Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Sunt dependent de iute
Last Updated: Mar 28 2024 00:13, Started by
Puferiu_
, Jun 11 2019 19:21
·
28
#37
Posted 11 June 2019 - 21:36
Puferiu_, on 11 iunie 2019 - 19:21, said:
...Ma numesc Puferiu si sunt dependent de iute... Îl prefer pe toast de secară, da' nu zic ba nici la juma' de kil de pipotă de pui, peste care pun un borcănel întreg, apoi las la foc mic vreun sfert de oră. La vreme de vară, ronţăi şi vreun ardei iute, lângă. Nop, n-am niciun fel de probleme cu eșapamentul. Edited by scaiba, 11 June 2019 - 21:36. |
#38
Posted 11 June 2019 - 21:44
#39
Posted 12 June 2019 - 00:31
Azi am mâncat mâncare asiatică iuteeee, era roșie de la atâta ardei.
|
#40
Posted 12 June 2019 - 01:31
richelieu, on 11 iunie 2019 - 21:09, said:
N-are nicio treaba. Ar însemna ca toată populația indiana sa aibă tumori la cap. Senzorii din gura se adaptează treptat la nivelul de iute primit. La fel și sistemul digestiv....la fel și...”esapamentul” Nu e tocmai sănătos sa ingeram prea multă capsaicina, poate irita colonul, poate duce la apariția hemoroizilor, se pot întâmpla multe. In același timp, nu cred ca dependenta e fizica, ci mai degrabă psihică. spune-le ast si mexicanilor care nu concep mancare fara ceva iute.... cred ca toti au tumori la cap..... ))) |
#41
Posted 12 June 2019 - 01:53
Bună seara, sau, noapte bună
Mă declar dependent de iute/picant. Nu am nimic de spus în apărarea mea. Am pierdut din cauza asta, contactul cu familia și prietenii. Nu putea nimeni să suporte mîncarea făcută de mine. Propun ca ardei(-ul) iute să fie pus pe drapel Attached FilesEdited by crisstonne, 12 June 2019 - 02:01. |
#42
Posted 12 June 2019 - 06:17
#44
Posted 12 June 2019 - 06:58
In essence, for some people eating large amounts of spicy food triggers a sense of euphoria similar to a “runner’s high”.
OK, pot trăi bine de tot cu asta! |
#45
Posted 12 June 2019 - 09:24
Problema e ca functioneaza ca orice substanta care da dependenta, o sa ai nevoie de stimuli din ce in ce mai puternici ca sa ajungi la acelasi efect.
|
#46
Posted 12 June 2019 - 10:37
Asa este, Alex.
Am vazut acum ceva timp un documentar in care explica de ce e atat de cautata experienta asta. Ardeiul iute, prin substanta care ii da iutimea (capsaicina), produce o agresiune asupra organismului. Ca sa compenseze durerea generata de capsaicina, corpul produce endorfine, proportional cu nivelul de substanta ingerata. Placerea data de endorfine priomeaza in fata durerii, asa ca se formeaza in timp un reflex de tip pavlovian, care asociaza iutimea ardeiului cu placerea data de endorfine. La nivel de "amator", nu e nicio problema. Dar la nivel de dependenta de endorfine, efectul se estompeaza in timp, fiind nevoie de tot mai mult stimulent. Bine, sunt mai multe metode de a elibera endorfinele, colegul nostru a ales una mai masculina |
|
#47
Posted 13 June 2019 - 07:43
Eu din cate stiu ardeiul iute face bine la stomac - previne ulcerul si previne hemoroizii, contrar credintei populare ce considera ca e nociv. Ajuta foarte mult la slabit prin intensificarea arderilor. In schimb poate produce moartea prin soc anafilactic- soiurile puternice, la fel cum un roi de albine il poate omora pe un om. O intepatura e ok pentru reumatism, dar o multime te omoara. (nu si pe apicultor ce este calit). In caz de soc anafilactic trebuie administrat rapid cortizol.
|
#48
Posted 13 June 2019 - 11:59
Face bine la sotmac daca nu ai vreo problema/sensibilitate stomacala preexistenta. Altfel s-ar putea sa o agraveze.
|
#49
Posted 13 June 2019 - 22:36
Avantajul ardeiului iute: de ziua ta iti servesti dusmanii cu bomboane de-alea de ciocolata cu rom inauntru. Si nu numai cu rom...
|
#50
Posted 14 June 2019 - 14:36
ursamajor, on 11 iunie 2019 - 19:31, said: Carolina Reaper ai încercat? Bagă vreo 5-6 de-ăia, poate te lecuiești. Fane, on 11 iunie 2019 - 19:34, said:
salut puferiu, sos siracha tailandez combinat cu maioneza hellmann's ai incercat? 20181224_173701.jpg 393.24K 45 downloads 20190303_104228.jpg 224.87K 43 downloads 20190303_104338.jpg 128.88K 34 downloads 20190306_122619.jpg 204.9K 34 downloads 20190306_122630.jpg 249.47K 44 downloads 20190306_122555.jpg 352.21K 62 downloads 20190302_090605.jpg 102.48K 72 downloads |
#52
Posted 14 June 2019 - 16:05
Dacă vreți sa încercați ceva autohton, foarte mișto aromat și mai iute decât sriracha, puteți comanda așa ceva:
Attached Files |
#53
Posted 14 June 2019 - 16:52
#54
Posted 14 June 2019 - 18:26
Eu am ajuns la o chestie suficient de iute cât să o mănânc cu plăcere, și anume Haragoș Pișta.
[ https://hungarianfood.shop/wp-content/uploads/2017/08/univer_hungarian_flavors_haragos_pista_raw_minced_pepper_150_g_extra_strong.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Scrie și pe el că de 4 ori mai iute decât Eroș Pișta. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users