Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Sare de Himalaya
Ultima postare: dec 10 2016 23:35, Inițiat de
Gabi_Gabone
, dec 09 2016 14:28
·
0
#2
Publicat: 09 decembrie 2016 - 14:41
Eu as pune limba. Sau le-as cere niste sare cu care sa imi sarez mancare si as vedea diferenta.
As gati total nesarat, apoi as ruga pe cineva din familie ca intr-o parte a farfuriei sa imi dea cu normal, si in cealalta cu Hima... Dar eu sa nu stiu unde. Parerea mea e intr-un cuvant. SNOBISM. Editat de Prien, 09 decembrie 2016 - 14:43. |
#9
Publicat: 09 decembrie 2016 - 15:41
xilo, on 09 decembrie 2016 - 15:08, said:
Sarea de Himalaya este buna din perspectiva puritatii, nu are conservanti (asa se spune) dar daca doresti sa fi 100% sigur cumperi un lampoi cu bec de eliminat ioni negativi si efectiv il macini , asa cu sigurranta nu are conservanti si antiaglomeranti. Sare fără conservanți?! Pe bune? „Lămpoi cu bec de eliminat ioni negativi”?! De unde tot apăreți, frățioare? Și de ce, mă rog, ai dori să elimini „ionii negativi” dintr-o substanță? Pentru că „negativ” înseamnă „rău”? Pentru că, să știi, pentru obsedații ăia care ar „purifica” orice, doar doar să mai muște un punctuleț la „sănătate”, „ionii negativi” sunt chiar factor de echilibru și sănătate, nici vorbă să-i excluzi din ecuație. Dă un search cu gogu și-o să te convingi. Altfel, ce ai spus tu acolo, cu „sarea fără conservanți” (chiar, oare ce conservant adaugă ăștia conservantului universal - SAREA - pentru a-l face să reziste mai mult pe galantare?) și cu eliminarea „ionilor negativi” reprezintă un tra-la-la de-a dreptul epocal, meriți chiar și-un premiu pentru asta. @ inițiator - în general, sarea e bine să fie vechiul și strămoșescul NaCl - nu prea contează de unde vine, ci în ce cantități o adaugi în mâncare. Alte tipuri de sare vin doar cu tot soiul de alte adausuri minerale, pe care, dacă tu crezi că-ți sunt indispensabile, le poți suplini prin alimentație. Sarea de Himalaya e o gogoriță de marketing, cum s-a spus mai sus. |
#16
Publicat: 09 decembrie 2016 - 16:30
Sarea e o substanta anorganica relativ stabila, care nu are nevoie de conservanti contra degradarii.
Doar in cantitate mica sarea sustine viata, insa concentrata este cu rare exceptii incompatibila cu viata. Sarea concentrata este incompatibila cu viata, este chiar biocida, moderat biocida - nu ca SO2 care este mult mai agresiv, dar oricum omoara tot ce-i viu. De asta se numeste Marea Moarta - moarta, pt. ca in urma evaporari si concentrarii are ~ 40% sare si nu sunt multe chstii care mai traiesc acolo. Sarea de masa macinata din RO contina insa in general antiaglomerant pe motiv ca altfel ar fi higroscopica. Antiaglomerantul uzual in RO este ferocianura de potasiu, care se transforma usor in cianura de potasiu, o otrava f. puternica, atat la fierberea mancarii cat oricum si atunci cand ajunge in sucul gastric. Exista si alti antiaglomeranti pe langa E536 - cel deja amintit, se mai folosesc nitriti si nitrati de magneziu si calciu - care sunt si ei cancerigeni. Se mai foloseste uneori si E535 care nici nu este in clasa antiaglomerantilor, dar tot f periculos este fercianura de sodiu, pe motivul ca ar imbgatii sarea ( cu otrava evdent...) Se mai pune si obligatoriu iod - tot pt a imbolnavii populatia prin dezechilibre hormonala si cancere tiroidiene. Accidentele nucleare si eliberarea de izotpi de iod in atmosfera justifica doar in mica masura iodarea sarii, mai ales ca apar cancere tiroidiene si de la izotopii stabili precum 127 (cu urme de 129) folosit la iodare. Cel care sperie mai mult este 131 care are 8 zile perioada de injumatatire, si 12 cicluri inseamna ceva mai mult de 3 luni. Mai sunt cativa periculosi din cei 37 de izotopi ai iodului care au perioda de injumatatire de secunde, minute, zile si chiar luni, care cu 12 cicluri ajung sa fie periculosi perioade semnificative de timp dupa eliberarea in accidente sau explozii nucleare, insa sunt o gramada de alti izotopi care nu au legatura cu iodul, care sunt periculosi mult mai mult timp si pt care nu se prea iau masuri, ma refer la izotopii radioactivi de cesiu si strontiu la care 12 cicluri ajung la peste 360 de ani... Ca sa nu mai zic de radon care e peste tot, se produce natural din piatra, beton, gips, carbuni, cenusa, zgura, asfalt, si are densitate mare pt un gaz, iar sistemele comune de AC utilizat in RO, care sunt recirculatoare de bashini, nu schimba deloc aerul viciat, mici macar din partea de sus a camerelor, si cu atat mai putin de jos unde se strange radonul si bioxidul de carbon... AC-ul din RO in general comunica cu unitatea externa doar cu un furtun de agent termic si eventual cu un tub de eliminat condens, insa aerul nu-l improspateaza, ba chiar din contra il viciaza suplimentar cu bacterii din filtrele de praf. In USA au de peste o suta de ani AC cu aerducturi multiple, 4 cai, care scot aer veciat si de jos si de sus, si introduc aer proaspat din exterior dupa conditionarea termica. Sarea de Himalaya e o sare impura, pt ca mai contine si altceva care o coloreaza, fie ca e vorba de oxid de fier, fie ca e vorba de alti coloranti naturali sau artificiali.... In f de consum, peste o anumita limita orice metal devine toxic, inclusiv fierul. Cine e interesat poate sa gaseasca si sare neiodata si fara antiaglomeranti si coloranti. In general este grunjoasa, pt a se minimiza caracterul higroscopic, si trebuie macinata la utilizare. Se gaseste si macinata fara cele de ma sus, insa acesta trebuie protejata mai bine de umezeala, nu pt ca se strica - nu se strica, ci pt. ca se lipeste si face bulgari. Editat de loock, 09 decembrie 2016 - 16:38. |
#17
Publicat: 09 decembrie 2016 - 17:23
Cred ca ce ajunge acum la noi este sare obisnuita cu coloranti. Am incercat toate tipurile de sare pe care le-am gasit. Ce mi-a placut sunt fulgii de sare de la Maldon. Din pacate sunt destul de scumpi la noi, dar pentru carnea la gratar eu zic ca merita.
Editat de destrug, 09 decembrie 2016 - 17:26. |
#18
Publicat: 09 decembrie 2016 - 17:23
KoShiMin, on 09 decembrie 2016 - 15:41, said:
Sare fără conservanți?! Pe bune? „Lămpoi cu bec de eliminat ioni negativi”?! De unde tot apăreți, frățioare? Și de ce, mă rog, ai dori să elimini „ionii negativi” dintr-o substanță? Pentru că „negativ” înseamnă „rău”? Pentru că, să știi, pentru obsedații ăia care ar „purifica” orice, doar doar să mai muște un punctuleț la „sănătate”, „ionii negativi” sunt chiar factor de echilibru și sănătate, nici vorbă să-i excluzi din ecuație. Dă un search cu gogu și-o să te convingi. Altfel, ce ai spus tu acolo, cu „sarea fără conservanți” (chiar, oare ce conservant adaugă ăștia conservantului universal - SAREA - pentru a-l face să reziste mai mult pe galantare?) și cu eliminarea „ionilor negativi” reprezintă un tra-la-la de-a dreptul epocal, meriți chiar și-un premiu pentru asta. @ inițiator - în general, sarea e bine să fie vechiul și strămoșescul NaCl - nu prea contează de unde vine, ci în ce cantități o adaugi în mâncare. Alte tipuri de sare vin doar cu tot soiul de alte adausuri minerale, pe care, dacă tu crezi că-ți sunt indispensabile, le poți suplini prin alimentație. Sarea de Himalaya e o gogoriță de marketing, cum s-a spus mai sus. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi