Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 

Laptop cu win 8.1 - nu mai merge nimic

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006
Salutare,
Laptopul imi face probleme.

Alaltaieri ma trezesc ca vrea antivirusul AVG (free) sa faca update. Parea ca are ceva update-uri majore pentru ca de obicei isi face update in background si doar la sfarsit imi arata deasupra ceasului din bara, o mica fereastra cum ca a facut update cu succes. De ce zic ca de data asta parea sa aiba update-uri majore: alaltaieri ma anunta ca are de facut update, dau ok si imi apare o fereastra care parea legitima AVG in care arata ca face download apoi install. Am stat sa ma uit cum “creste” linia de install. Pe la aprox 75% n-a mai mers. Am asteptat timp indelungat sa termine dar in zadar. In final am decis sa inchid aplicatia, doar ca nu se putea. Am dat restart din mouse dar nimic asa ca am tinut butonul de power pana ce laptop-ul s-a stins. L-am lasat cateva secunde spre un minut apoi l-am pornit iara.

Am ajuns la faza de bagat parola, intra, imi vad desktop-ul, icoanele… Imi zic, hai sa dau cu CCleaner sa curete daca au ramas ceva mizerii in urma. Porneste asta, ii dau sa scaneze si imi scaneaza pana pe la 45% iar de acolo nimic, blocat. Dau ctrl/alt/del click pe task manager, imi apare iara desktopul dar nu apare si fereastra de task manager, dau iara, nimic…

Imi zic, ce dreaq, hai sa ii dau de o cautare , poate are ceva bube prin dll-uri. Aleg “one click maintenance” din Tune Up ca sa faca o scanare generala. Imi apare fereastra care intreaba daca vreau sa las aplicatia sa porneasca, minunat zic, poate ca asta merge, click pe yes si cam asta a fost tot. N-a mai facut nimic. N-a pornit nimc.

Mai zic, s-a imbolnavit asta, z'gura mamii lui de laptop. Nimic nu mergea. Aveam un document word pe desktop, dau click pe el, apare fereastra in care imi arata ca initializeaza word-ul, se vede ca se invart bulinutele in cerc… S-au invartit pana le-a luat naiba ca word-ul tot n-a pornit.

Hai sa intru din safe mode poate reusesc ceva de acolo. Dupa asteptari chinuitoare reusesc sa intru in safe mode. Control panel/Programs and features ma uit sa vad daca e ceva ciudat instalat pe acolo. Si uite ca este. AVG tool bar, d-asta n-am avut, jos cu el ca si asa eu nu folosesc tool bar-uri. Imi arata ca nu mai este.

Bun, zic hai sa dau o scanare pentru virusi din safe mode poate ca ceea ce incerca sa se instaleze nu era legitim sau s-a strecurat si altceva pe langa. Pornesc AVG, scaneaza, gaseste multe care cica erau incuiate si pe care nu le putea scana dar zicea ca este ok. N-a gasit nimic.

Hai sa scanez din safe mode si cu ccleaner-ul. Gaseste cativa meaga de gunoaie si le curata. Dau si cu Tune Up registry cleaner si gaseste si acolo cateva gunoaie, unele de la AVG, probabil de la instalarea ratata, le curata, scanez iara, mai gaseste cate ceva, curata, iara scanez, nimic. Bun, asta e facuta. Sa vedem ce mai putem face.

Dau cu Tune Up disc doctor sa caute discul de probleme tot in safe mode. Incepe scanarea, ia patratel cu patratel la rand, termina si o ia de la capat. De cateva ori. La final nu zice ca ar fi gasit ceva. Parea ciudat ca a facut scanarea de atat de multe ori. De obicei face odata si gata. Zic, hai sa dau sa caute amanuntit. Bifez optiunea si dau ok. Imi zice ca sa restartez calculatorul. Il restartez, porneste, scrie acolo ca face ce trebuie, ok zic, las sa faca. Pe la 12% isi ia o pauza, sau asa pare. Acum mesajul era ca “scanning and repairing”. Si asa sta. Il las, zic, poate face ceva bun. Plec afara la o tigara, mai fac una alta si revin dupa vreo 15-20 minute. Parea ca terminase pentru ca ma astepta ecranul de bagat parola.

Bag parola, intra, incarca toate celea. Iau antivirusul si ii dau sa faca update, zice ca e la zi. Dau cu ccleanerul sa vad ca porneste, gaseste cateva gunoaie marunte, le curata. “1click maintenance” de la tune up merge si el. Pornit Word-ul merge si ala. Rulez si un filmulet care zacea pe desktop, merge. Deschid Firefox, intru pe net, ok. Totul pare ca merge, ba chiar parea ca merge ceva mai bine decat mergea inainte. Dau cu coada ochiului la ceas, trecut de 12 juma noaptea, aiii sa-mi fuct una, tarziu, dimineata devreme tre’ sa plec la munca. Pun capacul la laptop (stand by/hybernate sau ce o face el acolo) si plec la culcare.

Dimineata, trezit/plecat la munca. Vin de la munca, mancare, alte celea, hai sa vedem ce noi e-mailuri or mai fi intrat etc. Merg la laptop, ridic capacul apas butonul, porneste, bag parola, apare desktopul. Totul pare ok. Dau sa pornesc firefoxul, nimic. Mai sa fie. Dau sa pornesc word-ul, apare fereastra de initializare, se invart bilutele acelea de dau in benga dar de pornit nu porneste. Dau sa pornesc ccleanerul, nu vrea. Dau sa pornesc “one click maintenance” imi apare fereastra in care tre’ sa dau yes ca vreau sa porneasca, dau yes dar nu face nimic. Il las asa vreo juma de ora, dar nu face nimic. Dau ctrl/alt/del aleg task manager dar nu apare nimic nici dupa ceva timp de asteptare.

Restartez de la buton, bag parola dar de data asta nu astept sa se incarce tot ce trebuie sa se incarce si ma arunc diresc spre firefox pentru ca am acolo instalat un app de la bit defender, lansez aplicatia sa faca un “online” scan, porneste, face 40% din scanare si asa ramane. Iara nu mai porneste nimic, incerc de toate dar nica.

Incerc sa intru in safe mode iara: click pe butonu de power, am meniul, tin apasat shift iar apoi click pe restart. Se imi spune “please wait” pentru un timp lung dupa care doar imagine neagra + mouseul, nimic altceva. Ledul care ar arata activitatea hardului pare cuminte, nu misca. Astept si astept si astept, nimic.

Restart de la buton, intru, apas tasta win+i in ideea de a ajunge iara in advance setings sa ii dau restart in safe mode, ca poate de acolo pot sa ii dau recovery ca stiu ca am facut un back up image cu ceva timp in urma.  Imi apare fereastra albastruie cu o roata dintata pe ea si asa ramane mult timp dupa care ma baga in fereastra cu app-suri clasica de la win 8, apas pe imaginea desktopului si uite ca sunt iara in desktop, incerc iara win+i si face la fel, imi da nimic dupa o lunga asteptare.

Incerc alta abordare: win+r, cmd, imi apare fereastra neagra si la command prompt scriu “shutdown /r/o” imi da un pomelinc acolo dar nu face nimic. Inchid fereastra.

Incerc iara cu mouse-ul la icoana de power, iar apare meniul acela mic, tin apasat shift si din mouse restart. Ma tine in pliz-ueit de ma iau dracii. Sta asa pentru mult timp dupa care apare fereastra neagra.

Il las asa si ma uit la teveu la un film. Vad tot filmul si revin la laptop dupa vreo ora si ceva. Tot ecran negru iar cand misc mouse-ul se vede pe ecran cum se plimba. Ma uit la ceas iara trecut de mezul noptii iara trebuie sa ma trezesc devreme pentru mers la munca. De data asta nu mai pun capacul, il las in starea care e.

Dimineata inainte sa ies pe usa ma duc pana la laptop sa vad in ce stare de nervi e. Ce sa vezi, ma astepta la faza in care tre’ sa apas pe nush ce ca sa ma duca la advance setings dupa care zice ca sa restart. Pun capacul si plec la serviciu unde scriu ceea ce cititi voi.

Laptopul ce cam ca asta de aici,  nu stiu daca e identic cu al meu dar e asemanator, sistem de operare Win 8 +update la 8.1. Antivirus AVG free, comodo firewall.

Cum as putea sa il pun pe picioare?
Dupa munca plec in alt oras pana luni seara, dar voi verifica oaczional topicul si voi raspunde la intrebari daca stiu raspunsurile.

Mersic

Edited by blacatusu, 14 February 2014 - 21:13.


#2
Azm2011

Azm2011

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 528
  • Înscris: 07.08.2011
Da-i un scan cu combofix!

#3
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Vezi ca windows 8(1) are functie de refresh. Evident ca nu am stat sa citesc ce dracu ai insirat tu acolo.

#4
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006
"n-auzi" ca nu face nimic oricate click-uri/dublu-click-uri as da pe o aplicatie sau alta ...

View PostArkouda, on 14 februarie 2014 - 21:14, said:

Vezi ca windows 8(1) are functie de refresh. Evident ca nu am stat sa citesc ce dracu ai insirat tu acolo.
asta cum vine, poti fi mai detaliat?

#5
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011
Google is your best friend -> windows 8.1 refresh :)

#6
Tehnicul1970

Tehnicul1970

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 418
  • Înscris: 02.05.2013
Ca sa-ti raspund mai direct: baga Windows-ul din nou ca asta ce-l ai acum,este varza cu carnati,mai ales de la programele asazise "de reparare"!
Dupa ce reinstalezi sistemul de la 0,te rog,nu mai instala nimic in afara de CC Cleaner in materie de "optimizatoare" Windows! Cu acestea ai reusit (nu tu,ele programele) sa faci laptopul zdrente!
Sa nu crezi ca daca ai Windows 8,esti ferit de erori! Are si 8-ul bube.... de nu-ti vine a crede! Fata de o customizare,nu are nimic in plus ca stabilitate,fata de Windows 7 sau Vista!

#7
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006

View PostArkouda, on 14 februarie 2014 - 21:16, said:

Google is your best friend -> windows 8.1 refresh Posted Image
from my best friend: "point to the upper-right corner of the screen, move the mouse pointer down, click Settings, and then click Change PC settings."  de obicei dupa ce ajung sa dau click pe change pc settings nu mai face nimic, fereastra neagra fara nimic altceva in afara de mouse-ul pe care pot sa il plimb,  trebuie sa ii dau de la butonul fizic sa il opresc si repornesc.

View PostTehnicul1970, on 14 februarie 2014 - 21:16, said:

Ca sa-ti raspund mai direct: baga Windows-ul din nou ca asta ce-l ai acum,este varza cu carnati,mai ales de la programele asazise "de reparare"!
Dupa ce reinstalezi sistemul de la 0,te rog,nu mai instala nimic in afara de CC Cleaner in materie de "optimizatoare" Windows! Cu acestea ai reusit (nu tu,ele programele) sa faci laptopul zdrente!
Sa nu crezi ca daca ai Windows 8,esti ferit de erori! Are si 8-ul bube.... de nu-ti vine a crede! Fata de o customizare,nu are nimic in plus ca stabilitate,fata de Windows 7 sau Vista!
Parere personala, eu folosesc tune up de cand a aparut pt win8 si nu mi-a creat probleme niciodata, dar m-a ajutat de multe ori. acum tune up face parte din familia AVG

Edited by blacatusu, 14 February 2014 - 21:31.


#8
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011

View Postblacatusu, on 14 februarie 2014 - 21:30, said:

from my best friend: "point to the upper-right corner of the screen, move the mouse pointer down, click Settings, and then click Change PC settings."  de obicei dupa ce ajung sa dau click pe change pc settings nu mai face nimic, fereastra neagra fara nimic altceva in afara de mouse-ul pe care pot sa il plimb,  trebuie sa ii dau de la butonul fizic sa il opresc si repornesc.


E beyond repair.

=> Reinstall

#9
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006

View PostArkouda, on 14 februarie 2014 - 21:32, said:

E beyond repair.
=> Reinstall
dupa ce l-am lasat toata noaptea sa se gandeasca la ceea ce a facut, dimineata ma astepta ca in imagine, cred ca am dat click pe troubleshoot inainte sa plec si am pus capacul. Dormeam inca\
http://0.tqn.com/d/p...0/i/I/-/-/1.png

[ http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/0/i/I/-/-/1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Ba are,dar sunteti voi prea plini de voi sa cititi documentatia.Iar distrugerea lui nu a venit de la windows,e de la AVG care are darul stupid de a avea un set de driveri kernel mode ce distrug windowsul cand o iau razna,m-am mai intalnit cu astfel de comportamente din partea lui,de obicei facea asa cand nu se stingea corect pc-ul.

#11
WindyZ

WindyZ

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,451
  • Înscris: 15.08.2013
Eu am avut 8.1 pro , nu am avut probleme... e original al tau  ?

#12
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006

View Postxeleron, on 14 februarie 2014 - 21:48, said:

Ba are,dar sunteti voi prea plini de voi sa cititi documentatia.Iar distrugerea lui nu a venit de la windows,e de la AVG care are darul stupid de a avea un set de driveri kernel mode ce distrug windowsul cand o iau razna,m-am mai intalnit cu astfel de comportamente din partea lui,de obicei facea asa cand nu se stingea corect pc-ul.
da, problemele au aparut dupa ce a incercat sa isi faca nu stiu ce mare update dar nu l-a finalizat

View PostWindyZ, on 14 februarie 2014 - 22:30, said:

Eu am avut 8.1 pro , nu am avut probleme... e original al tau  ?
da, a venit preinstalat ... as fi vrut sa am optiunea sa am laptop-ul asta cu win7, dar il aveau numai cu win8

#13
danigl

danigl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.02.2014
si eu am o probl imi tot apare pe leptopul ala mic e un acer mini:) dau safemode nimic dai normal nimic..greseala e ca nepoata mea de 12 ani sia facut u filmulet pe fb si de adunci nu mai merge ce pot sa fac dvd nare sa pot reinstala wind iarasi:)  sunt cam incepator si eu:=)) ms astep lamuriri

#14
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006
@danigl
Eu am sesizat ca la al meu avea cateva secunde (chiar la inceput, dupa pornire) in care puteam porni aplicatiile, altfel, daca asteptam sa termine de incarcat tot ce avea el de incarcat, nu mai puteam face nimic. Asa ca imediat dupa ce il porneam, chiar in primele secunde, am dat click-uri sa ma duca la safe mode. Asa am reusit, nimic altceva nu a mers.
Sper sa te ajute!

#15
crisor

crisor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.12.2013
Salut. Constat că sunt mai multe topicuri cu problemele Windows 8.1, așa că scriu aici.
Am un laptop Samsung, pe care l-am cumpărat cu Windows 8 preinstalat (și licențiat din câte știu...). Am făcut actualizarea la 8.1. Actualizarea a durat peste 2 ore. M-a și pus să-mi fac cont pe Microsoft... După repornire îmi apare prima eroare: programul de la scanner nu mai merge. A trebuit reinstalat. Apoi, messengerul (folosit îngrozitor de rar, dar util uneori) nu se deschidea și nu-l puteam dezinstala. Cea mai importantă problemă e însă faptul că la fiecare utilizare, după câteva ore de lucru, se blochează bara de activități de jos, apoi tot laptopul, fiind nevoie de oprirea de la butonul de pornire.
E o problemă comună ? Se poate rezolva ? Sau mă pot apuca de reinstalat Windowsul ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate