Care este cel mai sanatos orez?
Last Updated: Dec 05 2014 19:32, Started by
alex05ok
, Nov 25 2014 14:56
·
0
#1
Posted 25 November 2014 - 14:56
Care este cel mai sanatos orez (la un pret rezonabil) si cum se prepara?
Edited by alex05ok, 25 November 2014 - 14:57. |
#2
Posted 25 November 2014 - 15:03
Oricare. Cati japonezi obezi si bolnavi ai vazut? Sunt tara cu cea mai mare speranta de viata si mananca foarte mult orez.
|
#3
Posted 25 November 2014 - 15:06
Orezul Natur (Integral) este mai sanatos decat orezul normal dar este de 4 ori mai scump. Contine oare de 4 ori mai multi nutrienti?
Tipurile de orez sunt: basmati, cu bob lung simplu, prefiert, rapid, roşu, thailandez parfumat, sălbatic, negru chinezesc, glutinos, japonez pentru sushi, paella, pentru budinci, pentru risotto, dulce etc. Edited by alex05ok, 25 November 2014 - 15:09. |
#4
Posted 25 November 2014 - 15:11
Daca vrei nutrienti cred ca trebuie sa te orientezi spre legume. Nu cred ca merita sa dai banii pe orez scump.
|
#5
Posted 25 November 2014 - 15:19
Eu cumpar orez integral de la Mega Image, la un pret decent.
|
#6
Posted 25 November 2014 - 15:23
Oricare nu este alb și nu este mucegăit. Regulă generală aplicată alimentelor bune: să nu aibă o culoare uniformă.
Făina de casă ( măcinată la moară) are o tentă gri-maro deschis, portocalele de casă nu au o culoare uniformă ca alea din comerț (coaja frutului), roșia de grădină are mai multe nuanțe. |
#7
Posted 25 November 2014 - 15:28
wattu, on 25 noiembrie 2014 - 15:23, said:
Oricare nu este alb și nu este mucegăit. Regulă generală aplicată alimentelor bune: să nu aibă o culoare uniformă. Făina de casă ( măcinată la moară) are o tentă gri-maro deschis, portocalele de casă nu au o culoare uniformă ca alea din comerț (coaja frutului), roșia de grădină are mai multe nuanțe. |
#8
Posted 25 November 2014 - 15:42
Orezul Basmati si orezul salbatic (care de fapt nu e orez), deoarece au indice glicemic mai mic.
|
#9
Posted 25 November 2014 - 16:26
Strict la subiect - orezul integral - indiferent de soi este cel mai sanatos.
Prepararea - evident fiert, dar nu foarte mult. In functie de soi poate fi 5-10-15 minute. La noi se fierbe pana se umfla si se inmoaie. Asiatici il consuma mai ne-fiert comparativ cu europenii - e mai sanatos. |
#10
Posted 25 November 2014 - 16:31
Cand am chef si o mai ajut pe sotie fac asa....
iei un Uncle Bens la cutie inauntru sunt pungute deja portionate (o punga este OK pentru 2 persoane) Il pui la fiert cu tot cu punga (este rezistenta nu iti face probleme) il scurgi, si il lasi sa se raceasca cat de cat. Il intinzi pe tava si il bagi la cuptor (in partea de jos daca ai cuptor electrectic) il usuci, nu mult....cat sa nu se mai lipeasca absolut deloc boabele Apoi, il tragi la tigaie... Excelent ! |
|
#12
Posted 25 November 2014 - 22:34
Am gasit orez integral la Kaufland la pret decent. Ala salbatic e de 2 ori mai scump da' sa zicem ca se pot amesteca.
Personal, mi se pare mult mai gustos orezul salbatic cu lapte decat orezul simplu cu lapte. |
#13
Posted 25 November 2014 - 22:54
magic-gabi, on 25 noiembrie 2014 - 15:28, said:
Eu am rosii, portocal, lamai, lime si ananas in apartament si toate au aceeasi culoare ca alea cumparate. Nu cred ca este vreun adevar in asta. Faina integrala e mult mai buna decat faina alba asta e adevarat dar am inteles ca la orez nu e asa mare diferenta intre orezul integral si orezul alb. |
#14
Posted 25 November 2014 - 23:40
Orezul brun nedecorticat e foarte bun. E cam de 4 ori mai scump decat orezul obisnuit alb (vreo 15 lei 500g) dar cred ca de cel putin 4 ori mai hranitor. Merita pretul. Dintr-o lingura de orez te saturi.
Orezul se pune la inmuiat in apa cateva ore (minim 4) si apoi se fierbe mai putin. Orezul nedecorticat e mai tare si se fierbe mai greu. |
#15
Posted 30 November 2014 - 08:33
La cat orez consuma romanul de rand mai bine il cumperi pur si simplu pe ala care-ti place si gata.
|
|
#16
Posted 30 November 2014 - 12:43
#17
Posted 30 November 2014 - 21:56
Orezul integral e cel mai sanatos, eu il prefer pe cel negru, defapt un visiniu foarte inchis la culoare, pe care il fierb pana cand "miezul" bobului de orez este fiert, dar bobul ramane intreg si nu se sparge. Uneori Il consum cu tot cu apa in care a fiert, nu recomand pentru ca nu are un gust bun, sau il scurg si adaug un ulei preset la rece, care poate fi de masline, floarea soarelui, susan, etc, si nuci taiate feliute. In viitor am sa incerc avocado cu orez si inca ceva, dar nu stiu inca ce anume.
|
#18
Posted 02 December 2014 - 20:17
patty1, on 25 noiembrie 2014 - 15:19, said:
Eu cumpar orez integral de la Mega Image, la un pret decent. alalaltu, on 30 noiembrie 2014 - 08:33, said:
La cat orez consuma romanul de rand mai bine il cumperi pur si simplu pe ala care-ti place si gata. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users