Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Sunt dependent de iute
Last Updated: Mar 28 2024 00:13, Started by
Puferiu_
, Jun 11 2019 19:21
·
28
#55
Posted 14 June 2019 - 18:49
L-am încercat la o terasa in Timișoara, tot acolo l-am și pozat. Țin minte ca am găsit o pagina de fb de-a lor, au 3 sortimente de sosuri și nu sunt scumpe..parca de ordinul 2x lei
|
#56
Posted 14 June 2019 - 18:55
Suntem alături de tine frățioare! Dacă nu ai încă probleme cu stomacul, să mănânci iute este sănătos!
|
#57
Posted 14 June 2019 - 19:09
Lipsum, on 14 iunie 2019 - 18:26, said:
Eu am ajuns la o chestie suficient de iute cât să o mănânc cu plăcere, și anume Haragoș Pișta. [ https://hungarianfood.shop/wp-content/uploads/2017/08/univer_hungarian_flavors_haragos_pista_raw_minced_pepper_150_g_extra_strong.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Scrie și pe el că de 4 ori mai iute decât Eroș Pișta. |
#58
Posted 14 June 2019 - 19:12
Nu, probabil tu confunzi cu Edesz Ana, și anume ăsta:
[ https://www.uborn-direkt.de/media/image/78/c5/8b/Edes-Anna589b376472aea_600x600.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Care e pastă de ardei iute foarte sărată. Haragos nu e deloc sărat. Edited by Lipsum, 14 June 2019 - 19:13. |
#59
Posted 14 June 2019 - 19:17
Haragos nu am gustat, dar Erosz Pista, sau cel puțin ce am găsit sub denumirea asta, este incredibil de Sărat.
|
#60
Posted 14 June 2019 - 21:50
Deci ala ustura asa de tare ca pe tine te preocupa ca e sarat...
|
#61
Posted 14 June 2019 - 23:23
Te-ar mira, însă simți distinct sarea, iar prea sărat nu-i OK; cel puțin nu pe gustul meu.
Balans bun are Haragos, Eros este cu trei tonuri prea sărat. Eros îi pentru don'şoare, mere cu tortilla chips. |
#62
Posted 15 June 2019 - 00:44
Copil fiind, nu agream deloc ardeiul iute. Pe masura ce a trecut timpul, mi-am dat seama ca incepe sa-mi placa, mai ales pe timpul verii. Nu am ajuns inca dependent precum unii dintre voi, dar timpul merge inainte...
|
#63
Posted 15 June 2019 - 09:26
richelieu, on 14 iunie 2019 - 19:17, said:
Haragos nu am gustat, dar Erosz Pista, sau cel puțin ce am găsit sub denumirea asta, este incredibil de Sărat. Pai multe paste din astea sunt special facute sa fie puse in mancare. De aia sunt sarate --- si aia din Lidl (care nu e foarte iute, dar e decenta) e la fel de sarata, nu se poate manca nici macar intinsa in strat subtire pe paine, la sendvis. Din astea unguresti am vazut prin Profi, parca --- dar n-am mai luat tot pentru ca m-am gandit sa nu fie sarate. |
#66
Posted 15 June 2019 - 22:11
#67
Posted 15 June 2019 - 22:18
dependent. asta e cultura mea de balcon. habanero orange si ceva soi autohton cu seminte salvate din ardei de piata. polenizat manual ca la et 8 greu ajung albine...
nu se vad "fructele" dar credeti-ma pe cuvant ca sunt acolo si sunt iuti... Attached FilesEdited by belogerer, 15 June 2019 - 22:20. |
#68
Posted 15 June 2019 - 22:25
Puferiu_, on 11 iunie 2019 - 19:21, said:
Am postat pe cel putin doua subiecte (dintre care unul l-am deschis eu) despre sosuri si ardei iuti. Cu timpul, am realizat ca pasiunea mea s-a transformat in dependenta. La fiecare restaurant, cer o mancare care sa contina substanta. Am inceput cu o rasnita banala pe care o tineam deasupra mancarii si presaram praful binefacator. Usor, usor, doza zilnica s-a transformat in obicei. Obiceiul, in dependenta. Iar, acum, unde am ajuns? Sticla cu dozator imi e nelipsita. Desfac capacul (atentie! am sarit peste dozator) si torn direct din sticla dupa pofta inimii. Iar pofta imi cere din ce in ce mai mult. Din picant am ajuns la iute spre foarte iute. Toate sosurile care se gasesc la noi, inclusiv ardeii iuti, eu am testat. Nu doar ca am testat, ci am cumparat bidoane din substanta binefacatoare. Nu mai imi iau haine, imi rup de la gura si iau al mai iute sos pe care il gasesc. Am ajuns in ultimul hal. De ce sa dau banii pe produsul finit cand il pot produce eu insumi? Am cumparat seminte si am crescut ardei. Astept sa se faca mari, sa ii devorez. Plecau prietenii mei prin tari straine, ii rugam sa imi cumpere orice ce tine de iute. Stiindu-mi Primul pas il fac alaturi de voi. Ma numesc Puferiu si sunt dependent de iute. Va pot pune poze cu recipientele care ascund substanta binefacatoare. Am filmulete cu mine dupa ce am consumat in cantitati mult prea mari. Agonie si extaz. Cunosc sentimentul. Parcă ai scris povestea vieții mele. Pe birou am direct un recipient din care nu mai presar ci efectiv desfac capacul. Mănânc ardei iute cu orice ocazie și cât timp am iuțeală, orice mâncare mi se pare reinventată. Nu am probleme cu stomacul. Deși pare o trăsătură specifică genului masculin, observ că trendul capătă furori și în tabăra feminină, la mine la serviciu tot mai multe colege folosesc iutele în salate și câteva au început să își facă diverse uleiuri cu mixuri de ardei iuți. Rezultatul: salate de vară minunate și foarte picante. |
#69
Posted 16 June 2019 - 00:46
@puferiu: daca nu bei sucul de rosii cu tabasco si optional, piper, nu te numesti dependent de iute😀
Baga mare si savureaza aroma. Apropo, s au murat habanero, au mai pierdut din iuteala, sa nu crezi insa ca s pt oricine, dar nu am curaj sa gust zeama. Oricum, nimic nu se arunca. Dupa ce termin boiaua iute adusa din Ungaria si primita cadou, o sa folosesc zeama de la habanero pt a condimenta fierturile. Pt carne deocamdata dau cu Tabasco Chipotle,dar asta i pt amatori. Cind s o termina sticluta trec pe clasic. Daca imi pica musafiri neanuntati, nasol pt ei, orice as avea gatit, lor trebuie sa le fac altceva ca nu pot minca ce maninc eu. Sa incerci si pasta harissa daca gasesti de cumparat, acum nu stiu ce s o gasi prin Ro, dar pe aici se gaseste de calitate. Am.mincat la un prieten tunisian ciorba de fasole, mi s au inrosit urechile de iute ce a fost. Nici acum nu cred ca maninc asa iute. Si daca bagi bucate turcesti da le fara frica cu pul biber. Iuteala acestui produs depinde de cine il face, dar nu i bai, pui mai mullt. Sriracha am luat si eu, dar ce am luat eu nu m a convins ca iuteala. Prea slab pt mine. Edited by petit_christian, 16 June 2019 - 01:14. |
|
#71
Posted 16 June 2019 - 20:06
viceroy56, on 11 iunie 2019 - 19:40, said:
@initiator. Da-mi PM daca doresti fabricarea de IUTE la tine in ograda. Am un furnizor de seminte de ardei ADEVARAT. Nu am nevoie de comision, te intelegi direct cu furnizorul de seminte. |
#72
Posted 18 June 2019 - 07:16
MKdens24kw, on 11 iunie 2019 - 19:41, said: Vrem un filmulet cu tine cand testezi "rasuflarea dragonului" iuliean50, on 11 iunie 2019 - 19:42, said:
Cu esapamentul nu ai inca probleme? dalu364, on 11 iunie 2019 - 19:45, said: Cu tot respectu` , ...dar nu va ustura la ,, fund " ? claz, on 11 iunie 2019 - 19:44, said:
Cum stai cu stomacul? Ti-a spus cineva ca emani un miros mai ciudat (nu glumesc)? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users