Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum naiba se prajeste un piept de pui?
Last Updated: Nov 02 2014 09:30, Started by
cristi_alin
, Oct 22 2014 15:27
·
0
#1
Posted 22 October 2014 - 15:27
Imi zice si mie cineva cum se prajeste un piept de pui, ca deja nu mai pot.
Am incercat sa il frig in tigaie, fara ulei, am facut o fumaraie acolo de credeam ca o sa vina pompierii. Am incercat cu ulei, am facut ulei peste tot. Sarea ulei, pe jos, pe pereti, nici nu puteam sa ma apropii de el sa il intorc. Am zis ca poate e de la tigaie. Am cumparat o tigaie noua, smechera, de teflon, despre care am auzit ca poti sa gatesti si fara ulei. De unde, am incercat fara ulei, iar am facut fum in toata casa, si puțeam numai a fum. Am incercat cu ulei, la foc mic, la foc mare, la foc nu stiu de care, tot sarea ulei pe peste tot. Am zis ca poate nu e bun uleiul, am incercat cu ulei de masline. Am incercat si cu unt, dar a luat foc untul in tigaie. Am incercat cu ulei si cu unt in acelasi timp, aceeasi poveste. Ulei peste tot de am ajuns sa stau cu ochelarii de soare ca sa nu imi sara ulei in ochi. Nu merge nimic. Tot ce vreau e un afurisit de piept de pui la tigaie, de preferat fara ulei, cer prea mult? |
#3
Posted 22 October 2014 - 15:32
Pe scurt:
Gratar de ceramica sau teflon/Tigaie cu capac. Piept spalat, taiat, portionat. Foc mic daca il prajesti in ulei, insa uleiul trebe incins inainte. Incins bine gratarul daca il vrei fript, apoi asezi frumos pieptul, insa nici prea gros feliat, nici subtire. Gata in cateva minute, daca respecti indicatiile. A, si e bine sa il sarezi la final, cica asa nu se usuca. Daca nu merge si nu merge, insoara-te! |
#4
Posted 22 October 2014 - 15:33
Totusi, de ce vrei sa il prajesti ? Nu ai cuptor ?
Eu prefer oricand la cuptor sau gratar decat prajit. Poti lua cea mai simpla cale si mergi si il iei direct de la grill de la Kaufland. Daca vrei musai sa il prajesti, pune suficient ulei intr-o tigaie mai inalta si apara-te cu capacul. |
#6
Posted 22 October 2014 - 15:35
Cica asa:
Spoiler
L.E: @-Diana-, da' tu chiar le ai ! esti o gospodina priceputa in bucutarie, nu ? Edited by tom_1133, 22 October 2014 - 15:37. |
#7
Posted 22 October 2014 - 15:35
Deci, nu m-am putut abtine!
Acum serios, un capac ai incercat sa pui pe tigaia aia sa nu mai sara uleiul? Focul sa fie undeva la un sfert din puterea maxima. Fara ulei nu stiu...eventual la gratar. |
#8
Posted 22 October 2014 - 15:38
varianta ca un barbat ....
- il portionezi frumos si il bati usor (!) intr-un plasitc sau punga cu o margine de cana - Iei un sul de hartie de copt si un capsator si faci un plic suficient de mare sa incapa pieptul de pui....si sa poti inchide plicul - iei un bol/farfurie adanca si pui > ulei de masline cateva linugrite si condimente de pui la gratar (se gasesc la plic) - au deja sare cica - amesteci bine pieptul in acest amestec si apoi il pui in plic pe tigaie (tigaie care ai acoperit-o cu sataniol ca sa nu se murdareasca prea mult) - la foc moderat faci pieptul atat pe o parte cat si pe ala pret de cateva minute ... cand il intorci ai grija sa nu rupi punguta de hartie de copt sa ramana aromele acolo done... Edited by Mihai_3, 22 October 2014 - 15:40. |
#10
Posted 22 October 2014 - 15:39
La naiba, sare pieptu` din tigaie......
1. Se pune pieptul intr-o farfurie si se fcondimenteaza dupa gust: sare, piper, arome 2. Se incinge o tigaie in care se pune putina grasime: ulei masline, unt 3. Se pune pieptul de pui si se acopera tigaia cu un capac 4. Se serveste cu 2 piepti si o sticla de vin. Pofta mare! |
|
#11
Posted 22 October 2014 - 15:41
Daca vrei sa scapi de fum solutia e cuptorul.
O sa iti iasa ca aici : http://wunderfool.fi...nny-chicken.jpg Acuma serios ... foloseste cuptorul. Baga puiul intr-un vas de iena cu capac. Pune peste el putina apa , putin ulei , niste mirodeni, sare si gata. Edited by bibi, 22 October 2014 - 15:46. |
#12
Posted 22 October 2014 - 15:45
Uite asa:
[ http://economisim.info/wp-content/uploads/2013/06/50-lei.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://gadgetrends.ro/wp-content/uploads/2013/10/Pizza-Delivery.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.tresolivos.ro/imagini/preparate/piept-de-pui-la-gratar-849086.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#13
Posted 22 October 2014 - 15:48
sterge pieptul de pui inainte de a-l pune in tigaie daca vrei sa nu mai stropeasca.
|
#15
Posted 22 October 2014 - 15:49
Prefer sa il fac la tigaie pentru ca e mai rapid decat la cuptor.
Se pare ca trebuie sa imi cumpar capac, ca nu am. Dar chiar si cu capac, manuiesc ca trebuie sa il intorc. Nu o sa sara ulei cand ridic capacul? |
|
#17
Posted 22 October 2014 - 15:51
Nu face fum deloc. In tigaie antiaderenta, incinsa la foc mic/mediu pui bucata subtire, batuta, cum vrei tu. 3-5 min pe-o parte. 2-3 pe cealalta. Si gata!
Probabil ti-a facut fum ca ai dat focul foarte mare, dar nici asa nu-mi explic. Bafta! |
#18
Posted 22 October 2014 - 15:54
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users