eliminare surplus de SO2 din vin
Ultima postare: oct 25 2022 14:58, Inițiat de
Amurga46
, oct 21 2022 16:27
·
0
#3
Publicat: 21 octombrie 2022 - 21:58
Dacă nu e grav, o varianta "rezonabila" dpmdv este aerarea vinului... Il "vanturi", ca pe zeama de varza.
Pentru o părere mai avizata, incearca sa suni la un magazin cu produse pentru vinificatie și scurt sa întrebi ce poți face, "poate au vreun produs care te poate ajuta"... În principiu oamenii sunt amabili(eu am întrebat diverse atât la util vinificatie cât și la protect vit) și exista șanse ca uni sa fie și suficient de competenți. A treia chestiune ar fi sa citești mai mult despre vinificatie pt a înțelege mai în amănunt ce se întâmplă și implicit la ce sa fii mai atent în viitor. |
#5
Publicat: 22 octombrie 2022 - 22:45
Sa reduce cu apa oxigenata.
Nu ma pricep, dar am cautat pe Google: https://lmgtfy.app/?...moval from wine Editat de yetiro, 22 octombrie 2022 - 22:46. |
#8
Publicat: 25 octombrie 2022 - 13:28
De acord cu tine Parintele , ai perfecta dreptate, dar cine poate merge la un laborator ( daca cumva este aproape de unul ) cand are 80-100L ?
Poate cei care au cantitati mari de struguri . Colegul Cornelion , pune 1ml/L SO2 de 6% dupa terminarea fermentatiei si apoi inca unul la pritocul din primavara , daca tin bine minte . Otineu , pune 0,8 ml/L inainte de inceperea fermentatiei . Ei vinifica mari cantitati de struguri si au succes cu vinurile lor . |
#10
Publicat: 25 octombrie 2022 - 14:09
Amurga46, on 25 octombrie 2022 - 13:28, said:
De acord cu tine Parintele , ai perfecta dreptate, dar cine poate merge la un laborator ( daca cumva este aproape de unul ) cand are 80-100L ? Poate cei care au cantitati mari de struguri . Colegul Cornelion , pune 1ml/L SO2 de 6% dupa terminarea fermentatiei si apoi inca unul la pritocul din primavara , daca tin bine minte . Otineu , pune 0,8 ml/L inainte de inceperea fermentatiei . Ei vinifica mari cantitati de struguri si au succes cu vinurile lor . Eu nu te-am trimis la vreun laborator. Apropos de asta, protect vit, care au un magazin cu un mic laborator în București pe chei subt aproape de Abator/podul de pe Mihai Bravu. Doar combatem ideea cu apa oxigenata care e un instrument "delicat", nu se folosește asa, aiurea. Același efect îl obții, teoretic și ij bună măsură pracric în cazul asta, prin oxidarea naturala produsa prin "vantura re" |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi