Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Oale Chef Foa din Kaufland
Last Updated: Apr 09 2019 11:52, Started by
danrogo2001
, Apr 04 2019 12:00
·
0
#19
Posted 04 April 2019 - 15:27
richelieu, on 04 aprilie 2019 - 12:42, said:
Lume....găsiți scule profesionale din inox alimentar, la prețuri similare, dar de o calitate garantata și onesta. Se găsesc prin Metro și Selgros. Am fiert in ea timp de 30 de minute niste pulpe de pui pentru un pilaf. Fundul a ramas un pic patat si au aparut si la asta celebrele punctulete, vreo 4 deocamdata. Am oale de inox de 20 de ani si sunt impecabile, nu sunt patate si nici nu le-au aparut punctulete. Nu inteleg de ce se pateaza si de ce apar aceste puncte. waterman, on 04 aprilie 2019 - 12:37, said:
La 99 lei ce vrei ? Attached Files |
#20
Posted 04 April 2019 - 15:42
richelieu, on 04 aprilie 2019 - 15:10, said:
Oalele sunt foarte ok. La fel și paharele, seturile pentri servirea mesei. Mai au câteva produse bune. Cam scumpe, dar bune. Majoritatea celorlaltor minuni vândute de ei, sunt tzepe. Însă repet, oalele sunt foarte foarte bune. |
#21
Posted 04 April 2019 - 15:49
Ai zice ca mai lasat mostenire seturi de oale.
Inoxul e pe toate drumurile acum. Chestiile astea branduite sunt adesea de o calitate indoielnica. Acum cativa ani am luat de la mega Image un set de tacamuri branduit (nu mai stiu exact ce), le-am aruncat de curand, pt ca reuseau sa ruginesca (puncte) pe interiorul dintilor de la furculita. Am cumparat acum cativa ani de BF emag tacamuri INOX Villeroy&Boch. Si acum zici ca abia le-am scos din cutie; chiar cred ca le las mostenire! In Rest... IKEA rulz, dar si acolo e stratificare pe preturi. |
#22
Posted 04 April 2019 - 15:52
Eu sînt mulțumit, de asta de la K, la fel de mulțumit și de cele luate de la Ikea.
|
#23
Posted 04 April 2019 - 15:59
#24
Posted 04 April 2019 - 16:07
Adm, on 04 aprilie 2019 - 15:49, said:
In Rest... IKEA rulz, dar si acolo e stratificare pe preturi. Oalele alea cu manerele din tabla groasa in puncte sunt foarte bune ca si calitate (seria Senzuelle sau ceva) , insa nu au varianta de 8-10 l, , se opresc pe undeva pe la 6l, insuficient de hranit o familie traditionala de ciorbagii. Au o varianta de oala cu manerele de tabla indoita, alea sunt naspa. Alea merg pana la 8l. Am si ceva de la Sellgross, dar sunt mai naspa. decat IKEA. Ideea e ca-mi trebuie un set calumea care sa cuprinda si oala de 10l. Momentan am una cam urata de 8l si e cam insuficienta (deja). danrogo2001, on 04 aprilie 2019 - 15:27, said:
Eu ma refeream la aia de 6 litri, care este 129,99. Si vreau sa pot face mancare in ea si sa nu ii apara tot felul de puncte si de pete. Si asta dupa doar o singura utilizare. O picatura de hellas ar trebui sa le faca ca si noi, daca n-au rugina sau alte murdarii. Edited by maccip, 04 April 2019 - 16:11. |
#25
Posted 04 April 2019 - 16:08
#26
Posted 04 April 2019 - 16:10
maccip, on 04 aprilie 2019 - 16:07, said:
Tacamurile IKEA sunt bune, dar cam uratele si se cam matuiesc in timp. Oalele alea cu manerele din tabla groasa in puncte sunt foarte bune ca si calitate, insa nu au varianta de 8-10 l, , se opresc pe undeva pe la 6l, insuficient de hranit o familie traditionala de ciorbagii. Au o varianta de oala cu manerele de tabla indoita, alea sunt naspa. Alea merg pana la 8l. Am si ceva de la Sellgross, dar sunt mai naspa. decat IKEA. Ideea e ca-mi trebuie un set calumea care sa cuprinda si oala de 10l. Momentan am una cam urata de 8l si e cam insuficienta (deja). Pai petele apar si de la calcarul din apa. Nu-mi dau seama din poza ta. O picatura de hellas ar trebui sa le faca ca si noi, daca n-au rugina sau alte murdarii. |
#27
Posted 04 April 2019 - 16:14
Incearca cu o picatura de hellas sau cu sare de lamaie. Daca se ia, insamna ca e calcar.
Si daca stropesti oglinda cu o picatura de apa, tot ramane o pelicula vizibila de calcar. Calcarul se vede foarte bine pe anumite suprafete, pe altele se vede mai putin, dar el e acolo, exista. Depinde si de tipul de detergent folosit la spalare. |
#28
Posted 04 April 2019 - 16:28
Calcarul se vede ușor, pe inox.
Eu lustruiesc foarte des, bateria de la bucătărie. |
|
#30
Posted 04 April 2019 - 17:26
@offtopic
a trebuit sa caut pe net cine e Chef Foa : cand i-am vazut figura, imi parea cunoscut, cred ca l-am vazut la tv acum cateva luni....dar numele nu-mi spunea absolut nimic ( batranetea, bat-o firea) In legatura cu oala Chef Foa ( sau alte nume de -A facut Foa oala? - NU -Ma duc sa-i inapoiez oala lui Foa, daca rugineste/zgarie ? - NU -Daca Chef Foa se razgandeste peste 3 luni, ca oalele nu mai sunt pe gustul/placul lui, o sa ma anunte si pe mine, ca sa-mi iau alta pe care o agreeaza el ? - NU -Scrie pe ambalajul oalei ca pt fiecare oala cumparata, firma X doneaza 5% si Foa 1% din incasari pt un camin de batrani [ ca rasplata pt ca bunicii ne-au invatat sa gatim cu gust ] sau pt un orfelinat [ ca o sansa in plus acordata generatiei de maine, ca poate se apuca cativa dintre ei de gatit si nu de alte prostii , la varsta adolescentei? ] - NU ps:nevasta prefera sa ia produse la care fac reclama diversi artisti, doar ca sa poata injura persoana care face reclama, in caz ca se defecteaza/deterioreaza prematur produsul ; eu cumpar d'astea fara reclame, ca sa injur firma producatoare, sa impart 'carnea' uniform catre toti cei din conducere... Edited by marmota_vasi, 04 April 2019 - 17:27. |
#31
Posted 04 April 2019 - 17:32
danrogo2001, on 04 aprilie 2019 - 15:27, said: Uite semioala Ozti de 6 litri din Selgros, 180 lei fara capac. Este grea, tabla este groasa. Am fiert in ea timp de 30 de minute niste pulpe de pui pentru un pilaf. Fundul a ramas un pic patat si au aparut si la asta celebrele punctulete, vreo 4 deocamdata. Am oale de inox de 20 de ani si sunt impecabile, nu sunt patate si nici nu le-au aparut punctulete. Nu inteleg de ce se pateaza si de ce apar aceste puncte. Eu ma refeream la aia de 6 litri, care este 129,99. Si vreau sa pot face mancare in ea si sa nu ii apara tot felul de puncte si de pete. Si asta dupa doar o singura utilizare. |
#32
Posted 05 April 2019 - 08:00
richelieu, on 04 aprilie 2019 - 17:32, said:
Nu îmi dau seama din poze ce tip de pete sunt alea și mai ales cu ce deranjează ele Probabil vrea ca inoxul sa ramana 100% perfect asa cum e la cumparare. Eu am spus ca am patit acelasi lucru cu niste oale Zwilling si deja de la a 3-4-a utilizare totul era in regula. Evident, oalele nu arata ca inainte de cumparare, dar nu au absolut niciun defect |
#34
Posted 05 April 2019 - 09:05
Exact asta vreau. Ca inoxul sa ramana inox, fara pete, fara gaurele, fara exfolieri, fara schimbarea "inoxului" la culoare. Zgarieturile fine care apar in urma utilizarii si a curatarii sunt normale, nu ma deranjeaza. Spun inca o data, am un set de oale de 20 de ani si sunt impecabile, fara pete, fara gaurele (adancituri fine), fara nimic.
Asa si seful de pe raionul de oale de la Altex incerca sa ma convinga ca este normal sa apara pete si gaurele ca asa are si el acasa. Tefal a fost de alta parere si mi-a returnat banii. Si semioala Ozti de 6 litri m-a deceptionat. Am returnat-o. Selgros nu a comentat absolut deloc mi-a dat banii pe loc. Se pare ca eu sunt ala ciudat care nu intelege ca nu este nicio problema daca la o oala din inox, dupa 30 de minute de utilizare in regim casnic, apar pete de culoare usor movalie, usoare adancituri in material. richelieu, on 05 aprilie 2019 - 08:57, said:
Dacă pun o poza cu oalele mele, se sperie marmota_vasi, on 04 aprilie 2019 - 17:26, said:
@offtopic a trebuit sa caut pe net cine e Chef Foa : cand i-am vazut figura, imi parea cunoscut, cred ca l-am vazut la tv acum cateva luni....dar numele nu-mi spunea absolut nimic ( batranetea, bat-o firea) In legatura cu oala Chef Foa ( sau alte nume de -A facut Foa oala? - NU -Ma duc sa-i inapoiez oala lui Foa, daca rugineste/zgarie ? - NU -Daca Chef Foa se razgandeste peste 3 luni, ca oalele nu mai sunt pe gustul/placul lui, o sa ma anunte si pe mine, ca sa-mi iau alta pe care o agreeaza el ? - NU -Scrie pe ambalajul oalei ca pt fiecare oala cumparata, firma X doneaza 5% si Foa 1% din incasari pt un camin de batrani [ ca rasplata pt ca bunicii ne-au invatat sa gatim cu gust ] sau pt un orfelinat [ ca o sansa in plus acordata generatiei de maine, ca poate se apuca cativa dintre ei de gatit si nu de alte prostii , la varsta adolescentei? ] - NU ps:nevasta prefera sa ia produse la care fac reclama diversi artisti, doar ca sa poata injura persoana care face reclama, in caz ca se defecteaza/deterioreaza prematur produsul ; eu cumpar d'astea fara reclame, ca sa injur firma producatoare, sa impart 'carnea' uniform catre toti cei din conducere... Si eu ce concluzie sa trag din postarea ta? E buna sau nu oala, ca asta ma intereseaza de fapt. richelieu, on 04 aprilie 2019 - 17:32, said:
Nu îmi dau seama din poze ce tip de pete sunt alea și mai ales cu ce deranjează ele |
#35
Posted 05 April 2019 - 09:58
Pai am spus ca nu îmi dau seama din poze ce fel de pete sunt. Dacă sunt găuri, atunci e defect de fabricație.
Dacă sunt pete, atunci...sunt normale. Depinde mult de tipul inoxului și de gradul de finisare. Dar ca sa îți răspund la întrebarea finala: bineînțeles. E inox alimentar, nu se întâmpla nimic in el, chiar dacă apar petele alea. Standardul s-a mai schimbat de acum 20 de ani....însă asta nu înseamnă ca oalele chiar au o problema reala, decât dacă, repet...e vorba de un defect de fabricație. Dacă se exfoliaza, nu e inox, e teapa. Uite și o oala de-ale mele. Nu arata așa după prima utilizare, are vreo 10 ani. Pot rezolva chestiunea asta? Bineînțeles. Exista soluții de curățare și lustruite. O voi face? Nu....pentru ca puțin îmi pasa de aspect Este periculos stratul ăla? Nicidecum. Attached Files |
#36
Posted 05 April 2019 - 10:03
https://support.hest...steel-cookware-
Discoloration, Spots and Stains: Discoloration (which may appear as a rainbow hue) can occur on stainless steel cookware if cooking with high heat or continuous heat. Similarly, household water containing higher levels of calcium may create a spotted white film from regular contact with the cookware over time. In either case, remove by boiling a solution of 1 part baking soda, 1 part vinegar and 3 parts water. If necessary, wait for solution to completely cool down, then scrub with a non-scratch scrub sponge. Never use oven cleaners or abrasive cleaners to clean cookware. They will ruin the cookware. https://www.reddit.com/r/Cooking/comments/51l656/question_why_did_my_new_stainless_steel_pan_turn/ https://madeincookware.com/blogs/beyond-the-burner/the-dreaded-rainbow-stain-and-how-to-fix-it Why the rainbow stain appears: The rainbow stain on stainless steel is what we call "heat tint." Stainless steel contains a small amount of chromium in it to help resist corrosion and rusting. When chromium and air mix, a protective layer is formed on your pan. Basically, when stainless steel is heated to high temperatures, the oxidized layer can thicken, causing a rainbow tint. Does this have any affect on performance? This is a simple answer: No. This is purely an aesthetic thing, so if it doesn't bother you, then do not worry about it. If it does, Deci, petele albe ca la richelieu sunt calcar, asa ceva am si eu la o scala mai redusa datorita timpului mai scurt de utilizare. Despre petele alea de culoarea curcubeului ai explicatile mai sus. Nu e nimic anormal si absolut nimic periculos. Poti sa incerci toate oalele posibile si sa intalnesti aceeasi chestie. Edited by giuliani, 05 April 2019 - 10:05. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users