Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Pret manopera gard

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#1
hallmy

hallmy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.05.2012
Buna seara.
Sunt nou pe acest forum si va solicit ajutorul intr`o problema.
Mi-am cumparat un teren si intentionez pentru inceput sa-mi fac un gard de lemn-40 m si plasa(restul gardului)- 60m.
Gardul va fi facut din lemn : sipca la 2 m inaltime si 10cm latime, distanta dintre stalpi 2 m.
Stalpii(3 m din care aprox 2m in afara)vor fi din teava de 1 tol jumatate, la fiecare stalp voi turna beton si deasemenea la fiecare stalp se vor suda cateva picioruse de fier beton.
Pe final stalpii vor fi vopsiti cu grund.
Intre stalpi vor fi trei cosaci.
Pe bucata de gard unde va fi plasa vom avea stalpi (la fel) din doi in doi metri, plasa de 1.80m , sarma sus si jos.
Acum vine intrebarea mea.
Cum vi se pare manopera de 4000 lei per lucrare?
50 stalpi,50 tevi, gropi,sipcile batute, puse in linie......
Va multumesc pentru ajutor.
Cu stima
H

#2
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007
E preț de criză. E de muncă, nu glumă la un gard.

#3
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
bani aia sunt doar pentru manopera sau include si materialele? daca e numai manopera parerea mea ca nu se merita decat daca nu ai timp si chef de lucru.

ai optiunea de a-l bricola singur - mai ai nevoie insa obligatoriu de un ajutor, inchiriezi utilaje (foreza, betoniera, aparat de sudura, etc) asta o sate coste 3 - 500 lei si in 1-2 zile ai terminat

vezi pe aici http://forum.softped...t...=758072&hl= ca am vazut si preturi

#4
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,952
  • Înscris: 05.01.2008
Nu e greu de realizat ,asa ca de ce nu-l faci singur?

#5
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 05.04.2006
Eu am facut un gard din stilpi de metal si plasa bordurata, la 2,5 m intre stilpi. Am avut cam 200 de metri liniari si am sapat gropile cu o foreza montata pe excavator. O echipa de 2 baieti mi-au cerut 30 lei pe metru liniar sa faca gardul, mi s-a parut mult, insa nu il puteam face singur (sudura, beton, turnat, pus in linie, stilpi drepti etc). E de munca, la mine a durat 2 saptamini.

#6
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Pretul difera de la zona la zona, in functie si de lucratorii disponibili in zona respectiva, iar pretul il vei discuta direct cu lucratorul care iti va face lucrarea, este nerelevant pretul care care il aflii aici pe forum, multi din forumisti nu au batut in viata lor un cui :)

#7
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007

 Tarzy, on 31st May 2012, 07:14, said:

...inchiriezi utilaje (foreza, betoniera, aparat de sudura, etc) asta o sate coste 3 - 500 lei si in 1-2 zile ai terminat

:peacefingers: Cu tot respectul, poți să fii și Tarzan că nu faci singur un gard de 100 m într-o zi-două, chiar și cu utilaje. Dacă mai faci și panourile singur, nu e glumă. Ar trebui și o centură între stâlpi, fundație pentru ea, ai de cărat betonul, balastul, cimentul, apa etc, etc, etc. :peacefingers:

Edited by Digix, 31 May 2012 - 08:36.


#8
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006
Aia cu "il faci singur in cateva zile" e in mod evident de la oameni care nu doar ca n-au facut asa ceva, dar nici macar nu s-au uitat cu atentie la ce si cum se face.
4000 ron e un pret decent, e f mult de munca la 100 m de gard, mai ales daca bagi stalpii in beton. Daca torni si fundatie/centura intre ei, e si mai si. Daca iti permiti insa, e preferabil asa - altfel vei avea tot timpul probleme cu cainii care sapa pe sub gard (ma rog, nu stiu daca e cazul in zona respectiva).

#9
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007

 anonima1, on 31st May 2012, 07:19, said:

Nu e greu de realizat ,asa ca de ce nu-l faci singur?

Doar din punct de vedere teoretic, adică știi exact ce ai de făcut, e foarte clar și simplu. Problema e de cârcă. Trebuie să ai timpul necesar și forța fizică pentru asta.

Dacă ai și un servici de 10 ore pe zi și dacă lucrezi numai sâmbăta și duminica la gard, te apucă anul viitor.

#10
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001

 Digix, on 31st May 2012, 09:35, said:

:peacefingers: Cu tot respectul, po?i să fii ?i Tarzan că nu faci singur un gard de 100 m într-o zi-două, chiar ?i cu utilaje. Dacă mai faci ?i panourile singur, nu e glumă. Ar trebui ?i o centură între stâlpi, funda?ie pentru ea, ai de cărat betonul, balastul, cimentul, apa etc, etc, etc. :peacefingers:


din primul post am inteles ca nu vrea si centura intre stalpi daca vrea intradevar mai necesita ceva timp si-i ridica costurile substantial (beton, armatura centura, etc)

hai sa etapizez ce am facut eu acum un an pentru un gard de cca 85 m:
- prima zi am dat gaurile cu foreza mecanica, am pus stalpi (spalieri de vie) pe pozitie si am turnat beton la fiecare cam 20 cm, betonul facut la betoniera. Am lucarat 2 persoane (eu cu finu) cam 6 ore efectiv (am inceput pe la 9.30 apoi pauza de masa pe la 13, am reinceput pe la 15 si la 17.30 finalizasem
- a doua zi (peste w/e) am cofrat (ceva foarte simplu 2 scanduri cu cate 2-3 tarusi si turnat beton in ce-a ramas la fiecare gaura si centura. Pana pe la 14.00 terminasem dar centura a sapat-o altcineva in timpul saptamanii, oricum nu cred ca i-a luat mai mult de 4 ore, nu va inchipuiti ca ar fi cine stie ce .... un sant de cca 15-20 cm adancime si de latimea harletului, iar armatura pur si simplu plasa de buzau taiata cu flexul si intinsa de-a lungul santului.
- a treia zi (peste o alta saptama) am intins plasa iar asta a durat cam 2 ore in 4 persoane (eu, finu, sotia si fina) .... am avut noric ca terenul sa ne permita sa intindem plasa mai intai pe pamant fix langa stalpi si apoi sa o ridicam .... a mers nesperat de repede.


Daca vii croit pe treaba si ai tot ce-ti trebuie la indemana (ciment, balast, roaba pentru carat, sarma de legat, etc) nu are de ce sa dureze mai mult. De tinut in loc ne-a tinut betoniera ca se supraincalzea asa ca trebuia ca la 30-40 minute de functionare sa facem pauza vre-o 10.  
Am cam lasat cu gura cascata vecini care priveau si se inchinau .... daca ar fi fost dupa ei un asa gard il faceau in 5-6 zile cu minim 6 oameni ca sa nu se plictiseasca la sprijinit lopata, fumat si la baut de bere. Sunt foarte hazlii vecini mei cand fac ceva .... mai intai se aduna, discuta .... planuiesc la fata locului si-n gura mare, etc .... apoi incepe goana dupa materiale si utilaje, bineinteles ca nu se poate fara improvizatii si risipa de material (pentru o bucata de scandura se taie din scandura noua si lunga), totul se face brownian, striga unul ca are nevoie de cleste .... altii 2 lasa ce faceau in acel moment si incep sa caute clestele .... dupa 10 minute apare unul cu patentul si altul cu tesla ca nu au gasit clestele .... ala de-a cerut injura si coboara de unde era cocotat sa caute el personal clestele .... si uite asa se duce juma de ora in care nu s-a facut nimic, si mai topata lumea se incarca cu energie negativcain, ca in final operatiunea care necesita cleste sa fie facuta improvizat cu alta unealta, si tot asa. In fine .... asta e alta discutie.


revenind .... daca nu vrea  centura atunci poate foarte bine sa faca gaurile si sa posteze stalpi si apoi turnat betonul in aceeasi zi. Eu am dat cele 40 si ceva de gauri necesare in cca 1h .... a fost complicat un pic la primele pana ne-am obisnuit cu utilajul .... apoi era chiar distractiv. Urmeaza apoi ca peste cateva zile cand betonul e tare sa puna panourile. Bineinteles asta presupune ca stalpii sa fie pregatiti dinainte (taiati la dimensiune, sudate mustatile si bridele, etc)

Edited by Tarzy, 31 May 2012 - 14:32.


#11
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006
Pai la tine a fost un caz tare fericit vad.
La mine de exemplu sapam 2-4 gauri pe zi in 2 oameni (eu si un prieten). La mana cu tarnacopul, ca altfel nu se putea - pe hotarul ala fusesera plantati salcami dintotdeauna, deci radacini cat cuprinde. Mai mult taiam lemne decat sapam :D Buldoexcavatorul nu putea sa le scoata (si la aproape jumatate nu putea sa ajunga, oricum). Stalpii nu i-am bagat in beton ci cu pietroaie si pamant batute (mereu uit cum se cheama procedeul). Fiind din salcam, alta distractie a fost curatarea lor de coaja. Ca sa batem ~30ml de sipca (plus montatul latilor) ne-a mai luat vreo 3 zile parca.

Oricum, ce vrea initiatorul e mai laborios decat cazul tau: sudat mustati, curatat de rugina si zgura, dat cu amorsa, dat cu grund, facut, pozitionat si sudat elementele de prindere a latilor pe stalpi, pus lati, batut sipca, dat sipa cu ulei.
A, si sa nu uite sa faca si capace la stalpi (fiind din teava).

#12
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
cu asta [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aiF764TE69s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] rezolvi si pe mama radacinilor.
Iar in salcam nu are sens sa te chinuiesti sa bati cuie, apelezi din prima la masina de gaurit si apoi bagi autofiletante
In primul rand e chestie de logistica .... sa ai ce-ti trebuie si cand trebuie la indemana.

#13
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,804
  • Înscris: 03.02.2007

 Tarzy, on 31st May 2012, 15:21, said:

Am lucarat 2 persoane (eu cu finu)

Ești tare nașule! Îți meriți nick-ul, chiar ai fost Tarzan!

Baftă la următorul!

#14
hallmy

hallmy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.05.2012
Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte.
Scuze pentru raspunsul intarziat dar am avut probleme cu calculatorul.
Pretul mi s-a parut si mie cam mare dar tinand cont ca nu am experienta si ca am apelat la nste colegi, am spus ca este ok.
As dori sa detaliez detaliile lucrarii.
Este vorba despre un gard de 100 metri. Primii 40 metri ii voi face din lemn(sipca), stalpi( de 42 diametru) de 3 metri(1 m in pamant si restul afara)din 2 in 2 metri. Intre stalpi voi avea trei cosaci si sipca pe ei. restul de 60 metri vor fi de plasa de sarma. La fel stalpii din 2 in 2 metri, jos si sus voi prinde plasa de sarma.
Acum vin cu detaliile manoperei.
50 stalpi bagat in pamant la 1 metru , mustati din fier beton de 6 sudate de stalpi, ciment in groapa, groapa de jumatate de metru.
Partea de gard de lemn
3 cosacii prinsi de stalpi in boltari( cred ca asa se cheama?, boltarii sudati la randul lor), sipcile(de 2 metri) batute de cosaci si decupate jos pentru a urmari terenul(putin in panta).
Partea de gard cu sarma.
plasa de sarma de 2 m inaltime, prinsa jos si sus de o sarma de 4.
Initial am vrut sa fac gardul numai de plasa iar pretul era de 1500 lei(30 lei de groapa).
Acum pretul a devenit 4000 lei .
Acest lucru m-a intrigat, sa mareasca pretul lucrarii de la 1500 lei la 4000 lei doar pentru ca am ales sa am 40 metri de gard de lemn?
Intradevar, este mult de munca si repet ca nu am experienta in constructii
Va multumesc pentru ajutor.
Cu respect,
H

#15
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006
Daca ai suficienta rabdare, poti sa bati scandura si singur daca ai cosacii pusi. Nu e greu, dar dureaza f mult. In cuie nu merge singur (trebuie sa tina cineva contra cu un baros), dar se poate cu holzsuruburi.

#16
hallmy

hallmy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.05.2012
Multumesc Bcristian pentru raspuns.
As face totul singur daca as avea timp liber , scule si daca m-as pricepe.
Unele operatiuni nu necesita cunostinte deosebite sau scule(gropi,....), le-as face singur dar nu
stau bine deloc cu timpul liber.
Multumesc inca odata pentru raspuns.
Cu respect,
H

#17
xtux

xtux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 08.01.2014
as dori un pret aproximativ pentru manopera pentru un gard construit astfel:
- lungime totala gard: 15ml
- fundare gard (sub nivelul pamantului): 40cm din beton, armat cu plasa de buzau, 2 randuri
- inaltime elevatie/soclu (deasupra nivelului pamantului): 30cm, din beton, armat cu 2 randuri plasa sudata
- latime soclu: 25cm
- 12 stalpi de 1,7m inaltime, (peste nivelul soclului); fiecare stalp este de 20x30, armat cu 4 fire de fier-beton de 14, si cate 6 etrieri de 15x25x6, cofrati si apoi turnat beton
as dori un pret aproximativ la monopera.
multumesc anticipat!

Edited by xtux, 01 October 2015 - 23:20.


#18
roPopa

roPopa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 21.01.2011

 xtux, on 01 octombrie 2015 - 23:13, said:

as dori un pret aproximativ pentru manopera pentru un gard construit astfel:
- lungime totala gard: 15ml
- fundare gard (sub nivelul pamantului): 40cm din beton, armat cu plasa de buzau, 2 randuri
- inaltime elevatie/soclu (deasupra nivelului pamantului): 30cm, din beton, armat cu 2 randuri plasa sudata
- latime soclu: 25cm
- 12 stalpi de 1,7m inaltime, (peste nivelul soclului); fiecare stalp este de 20x30, armat cu 4 fire de fier-beton de 14, si cate 6 etrieri de 15x25x6, cofrati si apoi turnat beton
as dori un pret aproximativ la monopera.
multumesc anticipat!

pretul care l-am platit eu a fost intre 100-125 lei ML. si in plus am pus BCA ca sa-l umplu intre stalpi. (fara tencuit)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate