Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Despre tuica
Last Updated: Jul 28 2014 10:41, Started by
angelpetre
, Jul 25 2014 21:10
·
0
#1
Posted 25 July 2014 - 21:10
Ce se pune pe fundul cazanului de tuica inainte pentru a nu se prinde boasca de cazan?
|
#2
Posted 25 July 2014 - 21:16
Tata nu pune nimic; insa intre exteriorul cazanului si foc pune o tabla; pana acum n-am observat sa se lipeasca ceva de fundul cazanului cand arunca borhotul.
|
#3
Posted 25 July 2014 - 21:18
Se pune direct borhotul. Bineinteles, inainte se spala bine cazanul.
|
#5
Posted 25 July 2014 - 21:24
Ceva de porțelan sau ceramică, un vas, un platou, cioburi (mai mari).
|
#6
Posted 25 July 2014 - 21:29
Un strat bun de nisip cred ca isi face treaba. Ii zice "cazan cu pat fluidizat".
|
#7
Posted 25 July 2014 - 21:34
Că tot m-am apucat şi eu zilele astea, ce se poate pune în ţuică să o facă ceva mai deosebită? Am auzit de cafea, ramuri de dud...
|
#9
Posted 25 July 2014 - 21:42
#11
Posted 25 July 2014 - 21:43
#12
Posted 25 July 2014 - 22:42
Pai, depinde din ce o faci si de capacitatea cazanului.
Daca e mai mic de vreo 4 galeti, nu se va prinde asa usor, daca e mai mare musai ar fi amestecatorul. Apoi, borhotul de pruna se va lipi ceva mai greu, cel de mar sau de strugure mult mai usor, de aceea la cele din urma mai bine pui doar zeama ( pierzi ceva din tuica, dar e mai bine decit sa freci cazanul ore in sir!!!!!!!!) Referitor la ce pui in tuica: numai in cea rece si deja invechita, poti pune 1-2 boabe de cafea la o sticla, pt a-i da culoare si ceva aroma. Sau o crenguta curatata de dud in sticla. Am facut un experiment cu o bucatica f mica de ghimbir, si a iesit ceva interesant. Iar lista este aproape infinita, cu conditia sa nu pui la damigeana. Iar focul mic, mai ales dupa ce incepe sa curga tuica, dar constant, iar apa de racire cit mai des schimbata. Si un sfat util: mai ales la primul cazan, oricit de bine ar fi curatata serpentina, primul pahar ( de vin, nu ala mic de tuica) de distilat dat deoparte si folosit fie la frectie cu spirt ( bitter suedez), fie pus in urmatorul cazan. E mai sigur fara cupru, dar cica si ceva "mitilic" ar fi acolo, datorita punctului de fierbere ceva mai jos decit la cel etilic ( adica primul alcool care ar iesi pe teava ar fi cel metilic, pina cind borhotul ar ajunge la temperatura de fierbere a etilicului) http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol http://en.wikipedia.org/wiki/Methanol Oricum, batrinii asa faceau, si nu greseau!!! Si inca un sfat: decit sa o faceti o zeama lunga si multa, mai bine dati deoparte recipientul in care colectati tuica cind taria coboara sub vreo 20 de grade, iar ce se mai scurge, cita vreme nu este acra, puneti peste cazanul urmator, sau lasati pt transa urmatoare la fermentat, impreuna cu alte fructe. PS. Cind stai linga cazanul de tuica, chiar daca nu gusti nici o picatura, simpla respirare a acelui aer tot iti aduce suficient alcool in corp pt a avea probleme cu politia rutiera! Deci atentie! Edited by fastcojo, 25 July 2014 - 22:48. |
#13
Posted 25 July 2014 - 23:01
Un se pune nimic bine spalat cazanul si focul nici tare nici incet.Si dat la manivela sau motoras sa mestece pe fundul cazanului.
|
#14
Posted 25 July 2014 - 23:05
#15
Posted 25 July 2014 - 23:16
|
#16
Posted 26 July 2014 - 08:05
bogdan2011, on 25 iulie 2014 - 21:34, said:
Că tot m-am apucat şi eu zilele astea, ce se poate pune în ţuică să o facă ceva mai deosebită? Am auzit de cafea, ramuri de dud... se pune si cum zici tu ....o mana de cafea legate intr-o carpa/ciorap,cateva ramuri uscate de dud/prun/mar (toate astea pentru a da culoarea aceea maronie),mai poti pune si zahar ars, dar pentru a capata culoarea si gustul corespunzator trebuie sa o ti la butoi minim juma de an,butoiul va trage apa din tuica , va schimba si culoarea.....variantele de mai sus sunt doar pentru cei care vor productie rapida pentru comercializeze. |
#18
Posted 26 July 2014 - 11:56
fastcojo, on 25 iulie 2014 - 22:42, said:
Si un sfat util: mai ales la primul cazan, oricit de bine ar fi curatata serpentina, primul pahar ( de vin, nu ala mic de tuica) de distilat dat deoparte si folosit fie la frectie cu spirt ( bitter suedez), fie pus in urmatorul cazan. E mai sigur fara cupru, dar cica si ceva "mitilic" ar fi acolo, datorita punctului de fierbere ceva mai jos decit la cel etilic ( adica primul alcool care ar iesi pe teava ar fi cel metilic, pina cind borhotul ar ajunge la temperatura de fierbere a etilicului) http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol http://en.wikipedia.org/wiki/Methanol Oricum, batrinii asa faceau, si nu greseau!!! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users