Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
problema cu windows 7?

Deblocare(Unlock) Nokia X6 16GB

Sms-uri injurioase

Schimb valutar. Prețul valut...
 Switch intre doua fundaluri

iPad mini blocata

Configurare Proxy Server (in Win ...

E6850 overclock
 Best buy 2000 lei

TaskBar-uri diferite pe Display-u...

Recomandare Sistem Audio/Video Bar

Program securitate date PC
 Chinezii vin sa ne construiasca c...

Unitate SUPER-optimizata

Opel Astra G

Eroare creare/rulare bundle Mac O...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Pot schimba procesorul unui laptop ?

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
carterIII

carterIII

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.12.2010
  • ID membru: 646,363

Salut, am un laptop cu o configuratie destul de buna, insa procesorul este cel care ma trage in jos. Am un procesor AMD v-120 (2,2 GHz single core). Oare pot sa-l schimb cu un procesor dual core???  :huh:

#2
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,023
  • Înscris: 31.12.2006
  • ID membru: 120,495
  • Locație: Galati, Romania
Salut,

Placile de baza din laptop-uri nu admit usor schimbarea procesorului.
Admit eventual schimbarea cu un procesor din aceiasi categorie, dar este putin probabil sa functioneze cu un procesor dual atata vreme cat placa a fost proiectata pentru unul single.

Poti scrie ce model de laptop este in discutie si cine l-a fabricat ?

#3
carterIII

carterIII

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 10.12.2010
  • ID membru: 646,363

View PostMos_Ilie, on 12th December 2010, 10:18, said:

Salut,

Placile de baza din laptop-uri nu admit usor schimbarea procesorului.
Admit eventual schimbarea cu un procesor din aceiasi categorie, dar este putin probabil sa functioneze cu un procesor dual atata vreme cat placa a fost proiectata pentru unul single.

Poti scrie ce model de laptop este in discutie si cine l-a fabricat ?

http://support.acer....re5251sp2.shtml

Edited by carterIII, 12 December 2010 - 10:35.


#4
pelikanu

pelikanu

    Ilizibil, deci ezoteric.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,733
  • Înscris: 19.08.2005
  • ID membru: 44,362
  • Locație: Iași [RO], Gillingham [UK], Blois [FR], Bascharage [LU]
Chipset-ul suporta procesoare Dual Core, deci cred ca este posibil sa inlocuiesti single-core-ul cu un dual core.
Cred ca merge un AMD Athlon? II Dual-Core X2 P340 (2.20 GHz, 1 MB L2)


Later Edit:

Cred ca se va potrivi si un AMD Athlon II Dual-Core X2 N350 (2.40 GHz, 1 MB L2)

Edited by pelikanu, 12 December 2010 - 11:05.


#5
chromatyc

chromatyc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2012
  • ID membru: 785,522

View PostMos_Ilie, on 12 decembrie 2010 - 10:18, said:

Salut,

Placile de baza din laptop-uri nu admit usor schimbarea procesorului.
Admit eventual schimbarea cu un procesor din aceiasi categorie, dar este putin probabil sa functioneze cu un procesor dual atata vreme cat placa a fost proiectata pentru unul single.

Poti scrie ce model de laptop este in discutie si cine l-a fabricat ?

Buna ziua,

si eu am o problema asemanatoare:
la un laptop Fujitsu Siemens Amilo pa1510 am un procesor dual core AMD TURION 64x2 de 1,6,si as dori sa va intreb daca as putea sa il schimb cu unul de mai mare putere.Dvs ce spuneti?va multumesc!

#6
Sempiternal

Sempiternal

    // Mastermind \\

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,646
  • Înscris: 05.05.2013
  • ID membru: 809,774
  • Locație: At home
Cred ca aceasta este placa de baza.
Cred ca asta se potriveste, spune si un buget ca sa stim si noi ce si cum, tu in momentul de fata il ai pe asta banuiescPosted Image.
Si asa imi sustin eu argumentele Posted Image.
Din cate vezi e cam cu 40% mai rapid in orice :P.

Edited by Sempiternal, 06 June 2013 - 08:03.


#7
chromatyc

chromatyc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2012
  • ID membru: 785,522

View PostSempiternal, on 06 iunie 2013 - 07:54, said:

Cred ca aceasta este placa de baza.
Cred ca asta se potriveste, spune si un buget ca sa stim si noi ce si cum, tu in momentul de fata il ai pe asta banuiescPosted Image.
Si asa imi sustin eu argumentele Posted Image.
Din cate vezi e cam cu 40% mai rapid in orice Posted Image.

Merci foarte mult pt sugestie,credeti ca se potriveste la laptopul ce vi l-am descris? ms.

#8
chromatyc

chromatyc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2012
  • ID membru: 785,522

View PostSempiternal, on 06 iunie 2013 - 07:54, said:

Cred ca aceasta este placa de baza.
Cred ca asta se potriveste, spune si un buget ca sa stim si noi ce si cum, tu in momentul de fata il ai pe asta banuiescPosted Image.
Si asa imi sustin eu argumentele Posted Image.
Din cate vezi e cam cu 40% mai rapid in orice Posted Image.

Am si discutat cu vanzatorul procesorului ce mi-ati recomandat , sa mai lase din pret.Insa ma tem ca din cauza frecventei mai inalte a acestui procesor(cel de 2,3) sa nu se incalzeasca prea tare laptopul.dvs ce spuneti?ms.

#9
raphy

raphy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 28.02.2006
  • ID membru: 67,817
  • Locație: Bucharest
Aveti idee daca un Dell Vostro 500 poate fi resuscitat?
Multumesc.

#10
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,959
  • Înscris: 09.01.2008
  • ID membru: 270,840
  • Locație: Bucuresti

View Postraphy, on 06 iunie 2013 - 13:53, said:

Aveti idee daca un Dell Vostro 500 poate fi resuscitat?
Multumesc.
daca ai da detalii ce bine ar fi..

daca nu, apeleaza la ea:
Posted Image

cat despre schimbarea procesoarelor la laptop, NU O RECOMAND:
- de obicei placile alea de baza accepta doar procesorare din aceiasi generatie/serie, asadar performante similare
- un procesor mai puternic inseamna deobicei caldura disipata mai mare, deci eventuale probleme cu racirea.
- de multe ori NU PROCESORUL este cauza pentru care un laptop merge incet. in primul rand poate fi hdd-ul care din fabrica e mai obosit (5400rpm) si cu timpul devine cam praf... alta cauza poate fi memoria insuficienta... in jocuri putem vorbi despre absenta placii video, sau placa video dedicata prea proasta (spre exemplu tot ce e sub placiile cu performante medii)

concluzia: uneori se poate schimba, dar sunt 90% sigur ca il schimbati degeaba.

#11
chromatyc

chromatyc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 10.11.2012
  • ID membru: 785,522
asa am auzit si eu ca daca ii schimb procesorul la laptopul meu Fujitsu Siemens amilo pa1150 de la AMD TURION 64X2 dual core, cu un AMD TURION dual core de 2,3 s-ar putea sa mi se incalzeasca laptopul prea tare, si nu as dori asta.

Edited by shmu, 07 June 2013 - 00:06.
fara quote daca e vorba de mesaj anterior


#12
Sempiternal

Sempiternal

    // Mastermind \\

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,646
  • Înscris: 05.05.2013
  • ID membru: 809,774
  • Locație: At home
Eu am dat sugestii la schimbare, despre compatibilitate habar nu am Posted Image.
Era vorba despre socket şi procesor, idea e că laptop-urile nu sunt făcute pentru upgrade.

Cam are dreptate Shmu, într-un laptop nu prea ai spaţiu de lucru să îi mai adăugi un cooler la Cpu and so on Posted Image.

Acum am observat că a fost postat pe 06, un pic cam târziu am postat :|.

Edited by Sempiternal, 10 June 2013 - 11:08.


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users