Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Osmanli macunu
Ultima postare: iul 26 2015 19:53, Inițiat de
florinbad
, mai 29 2015 07:36
·
0
#1
Publicat: 29 mai 2015 - 07:36
Tot încerc sa dau de Selam sau Oztan si nu reusesc...
Vreunul din voi (sau copiii vostri) ati mâncat asa ceva? Ce este de fapt? (am terminat articolul referitor la Moscheea Selimiye si m-am lovit de o fotografie facuta în interiorul moscheii, caci nu stiu ce explicatie sa dau acelui carucior cu "candy lichid" ) [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BnvBx1k8SRE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Fișiere atașateEditat de florinbad, 29 mai 2015 - 07:40. |
#4
Publicat: 29 mai 2015 - 09:22
@Florin - nu stiu cum ti-a trecut prin cap sa ne intrebi asa ceva? Multe lucruri am aflat de la tine, citind tot ce ai scris in ultimii ani si sincer ma astept, ca in urmatoarele ore, sa dai o explicatie clara depsre cine era omu', ce se afla in carucior, gust, culoare si consistenta. Sincer, daca vreau sa aflu ceva, intru pe posturile tale, le recitesc cu aceeasi placere ca prima data si aflu. Sper ca ai prins ca e o gluma, cel putin prima parte
Totusi astept sa ne spui cu lux de amanunte, ce e, cu ce se mananca. Si sa inteleg din postul tau, ca asteptam un nou capitol? Cand e gata, ca tot urmeaza cateva zile libere si vreau sa ma delectez. Ai facut o treaba extraordinara cu aceste mici capitole din viata ta, facanadu-ne si pe noi o parte din ea. |
#5
Publicat: 29 mai 2015 - 09:38
Pai d'aia am spus mai sus ca tot încerc sa dau de "turcii" forumului, Selam sau Oztan ca sa-mi explice ce si cum, însa nu reusesc... Le-am trimis PM-uri înca de ieri si acum astept ca vreunul din ei sa intre pe aici.
Astazi voi pune articolul, cu sau fara poza aia. Insa as dori sa intre si ea în articol deoarece tine de viata de zi cu zi a turcilor (mai ales a copiilor). |
#8
Publicat: 29 mai 2015 - 10:30
Florine, e îngheţată. În 2006, în oraşul Antalya, pe promenada de deasupra portului vechi erau vreo doi vânzători ambulanţi care făceau tot feluri de giumbuşlucuri cu clienţii. Vânzătorul dădea să pună îngheţată în cornet, nu punea, îţi dădea ţie să ţii de cornet şi el ridica toată cantitatea de îngheţată care se lipea de spatula imensă. O modela, o rotea prin aer, apoi o băga la loc, lua pe spatulă cât să-ţi pună ţie în cornet, tu întindeai cornetul şi rămâneai cu el gol etc. în final, când toţi ne delectasem cu circăriile lui, îţi umplea cornetul corect şi ţi-l dădea.
Nu mai ştiu cât a costat, ceva infim, dar îngheţata a fost dulce şi bună. Nu prea seamănă a îngheţată, are consistenţa şerbetului, însă maşinăria are rolul s-o ţină rece. În poza ta nu văd cornetele, ci doar beţe, dar îngheţata se poate linge şi de pe băţ, după cum ştim. Sănătate şi toate cele bune ! |
#10
Publicat: 29 mai 2015 - 10:57
http://zesterdaily.c...r-wheel-sweets/
e un fel de zahar ars cu colorant, care e mentinut in stare semilichida (recipientul cred ca are o sursa de incalzire sub el). seamana cu acadelele, cred, atunci cand se intareste compozitia. in unele magazine de la noi se gasesc astfel de acadele multicolore infasurate pe bat... http://www.szekelyte...8-14-cm-spirala |
|
#12
Publicat: 29 mai 2015 - 11:43
tot cautand reteta acestui desert, am gasit termeni asociati, printre care si "Osmanlı Macunu Çubuğu"
de unde vine probabil si cuvantul "ciubuc" folosit in copilarie (pe vremea impuscatului), pentru a descrie acele bomboane sau acadele din zahar ars, care se vindeau la coltul scolii. avem atatea cuvinte in limba romana, preluate din limba turca... iata si un video, legat de modul de preparare [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/f19kKmYmWbU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#14
Publicat: 02 iunie 2015 - 08:06
Pâna la urma am urcat articolul pe blog despre Moscheea Selimiye, fara sa adaug comentarii la fotografia cu "osmanli macunu".
Selam si Oztan n-au mai intrat pe forum de câteva zile, asa ca informatia de la "sursa" ramâne în aer. Multumesc Corinei pentru timpul pierdut cu cautarea informatiilor referitoare la chestia asta delicioasa. Sarut-mâna si respect! Sa aveti cu totii o zi impecabila, ca sufletul vostru! |
#15
Publicat: 23 iunie 2015 - 15:01
hello @ All , Oztan is here Sorry pentru respuns asa de terziu , am fost plecat dreapta stinga sus jos, peste toti , 2 ori istanbul , 1 data Edirne etc
Revenim la discultie OSMANLI MACUNU este foarte dulce , si cu multe arome diferite , cand eram copil mancam muuulte , cum sa face : http://www.elimdenge...eri-tarifi.html sau http://nasilkolay.co...u-nasil-yapilir Idea este trebuie facut un macun si dupa cea amestec cu esanta, ( Portacale / Limon / etc...) Cum sa face MACUN 3 pahar ZAHAR Suc de lamie 1,5 lamie 1/2 pahar apa trebuie amestacat toti la foc , si dupa cea pus la separat cu esanta .... Pofta mare ... |
|
#16
Publicat: 20 iulie 2015 - 09:38
Florin & all : daca subiectul mai prezinta interes, am gasit osmanli macunu (tradus prin "ciubuc turcesc" :-))) in statiunea Neptun de pe al nostru litoral.
Majoritatea cunoasteti probabil aleea care coboara spre plaja din Neptun, la "steaguri" (care acum nu mai exista, dar asta e alta poveste"). Ei bine, dupa ce treceti de hotelul Dacia, urmeaza pe partea stanga o constructie alba cu etaj, la parter sunt cateva magazine cu suveniruri si chestii pentru plaja. Strecurat intre ele este micul spatiu comercial unde puteti gasi acest produs, alaturi de alte dulcegarii (vata de zahar cu mai multe straturi colorate si modelata in forme interesante, baclava, samd) Normal ca am vrut sa incerc, chiar daca nu am habar care este gustul produsului original. Fata de cel pus de Florin in prima postare si care seamana la aspect cu serbetul (aspect opac), cel autohton (sa zicem) este ca un gel transparent, colorat. Nu am idee din ce cauza, o fi de la modul de preparare, de la ingrediente, habar nu am. Fratilor, sa dau in coma diabetica, nu alta ! E lesinator de dulce, daca n-ar avea in compozitie acea zeama de lamaie, ti s-ar face greata pe loc de la atata dulce. Aduce oarecum cu mierea la gust si consistenta. Pe caldurile care au fost zilele astea, preparatul ramane oarecum fluid, daca nu-l consumi repejor, intr-un final curge si se intinde pe unde nimereste : maini, haine, papuci. Cei doi tineri care se ocupa de afacere - sot si sotie - sunt foarte simpatici, haiosi si inimosi. Daca treceti prin zona, puteti incerca produsele lor. Un "ciubuc turcesc" alcatuit din 4 culori costa 4 lei. La cat de dulce este, se poate satura o familie intreaga (2 adulti si 2 copii). Editat de corinadaniela, 20 iulie 2015 - 09:44. |
#17
Publicat: 20 iulie 2015 - 11:03
Am gasit pe net un video in care puteti vedea vata de zahar colorata si modelata, cam asa procedeaza si cei din Neptun (despre care povesteam in mesajul anterior), rezultatul e fantastic pentru cei mici, seara era coada destul de mare la standul lor.
http://www.trilulilu...campaign=widget |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi