurile au fost in jur de 3-4 mil. Am avut dulciuri sa la dau si la pachet cand au plecat, iar 2 torturi din 3 s-au mancat in urmatoarele 2-3 zile. Cheltuielile totale au fost in jur de 30-35 de mil.Multumesc frumos! |
#35
Posted 13 October 2008 - 16:38
duculeana, on Oct 12 2008, 17:28, said: Offf, mi-e sa nu se dubleze pana ma-nsor eu. :D Mai ales ca mie-mi plac dulciurile si vreau ca toata lumea sa se simta bine la petrecere...Problema n-ar fi sa gasesc pe cine sa prepare delicioasele dulciuri. Inseamna ca tre' sa strang chimiru' de pe acum :P Au! duculeana, te insori? Pai si taci asa, nu spui nimic? De-aia tot intrebai tu cam cat se da pe la nunti, umblai cu subtilitati. Ok, sa ne anunti din timp, sa stim si noi sa strangem chimiru. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users